Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Zorunlu Hizmet Hakkında  (Okunma Sayısı 1226 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merahu
Acemi
*

« : Ağustos 25, 2007, 12:47:40 ÖS »

merhaba bu siteye yeni üye oldum.Öğrenmek istediğim merak ettiğim bir sorum olcak bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.Bu yıl mezun oldum tıp fakültesinde.step 1 e hazırlanıyorum suan snv tarihimi aldım 1 ay sonra gircem.bir süre sonrada 2 yi alcam.Başvurularını yaptım yani snvların.Ve Aralık ayında da görüşmüş olduğum bir labda gönüllü çalışmaya başlıycam.buraya kadar herşey normal gibi gözüküyor belki ancak benim sorunum 21 eylülde devlet hizmet atamamın yapılcak olması.O sırada hala snvlara hazlanıyor olcağım için göreve gitmem mümkün olmuycak.böyle bir durumda istifa etmem mi daha mantıklı yoksa göreve gitmemem mi.ve diğer bir sorun daha da öemlisi sağlık bakanlığından almam gereken diploma örneği belge.İstifa etmem yada hizmet yeine gidip göreve başlamamam bu belgeyi almamda engel teşkil eder mi?Ben sıkıntı yaratacağını tahmin ediyorum.Bu konuyla ilgili bilgisi olan yada böyle bir olay yaşamış olanlar lütfen paylaşırmısınız bilgilerinizi.Benim için cok önemli.
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2007, 04:50:05 ÖS »

bu konular o kadar çok tartışıldı ki forumda.. Konu açmadan önce bi foruma göz gezdirip bulamadıklarınızı sorarsanız hem sizin için hem bizim için çok daha kolay olur.

buyrun ben bu konuyla alakalı başlıların linklerini gönderiyorum:
http://www.usmleturk.com/forum/genel_usmle_forumu/devlet_hizmeti_yukumlulugu-t100.0.html;msg365#msg365
http://www.usmleturk.com/forum/usmleturkcom_yazilari/sinav_basvurusu_mecburi_hizmet_yukumlulerine_yonelik-t359.0.html;msg2599#msg2599
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2007, 11:17:56 ÖS »

Merahu'nun bugun bana yolladigi özel mesaja cevabim...
Alıntı
Merahu! Ayni seyler benim basimdan gecti ve ben zamanimi ayirip bu sitede forumda en ince detaylarina kadar anlattim bu isi... Simdi sen benden gelip bir kere de benim icin anlat dersen ve forumda harciyacagin zamandansa baskasinin zaman ayirip sana anlatmasini "rica edersen" buyuk bir bencillik ornegi gostermis olursun. Hakan seni uyardi ve sana okuman gereken linkleri yolladi ama anlasilan hicbisey okumadan bu seferde insanlara ozel mesaj ile soruyorsun.
Bu tarz yaklasimlardan bu forumda iyice sıkıldık, once okuyun bizim zaman harcayip herkesin ulasimina sagladigimiz bu tecrubelerimizi-bilgilerimizi ondan sonra hala merak ettiginiz bisey var sorun!!! Ama bana sordugun herseyin cevabi var forumda!!! 5 kurus para kazanmiyor burda yazan insanlar burda diger insanlarla herseyi paylasmaktan, siz de zahmet edin de okuyun once!!!

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2007, 08:30:43 ÖS »

merahu bu belgeyi hiç zorunlu hizmete gitmeyen kişiler alabildiler yani müstafi olmakla bu belgeyi almak arasında bir ilişki yok
bu belgeyi ben bizzat aldım hatta bi ara forumda yayınladım sonra sildim.
benim gibi başka arkadaşlar da aldı belge nasıl alınır konusu bir aralar çok olay olmuştu o yüzden o konuda forumu incelemeni öneririm hakanın vermiş olduğu linleri kullanırsan ulaşabilirsin.
tecrübelerimizi de daha önce yayınladık onlara bakmanı rica edeceğim
yalnız senden bi isteğim var öğrendikten sonra kardeşine de aynı şeyleri anlatırsan çok iyi olur. yoksa ona da forumu incelemesini önermek zorunda kalacağız

hiçbirşey imkansız değildir
merahu
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2007, 12:02:25 ÖÖ »

umarım ileride bilgi ve deneyimlerimle bende elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim insanlara.yardımcı olan,olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2007, 03:26:47 ÖS »

Arkadaslar, lutfen yazin dilimize biraz daha dikkat edelim.

Bazen ortalama duzeydeki bir ortaokul ogrencisi kadar olamiyoruz.

Haksiz miyim? Smiley

Gamze

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2007, 08:11:57 ÖS »

Haklısın Gamze. Biraz daha dikkatli olmaya çalışacağım.

Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2007, 12:32:45 ÖÖ »

Sevgili Mehmet19,

Sozum sana degildi, ben hepimiz icin konusmustum. Hem senin yazinda da hicbir sey yok.

Keske herkes senin kadar duyarli olsa Smiley

Avukatdr
Acemi
*

« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2008, 10:45:12 ÖS »

Mrb arkadaşlar ben avukatım ve uzun zamandır Tıp camiasının içerisindeyim.Doktor arkadaşlarımın büyük sorunu olan tıp eğitiminden sonra pratisyen ve uzmanlık diplomalarını mecburi hizmet yapmadığı takdirde alamadığını bilmekteyim. Tıp eğitimi bittikten sonra diplomaların alınması anayasal bir haktır. Bu konu ile ilgili sizden gelecek taleplere göre Hukuksal bir girişimde bulunmak istiyorum. Kaç doktor arkadaşın böyle bir talepte ve girişimde bulunacağını bilmek istiyorum. Yorumlarınızı, talep ve önerilerinizi bekliyorum...SAYGILARIMLA.....
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2008, 11:34:49 ÖS »

avukatdr
bu konuda bişey yapabilir misin bilmiyorum
çünkü konu zamanında danıştaya gitti
bişey çıkmadı
burdaki sorun anayasal ozgurluklerin kısıtlanabilmesi ile ilgili olan bi anayasa maddesi
yani bisey cıkacagını pek zannetmiyorum

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2008, 12:09:04 ÖÖ »

Mrb arkadaşlar ben avukatım ve uzun zamandır Tıp camiasının içerisindeyim.Doktor arkadaşlarımın büyük sorunu olan tıp eğitiminden sonra pratisyen ve uzmanlık diplomalarını mecburi hizmet yapmadığı takdirde alamadığını bilmekteyim. Tıp eğitimi bittikten sonra diplomaların alınması anayasal bir haktır. Bu konu ile ilgili sizden gelecek taleplere göre Hukuksal bir girişimde bulunmak istiyorum. Kaç doktor arkadaşın böyle bir talepte ve girişimde bulunacağını bilmek istiyorum. Yorumlarınızı, talep ve önerilerinizi bekliyorum...SAYGILARIMLA.....
Aradigimiz kisi bizi buldu galiba.
Sevgili avukat arkadasimiza sonuna kadar her turlu destegi verecegimizden hic kusku yok herhalde. Zamaninda ben bu isi yargiya goturmeyi planlamistim, tam dava acacakken yasa iptal oldu diplomalari verdiler. O zaman ben ciddi bir saldiriya gecmeyi planliyordum. Arastirmalarim ve o zamanki avukat arkadaslarla konusmalarimdan hatirladigim kadariyla, diploma vermemek anasayaya ve insan haklarina aykiri idi. Ve Turkiye'deki tum kurumlardan donse bile Avrupa Insan Haklari Mahkemesinden mutlaka zaferle donulecegi bize cok net bir sekilde soylendi. Isin ilginci Turk Yargi tarihinden defalarca konulup kaldirilan mecburi hizmetle ilgili bu denli ciddi derecede acilmis bir dava yok diye soylenmisti bize o zamanki avukat arkadaslar tarafindan. Ve ciddi bir girisim icine girmek uzereydik. Ben kendi adima cok kararliydm o zaman yillarca surecegi cok belli olsa da bu davayi takip edecektik. Ancak o zaman kalkan yasa ile bu momentumu kaybettik. Sonra yasa tekrar kondu 2-3 yil sonra. Son durumda dava girisiminde olan birisi var mi bilemiyorum ama bence olmali. Ve avukat arkadaslar da boyle ilgilenip bizi bulduklarina gore bu is eninde sonunda olacak diye umit ediyorum. Diploma vermemek  insan haklarina aykiridir. Ve yanlis hesap mutlaka bir yerlerden donecektir benim inancim bu, hakkini arayan hekimler oldugu surece. Ben acik konusuyorum, ben bu isten bir sekilde sansina cok zarar gormeden kurtuldum, tam zamaninda yasa iptal oldu. Diplomami aldim. Yoluma devam ettim. Ancak diplomami alamadigim icin magdur olsaydim ben bu isin ucunu birakmazdim. 10 sene de surse birakmazdim. Birileri 20 senedir yururluge giren ve kaldirilan bu cagdisi uygulamaya taa o zaman dava acsalardi eminim ki bu su an bir asamaya gelmisti.
Bizi koyun gibi guden, yasalarla keyfi bir sekilde oynayan doktorlari  oy icin kepaze eden yonetimlerle savasmanin tek yolu kararli bir sekilde yasalarla ugrasmaktir. Bir suru insan magdur olacak, onemli olan su anlik magduriyetleri unutup bu ise uzun vadeli bir savas olarak bakmaktir diye dusunuyorum. Yanlis anlasilmasin, mecburi hizmetle degil kavgamiz, kavgamiz okulunu basariyla bitiren hekimlerimize diplomalarini vermeyerek onlari uluslararasi arenada kucuk dusurmekle ilgili, temel hak ve hurriyetlerin gasp edilmesiyle ilgilidir. Daha once acilan davalar hep mecburi hizmete karsi acilmisti diye hatirliyorum. Yanlis yerlerden vurulmaya calisildi. Diplomalarin gaspi ile ilgili bir davanin sonuna kadar goturulmesi halinde mutlaka ama mutlaka kazanilacagindan eminim. Bunu hicbir hukuk bilgisi olmayan siradan bir vatandas olarak dusunuyorum. Haksiz olan hukuki olamaz basit genel kuralindan yola cikarak bu fikri yurutuyorum. Avukat arkadasimin da bana katilacagindan eminim. Bu yola girecek herkese elimizden gelen her turlu yardimi yapariz. Kolay gelsin.

efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2008, 02:31:44 ÖÖ »

Zamanında Tabipler Birliği'nin açtığı ve Danıştayın Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği davada bu madde de işlenmişti sanırım ama hüsran...
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2008, 05:48:26 ÖS »

Anayasa mahkemesi  gerekçeli kararını yazdı,zaten Insan hakları mahkemesine vermek ıcın de bu sarttı;tabıpler odası ısrarla bu kararı bekledıgını soyluyordu basvuru ıcın sart cunku ama ustunden en az 6 ay gectı hala bır hareket yok.Dostlar alısverıste gorsun.Tum sendıkalar ve meslek orgutlerı catır catır haklarını koruyor bızımkılerde sıyası nemalanma pesındeler.Tabipler odasını ılk once tabiplere yani bize sahip cıkmaya cagırıyorum;once bızı kurtarsınlar yoksa aydın rollerınde ulke meselelerıne yenı acılımlar(?) aramak degıl!Hıc kımse kusura bakmasın.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2008, 11:19:46 ÖS »

su anda bu konuda yapılabilecek tek bisey var
avrupa insan hakları mahkemesine goturmek
o konuda da bizim meslek orgutunun bi yere varamayacagı acık
cunku biraz kendilerine dustuler
aslındaa artık diplomaların fotokopisi de veriliyor bu konuda ne yapabiliriz bilmiyorum
bisey cıkacagını da pek zannetmiyorum
insallah yanılırım

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: