Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1171 Üye - Son üye: cemb
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar Forumu"Match" - Eşleştirme2008-2009 başvuruları hakkında bir kaç soru- Eslestirme isleyisi uzerine fikirler/tecrubeler
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 2008-2009 başvuruları hakkında bir kaç soru- Eslestirme isleyisi uzerine fikirler/tecrubeler  (Okunma Sayısı 4683 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Mart 21, 2007, 11:06:12 ÖS »

Arkadaslar match konusunda bayagi bir kafa karisikligi olmus yine ben kendi emin oldugum  ve daha once defalarca yazdigim aciklamayi tekrar yaziyorum.

Oncelikle asagida yazilanlarin tumunu okudum hepsine yonelik birsey yaziyorum.

MATCH listelerinden kimsenin listesine oncelik taninacak diye bir mantik yok. Mantik sudur. Iki listenin eslestigi yerin bulunmasidir. Bu isi artik ornek vererek aciklamak lazim :

benim listem 1-boston 2- newyork 3-paris
rehanin listesi 1-boston 2- paris - 3 newyork
ahemtcan listesi 1-paris 2- nwewyork 3-boston

boston listesi 1- ulas 2-ahmetcan 3-reha
newyork listesi 1- reha 2-ulas 3-ahmetcan
paris listesi 1-ahmetcan 2-reha 3-ulas

Simdi listeler karsilikli carpisir. Boston ile baslayalim. Boston ilk siraya ulas yazmis. Ulas a bakiyoruz. Ulas da ilk siraya onu yazmis. Ulas bostona yerlesir.

New york a bakalim , new york ilk siraya  reha yazmis, ama reha ilk siraya boston yazmis, boston  ulasi ilk siaray yazmis oldugu icin, ulas da boston i ilk siraya yazdigi icin reha boston a giremez, 2 siraya gecer. Reha 2. siraya bakalim . Paris. Paris ilk siraya ahmetcan yazmis. Once ahmetcana bakar. Ahmet can ne yapmis sira ona gelir. Ahment can ilk siraya paris yazmis. O zaman paris ahmetcani alir. Reha kendi listesinin 3. sirasina duser. Reha 3. siraya newyork yazdigi icin new york a bakariz. New york da rehayi ilek siaray yazdigi icin reha da newyork a girer.

Olay bu kadar basit. Kimsenin listesi oncelikli falan degil , tamamen basit bir yazilim esleme yapiyor. Son siraya bile yazmis olsaniz bir yeri , o siraya kadar herhangi bir uere yerlesemediyseniz orasi da sizi yazdigi siraya kadar herhangfi birini alamdiysa siz oraya girersiniz.

Ahmetcan in uzun aciklamasi cok iyi olmus. Yalnz bir onemli duzeltme yapacagim

listeler gorusmeden once degil gorusmelerden sonra hazirlanir.

Basitce

1-basvurursun  , siralama yapmadan henuz
2-gorusmeye cagrilirsin
3-cagrildigin yerlerle gorusursun
4- seni gorenler seni siralarlar, sen onlari siralarsin
5-3. sahis olan nrmp de basit bir yazilim ile resmi olarak bu isin sonucunu size bildirir.

Listelerde kimsenin onceligi yok. Programlar da siz de esit kosullarda bir liste yapiyorsunuz, listelerde karsilikli tercih siralamasi sonucu yerlesme saglaniyor

yukaridaki acik ornekleme sonucu hala dusuncelerinde bulaniklk olan varsa tekrar etmeye hazirim

Hakan
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Mart 21, 2007, 11:23:05 ÖS »

ulaş eline sağlık çok güzel bir yazı. Eminim herkes anlamıştır.. Yani işin özü olan Reha'ya olmuş Smiley
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2007, 12:00:10 ÖÖ »

teşekkürler Ulaş kardeş ayrıca pratisyenlikle ilgili sorduğum sorumu yanıtladığı için Ahmetcan'ada ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum

yazmamışsın ama örneğinden çıkardığım sonuç programın istek listesinde olmayan biri o programa ilk tercih olarakda gösterse yerleşemez bunu şunun için söyledim hani bizim listemize göre asıl tercih yapılıyor diye bir kafa karışıklığı olduğu için
  ama verdiğin örnek koşulların aynı olduğunu söylüyor aksi halde  sen listene yazmamışsın(çok saçma olur) ama program yazmış o zaman programın istediğimi olacak Smiley gibi bir durum ortaya çıkar Smiley

birde görüşmelerden sonra programla ilgilendiğinize dair e postalar telefonlar açtığınızı ve programında size e posta attığını söylediniz burda karşılıklı bir nezaket mi yoksa gerçekten interview sırasında size hissettiriliyormu "biz sizinle gerçekten ilgileniyoruz bizi mutlaka ilk sıraya yazın" (diye içinde böyle bir yazı geçen cümle okumuştum  birebir aynı cümle olmayabilir ama böyle bir anlam çıkyordu cümleden)bu gibi durumlar aldatmacamı o programı en üste yazmam o programa prestijmi sağlıyor bunun içinmi bana böyle davranıyor yoksa bana gönderdiği e postaları veya görüşme bitiikten sonradır herhalde bana iyisin biz seni tuttuk aklımızdasın bizi üst sıraya yaz ona göre tercih listeni oluştur gibi söylemler ne kadar ciddiye alınmalı
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Mart 22, 2007, 12:05:42 ÖÖ »

Bir olay bu kadarmı guzel acıklanır?

Bravo!!!(tabi Ulas icin)
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Mart 22, 2007, 01:38:16 ÖÖ »

http://www.nrmp.org/res_match/about_res/algorithms.html

Isteyenler daha detayli aciklama icin burayi okuyabilirler. Tam teknik detaylarini bilmiyorum ama adaylarin listesi oncelik alinarak yapiliyor, tam acikliyamiycam. Tamamen iki listeyi birbiriyle basit bir programla karsilastirmiyor diye biliyorum. yukardaki yazidanda benim anladigim o. ama cok onemli de degil. Butun danismanlarin soyledigi: ''Hangi programa girme sansim daha fazla olur diye siralama yapmayin, kendi en cok sevdiginiz programlara gore siralama yapin'' Ben wayne state'e girme ihtimalim daha fazla olur diye dusunuyordum ondan ilk siraya yazayim daha garanti olur dedim ama bir cok kisi bunun yanlis olacagini, ilk siraya baska program yazmanin bana dezavantaj saglamiycagini, wayne state'i en sonlara koysamda eger orda yuksek rank edildiysem eni sonu match olucagimi soylediler. Yani software oyle ayarlanmiski insanlar, ben kendimi garantileyim daha cok girme ihtimalim olanlari daha yukari yazayim, harvarda nasilsa girme ihtimalim az onu asagilara yazarim demesinler, gonullerine gore yazsınlar. Cok nadir durumlarda etki ediyormus. Yani match olayida zaten en baslangicta bu felsefe nedeniyle kurulmus. Neyse bu isin uzmani degilim neticede, cevremden duyduklarimin yalancisiyim. sende hakli olabilirsin Ulas.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Mart 22, 2007, 07:38:56 ÖÖ »

Rehacim,

Oncelikle seni tebrik ediyorum, kucakliyorum basarindan dolayi. Cok yakinima geliyor olmandan dolayi da cok mutluyum, herhalde baslamadan once gelir bir cayimizi icersin, essek degilsin ya  Grin

Match konusunda olayi en ince detayina kadar aydinlatmaya calisiyorsun sanirim cok da iyi yapiyorsun, haklisin da, verdigin kopruye girip okudum, ben de eslesmeye girmeden once cok detayli okumustum , sanirim benden bu yana pek degisiklik olmamis. Senin vurguladigin kisimlara baktim, benim bu konudaki yorumum soyle :

Senin bahsettigin uyari " adaylarin sadece kendi isteklerini on planda tutmalarini" salik veren ifade bence cok normal. Zaten eslesm sisteminin dogasini korumak icin boyle yapilmasi gerekiyor. Simdi orda diyor ki " istediginizi dikkate alin, program sefi size goz kirpti diye tercihlerinizle oynamayin" gibi uyaran cok hakli ifadeler var. Yani demeye calistigi, program sefinin ya da baskalarinin size ima ettigi seyleri dikkate almayin kendi tercihlerinizi siralayin sonra uzulebilirsiniz ve bu match sisteminin kusuru olmaz demek istiyor. Arzu eden baskasi varsa o da okusun, baska bir yorum varsa ordan soylesin, tek tek cumle cumle buraya koyup tartismak isterdim ama ne yazik ki vaktim yok su an, yine de bu konu cok onemli bir konu oldugu icin katki yapmaktan geri duramadim.

Simdi sistemi tekrar rehanin katkilariyla benim anladigim sekilde ozetlersem ;

NRMP kurulusunun match taraflari ile ilgili herhangi bir inisiyatifi oldugu ben duymadim, yolladigin baslikta da bunu ima dahi eden birseye rastlamadim, boyle bir seyin oldugunu zannetmiyorum. Zaten bu isin asagida ornegiyle anlattigim seklini dusunursen burda listeyi karsilastiran kurumun herhangi bir inisiyatif kullanmasina olanak verecek bir durum yok. Tek yapilan sey kuru kuru listelerin tokusturulmasidir. Listelerin nasil olusturuldugu hangi kriterlerin goz onune alindigi NRMP tarafindan dikkate hicbir sekilde alinmiyor zaten bu nedenle senin de altini cizdigin uyarilari bir bir yapmislar.

Tekrar ozet geceyim , diger okuyanlar ve kafasi karisanlar icin

Iki tarafli liste hazirlanir. Iki taraf birbirinin listesini gormez. NRMP iki taraftan hazirlanmis listeleri ilgili tarihlerde alir. Iki tarafin listelerine bakar. Bu noktada herhangi bir tarafin listesini tercih etmesi soz konusu degil cunku zaten mantigi da yok, bu is hangi taraftan baslarsan basla ayni yola cikar. Yani once adaylarin listesinden de baslasan , programlarin listesinden de baslasan, ayni kisiler ayni yerlere yerlesirler. Isterseniz deneyelim.

Simdi asadiga verdigim ornegi gelistirerek yaziyorum

Ulasin listesi 1-boston 2- newyork 3-paris
rehanin listesi 1-boston 2- paris - 3 newyork
ahemtcan listesi 1-paris 2- nwewyork 3-boston

Analiz - Ulas : Once boston listesinden de baslasan ulas bostonla eslesir. Once Ulasin listesinden de baslasan boston ulasla eslesir.

Analiz - Reha : Once new york listesinden baslayalim, new york rehayi arar, rehaya sorar gel der, reha der ki benim ilk sirada boston var, ondan haber bekliyorum, boston rehaya der ki ben ulasi aldim, onu senden one yazmistim, o da beni ilk siraya yazmis ulas benim kontenjani doldurdu (son kadrolar icin konusuyoruz aman kafa karismasin dikkat !) o zaman reha nin ikinci listesine bakilir, kim var paris , paris rehadan once kimi yazmis ahmet can, ahmetcan parisi ilk siraya yazmis, ahmetcan da parise girer, sira gelir rehanin 3. sirasina orda newyork vardir, ve NRMP der ki new york a senin su an aradigin aday ilk iki sirasina giremedi , sana geliyor der. Simdi tersinden dusunun rehanin listesinden baslayalim, reha ilk siraya boston yazmisti, NRMP boston a sordu, uygun musun, o da dedi ki hayir biz rehadan once ulasi yazmistik, ulasa bakarlar ulas da onlari ilk siaya yazmis o zaman ulas geliyor, reha boston sansini kaybetti, NRMP reha icin ayni seyi ikinsci defa yapiyor, orda da ahmetcan var, o da 3 e geciyor ve rehayi yerlestiriyor. Liste her iki taraftan da islese ayni kisiler ayni yere yerlesirler, burda nrmp nin kullanabilecegi herhangi bir inisiyatif yok gibi gorunuyor.

Analiz - AhmetCan : Ahmetcan ilk siraya paris yazmisti, parise girdi. Tersinden alalim, paris ilk siraya ahmetcan yazmisti, ahmetcani aradi, o da ilk siraya orayi yazmisti o da ahmetcanla yine ayni sekilde eslesti.

Burda oneml nokta, lite yukaridan asagi iniyor, sonuc olarak iki tarafli listeler var ve soru sorma isleminin bir taraftan baslamasi lazim , baslayabilmesi icin  Tongue , rehanin dedigi gibi ilk bakilan adaylarin listesi olmasi lazim, ama tersi de olsa sonuc degismez. Sonucta 2x1 = 2 ya da 1x2 = 2
matematik olarak benim bu isten anladigim ortada donebilecek bir oyun olamaz, olay gayet net, oyle de ayni boyle de ayni.

Simdi bazi ince noktalar var . Listelere donelim ;

benim listem 1-boston 2- newyork 3-paris 4-IZMIR
rehanin listesi 1-boston 2- paris - 3 newyork 4-ISTANBUL
ahemtcan listesi 1-paris 2- nwewyork 3-boston 4-ANKARA

ankara listesi 1- reha 2-ulas 3-ahmetcan
izmir listesi  1-reha 2- ahmetcan
istanbl listesi 1-ahmetcan 2- reha 3-ulas

Dikkat ederseniz aday listelerini birer sehir daha ekledim.

Bakin simdi ben istanbulla gorusmusum , adamlar beni 3. siraya yazmislar ama ben onlari listeye almamisim. Simdi ne olur? Eger bu adamlar ahmetcan ve rehayi alamazlar ise (ki alamiyorlar bu durumda) acik birakacaklar demektir., eger ben gorustukleri son kisiysem. Yani listedeki son kisiye gelindiginde eger program hala dolmamissa, ayvayi yemis oluyor. O zaman senlik basliyor, scramble denilen seyler telefonla sagdan soldan alelacele adam topluyorlar, ve program acisindan cok nahos bir durum. O nedenle her program sefi (yani sehir) bol miktarda adayla gorusmek istiyor ve adaylarin hepsini tavlamak , gorustugu tum adaylara kendisini olabildigince yuksek yazdirmak istiyor ki, secme isini o yapsin eslesme islemi sirasinda.

Diger ornek izmire gelelim , izmirle ben gorusmusum ve listeme almisim ama izmir bana kendisini birakip gittigim icin kusmus olsa gerek beni listeye almamis. Allahtan boston'a eslesmisim, eger ben listedeki kimseye eslesemyip izmire geldigimde izmir beni listeye almadigi icin acikta kalacaktim. Listeye almis olsa bile listede beni asagilara yazmis ise mesela, liste o kadar asagi dusmeden program eslesmeyi kapattiysa o takdirde ben yine acikta kalirim

Ince noktalardan birisi su :

Ornek match listesi (prgram)

1-mehmet
2-reha
3-gamze
4-ertugrul
5-fatma
6-huseyin
7-sukriye
8-jack

simdi bu adamin kontenjani 3 kisiyse ne olacak?

ilk 3 u arayacak, ilk 3 u bulabilirse (o ilk 3 kendi listelerinden bu programi en yukariya yazmislarsa ya da kendi listelerindeki en yukarilarla eslesemeyip de liselerinde alt siralara yazdiklari bu programa kalmislarsa) hemen programi kapatacaklar ve diyecekler ki bi kapattik artik almiyoruz, uzgunuz fata huseyin vs size listenizdeki alt siralarda basarilar dileriz.

Eger ilk 3 u bulamazlar ise surekli birer birer asagiya inecekler ta ki doldurana kadar.

Umarim aciklayici olmustur. Eksik biraktigim ya da mantiksiz olan birsey varsa lutfen katkilarinizi bekliyoruz.

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Mart 22, 2007, 10:12:22 ÖÖ »

Aslında hiç bu "MATCH" programini düsünmek istemiyordum zamani gelene kadar ama ister istemez muhabbet acilinca okumak zorunda kaldim  Grin Keşke okumasaydim, USMLE sisteminde buyuk resme bakınca insan korkabiliyor bu sebeple hep bir basamak ilerisine konsantre olmak en iyi yaklaşım bence. Daha steplere girmemiş ve mulakatta nasil konuşacağını merak eden arkadaşlara da tavsiyem bu.
  Ulaşcım çok güzel anlatmişsin ama ben dogrusu daha sofistike bir sistem olsa gerek diye dusunuyordum NRMPnin Grin Yani senin anlattigin; Tüm programlar ve tüm adaylar listeleri veriyor ve sistem herkezin(program ve adaylar) ilk sıraları açıp çakışan aday-program ikililerini sistemden düşüyor ve kalanlar ile 2. sıralara geçiyor. Sonra sistem 2.sıraları açıp yine çakışan program-aday ikililerini eşleşiyor(match oluyor) ve sistemden düşüyor. Boylece kalan son programin son sırasına kadar devam ediliyor. Haliyle bazı programlar listelerindeki hiçbir adayla eşleşemeyip(adaylar önceki bir sırada başka programa match oldugu icin) postmatch'e kalirken yine bazı adaylar da aynı sebepten match olamayip postmatch'e kaliyor.
  Biraz derleme yapmis oldum senin anlattiklarindan, ama sistem bu kadar kolay anlasilabilirse niye bunu "link"te boyle anlatmamislar diye dusunmeden edemiyorum dogrusu  Smiley Benimki belki de biraz komplo teorisi ama sanki daha sofistike olmali gibime geliyor. Ya da son günlerde çok fazla "prison break" izledim de biraz fazla kuşku duyuyorum  Grin
  En güzeli bunlari düşünmemek o basamağa kadar. Varsin olsun o noktaya gelelim de bir derdimiz "NRMP nasil çalışıyor yahu?" olsun  Wink Herkeze iyi çalışmalar...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mart 22, 2007, 06:23:46 ÖS »

ulaş a tekrar teşekkürler işinin arasında bize vakit ayırıp ilgilendiğin için

punk doğru söylüyorsun büyük resmi görmek ama hep önündekine motive olup odaklanıp belli bir sistematikte ilerlemek önemli olan ama bende bu konu açılınca daha önceden ana hatlarıyla bildiğim NRMP nin işleyişi kafamı karıştırdı ama tahmin ettiğimiz gibiymiş yani burdada biraz şansa kalıyor ama bu şansın büyük bir kısmını kendin yaratıyorsun
herkese iyi çalışmalar
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Mart 22, 2007, 08:33:26 ÖS »

Boracim, cok guzel ozetlemissin yazdiklarimi tesekkurler. Ancak Reha'nin koprusunu koydugu yazi da boyle anlatilmadigini da nereden cikardin? Tam olarak benim anlatmak istedigim seyi tablolarla anlatmislar.

http://www.nrmp.org/res_match/about_res/algorithms.html

Arzu ederseniz bir daha okuyalim, hatta ben de bir daha okuyayim, eksik biraktigim yer var mi bakayim.

Simdi bu is bu kadar basit olamaz diyorsunuz.

Benim yazdigim mesaj basit mi gorunuyor?  Grin Yaklasik 45 dakika surdu orneklerle aciklamak, olabilecek baska olasiliklara da orneklerle yer vermek isterdim, bircok olasiliga da kapsamadim. Olay zaten cok basit degil ki, sonucta ortada islenmesi gereken binlerce liste var, 100 lerce program 1000 lerce aday ile eslesiyor. Bu kulaga basit mi geliyor? Yani "bu is bu kadar kolay olamaz, NRMP baska isler de yapmali" duz mantigindan ote, NRMP'nin gercekten ne yaptigina dair elimizde bir kanit var da ona gore mi boyle bir fikir yurutuyoruz, yoksa dusundukleriniz sadece fantastik fikir yurutmeler mi?  Tongue

Ortada NRMP Sitesi var, ayrintili aciklamislar, benim yazdiklarima celisen bir cumle var ise lutfen cumlesiyle beraber tercumesini yapip koyalim. Dedim ya gozumden kacmis olabilir. Ama Reha'nin dedigi gibi NRMP yaziliminin kapali kapilar ardinda manipulasyonlar yaptigini dusunmek ya da elde veri olmadan , herhangi bir resmi aciklamaya dayanmadan "isin bu kadar basit olamayacagini " onermek bence bu isi anlamaya calisanlara yardimci olmuyor. (Yahu diyorum ki kisaca karistirmayin milletin kafasini be cocuklar diyorum , kotu mu ediyorum Cheesy)

Bu isin "zor" olmasi gerektigi fikri de bence cok saglikli degil, cunku zaten oldukca zor bir is. Ama bu isin bize bildirilenden farkli oldugunu dusunmek dedigim gibi verilere dayanmiyor sanirim.

NRMP resmi sitesinde yapilan aciklamaya ek olarak, kendim de bu yoldan gectim, kendim bu yoldan gectikten sonra bu sene bulundugum programa yeni kabul edilen ("match" yoluyla eslesen) adaylarin secilme surecinde de aktif bulundum, gorusme komitesinde yer aldi, gorusmecilerden biri oldum, program sefi ile ve ekibi ile kendi kabul surecimden burdaki gorusme komitesi icinde bulunma surecime dek bu konuyu icine alan sayisiz diyaloglarimiz oldu.

Simdiye dek size anlattigim sistemden farkli bir sistemin yurudugunu, isin "sitede anlatildigi kadar" basit olamayacagini, ya da NRMP kurulusunun bize bildirilenden ote manipulasyonlar yaptigini ya da benzer imalarin hicbirini duymadim.

Ote yandan NRMP sitesinde Reha'nin bahsettigi uyarilarin cok sik olarak yapildigina sahit oldum. Adaylarin her zaman kendi isteklerini esas almalarini, karsidan gelen imalara cok fazla itibar etmemelerini, imalarla yapilan tercih listelerinin sistemin dogasi geregi buyuk kayiplara yol acabilecegini cok duydum.

Bunun disinda NRMP sitesinin ve kurulusunun listeleri sizin bizim anladigimiz mantiktan ote "gizli" ya da "aciklanmayan" ozel bir mantikla tokusturduguna dair hicbir sey duymadim. Boyle olduguna da inanmiyorum, cunku boyle bir seyin gerekliligine inanmiyorum, yoksa paranoyak olmadigim icin degil. (Hepinizden paranoyagimdir evelallah  Grin, komplo teorilerini bana sorun !) Ancak Paranoyak dusunce olabilmesi icin bir suphe olmasi lazim ortada. NRMP adaylarin listelerini bize bildirdiginden ote isleme almasi icin ya da kapali kapilar ardinda is cevirmesinin ya da olayi oldugunda basit gostermeye calismasindan kim nasil bir cikar saglayabilir ki? Match sistemini isteyenler programlar ve adaylar, NRMP araci bir kurulus, hangi akla hizmet edip de boyle manipulasyonlara kalkissin, mantikli bir varsayim olabilecegini pek sanmiyorum.

Cok insani ilgilendiren boyle buyuk organizasyonlarin ustune her zaman sayisiz komplo teorileri uretilir, resmi sitede anlatilan ve yasayanlarin ve kanitlanabilir seyler duyanlarin tecrubeleri disindaki kulaktan dolma bilgilere zaten oldukca dumanli olan bu sistemde cok fazla itibar etmemenizi salik veriyorum.

Cok kisaca yukaridakilere vakitsizlikten ziplaya ziplaya okumaktan zorunda kalanlar icin ozetlersem , size onceki mesajlarimda ornekleriyle aciklamaya calistigim "match = eslesme" sistemi, oncelikle NRMP sitesindeki aciklamalara, kendi yasadigim tecrubelerden cikardiklarima ve son yilda bu surecin icinde bizzat bulundugum sirada ogrendiklerime dayanmaktadir.

Not: Bu arada Lost dizisini pardon salgin hastaligini bize bulastiran ya da bu yolda katki yapan sietmizin tum uyelerine ayri ayri teesuflerimi bildiriyorum  Shocked Ayip ettiler ne diyeyim ki baska bilmiyorum.  Wink Bora simdi de baska dizi ismi telafuz etmissin, zaten kilitlenmis vaziyetteyiz Gamze ile , yani olmaz mi bu kadar kotuluk canim. Dizi tavsiye etme olayini yasaklayalim olsun bitsin. Site yoneticilerini goreve davet ediyorum. Aklima gelmisken Lost son bolum cikti mi? Shocked

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : Mart 23, 2007, 09:44:15 ÖS »

Ulaşcım muhtamelen sen haklısındır da ben de çok arastiramadim simdi ne yalan soyleyim.. Internet sorunlarim devam ediyor, benim "düldül" hızıyla fıtık ediyor beni bu ay pek nette bisiler arastiramiyorum.
Ancak iste sabahtan bırakıyorum aksama "belki" bir dizi indirebiliyor.. o derece! (Tabi amerikadaki t1 ve t3 baglantilariyla heralde 1 saatte iniyordur) Lost s03e13 çok başarılıydı, benim sıkı takip ettigim 3 dizi daha var ama neyse tavsiye etmicem Wink Sonra dizi izlemekten dügün hazırlıkları kalacak kabak bizim basimiza patlicak tavsiye ediyoruz diye Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Mart 23, 2007, 10:08:46 ÖS »

izlemedim, başlamaya cesaret edemiyorum, dvd'leri duruyor bakmıyordum televizyon da göstermeye başladı ne kadar daha izlemeden dayanabilirm bilmiyorum. evet heroes.
Hakan
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : Mart 23, 2007, 10:17:18 ÖS »

aynen bende dizi hastalığına yakalananlardanım.. Geçen internete girdim heyecanla ilk atak usmleturk.com u açıp indirdim aşağıya hemen lost 13 ü bulup buluşturup indirmeye başladım Smiley.. Heroes olayıda ayrı bir dert ondada 18 bitti ama galiba 35 günlük ara vermişler.. gün sayıyoruz şimdi
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : Mart 24, 2007, 02:43:14 ÖS »

Ulascim tabiki gelirim 2 saatlik yol. Ama once sizin bana sozunuz var gamze'yle hatirlatirim Smiley
Bu match olayini cok tartisik. Ben en son bikac program koordinatorune de olayi sorayim dedim. Gerci teknik detaylari bence cok da onemli degil. Neticede herkes kendi arzu ettigi ve istedigi bolumleri siralamali. Daha garantili olur, girme sansim daha fazla diye tercih siralamasi yapilmamali.
Olay su,
Ahmet diyelim Metropolitan hastanesini 8. siraya yazdi. Mehmette 2. siraya yazdi. Metropolitan hastanesi ise Ahmeti 30. Mehmeti ise 31. siraya yazdi. Metropolitana match olucak Ahmet'tir. Yani Ahmet 7 programa giremeyip 8'e kadar insede bu Mehmet'e programi 2. siraya yazdigi icin bi oncelik saglamiyor. Ondan ilk siralara gonul rahatligiyla Mehmet atiyorum Harvard, Yale vesaire programlari yazabilir. Liste sirayla asagi dogru iniyor. Metropolitan hastanesini daha cok girme ihtimalim var diye Harvard'dan yukari yazmak ona ek bir avantaj saglamiyor. Demek istedigim bu. Umarim biraz daha net kendimi ifade edebilmisimdir.
Kolay gelsin herkese
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Mart 24, 2007, 03:14:54 ÖS »

evet en "net" anlaşılır yanıt rehadan geldi. teşekkürler reha. başından beri öğrenmeye çalıştıgım sey tam olarak buydu...
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Mart 24, 2007, 04:25:42 ÖS »

adayın listesindeki sıralamıanın önemi sanırım ahmet üstlerde görüşmelerde etki altında bırakılıp garanti olur diye daha az istediği bir programı yazarsa böyle bir sıralama yaparsa metropolitan hastanesine mehmet match oluyor o yüzden sıralamayı kendi isteğimize göre yaparsak istek sıramızdaki programlardan girmeyi isteyeceğimiz girebileceğimiz yere programın rank listesine göre eninde sonunda giriyoruz yani adayın listesi önemli okuma önce onun tercihi üzerinden gittiği için istemediği bir yere match olmaması için sıralamayı iyi yapmalı

evet bu açıklama iyi oldu ben bu açıklamadan anladığımı yazdım umarım doğru anlamışımdır

tekrar teşekkürler biraz sondan başladık residency işine ama olsun
herkese iyi çalışmalar

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: