Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7158 Mesaj 642 Konu- Gönderen: 1274 Üye - Son üye: cazo
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ERAS 2007  (Okunma Sayısı 6189 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #30 : Eylül 24, 2006, 12:23:12 ÖS »

aslinda formun her yerinde cvp veriliyor...
fakulte donemindeki herhangi bir kesintiyi aciklamak zorundasin basvuruda...yani aciklayabilecagin bir nedeni varsa ? bence cok zor durumda diilsen birakma.
Amerikalilarda mezun olmadan son sinifta basvurularini yapiyorlar o sonun diil de senin subatta en gec ECFMG sertifikan olmasi lazim bu certifika icinde diplomani gondermis olup onunda tekrar okuluna gonderilip onaylanmasi lazim tabikide 3 sinavini da gecmis ve sonucu aciklanmis olmali...bunlar yetistigi takdirde kurallar acisindan no problem...
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #31 : Eylül 24, 2006, 01:23:25 ÖS »

okulu uzatman biraz dezavantaj saglar bence kesinlikle gerekli degilse yapma. ama illaki uzatman gerekiyorsa, amelyat oldum filan diye bi aciklama yaparsin CV'inde. Tabi bazi program direktorleri bi software programi ile adaylari belli kriterlere gore suzup eliyor. Mesela step 1 skoru icin belli bir cutoff'u gecemeyenler, okulu uzatanlar, sinavlarda basarisiz olup tekrar etmesi gerekenler gibi uc bes ozellik giriyo bilgisayara ve bu kisileri redediyor. Aciklamana bakarsa, gozardi eder.
Kurallara gore subata kadar ECFMG sertifikasini alabilirsin. Ama bence basvurma asamasinda ki bu da genelde eylulden-kasim, araliga kadardir, hem sinavlarin bitmis olsun hemde sertifikan elinde olsun. Yani eylul'de herseyi halletmis olmaya bakin. En gec eylul 15'i gibide basvurularin yapilmis olmasi lazim. Basvurmak icin okulu bitirmene gerek yok ama sertifikanin alinabilmesi icin diplomanin merkeze yollanip onaylanip geri donmesi gerekiyor. Bunlarida hesaba kat.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #32 : Eylül 24, 2006, 01:39:10 ÖS »

ben de bişeyler söylemek istiyorum.. zaten okul uzuyacaksa bence 3-4ay daha uzat git amerikada clerkship yap, tabi once okulun izin verdigi yani okuldan atilmayacagin sekilde yap bunu. Bu yaptigin Clerkship okulu uzatmanla kaybettigin avantaji 5e katlayarak sana döner.. Okulun bu yaptigin stajlari kabul eder veya etmez onemli degil zaten aralıkta mezun olacaksan o senenin match'leri hayal biraz,bu isin prosedurleri-burokrasisi cok fazla, bari clerkship yapip seneki match'lerde elin sağlam olur..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #33 : Eylül 24, 2006, 01:41:39 ÖS »

Bu mantikli bir oneri. Ben o kismini atlamisim, Aralikta mezun olucaksan yetismez baba ya. Diplomani yolliycaksin, onlar geri okuluna yolliycak ve okulun merkeze onaylayip tekrar yolliycak, yetismez neticede. Bosver herkes zaten bir iki yil kaybediyor. Benide ilk basta bu zaman kaybi cok urkutmustu ama cok da bi onemi yok.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #34 : Ekim 07, 2006, 06:11:13 ÖS »

Wayne State University, Detroit/Michigan, radyoloji---interview
Medical University of South Carolina, radyoloji--wait list
simdilik bu kadar.
sizden haberler nedir, hope abla, yeliz vs
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #35 : Ekim 07, 2006, 10:54:14 ÖS »

merhaba ben aha basvurularimi gecen hafta yapabildim.48 dahiliye programina basvurdum simdilik...
drexel, NJ bir mail atmis intervieuw diil ama ilgilendiklerine dair yani usmle transcriptim falan ulasmamis onu gondermemi istemisler falan..yani daha birsey yok bende asil haftaya buyuk hafta benim icin. CS im aciklanacak...ve birseyler gelir belkim...
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Ekim 10, 2006, 09:54:57 ÖÖ »

bana da cesitli yerlerden interviewler geldi. drexel pa, danbury, abington memorial, monmounth medical center dahiliye programlarından da rejection geldi..
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Ekim 15, 2006, 06:18:23 ÖS »

....
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Ekim 17, 2006, 12:58:45 ÖÖ »

interview alanlara tebrikler diyorum, başarılarının devamını ve match olmalarını diliyorum:)

istedikleri programlardan interview alamayanlara da boşver, canınız sağolsun diyorum:)

her şey hepimizin gönlünce olur inşallah
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #39 : Ekim 19, 2006, 04:47:38 ÖS »

William Beaumont/Michigan--radyoloji--interview
University of Florida/Gainesville--radyoloji--wait list
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #40 : Ekim 25, 2006, 10:06:34 ÖS »

Wake Forest--radyoloji: reject
Minnesota--radyoloji: reject
Iowa--radyoloji: reject
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #41 : Ekim 25, 2006, 11:39:57 ÖS »

Reha
umarım mutlu olabilecegin bir yer e match olursun...
Hani unlu bir cin atasozu vardır ya' Her iyilikte bir kotuluk; her kotulukte bir iyilik vardır' diye... Roll Eyes
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #42 : Ekim 26, 2006, 09:18:49 ÖS »

drdr boyle bir  cin  atasozu  varmi  bilmiyorum  fakat buna  benzer  kuran  ayeti  var
"muhakkak  her zorlukta  bir  kolaylik  var"
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #43 : Ekim 26, 2006, 10:26:54 ÖS »

ying yang
http://www.crystalhealings.com/book_grap/ying-yang.jpg
hope
Genel Gözlemci

« Yanıtla #44 : Kasım 02, 2006, 12:09:37 ÖÖ »

reha, yeliz
bana 2 haftadir hic interview gelmiyor.artık durdu sanırım. bu saatten sonra gelir mi sizce?

Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: