Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6819 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1176 Üye - Son üye: ped_mrh
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ERAS HAKKINDA  (Okunma Sayısı 1202 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 10, 2007, 01:23:45 ÖS »

Merhaba
1-Oncelikle  su aralar    formumuz  neden cok  az  kullanılıyor?Özellikle kıdemliler- örnegin  uzun  zamandır  Ulas tan  hic  haber  yok Wink Wink
2-Arkadaslar  2008  icin  basvuru  proseduru  nasıl  isliyor?Ben  step  2  ye  Agustosta  girecegim  fakat  ERAS  Temmuz  ayında  acılıyormus  galiba.Benim  ERAS belgeleri  yollamam  icin  sınavı  beklememe   gerek  var  mı?

Bu  ERAS  konusunda biraz  bilgi  rica  edecegim.Neler  yollanıyor  vs  vs Tıp  fakultesinden  transkript  almama  gerek  var mı?
Tesekkurler
Mehmet
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2007, 04:42:11 ÖÖ »

Laf bize gelmis , cevaplamak da bize dusuyor haliyle  Wink

Sevgili Dostum oncelikle bir suredir neden sesim cikmadi ona yanit vereyim, Haziran Ayi boyunca (mayis sonu - haziran ortasi) Turkiye'deydim. Benim icin ne kadar harika bir tatil oldu sizlere tarif edemem. Birincisi sevgili esim Gamze ile dugunumuzu yaptik. Hayatimin en onemli mutlu anlarindan biriydi (meraklisina not : biz zaten evlenmistik gecen sene ama dugunumuzu yapacak vaktimiz olmamisti)
Ikincisi o kadar cok seyi ozledigimi fark ettim ki, ilk defa yurdumdan bu kadar uzakta kaldiktan sonra geri dondum ve kahvaltiya bile lahmacun soyleyecekhale gelmisim onu anladim.

Diger soruna yanit vereyim, ERAS 2008 icin telaslanmana gerek yok, ama belgeleri yollamak icin sinavi da beklemene gerek yok, yollarsin tabii , aa bence acele etmene de gerek yok, sinavi gectikten sonra zaten o sistemde otomatik guncelle secenegini secersen otomatik olarak guncellenir, ya da o secenegi secmesen bile tek bir fare dokunusuyla guncelleyebilecegin bir secenek olacak, uzun lafin kisasi tum belgelerini "vakitlice" yolla, cok acele etmene gerek yok, ERAS a ulastiktan itibren 10 gun icinde taranip sisteme girer.

Neler yollaniyor konusuna gelince, hatirldigim kadariyla, transript, tavsiye,  mektuplari (Letter of recommendation), amac mektubu (personal statement), fotograf (vesikalik)

Diploma var mi emin degilim yalniz, onu bilgisi taze bir arkadas dogrularsa sevinirim.

akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2007, 08:53:31 ÖS »

Merhaba  Ulas :
Oncelikle  "ozru kabahatinden beter"  dedikleri durum bu olsa  gerek. Angry >:(Zira:
1-Abicim madem Turkiye ye  geldin bari  bir  mesaj atsaydin  geldim diye.Gelir gorusur  ucbes kelam  muhabbet  ederdik.
2-Dugun  yaptin da  ben  davetiye  falan  almadim.Alindim yani. Grin Grin
   Neyse  saka bir  yana   da sana ve  Gamze  ye  bir omur  boyu  mutluluklar  diliyorum.Birbirinize  duydugunuz  sevgiyi ,saygiyi ve  aski hic  kaybetmemeniz dilegiyle.(Bu  arada Amerika ya  geldigimde  sana  getirecek  hediyeyide  ogrenmis oldum.LAHMACUN Grin Grin)
   Selamlar
   Mehmet
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2007, 11:35:16 ÖS »

Merhaba Mehmet,

Dostum, Turkiye'de 3 hafta kaldim ilk hafta zaten dugun telasesi oldu, kalan zamanlar da aile ziyaretleri ile ucup gitti. Ne yazik ki daha cok zamana ihtiyacimiz vardi arkadaslarimiza ayrimak icin, bazi arkadaslar ile de gorustuysek de Izmir'de olanlarla sinirli kalabildim ben ne yazik ki. Istanbul ve Ankara'da toplam 3 gun gecirdik. Ne kadar hizli bir tempo oldugunu tahmin edersin. Yani bir hafta daha olsaydi tam kendime geliyordum ama yetmedi iste, apar topar gelip is basi yaptik. Yoksa ben hic aramaz miyim gelirim de?

Dugun konusu da soyle, ben hazir dugune damat olarak gittim  Grin
Yani , ben burdayken tum hazirliklar yapiliyordu, ailelerimiz tarafindan, Gamze de biraz daha erkenden gidip o da yardim etti, ben ise ne yazik ki surecin hep disinda kaldim, taa ki son dakikaya kadar. O kargasa da -nasil bir kargasa ve telas tahmin edemessin-  unutulan cok sey oldu. Ne desen haklisin. Ama biz onu baska turlu telafi edecegiz, sen nasil olsa buralara geleceksin. Hediye olarak da kendini getir yeter, lahmacun yolda bozulur (gerci bozulmus lahmacun bile burda karaborsa gider onu da belirteyim)  Wink

Iyi dileklerin icin de cok tesekkur ederiz, bu arada bu konu da ERAS muhabbetini bastirdi   Roll Eyes

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: