Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7158 Mesaj 642 Konu- Gönderen: 1274 Üye - Son üye: cazo
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 33124 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #60 : Ekim 11, 2007, 08:42:30 ÖS »

Bora: UVA super bi universite. top class
Gulden: maimonedes brooklyn'de ozel bir hastane. Fena degil. Albert Einstein ise amerikanin cok iyi hastanelerinden biri. yine ozel.
Tebrikler ikinizede.
Daha sabredin su an cok erken hala. Asil interviewlar araliga dogru akar merak etmeyin.
cok istediginiz yerler varsa mutlaka telefon acin. sonuna kadar kovalayin. cekinmeyin, sikilmayin zorlayin.
mustafa2
Acemi
*

« Yanıtla #61 : Ekim 11, 2007, 10:38:14 ÖS »

Tesekkurler. Tavsiyelerini goz onunde bulunduracagim.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #62 : Ekim 13, 2007, 01:43:52 ÖÖ »

Albert Einstein College of Medicine - Beth Israel programindan bir IV alirken Mount Sinai - Brooklyn'den ise red aldik. Son durum 5:2, ikinci devrede sahadan hakan sukur cikarken umit karan giriyor, bakalim umit bi rovasata daha atacak mi Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #63 : Ekim 13, 2007, 01:46:23 ÖÖ »

Rehacim UVA demişken, 2 tane Türk fakulte var UVA radyolojide baglantiya gecmek istersen aklinda bulunsun, Turklere de cok yardimcilar diye duydum.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #64 : Ekim 13, 2007, 12:32:00 ÖS »

Yorumlarin icin tesekkurler Reha. Bu yoldan bizden once gecenlerin fikirleri benim icin gercekten cok degerli.IV aldigimiz hastanelerle ilgili,deneyimli arkadaslar bildiklerini bizimle paylasirlarsa, oldukca yol gosterici olacaktir diye dusunuyorum.

Boracim tebrik ederim,Albert Einstein'lari siraya diziyosun,devami gelir insallah Wink

Ben de bugun bir red,bir de gorusme teklifi aldim.Red, Banner Good Samaritan,AZ OB/GYN programindan geldi  Embarrassed.Bir ayi askin bir suredir Arizona'dayim ve burayi gercekten cok sevdim. 'Allahin colu yaa neyini seviyon' dediginizi duyar gibiyim  ;Dama Kibris'a cok benziyor burasi ve kendimi evimde gibi hissediyorum.Uzun lafin kisasi, bu programdan IV almayi cok isterdim dogrusu Undecided

'Interview' teklifi ise Maimonides Medical Center,Brooklyn NY Pediatri programindan geldi.Bikac gun once,ayni hastanenin OB/GYN programindan gorusme teklifi almistim.Guzel oldu,gitmisken 2 programla da gorusmus olurum Wink

Bendeki gelismeler simdilik bunlar . Gorusmeler icin ucak ve otel isini nasil halletsek daha ekonomik olur arkadaslar sizce? Simdiden biseyler ayarlamaya calismak mantikli olur mu ? NY icindeki farkli sehirlere yine ucakla mi gitmeliyiz ? Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

Hepimize bol sans Smiley

Gulden
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #65 : Ekim 14, 2007, 06:07:29 ÖS »

Gülden, Ulaş Abi'nin geçmişte yazmış olduğu kendi IV, gidiş-geliş, konaklama tecrübelerini anlatan çok güzel bir yazısı var forumda, onu bulursan senin için çok faydalı olur gibime geliyor.

Umarım çalışmalarının karşılığını alabilirsin,
Sevgiler
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #66 : Ekim 15, 2007, 03:19:28 ÖÖ »

Tesekkurler alpi. Yaziyi okudum,gercekten cok yardimi olacak orda okuduklarimin.

Iyi dileklerin icin saol,umarim hepimiz emeklerimizin karsiligini aliriz  Smiley
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #67 : Ekim 17, 2007, 11:01:45 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar,

Son gelismeleri sizinle paylasayim. Bugun benim kanadimda,Philadelphia ataktaydi Grin 2 tane gorusme teklifi aldim PA'dan. Ikisi de OB/GYN programindandi Wink Biri St. Luke's Hospital,digeri de Temple University Smiley

Bugun bir de 'rejection' geldi Sad Brooklyn Hospital Center,NY OB/GYN

Simdilik bu kadar,hepimize bol sans Cool

nur
Ast Üye
**

« Yanıtla #68 : Ekim 17, 2007, 07:54:13 ÖS »

Merhaba Arkadaslar,

Daha step 1'1 yeni alacak biri olarak forumun bu kismina yazmaya hakkim var mi bilmiyorum ama butun arkadaslari tebrik etmeden gecemedim... :)Insallah hepiniz en iyi yerlerde ve istediginiz branslarda kabul alirsiniz.

Bir de merak ettigim bir konu var..Californiada yasayan biri olarak bizim buralarda Match'a basvuran kimse yok mu acaba??
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #69 : Ekim 17, 2007, 09:31:18 ÖS »

Nur ,
 California icin gecerli olan 'California letter '  durumu nedeniyle ben hic California tercihi yapmadim.Aslinda California yasamayi istedigim eyaletlerden biriydi fakat yinede  bu mevzu yuzunden tercih etmedim.Sana da Step 1 de basarilar dilerim.
usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #70 : Ekim 18, 2007, 05:38:54 ÖÖ »

CA daki cogu residency programlari CA letter istiyorlar. Boyle bir dusuncen var ise Match baslamadan 7-8 ay evvel Medical Board of CA internet sitesine girip gerekli formlari doldurman gerekiyor. Fiyati yaklasik $700 civari, ayrica mezun oldugun okuldan bir suru evrak isteniyor (Toplam klinik egitim saatleri vs). 7-8 ay sonra medical board of CA sana bir mektup gonderiyor "bu sahis CA eyaletinde ihtisas yapabilir" seklinde. Bu mektubu letter of recommandationlar gibi ERAS'a gonderiyorsun ve Ca da basvurdugun programlar bu evragi bu sekilde gorebiliyorlar.
usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #71 : Ekim 18, 2007, 05:41:31 ÖÖ »

Bir ekleme:
CA letter belli bir sure icin gecerli oluyor. Yani o sene match olamaz isen gelecek sene tekrar CA letter alman gerekiyor islemler daha kolay olsa da sanirim yine basvuru parasi aliyorlar.
nur
Ast Üye
**

« Yanıtla #72 : Ekim 18, 2007, 07:44:03 ÖÖ »

Cok tesekkurler...Acikcasi ben burada bir muddet egitim gibi vs almak gerekiyor diye biliyordum..ama bu caiklamadan sonra biraz umutsuzluga kapildim..Cunku Capa'dan gecmise dair bilgi almak imkansiz..Basvuru icin gerekli clerkship bolumunu doldururken ogrenci islrinden istekte bulunmustum.Beni bir guzel ayarlayip biz gecmise donuk islem yapmiyoruz zamaninda siz kaydetseydiniz dediler.Smiley) Allahtan Gamze onlarin doldurulmasinin zorunlu olmadigini soyledi de yaptim basvuruyu..herneyse...

anlayacaginiz arkadaslar ben ABD'de ihtisas yapma sevdasini astim California'a odaklandim..Saka bir yana belki de dogu yakasina gitmek daha akillica...

Bilgiler icin tekrar tesekkurler..Ama ilgilenen olursa acikcasi eyalet olarak burayi tavsiye ederim..

Sevgiler...
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #73 : Ekim 18, 2007, 07:46:29 ÖÖ »

Sevgili Nur, iyi dileklerin icin cok tesekkurler. Umarim hepimiz istedigimiz,mutlu olabilecegimiz programlara yerlesiriz Smiley

Ben de CA'deki programlarda sansimi denemek isterdim ama arkadaslarin bahsettigi gerekceyle bu fikrimden vazgectim.

Guney eyaletlerinden gorusme teklifi alma istegime bugun karsilik geldi arkadaslar Cheesy. Miami's Children's Hospital,FL beni gorusmeye davet etti. 2008'e Miami'de girerim belki Wink Dusuncesi bile su an cok guzel geliyor Cool
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #74 : Ekim 20, 2007, 03:05:27 ÖÖ »

Pennsylvania Hospital,PA OB/GYN programindan 'rejection' aldim bugun  Undecided

Cevaplari 'rejection' olsa bile, bunu basvuranlara bildirmeleri cok hos. Bircok program hic cevap bile vermiyor Tongue

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: