Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6776 Mesaj 599 Konu- Gönderen: 1160 Üye - Son üye: slnn
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar Forumu"Match" - Eşleştirme2008-2009 başvuruları hakkında bir kaç soru- Eslestirme isleyisi uzerine fikirler/tecrubeler
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 2008-2009 başvuruları hakkında bir kaç soru- Eslestirme isleyisi uzerine fikirler/tecrubeler  (Okunma Sayısı 4645 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : Mart 26, 2007, 07:38:24 ÖS »

Match sisteminde de, Turkiye'deki Osym'nin tum sinav sistemlerinde de , ve muthelemen tercih listesi hazirlanmasini sart kosan tum sistemlerde de zaten kisinin kendi istek siralamasini yapmasi beklenir, bu sistemin catisini olusturuyor, adaylarin  -cift tarafli da olsa, tek tarafli da olsa-  isteklerini siralayacaklari beklenir, ve isteklerini siralamis gibi isleme alinir. Match ile ilgili resmi aciklamada da -onceki tum mesajlarda da- belirtilen ve alti cizilen buydu.

"kendi isteginizi , aldiginiz izlenimlere gore sekillendirmeyin, o takdirde eslesmeniz de ona gore olur"

Listenin nasil hazirlanacagi adaylari ve program seflerini ilgilendiren bir durum ki bu ayri bir konu. Bunun match algoritmasi ile ilgisi yok ki. NRMP zaten kendisine gelen listelerin "istek siramasina" gore hazirlandigini varsayiyor. Bu sistemin dogasi zaten. Baska turlu olmasi mumkun degil. Eline gelen liste adayin istek siralamasi olmasa bile , listenin oyle oldugunu kabul eder. Zaten bunun aksini hicbir zaman soylemedik ki.

Sizlere ayrintili aciklamaya calistigim gibi,cift tarafli da tek tarafli da , siz ve programlar istek siralamasi yaptiginda tek bir sonuc cikiyor. Bunun en basite indirgenmis mantik hali bence soyle :

A, B ile eslesmisse, B de A ile eslesmistir, dolayisiyla listelere asagi dogru okundukca cifter cifter listeler karsilikla azalacak. Benim bu isten anladigim sey liste 2 tarafli da isleme alinsa ayni kapiya cikar, eslesenler degismez. Ornekler vererek yazdim bire bir. Liste ister aday tarafindan okunsun istere program tarafindan okunsun eselesenler ayni cunku istek ve eslesme mantigi cift tarafli senkron yuruyen birsey.

Tercih listelerinin nasil hazirlandigi konusu tamamen  listeyi hazirlayanlari  ilgilendiren birsey. Match sistemini isleten NRMP resmi kurulusunun sizin listeleriniz nasil hazirladiginizdan sorumlu degil, siz tabii ki en dogal olarak, tum tercih sistemi mantigi tasiyan sistemlerdeki gibi, zaten kendi istek siralamanizi sartalardan etkilenmeden yapmalisiniz. Bu konunun match sistemine ozgu bir durumu yok, Turkiye'de de oyle, muthelemelen ayni sistemi kullanan tum ulkelerdeki tum sinavlarda da aynidir.

Sistemin adaylarin listesini okuyor olmasi, ayni zamanda programlarin listesini de okuyor oldugu anlamina geliyor, yani programlar da istek siralamasi yapiyorlar.

Herkes istek siralamasi yapiyor, cift tarafa da ogutlenen bu, ben iki tarafinin listesinin birine gore daha on sirada degerlendirildigi gibi bir seyi bu sistemi matemamtik olarak dusundugumde anlamiyorum, boyle birsey oldugunu da dusunmuyorum. Cunku zaten dedigim gibi eslesme cift tarafli kendini saglayan birsey, iki tarafli da ayni sonuca cikmasi isin dogasi geregi, benim anladigim bu.

O nedenle Reha'nin "tercih listesinin kendi isteginize gore yapin" uyarisina elbetteki katiliyorum, cunku zaten isin dogasi bu ! Resmi sitede onerilen de bu, on defa alti cizilen de bu.

Ama 'cift tarafli" bu sistemde birinin listesi on planda isleniyor mantigi bence yanlis cunku oyle bir sey metematik olarak olamiyor, kagida yazarsaniz, benim asagida orneklerle acikladigim onreklere bakarsaniz kendiniz gorecekseniz. Cift tarafli listeler ister aday tarafindan okunusun, ister program tarafindan okunsun ayni kapiya cikiyor ve bunun her iki tarafin listelerini "istek siralamasi yaparak olusturmasi" basit ve evrensel gercegi ile bence hic ilgisi yok, cunku apayri konular.

Bu isin yanlis bildigim ya da gozden kacirdigim gercekleri olabilir tabii ki, ben de NRMP de calisiyor olan bir insan degilim  Tongue kaynagim sizlerden cok farkli degil, ben de olayi anlamaya calisiyorum var gucumle. Bu tarz faydali beyin firtinalari ile her konuda oldugu gibi bu konuda da epey yol aldik, almaya da devam ediyoruz.

Sadece benim bu isten anladigim, ve dogru bildigim bu ve bunda israr etmis bulundum. Yanlis anlamis da olabilirim olayi tabii. Insanlik hali. Benden bu konu ile ilgili bu kadar diyorum, gencler yoksa benim kafayi da karistiracaksiniz o olacak.  Wink Katki yapan herkese forum adina tesekkur ederim.

Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #31 : Mart 27, 2007, 06:45:34 ÖS »

Bu konunun cok gereksiz uzadigini dusunuyorum  Undecided
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Mart 29, 2007, 07:38:48 ÖS »

Benden bu konu ile ilgili bu kadar diyorum, gencler yoksa benim kafayi da karistiracaksiniz o olacak.  Wink

Smiley Smiley
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : Mart 31, 2007, 12:12:28 ÖÖ »

Arkadaslar  2008-2009  basvuruları  acısından degerlendirecek  olursanız iki  sorum olacak:
1-Eylül-Ekim 2008 de step 2 cs  sonucunu almıs  biri "interview" lara  ne  zaman  cağrılır?(en erken veya  en gec  )
2-step 2  cs  den asistanlığa aktif başlama süresi arasında Amerika ya toplam kac  kez  gitmek gerekiyor?

Yardımlarınız  icin  tesekkurler
Mehmet
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : Nisan 04, 2007, 03:18:54 ÖÖ »

Merhaba Adasim Mehmet

Arkadaslar  2008-2009  basvuruları  acısından degerlendirecek  olursanız iki  sorum olacak:
1-Eylül-Ekim 2008 de step 2 cs  sonucunu almıs  biri "interview" lara  ne  zaman  cağrılır?(en erken veya  en gec  )

ESLESTIRMEYE KATILACAK PROGRAMLARIN GORUSMELE DAVETLERI KABA SINIRLARINI CIZERSEK EKIM ILE SUBAT TARIHLERI ARASINDA DEGISIYOR. eN ERKEN EYLULDE CAGIRABILIRLER, HATTA BASVURUNU YOLLAR YOLLAMAZ DA CAGIRABILIRLER, TAMAMEN GORUSME YAPMAK ICIN KARAR VERDIKLERI HAFTANMIN GUNLERINE GORE, BUNLARI DOLULUGUNA GORE, GORUSME SEKRETEREI TARAFINDAN AYARLANAN BIRSEY. BENIM GORUSMELER ILE ILGILI YAZMIS OLDUGUM AYRINTILI YAZI DA BUNDUNLA ILGILI AYRINTILAR DA VAR. GORUSME AYARLAMADAN ONCE ONU OKUMADIYSAN OKUMANI TAVSIYE EDERIM.

2-step 2  cs  den asistanlığa aktif başlama süresi arasında Amerika ya toplam kac  kez  gitmek gerekiyor?

GORUSMELER ICIN BIR DEFA GITMEN GEREKECEK EGER GORUSME TARIHLERINI 2 HAFTAYA YA DA BIR HAFTAYA GRUPLAYABILIRSEN. BEN ALDIGIM GORUSMELERI IKI HAFTAYA GUN BE GUN GRUPLAMISTIM. HER GUN BASKA YERE UCTUM HER GUN GORUSME YAPIP BIR SEFERDE HALLEDIP DONDUM, BU ZOR BIR SEY AMA YALVARARAK YAKARARAK DIRETEREK ISTEDIGINIZ GUNLERI ALMAYA CALISABILIRSINIZ. GENELLIKLE HER PROGRAMIN BELILEDIGI HAFTANIN GUNLERI VARDIR, O GUNLER DISINA ALMAZLAR OZLE DURUM OLMADIKCA. CUNKU O GUN ICIN HAZIRLANILIR,O GUN ICIN AYARLANIR HERSEY, SIZI TEK BASINIZA BASKA GUN ALMAZLAR EGER COK OZEL BIR ISTAISNA YOK ISE KI BILEMIYORUM O KISMINI. AMA BELIRLENEN GUNLERE ISRAR EDEBILIRSNEIZ. ORNEGINM, SIZIN ICIN O SALI UYGUNDUR O DER KI BOS YER YOK DER DIGER SALI VERYEIM DER, SEN O SALI ICIN ISRAR EDECEKSIN, BASKA YOLU YOK DEYIP DIRENECEKSIN, O SEKILDE BASKASNI KAYDIRIP SENI ORAYA YAZABILIR YA DA GUNLU GORUSME LIMITINI BIR KISI ARTIRABILIR, BU TIP SEYLER KOLAY ISLER ONLAR ICIN AMA SIZIN ICIN BIR GUNU ALAMAMAK BINLERCE DOLARA MAL OLABILIR O NEDENLE GORUSMELERI GRUPLAYIP BIR DEFADA GIDIP GELMEK EN GUZEL SECENEK.

OZETLERSEK : EGER GORUSMELERI GRUPLAYIP BIR GIDISTE ARADAN CIKARABILIRSENIZ, KABUL EDILDIGINIZI VARSAYARSAK ISE BASLAMA TARIHINIZ OLAN TEMMUZ 1 DEN ONCE AMERIKAYA BIR DAHA GELMENIZ GEREKMEYECEK.

Yardımlarınız  icin  tesekkurler
Mehmet

Kolay gelsin Mehmet
ULAS MEHMET C. ;-)

akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : Nisan 04, 2007, 11:00:12 ÖS »

Tesekkur  ederim  Ulas!!! 

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: