Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7132 Mesaj 640 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ERAS 2007  (Okunma Sayısı 6145 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #15 : Eylül 15, 2006, 12:29:32 ÖÖ »

super boyle devam.. enseyi karatmayiin..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #16 : Eylül 15, 2006, 04:42:17 ÖÖ »

Reha, bekle , erkenden moralini sakin bozma, sonunda kac tane aldigin onemli. Cogu yer son dakikaya kadar bekler gorusmeye cagiracaklari secmek icin, genellikle ilk basta yazanlar sana daha cok ihtiyaci oldugunu dusunenler olur bence.  Su siralar sabirli ol. Butun yapman gereken, gorusme tarihlerini kesinlestirme islemini olabildigince sallamak, ileriye atmak, cunku gorusme teklifleri geldikce onlari gurplaman gerekecek. Sunu da aklindan cikarma, bazen 10 gun kimse yazmaz, 11. gun 3 tane birden gelir. Sabirli ol, bomba teklifler hep sonradan gelecek olanlardir benim tahminim. Ben ciddi bir yere adam alacak olsam ne bastan reddederim, ne de bastan cagiririm, bekleyebildigim kadar bekler oyle cagirmaya baslarim. Benim kendi tecrubelerim de bu yonde oldu. Daha agir toplardan kabul cevaplari da red cevaplari da daha sonradan geldi. Sana ihtiyaci olmadigini daha simdiden soyleyen bir program basvuranin kalitesinden cok baska seylere gore tasnif yapiyor olabilir.

Basarilar, guzel haberlerini bekliyoruz.

Sevgiler
Ulas

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2006, 01:06:42 ÖÖ »

Yahu mektubun ikisini 20 gun, tam 20 gun once yolladim ECFMG'deki tembel arkadaslar hala yukleyemedi. Ben eskiden Amerika'da servis iyi zannederdim megerse tamirattan tut, telefon-su, cart curt ne varsa berbat ki ne berbat. Adamlar milyonlarca dolar para aliyorlar, uc bes evragi scan edemiyorlar. Cildiricam ya! Dahiliye interviewlari akmaya basladi, diger forumlardan takip ettigim kadariyla. Tabi agir toplar dean's letter'in release olmasini bekliyorlar ama gerisi basladi. Herneyse radyolojiden cit yok daha bende. Zaten mektuplar olmadan cit olmasi garip olurdu.
Senden bi haber varmi Hope abi??
Yeliz sen naptin bi ilerleme  kaydettinmi?
Bi ucumuz variz su an yarista, hadi bakalim, hakkimizda hayirlisi olsun insallah
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2006, 01:36:04 ÖÖ »

Napiyorum bende isler hala yavas  Embarrassed yarin itibari ile hizlanip PS ve CAF son rutuslari yapip haftasonuna dogru basvurularimi yapmak istiyorum umarim olur...zaten haftaya geliyorum.buarada fotoyu daha gec bi tarihte gondersek oluyor dimi zaten simdi bakamiyorlar.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2006, 01:40:12 ÖÖ »

olur olur. sen su anda CAF ve PS isini hallet, "submit" yap ve programlara "apply" yap. geri kalan herseyi istedigin zaman yollarsin, mektuplar, resim, transcript aklina ne geliyorsa, "designate" etmen yeterli. 
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2006, 01:59:13 ÖÖ »

of of off... oyle bir konustunuzki walla basimiza gelceklerden simdiden korkmaya basladim... o ne kelimeler kuramlar oyle.. step1 calisma cok ilkel kalacak heralde gununbirinde biz de hadi matchlere basvuralim dersekk..
Kolay gelsin size, başarilar..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #21 : Eylül 19, 2006, 02:17:24 ÖÖ »

abi yani su anda hissettiklerini cok iyi ama cok iyi anliyorum, bizde gectik bu yollardan. cok uzun sure gecmis gibi konusuyorum bende Smiley. abi, oyle garip bisey ki, bitmeyen cile. bir asamayi geciyorsun biri cikiyor. step 1 sonra 2 sonra muayene sinavi sonra personal statement, CV, referans mektuplarini duzene koyma, evraklari yollama, (ve bu isler icinde o kadar cok detay varki, yok neymis mektuplar mavi murekkeple imzalanacakmis diye son dakka bi kural cikardilar, haydaaaa tum mektuplar yine turkiye'ye gitti, geri geldi vs vs.), dean's letter filan sonra bir yandan sistemi anlamaya cozmeye calismak, bir suru yeni kavram, interview bekleyisi, organizasyonu ve interview donemi (ayri bi macera), gittisi geldisi, sonra yine bitmiyo, interview sonrasi telefonlar, mailler atmazsan ilgisiz kabul ediyorlar seni canim!, sonra bide step 3!... offff ki ne offff. gozunu seveyim su tusun!
Valla acikcasi benim bi tezim daha var. Ben USMLE'ye cok iyi calisan birinin TUS'da cok basarili olucagina inaniyorum. TUS'da son yillarda oldukca USMLE ozenmeye basladi. Ama TUS'u sular seller gibi calisan bilen biri USMLE'den cok basarili olamaz. Ben TUS'a hic calismadim ama USMLE'lerden sonra sorulara baktim ve acikcasi tahminimden kolay geldi bana sinav. Hele 3-4 tane soru ustunde tartisiyorlardi, bu yilin bomba sorulari diye, yok tartismali sorular falan diye, bi baktim ki ne goreyim, anaaaa tam ama tam USMLE'de cikan en tipik ama zor sorulardan biri. USMLE oyle bi sinavki gecmek hic zor degil belki iyi almakta zor degil ama dogal olarak puanlar yukseldikce kademe kademe gittikce zorlasiyor. Kalem oynatamiycagin bi suru soru vardir ama iste zaten sorularin yuzde ellisini yapinca geciyorsun. Bide sorularin hepsi klinik kardesim, iki paragraf ve hepsinde kafa yoruyorsun. Punk bunlari sana anlatiyorum yakinda gircen diye sinava. Kafa mafa kalmiyor, dusunme yetenegi kalmiyor. Sinavdan once mutlaka 8 saat hic durmadan deneme sinavina gir, paran varsa iki tane nbme al iki tane ust uste. Bide sinav oncesi iyi uyu.   
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #22 : Eylül 19, 2006, 02:31:56 ÖÖ »

Punk salla sen simdi bunlari otur soru coz sinavin temposuna alistir kendini...
zamani gelince ogreneceksin.en buyuk yanlis dagitmak kendini...onundekine kilitlen.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Eylül 19, 2006, 03:33:28 ÖS »

rehacim,

oncellikle tebrikler.. bana da lutfen abi deme. biliyorum senden 5-6 yas buyugum ama hic gerek yok. illaki birsey diyeceksen hope abla de cunku bu cinsiyetime daha uygun Smiley. ben gecen hafta new york st. barnabas ve lincoln medical center dahiliye programlarindan gorusme teklifleri aldim. ben lor'lari gorme hakkimdan vazgecmemistim, dolayasiyla benim evraklar zamaninda scan edildi. bu iki program icin cok fazla olumsuz yorum okudum o nedenle pek heyecanli degilim bu gorusmeler icin. sen merak etme sana gorusmeler surusuyle akacaktir. ulasin dedigi gibi iyi yerler henuz rejection bile yollamaya baslamadi. yelizcim sana da kolay gelsin. bir de eturanin esi su an basvuruyor sanirim. mehmet yuksel de basvuruyor olmali ama onlar buara foruma pek katilmiyorlar..
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #24 : Eylül 19, 2006, 03:52:28 ÖS »

hadi ya Smiley hay allah, hope abla, pardon.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #25 : Eylül 19, 2006, 04:02:09 ÖS »

bu arada lincoln'u bilmiyorum ama st.barnabas hakkinda bende olumlu seyler duymadim. scutwork'dan bakiyorsun dimi?
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Eylül 19, 2006, 04:27:26 ÖS »

yok vallahi usmleforumda okuyorum. scutwork nedir?
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #27 : Eylül 19, 2006, 04:32:10 ÖS »

www.scutwork.com
baya bi program hakkinda yorum var. en genis database burda galiba
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Eylül 19, 2006, 04:33:01 ÖS »

sagol reha sayende scutworku kesfettim. guzel bir site. insallah sadece bu iki programla kalmaz interviewlarim. yoksa husran olacak benim icin.
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Eylül 24, 2006, 10:10:49 ÖÖ »

reha yazılarını takip ediyordum ben de ne zamandır forumda, tebrikler dogrusu, devamının gelmesini diliyorum:)

bi de ben 2008 match'ine başvurmayı planlıyorum da, başvuru tarihleri hakkında cok fazla bilgim yok açıkçası, 1-15 eylül arası gibi gözüküyor çıkartabildiğim kadarıyla ama?

belki alakasız bi forum ama bir soru daha sormak istiyorum herkese, ben aralık 2007 gibi mezun olucam, yani eylül ayında başvuru yapmış oldugum dönemde hala mezun olamamış olucam yani bu durumda başvuru yapabilir miyim, yoksa belli bir tarihe kadar bitirecegi garanti olanlar da başvurabiliyor mu?? bir de geç/ara-dönem mezun olmam bir dezavantaj saglar mı residency adaylıgımda? çünkü şu an normal dönem intern'im ben ama bir sağlık sorunu sebebiyle cerrahi-çocuk'u bırakıp 3-4 ay sonra devam etmek istiyorum. bu durum benim için risk yaratacaksa hiç bulaşmayabilirim de...

bu forum -az önce de dediğim gibi- biraz alakasız bu sorum için ama en güncel olup en sıkı takip edilen yer de burası sonucta.. biraz kuntizlik yapmış olduk ama ne yapalım:)

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: