Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7160 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1276 Üye - Son üye: Turkish Americans
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: H1b vize  (Okunma Sayısı 3222 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #15 : Nisan 18, 2008, 06:06:24 ÖS »

Bora, yine her zamanki gibi doktor olunca farkli bir prosedur var mi bilmiyorum ama, normal h1lara nisan1 da basvurulur, en erken calismaya baslama suresi 1 ekimdir. amerika icinde olacaksan 1 ekime kadar yasal olarak bulunabilecegini gostermen gerekir. Eger nisan 1'de h1'a basvurursan ve turkiye'ye gidersen  (h1nin ciktigini varsayarak) amerika'ya en erken girebilecegin zaman eylul 20-21'dir. H1B onaylaninca gecerli olan diger vizen iptal olur , iptal olmasa bile giriste sorun yasaman mumkundur.
Ayrica vizen onaylanmadan (pending) iken diger bir vize ile girmek “pending” olan basvurunu sifirlar. Benim verdigim ornekten, nisan 1de basvurdun diyelim, sonuclar haziran basinda aciklaniyor, sen mayis ayinda giris cikis yaparsan h1 basvurun yanmis olur.

Gec olsun, guc olmasin : ) ev islerine yardimci olmaya calisirim ben; Craigslist’ten bulup da security  deposit falan vermen gereken bir yer olursa ararsin beni. Ev konusunda “too good to be true” ilanlardan uzak durmaya bak : )
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #16 : Nisan 18, 2008, 06:54:04 ÖS »

Merhaba muyo,
Boralarin basvurusu senin anlattigindan biraz farkli. Senin anlattigin akademik olmayan bir is icin H1B'ye basvuranlar icin gecerli. Zaten bu tip H1B'de kota soz konusu. Ancak akademik kuruluslar bu H1B kotasindan muaflar ve bu kuruluslarda calisacaklar yilin herhangi bir zamaninda H1B'ye basvurabilirler.

Prosedurun farkli olmasi doktor olmasindan degil, akademik bir kurumda calisacak olmasindan kaynaklaniyor. Eger ozel bir sirkette calisacak olsaydi, o zaman aynen senin anlattigin sekilde olurdu.

Boracim, bence canini cok sikma. Ancak B1/B2 ile girmeyi denemeni tavsiye etmem. Ne olur ne olmaz, bu riski (zaten biraz sacma bir risk oluyor) almaya degmez. Wink

Tesekkurler muyo... Smiley
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #17 : Nisan 18, 2008, 07:24:20 ÖS »

Neuro, ben akademik olmayanin icinde oldugum icin en iyi ornegi oradan veririm diye kullandim ornegi : )  en erken giris, vizenin iptal edilmesi gibi durumlar her duruma da uyuyor sonucta; siz onu kendi durumunuza gore ayarlarsiniz artik : )

Sonuc olarak : vize “pending” iken b1/b2 ile girilebilir ama “pending”  olan statu kaybedilir. Vize (h1b) onaylandiktan sonra da b1/b2 ile zaten girilemez, cunku eski vize iptal edilmis olur. Hic bir durumda ayni ulkeye ait iki vizeye sahip olunamiyor zaten. Ogrenciyken turist alinca ogrenci gidiyor, ogrenci ile f1 iken j1 alinca f1 gidiyor vs.
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #18 : Nisan 18, 2008, 10:37:42 ÖS »

Anliyorum, cok tesekkurler.
Ben Boralar endiselenmesin diye anlattim.
Tekrar cok tesekkurler...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2008, 10:54:02 ÖÖ »

Sevgili Mustafa ve Ahmet, ikinize de cok tesekkurler bu kadar dusunceli davranmanizdan dolayi Cheesy

Ahmet'in de dedigi gibi bu is akademik kadrolar icin tamamen farkli prosedurlere sahipmis, kotalara tabi degil Akademik kadrolar. Gulden'in avukati sagolsun bizi her konuda aydinlatiyor, Ms Anitha'a selamlar olsun Grin

Ayrica Mustafanin da dedigi gibi bir vize onaylandiktan sonra onceki sahip olduklarin gecerliligini kaybediyor.

H1b ile ilgili bir onemli nokta da "işbasindan en fazla 10 gün önce Amerikaya adim atabiliyorsunuz"!

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Tutu
Acemi
*

« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2008, 08:11:01 ÖÖ »

Selam Arkadaşlar,
Size daha önce yazdığım gibi vize randevuma gectigimiz hafta içinde gittim. Konsoloslukta herşey oldukça kolaydı. Bana şu anda hangi branşın doktoru oldugumu, Tabibler odası kimlik kartımın olup olmadıgını (bu cok ta onemli deildi), asistanlık egitimimin ne kadar surecegini, gecinmem icin paramın kaynagının ne olacagını, su anda hangi evde kalacagımı, kardesimin orada ne yaptıgını sordu. Bunun dısında hic bir soru sormadı ve vizemi verdi.

Ben kafamda acaba benim geri donecegime dair bir sey sorar mı diye stress yapıyordum ama hic o konulara girmedi.

Herkese bol sans diliyorum.

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2008, 11:41:05 ÖÖ »

Tebrikler Tutu, darisi basimiza... Peki sana hemen vizen verildi mi? Konsolosluk randevusundan kısa sure icinde bu vize pulu basilip gonderiliyor mu?

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Tutu
Acemi
*

« Yanıtla #22 : Nisan 23, 2008, 07:38:42 ÖS »

Teşekkürler Bora.
Konsolosluğun içerisinde hemen UPS e 8 YTL ödeyerek adresimi verdim. Randevum Sali günüydü. Vize elime Cuma günü geçti.
Yalnız vize nin ilk günü 1 Temmuz olarak görünüyor. Bu ne demek? O gün mü girmem lazım?
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #23 : Nisan 24, 2008, 04:21:15 ÖS »

Arkadaslar uzun bir zamandir siteyi ziyaret edememistim H-1B vize basligini bugun farkettim Tongue

Benim kabul edildigim hastane,vize islemleri icin her asistanin kendi avukatini tutmasini istedi. Daha onceki yillarda asistanlarin vize islemlerini yurutup,prosedur konusunda bilgili olan bikac avukat onerdiler. Boylelikle,en cekindigim noktalardan biri olan 'Bu isi yapabilecek avukati nasil bulacagim?' sorunu kendiliginden halledilmis oldu Wink

Benim su an bulundugum asama, dokumanlarimin 'GME(Graduate Medical Education) Office'e ulasmasini beklemek. Kontrat ve baglantili diger dokumanlar posta engeline takilip elime cok gec ulastgindan,gerekli evraklari,hastaneye ancak 10 gun once geri postalayabildim. Geri donuste de benzer bir rotar yedigimden,dokumanlar 1-2 gun once program koordinatorune ulasti. Pazartesi tum belgeleri ,'GME Office'e gondereceklerini ve avukatimin o noktada devreye girmesi gerektigini soylediler. Avukat,'GME Office' ile baglantiya gecip de vize basvurusu icin gereken dokumanlara ulasinca,Kibris'a dilekceyi(visa petition) postalayackmis. Ben de imzalayip bu belgeyi ona geri ulastirinca, o bahsedilen 15 gunluk 'onay bekleme sureci' baslayacak sanirim. Bu proseduru yeni yeni ogrenmeye calisiyorum. Yanlis bilgi verdiysem daha bilgili arkadaslar duzeltsin lutfen.

'Yalnız vize nin ilk günü 1 Temmuz olarak görünüyor. Bu ne demek? O gün mü girmem lazım?'TUTU.... Tutu'nun sorusuna gelince... Asistanlik egitimi baslangic tarihi 1 Temmuz oldugundan,bu amac icin alinan H-1B vizeleri 1 Temmuz'da basliyormus. Vize baslangic tarihinden de,en fazla 10 gun once girebiliyormusuz ABD'e(yani en erken 20 Haziran'da giris yapabilcez maalesef) Sad   Beni bu tarihle ilgili en fazla tedirgin eden konu,ev meselesi... Kibris'tayken ev bulabilmek icin 'www.rent.com','www.forrent.com' vb sitelere bakiyorum ama ordaki bikac fotografla ev begenip, depozito yatirmak cok saglikli gelmiyor kulagima Roll Eyes  Bu konuda,daha onceki yillarda yerlesmis arkadaslarimin fikrini alabilirsem cok sevinirim. 

Bora'nin da esprisini yaptigi gibi,vize surecini bizim icin kolaylastiran Ms. Anitha'ya burdan selamlar,hurmetler  Grin Grin
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #24 : Nisan 24, 2008, 09:56:50 ÖS »

Gulden,

Amerikada bu tarz seylerin (kiralamak, araba almak, bisiklet almak, is bulmak , sublet bulmak, ev esyasi bulmak vs.)  sitesi her zaman : www.craigslist.com ‘dur. Hatta eksisozlukte biri cok guzel bir yorum yapmis, bir sehirin ne kadar canli oldugunu craigslist’teki ilanlarina bakip anlamak mumkundur diye.  Craigslist’in avantaji komisyon vermeden  kiralik ev bulabilmek. Su an oturdugumuz ev, ondan bir onceki ev, ondan da bir onceki ev hep craigslist’ten bizim mesela  Smiley

Onun haricinde cikmayi dusundugun bolgede yasayan tanidiklar varsa onlar sayesinde bolge hakkinda bilgi edinebilirsin. Ben  Rutgers’da okuyan iki arkadasima email atiyorum, cc’ye seni ve esra’yi (knvc) de koyuyorum , sana genel bir fikir verirler.

Craigslist’ten bulup depozito vermek istedigin ev olursa da bizimle kontaga gecersin, halletmeye calisiriz.

Artik geriye isin sadece tatli telas kismi kalmis zaten… Smiley
windycity
Ast Üye
**

« Yanıtla #25 : Nisan 25, 2008, 02:35:10 ÖÖ »

Merhaba Gulden,

Muyo nunda dedigi gibi craigslist.com ev bulmak icin iyi bir link. Bende son kaldigim evi ordan bulmustum. Ama biraz daha vakit ve enerji gerektiriyor ve mutlakada gidip tek tek ordan tesbit ettigin evlere bakman gerekiyor. cunku cogu gorundugu gibi olmuyor, fotografin cok guzel yaniltici noktalari oluyor. Cogu zaman bir sahistan kiraladigin icin onlarda seni gormeden kiralamaya cok yanasmiyorlar. Bu site Amerikdayken ev bulmak icin ideal. Ama suan sana www.apartments.com sitesini oneririm, burda bir management office ten kiraladigin icin isler daha kolay. Suan hangi sehirde match oldugunu hatirlamiyorum ama eger buyuk bir apartmanda yasamak istiyorsan bu siteden kolaylikla hastanenin civarinda bulabilirsin sanirim. Esya icin ise eger uygun fiyata 1.el istiyorsan bence amerikada bunun adresi ikea.bir gunde tum ihtiyaclarini alabilecegin bir yer.

Tebrikler ve kolay gelsin...
Tutu
Acemi
*

« Yanıtla #26 : Haziran 30, 2008, 04:11:59 ÖÖ »

Selam Arkadaslar,

H1B vizesi ile ulkeye 21 Haziran da girdim. 10 gun limitini asarak riske girmek istemedim. Hemen 25 inde Social Security Number a basvurdum ama henuz bir sonuc alamadim. Gelir gelmez orientation a basladigim icin ev tutma isim de cok zor oldu. Nihayet bir ev tuttum ve ise basladigim gunun gecesinde tasinmam gerekiyor. Buraya gelenler ne durumdalar? Hersey yolunda gidiyor mu? Umarim bu bolgedeki arkadaslarla gorusme imkanimiz olur.

Hepinize bol sans.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: