Mrb arkadaşlar ben avukatım ve uzun zamandır Tıp camiasının içerisindeyim.Doktor arkadaşlarımın büyük sorunu olan tıp eğitiminden sonra pratisyen ve uzmanlık diplomalarını mecburi hizmet yapmadığı takdirde alamadığını bilmekteyim. Tıp eğitimi bittikten sonra diplomaların alınması anayasal bir haktır. Bu konu ile ilgili sizden gelecek taleplere göre Hukuksal bir girişimde bulunmak istiyorum. Kaç doktor arkadaşın böyle bir talepte ve girişimde bulunacağını bilmek istiyorum. Yorumlarınızı, talep ve önerilerinizi bekliyorum...SAYGILARIMLA.....
Aradigimiz kisi bizi buldu galiba.
Sevgili avukat arkadasimiza sonuna kadar her turlu destegi verecegimizden hic kusku yok herhalde. Zamaninda ben bu isi yargiya goturmeyi planlamistim, tam dava acacakken yasa iptal oldu diplomalari verdiler. O zaman ben ciddi bir saldiriya gecmeyi planliyordum. Arastirmalarim ve o zamanki avukat arkadaslarla konusmalarimdan hatirladigim kadariyla, diploma vermemek anasayaya ve insan haklarina aykiri idi. Ve Turkiye'deki tum kurumlardan donse bile Avrupa Insan Haklari Mahkemesinden mutlaka zaferle donulecegi bize cok net bir sekilde soylendi. Isin ilginci Turk Yargi tarihinden defalarca konulup kaldirilan mecburi hizmetle ilgili bu denli ciddi derecede acilmis bir dava yok diye soylenmisti bize o zamanki avukat arkadaslar tarafindan. Ve ciddi bir girisim icine girmek uzereydik. Ben kendi adima cok kararliydm o zaman yillarca surecegi cok belli olsa da bu davayi takip edecektik. Ancak o zaman kalkan yasa ile bu momentumu kaybettik. Sonra yasa tekrar kondu 2-3 yil sonra. Son durumda dava girisiminde olan birisi var mi bilemiyorum ama bence olmali. Ve avukat arkadaslar da boyle ilgilenip bizi bulduklarina gore bu is eninde sonunda olacak diye umit ediyorum. Diploma vermemek insan haklarina aykiridir. Ve yanlis hesap mutlaka bir yerlerden donecektir benim inancim bu, hakkini arayan hekimler oldugu surece. Ben acik konusuyorum, ben bu isten bir sekilde sansina cok zarar gormeden kurtuldum, tam zamaninda yasa iptal oldu. Diplomami aldim. Yoluma devam ettim. Ancak diplomami alamadigim icin magdur olsaydim ben bu isin ucunu birakmazdim. 10 sene de surse birakmazdim. Birileri 20 senedir yururluge giren ve kaldirilan bu cagdisi uygulamaya taa o zaman dava acsalardi eminim ki bu su an bir asamaya gelmisti.
Bizi koyun gibi guden, yasalarla keyfi bir sekilde oynayan doktorlari oy icin kepaze eden yonetimlerle savasmanin tek yolu kararli bir sekilde yasalarla ugrasmaktir. Bir suru insan magdur olacak, onemli olan su anlik magduriyetleri unutup bu ise uzun vadeli bir savas olarak bakmaktir diye dusunuyorum.
Yanlis anlasilmasin, mecburi hizmetle degil kavgamiz, kavgamiz okulunu basariyla bitiren hekimlerimize diplomalarini vermeyerek onlari uluslararasi arenada kucuk dusurmekle ilgili, temel hak ve hurriyetlerin gasp edilmesiyle ilgilidir. Daha once acilan davalar hep mecburi hizmete karsi acilmisti diye hatirliyorum. Yanlis yerlerden vurulmaya calisildi. Diplomalarin gaspi ile ilgili bir davanin sonuna kadar goturulmesi halinde mutlaka ama mutlaka kazanilacagindan eminim. Bunu hicbir hukuk bilgisi olmayan siradan bir vatandas olarak dusunuyorum.
Haksiz olan hukuki olamaz basit genel kuralindan yola cikarak bu fikri yurutuyorum. Avukat arkadasimin da bana katilacagindan eminim. Bu yola girecek herkese elimizden gelen her turlu yardimi yapariz. Kolay gelsin.