Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar Forumu"Match" - Eşleştirme2008-2009 başvuruları hakkında bir kaç soru- Eslestirme isleyisi uzerine fikirler/tecrubeler
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 2008-2009 başvuruları hakkında bir kaç soru- Eslestirme isleyisi uzerine fikirler/tecrubeler  (Okunma Sayısı 4970 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alpi
Ziyaretçi
« : Mart 20, 2007, 04:33:29 ÖS »

öncelikle merhaba. arkadaşlar 2008-09 döneminde bir yere match olabilmek için en gec ne zaman basvurmus olmak gerekli? sitede biraz aradım ama bulamadım. bir de, step1'i aldıktan sonra step2'ye hemen girebilir miyim yoksa arada beklemem gereken belli bir zaman var mı? bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirlerse çok sevinirim. sevgilerimle.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #1 : Mart 20, 2007, 06:05:43 ÖS »

Merhaba Alpi,

Ilk sorunu anlayamadim, neye basvurmus olmaktan bahsediyorsun, sinavlara mi eslestirmelere mi?

Ilk ve ikinci basamak sinavina ayni anda basvurup ard arda girebilirsin. Benim bildigim zorunlu bir bekleme araligi yok.

Gamze
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2007, 06:46:48 ÖS »

balzamin yanıtın için teşekkürler. yani aslinda şu sıralar step 1e girecegim. birkaç ay sonra da step2 CK ve CS. sanırım 2007 yılında asistanligina başlayacaklar zaten belli oldu. ama ben 2008 yılında asistanligima başlamayı hedefliyorum. yani bir sonraki eşleştirmelere en geç ne zaman basvurabilirim onu sormustum. 
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #3 : Mart 21, 2007, 12:41:39 ÖÖ »

Sevgili Alpi,

ECFMG bilgilendirme kitapciginda ('07) eslestirme basvurularinda son tarih icin soyle bir aciklama var:

You must be fully registered for the Match by the February late registration deadline in order to have access to unfilled program information.

Eslestirme icin genel tarihler de soyle belirtilmis:

Important Dates for the 2007 Match : (Bu surec coktan tamamlandi biliyorsun ama sadece fikir olsun diye yaziyorum)

August 15, 2006 Registration opens on the NRMP website
December 1, 2006 Registration deadline (registrations after this date are accepted with an additional late fee)
February 21, 2007 Late registration deadline, and rank order list certification deadline
March 15, 2007 Results of Match announced

Tentative Dates for the 2008 Match:

August 2007 Registration opens on the NRMP website
December 2007  Registration deadline
February 2008 Late registration deadline, and rank order list certification deadline
March 2008 Results of Match announced
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #4 : Mart 21, 2007, 12:54:39 ÖÖ »

Birkac ufak aciklama daha;

Eslestirme zamani gelip cattiginda sen basvurunu ERAS (Electronic Residency Application Service) ya da posta yoluyla yapiyorsun, tercihlerini siraliyorsun, gorustugun programlarin da bir aday siralamasi oluyor. Iste NRMP (National Resident Matching Program) bu iki siralamayi karsilastirarip "matematiksel algoritm" ile eslemeyi gerceklestiriyor. Kesisim kumesi gibi bir sey yani aradiklari. Bu oldukca mantikli bir yontem. Ama akildan cikarilmamali ki, senin alt siralara yazdigin bir programin listesinde sen ust siradaysan o programa yerlestirilemeyebilirsin. Onun icin tercih siralamalarini gorusmelerde biraktigin etkiyi de dusunerek yapmalisin. Neyse, bunlari konusacak daha cok vaktimiz olacak..

Dilerim yardimci olabilmisimdir Smiley...

Iyi calismalar...

Gamze
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #5 : Mart 21, 2007, 04:41:18 ÖÖ »

alpi bişey de ben eklemek istiyorum istersen step 1 ve ck ya ardarda 2 günde veya istediğin herhangibir arayla girebilirsin hatta istersen önce step 2 ck ya sonra step 1 e bile girebilirsin ama tüm sınavları 7 yıl içinde tamamlaman gerekiyor

hiçbirşey imkansız değildir
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2007, 09:09:12 ÖÖ »

mehmet19 ve balzamin cok tesekkurler yanıtlarınız için, benim için oldukca yol gosterici oldular. iyi calismalar, sevgiler.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #7 : Mart 21, 2007, 10:19:27 ÖÖ »

Ama akildan cikarilmamali ki, senin alt siralara yazdigin bir programin listesinde sen ust siradaysan o programa yerlestirilemeyebilirsin.

Gamze bu konuda yanlis bilgin var. bende oyle sanıyordum ondan duzeltme ihtiyacı hissettim. Match denilen olay sırf bu yuzden cıkarılmıs. Software'i şu şekilde yapmışlar, adaylar tamamen kendi isteklerini, yani ''benim daha cok kabul alma ihtimalim olan yerleri yukari yazayımda daha garanti olsun'' felsefesinden uzak tutmak amacıyla ozel olarak yapmışlar. yani o açıdan içiniz rahat olsun. bunu cok farklı bircok kisiden duydum. Sıralama adayların istek listeine gore yapılmalı, hangisine daha cok girme ihtimalim var veya hangi program beni daha yukari yazmistir fikrine gore degil. Program adaylarin listesi uzerinden işliyor, yani programların sıralaması oncelik degil adayların listesi oncelik.
Bu konuda nrmp sitesinde detaylı aciklama var. 
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #8 : Mart 21, 2007, 10:32:58 ÖÖ »

benim de çorbada tuzum olsun... USMLEnin step3 hariç tüm sinavlarina istedigin sira ile ve daha ögrenciyken bile girebilirsin. Bu sinavlara step2 CS de dahil! (tabi bu sorular önceden cevaplanmisti sevgili Alpi,hatta kimbilir kaç kere, yani ironik olarak "çorba"da tuzum oluyor) Lütfen biraz siteyi okuyup öyle sorulari yöneltin artik...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2007, 11:12:52 ÖÖ »

cok sagolun arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim gercekten cok aydınlatıcı seyler yazmıssınız. ama bir kucuk ufacık sorum daha olacaktı:) herhangi bir sınava girdikten sonra(spesifik olarak step 2 CK ya da step 2 CS) sonucunu ne zaman geliyor? yani kac gun sonra geliyor? bu sene deadline 1 aralık olduguna gore sınava ne kadar gec girebilirim onu anlamaya calısıyorum da:)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #10 : Mart 21, 2007, 01:19:48 ÖS »

Tamam bu soru halen cevaplanmamiş olabilir.. Yani severek cevaplayalim.. Şimdi sınavların yogunluguna göre sinav sonucunun eline geçme zamani degisiyor 3 ila 8hafta arasinda. Yalniz CS herzaman step1 ve CK'a göre geç açıklanır, ortalama 2ay aliyor.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #11 : Mart 21, 2007, 05:46:27 ÖS »

Ama akildan cikarilmamali ki, senin alt siralara yazdigin bir programin listesinde sen ust siradaysan o programa yerlestirilemeyebilirsin.

Gamze bu konuda yanlis bilgin var. bende oyle sanıyordum ondan duzeltme ihtiyacı hissettim.

Rehacim, ben bunu ECFMG kitapciginda okudum, su an o kismi tekrar arayacak vaktim yok. Ama heryerde bas bas bagiriyorlar "kendi" tercihlerinize gore siralama yapin diye. Ben onlarin listesine gore yapin demedim ki, akilda bulundurmakta fayda olabilecegini soyledim. Sonucta alaninin en iyisi programlari herkes ust siraya yazacaktir ama herkes -ne yazik ki- o programa yerlestirilemiyor, demek ki karsi listeler de onemli. Demek istedigim akilci bir yaklasim izlenmesi gerektigiydi, "farazi program listesini tercih listeniz olarak kullanin" gibi bir oneri yapmak istemedim.

Tabii ki yanlis anlamis da olabilirim, sizler daha tecrubelisiniz. Ne derseniz o Smiley!

Gamze
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2007, 06:15:49 ÖS »

Gamze bu konuda yanlis bilgin var. bende oyle sanıyordum ondan duzeltme ihtiyacı hissettim. Match denilen olay sırf bu yuzden cıkarılmıs. Software'i şu şekilde yapmışlar, adaylar tamamen kendi isteklerini, yani ''benim daha cok kabul alma ihtimalim olan yerleri yukari yazayımda daha garanti olsun'' felsefesinden uzak tutmak amacıyla ozel olarak yapmışlar. yani o açıdan içiniz rahat olsun. bunu cok farklı bircok kisiden duydum. Sıralama adayların istek listeine gore yapılmalı, hangisine daha cok girme ihtimalim var veya hangi program beni daha yukari yazmistir fikrine gore degil. Program adaylarin listesi uzerinden işliyor, yani programların sıralaması oncelik degil adayların listesi oncelik.
Bu konuda nrmp sitesinde detaylı aciklama var. 

reha yukarıda ne demek istediğini tam anlamadım biz step 1,Step 2 CK,step 2 CS yi verip EFCGM'den amerikan sisteminde doktorluk yapabilir sertifikamızı alıyoruz (yada uzmanlık yapabilmek için başvuru koşullarını tamamlamış oluyoruz aslında bu konuda da kafam karışık yani uzman olmak istemeyip bu sertifikayla abd de pratisyen olunabiliyormu yada orda öyle bir şey yokmu bilen arkadaşlar bu konudada aydınlatırsa sevinirim "belki ilk sene olmaz beklemek yerine değerlendirmek için")sonrasında da ERAS'a istediğimiz programları yolluyoruz ve o proramlardan verdiğimiz özelliklere göre bizi interviewe çağırmalarını bekliyoruz ve bu görüşmelerde biz onlarda bir intiba bırakıyoruzki onlarda bizim için bir istek listesi oluşturuyor ve NRMP'ye veriyor bizde onlarda bıraktığımız izlenime göre kendimizce bir liste oluşturup NRMP'ye veriyoruz NRMP'de bu iki listeyi karşılaştırıp çakışan istek listelerine göre yerleştiğimiz yeri bize bildiriyor ben bunun haricinde sadece bizim listelerimize  göre yerleşme olaynı anlayamadım o zaman niye görüşüyoruz bizi çağırmasınlar sadece biz bu kişiyle ilgileniyoruz diye NRMP'ye bilgi versinler

Ben bu konuyu anlayamadım  eşleşme(match) nasıl oluyor

bir dakika yada şunumu demek istiyorsun program  x adayını almak istedikleri arasında en tepeye yazdı ama  o aday tercih listesinde bu programı alt sırada gösterdi ama onu en tepede gösteren ve programın NRMP listesinde dahi adı olmayan ama interviewe çağrılmış adayımı NRMP tercih ediyor  yani sadece ilk başta bu program listesindekilerin tercihleri ilk sıralardamı diye bakıyor ondan sonra eğer alt sıralardaysa diğer adaylara bakıyorlar ve üste yazmış aday tercih ediliyor

yani programın tercih etmediği adayın o programa yerleşmesi için programın tercih ettiği aday programı alt sıralardamı göstermeli yani bu yüzdenmi bizim listemiz daha önemli

iyice ortalık karıştı galiba:)
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2007, 09:06:27 ÖS »

şimdi madem bu match olayları hakkındaki bilinmez denklemler aklımızı karıştırdı, benim aklımda gelen bir soru daha da karıştıracak galiba akılları:) bilenler varsa bu NRMP software'ini bu işi çözümleyelim:)

şimdi mesela columbia surgery bu sene sadece 1 kişi alacak ve ben orayı ilk sırama yazdım. çünkü en cok istedigim yer orası. X denen arkadas da diyelim columbia surgery istiyor ve o da ilk sıraya yazdı. o halde columbia surgery ilk sıraya hangimizi yazdıysa onu alır gibi duruyo. buraya kadar tamam. peki mesela ben yine o programı ilk sıraya yazdım ama X kişisi columbia surgery'i 2. sıraya yazdı; columbia'nin listesindeyse X ilk sırada ben 2. sıradayım bu durumda ne oluyor? NRMP kimi match ediyor o programa?

bu durumda istediğim yeri yukarıya yazmam yerine, beni yukarıya yazacagini tahmin ettigim programı benim de yukarı yazmam daha mantıklı gorunmuyor mu?
ahmetcan
Genel Gözlemci

« Yanıtla #14 : Mart 21, 2007, 09:44:02 ÖS »

Merhaba arkadaşlar.Bence match olayında durum şudur:Şimdi ilk önce ben bi liste yaptım,bu listeyi en çok istediğim programla başlattım en az istediğim ile bitirdim.Şimdi ilk önce bu listedeki programların hepsi sizin onlara başvurduğunuzu görür ve der ki:Hmm,ben ahmet ile ilgileniyorum interview a çağıralım bi bakalım-ya da yok deyip direkt baştan reject ediyorlar.Sonra siz çağrıldığınız yerlere görüşmeye gidiyosunuz,adamlar bi bakıyorlar tamam kabul ettik veya etmedik diyorlar.
Sizin listede programları yazarken nasıl bir sıra izlediğinizin ancak şu durumda bir önemi var:Mesela 2. 5. ve 7. tercihlerinizden kabul aldiniz -o zaman 2. tercihinize yerleştirilirsiniz.Onun haricinde hiç bir program-'Hmmm şu adayın özellikleri daha iyi ama bak bizi 2. sıraya yazmış-biz daha az iyi olan ama bizi 1. sıraya yazmış olan bir adayı seçelim'-demez bence

Sevgili Alpi,eger bahsettigin gibi bir durum olursa columbia x kişisini kabul eder.Yani asıl olan columbia nın kimi istediğidir.Çünkü biz seçileniz ve onlar seçen.Senin columbia yı birinci sıraya yazarak o programi ne kadar çok istediğini göstermenin sana bir avantaj sağlayacağını sanmam-ancak belki senle tıpatıp aynı bi başvuran varsa ve sen ile onu kıyaslarlarken diğer kişi 2. sıraya sen 1. sıraya yazarsan belki o zaman bir avantaj olabilirdi.Tabi gerçekte bu durumun olacağını sanmam.

Özetleyecek olursak tercih sıranız ancak birden fazla programdan kabul aldıysanız önemli olacak bir faktör.Bu söylediklerim aşağı yukarı reha arkadaşımızın söyledikleri ile aynı doğrultuda sanırım.Ben bu bilgileri herhangi bir yerden okumadım sadece mantığım bana böyle olması gerektiğini söylediği için paylaşmak istedim.

Pratisyen olarak çalışmak  konusuna gelecek olursak benim özgeçmişini okuma fırsatını bulduğum bir doktordan bahsetmek istiyorum:Kendisi diyarbakır tıp fakültesinden mezun olmuş eskiden,hayali olan amerikaya okuldan mezun olunca gitme fırsatı bulmuş.2 sene kadar pizzacıda çalışmış dil öğrenmiş usmle steplerini vermiş.Uzun süre new jersey de bir hastanede acilde çalışmış,sanırım pratisyen statüsünde.10 sene sonra falan istedigi bir nöroloji programına match olmuş-tabi kendi isteğiyle bu kadar uzun süre sonra başvurmuş.Sanırım 40 yaşında kendi adına ait bir kliniği olmuş nöroloji dalında-çok zor şartlar altında çalışmış özellikle o new jersey deki hastanede-hatta işten çıkmak istediğinde maaşını iki kat arttırmışlar gitmesin diye ama gene de kabul etmeyip bırakmış Smiley

Match konusundaki bilgilerim aslında sınırlı arkadaşlar-yani söylediklerimin %100 doğru olduğunu iddia etmiyorum.Tabi Ulaş abimiz bulunduğu pozisyon gereği artık seçilen değil seçen pozisyonunda Smiley.Kendisini saygıyla selamlıyorum bir kez daha.Tahminimce onun bu konudaki bilgisi daha engindir.Kendisinin görüşlerini almakta fayda var,'Ulaş abi senin de bu konudaki fikirlerini bekliyoruz!' Smiley
Herkese saygılar ve kolay gelsin

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: