Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1171 Üye - Son üye: cemb
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: H1b vize  (Okunma Sayısı 2784 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 07, 2007, 01:35:55 ÖÖ »

2007 itibariyle tüm eyaletlerin "medical license" için şartlari. "Medical License" almanin en başlica şartı step3ü almak, diğer ek şartlar da eyaletlere göre değişiyor. Bazi eyaletler asistanliga başlamadan lisans almaya izin verdikleri icin haliyle lisans alinip asistanliga basvururken h1b vize istenebilir programdan...

http://www.visalaw.com/IMG/physicianchart.pdf

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 26, 2008, 01:42:24 ÖS »

H1b vize cok prosedurlu bir is arkadaslar, ben bu asamalari gecerken bu basliktan da neler olup bittigini yazacagim size. Simdilik bu konu basligini tekrar bir canlandirayim ve yazmaya burdan devam edecegim...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Tutu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2008, 01:31:33 ÖS »

Merhaba Bora,

Su anda hangi asamasındasın H1B nin? Ben H1B petition ını aldım. Amerikan konsoloslugundan randevu da aldım. 3 yılın sonunda TR ye geri donecegimi gosteren bir dokuman istiyorlar mı acaba? Bu konuda bir bilgin var mı? Tesekkurler.

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2008, 04:13:16 ÖS »

Tutu, dogrusu su siralar cok yardim alabilcegim bir konu bu ve senin h1b islemlerinin sonuna gelmis olman beni cok sevindirdi. Ben tum evraklari toplayip FEDEX ile "NYU Immigration Service"e yolladim. Ayrica 1000$'lik "premium processing"e de basvurdum islemleri hizlandirmak icin, anlarsin ki Temmuz 1'de program resmen basliyor ve NKAda 3ayda hallolacak bir islem degil bu.

En merak ettigim konu sen evraklarini gondereli ne kadar zaman oldu ve sonuclanmasi ne kadar surdu? Sen de "premium" basvurdun mu? Kısaca benim bundan sonra gecirecegim surec nasil olacak?

muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2008, 06:16:14 ÖS »

tutu, olayin medical kismini bilmiyorum (bunu da her seferinde soylemek zorunda hissediyorum) ama h1b "dual intent"i olan bir vizedir. yani geri donecegini, ulken ile olan baglarini vs gostermeye gerek yoktur. dolayisiyla sorunun cevabinin hayir olacagini dusunuyorum.

biraz daha bilgiye suradan ulasabilirsin: http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_intent
Tutu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2008, 01:02:10 ÖÖ »

Sevgili Bora,

Ben New York ta bir avukat ile goruserek butun belgelerimi immigration a 26 Şubat ta teslim ettim. Premium servisi de aldım. Tam olarak 7 Mart ta petition hazır idi. Bana avukatım petition ı TR ye Amerika dan yolladı. Aynı zamanda bir kopyasını da Ankara`daki konsolosluga da yollamış. Ardından randevumu aldım. Arkadaşlarımla da konustugum kadarıyla premium servisi almak onemli. En azından onay alıp almadıgın 15 iş gunu icerisinde belli oluyor. Ben processin henüz bu noktasındayım. Konsolosluktaki randevum sonrasında da asamaları yazacagım. Konsolosluktaki mulakat hakkında birseyler bilenler bizimle tecrübelerini paylassınlar lutfen.

Sevgili Muyo, link için teşekkür ediyorum. Bu konuda kesin birsey ogrenirsem sizlerle paylasacagım.

neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2008, 03:12:33 ÖÖ »

Tebrikler tekrar...
Mulakatta gayet rahat olun. Zaten butun belgeleriniz tamam olur, muhtemelen bir sey olmaz.
Ancak eger basvurunuzdan bagimsiz olarak eger isminiz "Ahmet, Ibrahim, Huseyin, Hakan vb" gibi eski ve ABD'ce ?'li Smiley isimlerse (benimki gibi) bazen ayni isimde baska bir sahis olabiliyor ve isminiz guvenlik sorusturmasina giriyor. Bu durumda yapacak bir sey yok, beklemekten baska. Size bir numara verip, o numarayi internet sayfasindan takip etmenizi isterler. 4 hafta sonra da aklanirsiniz. Bir kac gun icinde de vizenizi verirler. Ancak bu istisnai durumlarda oluyor, eger isminiz eski ise daha sik oluyor(mus). Ama umarim sizlerin basina gelmez.
Mulakat icin stres yapmayin, asistanlik mulakatlarina gidiyormus gibi gidin, tabii daha rahat olarak Wink
Tutu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2008, 11:23:06 ÖÖ »

Sevgili Neuro,

Mesajın için çok sağol. Beni biraz rahatlattı. Insan bu kadar sıkıntı çektikten sonra boyle son noktalardan çok korkuyor. Foruma her adımı zaman dilimleriyle yazacagım ki bizden sonrakilerin bir fikri olsun.

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2008, 10:58:24 ÖÖ »

Tesekkurler Tutu Smiley "premium"un bu kadar kisa surede sonuclanacak olmasi harika. Peki bu "petition" ben adresimi Turkiye olarak verdigimden Turkiye'ye mi gelecek? Bir de sence ben simdiden Ankara Amerikan Buyukelciliginden randevu alsam mi? Hani sonra randevu tarihi alirken cok gec verirler de sıkıntı olmasin.

Tutu son olarak sen bu basvurunu yaparken onceden hic j1 vize ile Amerikada bulunmus muydun? Benim 99-00 doneminde lise sonda 1 sene j1 vize ile bulunmustum Amerikada ve basvuru yaparken bu vizenin DS2019 formunun kopyasi istendi benden, ne bu form bende kalmisti ne de beni sponsor eden AFS organizasyonu aradan gecen 8 senede bu formu arsivlerinden kaldirmis. Sonuc olarak bu dokuman eksik olarak yaptim basvurumu. Sende de bun benzer bir durum oldu mu?

Son bir soru; Grin hali hazirda bir avukatla gorusuyorsan bu h1b'nin vergi vb. kesintisi % kac oluyormus bu konuda bir bilgin var mi? Sonucta ayda elime ne kadar gececek bunu bilerek ev kiralamaya kalkismak istiyorum.

Kolay gelsin, NY'da gorusmek dilegiyle....

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2008, 12:54:34 ÖÖ »

http://www.uscis.gov/files/article/H-1B_8Apr08.pdf

Cok can sıkıcı bir haber umarim bizi de etkilemiyordur bu durum... Ne dersin Tutu? O kadar da para verdik h1b basvurusu icin...

neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2008, 06:06:03 ÖÖ »

Boracim sikma canini, bu sizi etkilemiyor. Akademik kurumlar (universiteler) bu "H1B cap" olayindan muaf. Onceden degillermis ve bu, universitler icin cok sikinti olusturuyormus. Ama simdi muaflar ve rahatlar. Yani siz de rahat olun Cheesy
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2008, 04:39:41 ÖS »

Ahmetcim, harikasin, iyi oldu bu aciklaman yoksa ben yelkenleri indirmis kara kara dusunuyordum Smiley

Tutu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2008, 10:15:51 ÖS »

Sevgili Bora,

Neuronun soyledigi gibi biz bu cap olayından muaf tutuluyoruz. O yuzden o konuda sıkıntı cekmeyecegiz cok şukur. Diger sorularına gelince:

1) "petition" ben adresimi Turkiye olarak verdigimden Turkiye'ye mi gelecek?

Evet. Sana avukatın TR ye DHL ile bu petition ı yollayacak. Aynı zamanda bu formun bir kopyası da Ankara daki konsolosluga gonderilecek.

2) Bir de sence ben simdiden Ankara Amerikan Buyukelciliginden randevu alsam mi?

Sen vize almak icin sımdıden randevu alabilirsin. Ama sadece onumuzdeki 4 hafta icin gun alabilecegini de unutma. Yani ona gore bir plan yapman gerekiyor. Dokumanlarını USCIS e ne zaman yolladıysan ondan 15 is gunu sonrasında sonuc alacaksın. Buna bir de 3-5 gun arasında da sana petition ın gelmesini eklersen zaten nerdeyse 20 gun ediyor. Konsoloslugun web sitesine gore TR de non-immigrant vizeleri icin bekleme suresi 15 gunden fazla degil. Ben vize icin telefon actıgım gunun ertesi gunu de dahil aynı hafta icinde 3 alternatif sundular. Eger bu sekılde gıderse insallah randevuda sıkıntı cekecegını sanmıyorum. Ama yıne de istiyorsan hesabını yaparak bir randevu alabilirsin.

3)Tutu son olarak sen bu basvurunu yaparken onceden hic j1 vize ile Amerikada bulunmus muydun?

Hayır, ben hic J1 almadım. Bir problem cıkacagını sanmıyorum dokuman eksıklgınden dolayı.

4) hali hazirda bir avukatla gorusuyorsan bu h1b'nin vergi vb. kesintisi % kac oluyormus bu konuda bir bilgin var mi?

Bu konuda da bir bilgim yok ama ben calısacagım hastanedeki asıstanlara sorarak tam olarak ne kadar elıme gececegını ogrendım. Ona gore de bır ev bulmaya calısıcagım.

Su son surecınde hepımız ıcın cok sıkıntısız gecmesını diliyorum.

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2008, 11:55:06 ÖS »

Tutu, cok tesekkurler cevaplar cok rahatlatti beni. Wink Benim evraklar bu ayin 8inde NYU gocmenlik bürosuna ulasti, onlar da 1 hafta icinde USCIS'e sunacaklarmis yani benim petition belki seninkine göre 1-2 hafta gecikebilir, direkt bir avukat ugrasmadigi icin. Sana konsolosluk mulakatinda basarilar, tahminen program mulakatlarindan sonra hic zor gelmez bu son prosedur de Grin

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Nisan 18, 2008, 11:45:54 ÖÖ »

Tutu, sen bu işbaşından maksimum 10gün önce Amerikaya girebilme şartı konusunda ne dusunuyorsun? En erken 20 Haziran'da girebilcegiz Amerikaya. Bunu delebilme yöntemi mevcut mudur? Benim mevcut olan b1b2 vizem ile girerim demistim ama anlasilan H1b onaylandigi anda(approve) bu b1b2 yaniyormus. Gülden'in vize avukati da H1b onaylanmadan Amerikaya girip burdan H1b'e geçiş yapmayi kesinlikle önermiyor, sahtekarlik("presumption of fraudulent intent") olarak dusunuluyormus.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: