Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6822 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1177 Üye - Son üye: eyen
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 28026 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erhansurg
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #210 : Mart 23, 2008, 07:08:06 ÖS »

Sevgili Altug,
 Hastanelere basvurular normal kosullarda online yapildigi icin ve basvuru sayisi program basina ortalama 1000-2000 arasinda degistigi icin basvurulari degerlendirmeye alan sekreterler bunlari yukarida sozunu ettigim filtrelerden geciriyorlar.Kotasi 12 asistan(6 categorical+6 Preliminary) olan bir program bunu yapmak zorunda. Bazen kurunun yaninda yas da yanabiliyor. Siz Dahiliye uzmanliginin avantajini kullanmak istiyorsunuz ama ote yandan dosyaniz hicbir zaman program direktorunun onune ulasamiyor. Ya skorlariniz dusuk, ya eski mezunsunuz yada vize probleminiz var vs. vs.
Ote yandan eger hedeflediginiz ihtisas programi ile kisisel bir baginiz var ise( daha once o departmanda staj, observershiplik, tanidik Turk doktor vs.vs) tabi o zaman Turkiye'den ihtisasli olmak basvurunuzu guclendiren bir faktor olarak karsiniza cikiyor.
ihsan atabay
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #211 : Mart 23, 2008, 07:39:14 ÖS »

Match olan tüm arkaşları kutluyorum.. Harikasınız..Smiley
dr-acantamoeba
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #212 : Mart 23, 2008, 08:28:29 ÖS »

Sayın erhansurg,
goz ile ilgili interviewler hakkında bir malumatın varmıdır?
erhansurg
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #213 : Mart 24, 2008, 04:08:51 ÖS »

Merhaba,
Sanirim bildigim iki nokta sunlar:
1- Bu brans burada alt dal(subspecialty) sayildigi icin kural olarak oftalmoloji'ye basvurmak icin 1 yil dahiliye yapmak gerekiyor. yani once preliminary internal medicine programlarini hedefleyip onlar ile interview yapacaksiniz.

2-Ikinci asamada asagidaki link'ini verdigim oftalmoloji'nin kendi match programina basvuracaksiniz.
http://www.sfmatch.org/residency/ophthalmology/index.htm

karisik ve imkansiz gibi gorunuyor ama neden olmasin?
Sevgiler...
dr-acantamoeba
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #214 : Mart 24, 2008, 10:22:45 ÖS »

sayın erhansurg.tr de göz uzmanlığı aldığım 2 yıllık sure icinde step 1 ve 2 yi alıp amerikada step 3 aldıktan sonra göz uzmanı olarak tezim ve yayınlarımla birlikte gitsem bu bir yıllık dahiliyeden kurtulabilir ve amerikada ophto match olabilirmiyim???
yoksa ben dahiliyeyi hedeflemeliyim???Smiley))

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #215 : Mart 24, 2008, 10:33:46 ÖS »

Merhaba Erhan
Ben de birkac ek yapayim soylediklerine,

Goz ile ilgili : Yan dal olarak gecmiyor olmasi lazim, en azindan FREIDA'da specialty olarak geciyor, direk bu programlara basvurup once kabul alip sonra prelim yapiliyor olablir, ben burdaki asistan arkadaslara bir sorayim goz konusu bana cok uzak o nedenle bilmiyorum. Bir de o verdigin kopru san fransisco eslesmesi degil mi? Ondan baska eslesme yok mu? Her neyse bu konuda biraz daha bilgi toplayalim ilgilenen arkadaslara soyleriz. Ancak genel olarak goz icin acilan kadrolar cok az. Onu soylemek lazim.

Erhanin soyledigi gibi , basvurular sekreterler (residency coordinator) tarafindan belirlenen kriterler ile eleniyor. Bunlar Erhan'nin listelemis oldugu gibi bir takim onceden belirlenmis kriterler oluyor.

Yanlizzzzz :

Cogu kez aciklamaya calistim degisik basliklarda , bir kez daha yeri gelmisken soyleyeyim.

Eger hicbir kisisel baglantiniz (ya da iliskisel servetiniz yok ise  Roll Eyes), bu kriterler en acimasiz haliyle uzerinizde tecelli eder. Acimasizca cogu zaman bilgisayar filtrelerinin kurbani olursunuz, iste o zaman mezuniyet yiliniz da sorun olur, iste o zaman skorlariniz da gundeme gelir, iste o zaman kurtlar sofrasinda kurda kusa yem olabilirsiniz.

Ama ornegin, icerden birini taniyorsaniz, icerden birinden mektup almissaniz, ya da camiadan onemli bir kisiden bir mektup almissaniz, icerden birini taniyan biriyle herhangi bir yoldan bir iliski kurmayi basarmis iseniz, o zaman o acimasiz kriterler bir anda yok oluverir, tum kapilar birer birer acilmaya baslar, ve o filtrelerden geciremediginiz bir suru ozelliginiz bir anda sizin en onemli kozlariniz haline geliverebilir.

Amerika'daki asistan alim sureci ve isleyisindeki en onemli ayak iliskiler uzerinde yuruyor , bu benim bu yolda yasayarak ogrendigim en onemli gerceklerden birisi.Bunu canli olarak asistan alim toplantilarinda da yasadim, yasiyorum. Sadece icerden birini taniyor diye , rank listesinde nicelerinin uzerine cikarilan insanlari goruyoruz, sanmayin ki asistan secimi ilahi adalet kriterlerine gore tamamen objektif olarak yapiliyor. Objektif kriterler de oldukca onemli olmasina ragmen, belirleyici olan subjektif kriterlerdir bu da, bu yolda yuruyen arkadaslarin bence hicbir zaman akillarindan cikmamasi gerekir.  Objektif kriterler olan USMLE skorlari, akademik basarilar, guclu bir ozgecmis, mezuniyet yili gibi seyler etkilidir, ama belirleyici degildir ancak ve ancak subjektif verilerin olmadigi bir durumda belirleyici hale gelirler. Uzun lafin kisasi sunu diyeyim bence kurdugunuz iliskiler ve kanaat faktorleri tum objektif basarilardan daha guclu bir belirleyicidir ve herseyi yenerler.  Wink

erhansurg
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #216 : Mart 24, 2008, 11:13:37 ÖS »

Sevgili dr-acantamoeba,
Maalesef ne yaparsan yap o bir yillik (internship olarak da bahsedilen)sureden kurtulamiyorsun.Ama planin guzel bence Step 1 ve 2 yi al ve match'e basvur hocam. Bu bir yillik sureyi internal medicine, surgery, pediatrics yada transitional programlarin birinde gecirdikten sonra opthalmology match'e basvurursun.
Ote yandan, uzun vadeli planin var mi yoksa ben bir Amerika'nin durumuna bakip doneyim diyorsan yine Step 1 ve 2'yi gecip ECFMG sertifikani aldiktan sonra fellowship programlarina basvurursun.Bu su demek, burada tamamen bir oftalmolog gibi calisir, ameliyat yapar nobet alirsin. Ama bu temelli olmaz.Fellowship suren bitince donmek zorunda kalirsin.
Uzun vadeli, yani hayatimin kalan kismini Amerika da oftalmolog olarak gecirecegim diyorsan, opthalmology match disinda yol yok maalesef hocam.
Benim gibi TR de uzmanlik almis kisiler burada tekrar uzmanlik yapmayi kabullenemiyorlar.(Buyuk zaman kaybi)Ben TR de Cerrahi'yi bitirdim, ama burada bir 5 yili ve ayni hikayeleri tekrar yasamak istemedigim icin Dahiliye yapacagim.Ama maalesef sistem bu, sistem benim uzmanligimi fellowshiplikte taniyor, ama bana bagimsiz cerrah olarak calisma ve board certified olma hakki vermiyor.
Ama turkiye'de ozel hastanelerde buradaki uzmanliginizi kullanabiliyorsunuz sanirim.Weird isn't it?
erhansurg
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #217 : Mart 24, 2008, 11:16:14 ÖS »

Merhaba Ulas,
nasil gidiyor ihtisas? Cincinnati'ye yolun duserse beklerim, misafirim ol! Ok?
dr-acantamoeba
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #218 : Mart 24, 2008, 11:42:53 ÖS »

sayın erhansurg ve sayın ulas,kafama tek takılan soru su ki; yıl 2010 da ben tr de uzmanlığımı alıp aynı zamanda da step 1 ve step 2 ck (ve/veya artı olarak cs) yı aldıktan sonra karsıma askerlik ve zorunlu hizmet sorunu çıkıyor olacak, bunu nasıl asabilirim?Huh askerliğe gitmeden ve veya zorunluya gitmeden (veya erteleyerek ki bu nasıl olur?) amerikaya gidip step 3 e veya dahiliye match ine basvurabilrmiyim???
erhansurg
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #219 : Mart 25, 2008, 12:01:19 ÖÖ »

Belki bedelli yaparsin belli mi olur?
Bence kafani biraz sadelestir hocam. 2 sene sonraki bir seyi dusunup simdiden uzulme. Bence bugunku konumuz olan amerika'da oftalmoloji uzmanligina donelim. bunun icin Step 1 konusuna adapte olmakta fayda var. Aslinda olay konsantrasyon olayi. eger iyi konsantre olursan, sinavlari cabucak gecersin.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #220 : Mart 25, 2008, 12:02:55 ÖÖ »

2008 Match-Eşleştirme İstatistikleri
1.Şu ana kadarki en büyük eşleştirme: 28737 aday 22240 ilk yıl pozisyonu için yarıştılar. Bu eşleştirmede 15.242 Amerikan Tıp Fakültesi mezunlarının, %94.2 si eşleşerek en büyük başvuruyu ve oranı yakaladılar.
2. 22240 kadro tarihin en yüksek kadrosu, geçen yıla göre 395 pozisyon artışı olmuş.
3. Pozisyonların beşte birinden fazlası Dahiliye dalında(4858: %21.8, categorical), ve bunlara da 2660 amerikan tıp mezunu(katılanların %17.4 ü) yerleşmiş. Bu toplam dahiliye kadrosunun %54.8 i yapıyor, %43ünü IMG ler doldururken, %2.2 si boş kalmış.
4. 11141 IMG başvurmuş, 7335 ü aktif olarak kalmış(liste yapmayanlar ve çekilenler çıkartıldığında); bunların 3108 i yerleşmiş, 4227si yerleşememiş.(oran %42.4). Yerleşenler geçen yıla göre 72 azalmış, genel başvurular 10.710 dan 11.141'e yükselmiş.

Ayrıntılar için
http://www.nrmp.org/pressrelease2008.pdf
http://www.nrmp.org/data/advancedatatables2008.pdf

Bunlar sadece istatistikler, yorumlaması foruma kalıyor... Smiley
Sağlıcakla...
dr-acantamoeba
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #221 : Mart 25, 2008, 12:12:26 ÖÖ »

sayın erhansurg, karamsar ve mutsuz değilim ve ayrıca motivasyonunla daha da hırslandım diyebilirim Smiley
siz nasıl yaptınız askerlik ve zorunlu olayını??? tr de halledip te mi su an amerikada fellow sunuz?Huh
bu bilgi benim icin daha değerli ve bu konudaki cevaplarınızın her kelimesi benim icn çok değerli ve de motive edici olacaktır...
sophia
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #222 : Mart 25, 2008, 12:21:47 ÖÖ »

ben nöroloji istiyorum 177 kişi lazımmış , 620 kişi başvurmuş ,165 i yerleşmiş..
çok fena Smiley
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #223 : Mart 25, 2008, 12:29:57 ÖÖ »

"Sophia" bence öyle bakmamak lazım; lakin bir kişi birden fazla yere başvurabileceği ve listesine alabileceği için bu sayılar aldatıcı olabilir. Gerçekten kaç kişinin nörolojiyi ilk tercihine yazdığı, ya da tüm tercihlerini nöroloji yaptığını bilmek de mümkün değil.
Bence sonuçlar güzel, forumda bir scramble sonucunu bilmediğimiz(umarım yerleşmiştir tek dileğimiz o) arkadaşımız dışında herkes istediği yerlere yerleşti. Bu %100 lük bir oran olarak görünebilir.
Hayli motive edici değil mi? Wink
Bence öyle. Smiley
Sağlıcakla...
sophia
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #224 : Mart 25, 2008, 12:39:53 ÖÖ »

hehe . teşekkür ederim. rahatlatıcı oldu biraz.

Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: