Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: [1] 2 3 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 32988 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« : Eylül 03, 2007, 05:59:09 ÖS »

Evet, herkese basarilar diliyorum, kader oyunu başladı...  Shocked
http://www.nrmp.org/res_match/yearly.html

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2007, 07:03:15 ÖS »

Herkese basarilar ve bol sanslar...
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2007, 12:18:27 ÖS »

Bora  ve  bu  yil  basvurmayi  dusunen  arkadaslara
Basvurularinizi yaptiniz mi?
Ben  henuz  'Personal Satement' i  tamamlayamadim. Cok mu  geciktim  acaba?Haftaya tamamlarim herhalde.STEP 2 CS  sonucu  Ekim de  aciklanacak  ama  ben  sonucu  beklemeden  basvuracagim.Umarim  yanlis  yapmam.
Ayrica  nerelere  basvurmam  konusunda  yardim a  ihtiyacim var.
Nereler  daha  cok  yabanci doktor  aliyor?
2002  mezunu oldugum icin yil  konusunda  nereler  daha  esnek?
Yardim  lutfen!!!!
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2007, 04:18:59 ÖS »

Bora  ve  bu  yil  basvurmayi  dusunen  arkadaslara
Basvurularinizi yaptiniz mi?
Ben  henuz  'Personal Satement' i  tamamlayamadim. Cok mu  geciktim  acaba?Haftaya tamamlarim herhalde.STEP 2 CS  sonucu  Ekim de  aciklanacak  ama  ben  sonucu  beklemeden  basvuracagim.Umarim  yanlis  yapmam.
Ayrica  nerelere  basvurmam  konusunda  yardim a  ihtiyacim var.
Nereler  daha  cok  yabanci doktor  aliyor?
2002  mezunu oldugum icin yil  konusunda  nereler  daha  esnek?
Yardim  lutfen!!!!

Mehmetcim birkac seyi hatirlatayim :

"Personal statement" (amac mektubu)ile ilgili :

-Anadili Ingilizce olan birine gosterilmesi cok iyi olur
-Iceriginde, Ozgecmis'te ve LOR'larda bahsedilmeyen seylerden bahsetmek daha yerinde olur, basvuru ile sunulacak baska belgeler ile "gosteremeyeceginiz" ozelliklerinizi, bahsetmek istediklerinizi, basinizdan gecen ve  mesleginizle bagdastirabileceginiz dramatik bir olayi anlatmak gibi.
-Herseyin dogru olmasi gerekmiyor, olmamis bir seyi de olmus gibi anlatabilirsiniz, ya da olup biten birseyi yazilabilecek hale getirmek icin biraz esnetebilirsiniz, aciklayamayacaginiz bir yalan yazmak degil tabii, ornegin basinizdan gecen bir olayi dikkat cekici bir hale getirmek icin birseyle ekleyip cikarma gibi. Basvuru bir oyun gibi cunku. Biraz da bir mali pazarlama gibi dusunun.
-5 paragrafi gecmesin. Ortalama bir punto buyuklugu ile bir A4 sayfasini gecirmeyin.
-Ilk goze carpacak belgelerden biri oldugu unutulmasin.
-Internetten ornekler bulabilirsiniz ama SAKIN ola ki onlardan alinti yapmaya, ifadeler bazinda bile olsa kacinin. Cunku herkes bu isi yapiyor, ve boyle birsey fark edildiginde prestij kaybina ugrarsiniz. (ben internet kaynaklarindan asirilmis klise cumlelere kendi gorustugum adaylarin PS leri arasinda rastladim, kendi basvurdugum donemde -1,5 yil once- ayni kaynaklarda gordugum ifadelerin aynisinin birden fazla kisi tarafindan kullanilmis olmasi beni cok sasirtti, bir o kadar da o metne saygimi azaltti. Benim saygimin azalmasinin kimse icin cok bir anlami olmadi tabii, Smiley ben bir asistanim, ancak etkiyi program sefinin ya da alinmanizda etkili olabilecek birilerinde de birakabilecegini unutmayin)
-Noktalamaya dikkat edin.

Nerelere basvurmaliyim? :

-30 ila 40 basvuru ideal bir basvuru sayisi bence. Cok iyi dagitildigi takdirde. Her yere basvurmak hem cok maliyetli hem de gereksiz. Bir bardak cayin tadini alabililmek icin tum bardagi icmeye gerek yok. Bir kac yudum alirsaniz cayin sekerli mi yoksa tuzlu oldugunu anlayabilirsiniz. Demek istedigim orneklemi dogru yaydiginiz takdirde 30-40 basvuru, bilemedin 50-60 basvuru yeterli olur ve size 400 basvuru ile cok yaklasik bir sansi yakalatir. Butun mesele bu basvuru grubunu nasil sececegim? Secilecek yerlerin ilk 10-15 tanesi bence en iyi yerler olmali. Girme sansiniz yok bile dense siz yine de basvurmalisiniz. Hem icinizde kalmamasi icin hem de sansinizin kucuk bile oldugunuz dusunuyorsaniz bir kapinin acilmasini ummak icin once o kapiyi calmak gerekir. O kapilarda kendilerini calanlara acilabilir ancak.  O nedenle Usnews sitesinde yuksek siralarda olan ilk 10 hastaneye, ve de basvurmak istediginiz egitim programinin siralamasinda ilk 1-20 arasina giren her yere basvurun. Zaten bu iki liste kendini 5-10 tanesinde tekrarlar ve yaklasik 10-12 basvuru hakkinizi bunlara kullanirsiniz. Gelelim geriye kalanlara...Bu ikinci grup en cok girme sansinizin yuksek olacagi grup olmali. Nasil mi? Soyle, ilk 10 da basvurduguz unlu yerlerin yakinlarindaki ve cevrelerindeki merkezlere basvurun. Bu merkezler cogu zaman unlu yerlerin basvuru anlaminda golgesinde kalirlar cunku kimse bu yerleri cok iyi bilmez, o nedenle basvuru yogunlugu cok daha az olur, herkes Harvard'in tum hastanelerine basvurur ama kimse bu hastanelerin komsulari olan Tufts hastanelerine basvurmaz, kendi bulundugum sehirden ornek vereyim, herkes Cleveland Clinic'e basvurur ama kimse 5 km yanibasinda olan Fairview hastanesine (cleveland clinic affiliated) basvurmaz, St Vincent's Charity Hastanesine (Case Western Reserve University Affiliated) basvurmaz. Herkes Johns Hopkins'e basvurur ama kimse dibinde olan University of Maryland'e basvurmaz. Ikinci sanslariniz hep bu hastanelerin cevrlerindeki yerlede kullanmaniz sart bence. Bu yerler hem adaylara daha cok sans verirler, hem de ayni sehirde olan unlu rakipleri ile rekabet icindedirler ve sunduklari imkanlar genel olarak daha fazladir, sizlere daha da cok ihtiyaclari vardir. Diger bir avantaj ise, bu gibi kurumlardan yakin bolgede olan unlu kurumlara ileriki yillarda ziplayabilme sansi da vardir. (ornegin yan dal icin, ya da ornegin ikinci senede program degistirme istenirse). Unutmayin ki ilk etapta herhangi bir yere gireyim sonra markalar pesinde kosarim diyorsaniz sizin icin bicilmis kaftan bu gibi yerlerdir. Bu grupta gerekirse basvurudugnuz uzmanlik alanina gore (eger dahileyse mesela) 10 program daha artis yapabilirsiniz ve toplamda 50 'ye ya da 60 'a  cikarsiniz. Yine bu gruba mutlaka New York hastanelerini de almak lazimdir. New York amerikalilarin pek ragbet etmedigi bir yer ve hemen tum branslarda yabancilar icin girilmesi cok rahat olan yerlerden birisi. Ornegin size girilmesi zor denilen branslara New York'ta girmek cok daha mumkundur. Sadece New York basvurulari bile kendi basina 10 tane almalidir gerekiyorsa, dedigim gibi 50' ye 60'a  kadar cikilacaksa. Son grup ise bence ozel serbest atis grubu olmalidir. Bolgesel dusunuyorsaniz, bolgesel, sehirsel dusunuyorsaniz sehirsel. Her yeri bilemessiniz. Size soylenen hersey de dogru olmayabilir, o zaman ne yapacaksiniz? Sansinizi denemek zorundasiniz. Sansinizi da kendi basiniza FREIDA listesinden deneyebilirsiniz. Yani ne mi yapacaksiniz bu son grupta, gozu kapali sallayacaksaniz, cebinizdeki paraya gore, bu kumari artirabilirsiniz, ama sansinizin bence yine zayif oldugu gruplardan digeri bu. Bu isteki paradokslardan biri de, unlu yerlerin ve adi bilnen yerlerin sizleri cagirma sansi aslinda bu gruptan bile fazladir. Bir yer ne kadar az biliniyorsa ve ucra bir kosede ise yabancilara da o kadar kapali oluyor. Bu benim kisisel tecrubem. Oklahoma colune geleyim dersiniz, olmaz derler, Harvard'a sizi aliverirler bakarsiniz. Ismi buyuk olan yerler, biraz da kendilerine guvenirler, yabanciyi kullanmayi bilirler, yabancinin iyisini secmeyi bilirler, yillar yili gosterilen ilgiden dolayi yabancilarla ilgili tecrubeleri yonetmelikleri hazirdir, tam tersi ucra kosedeki yerler bu isleri iyi bilmezler, kendilerine guvenmezler, riske girmezler ve bu sebeplerden cok aciz durumda kalmadikca pek uzak milletlerden adamlari almak istemezler. Dedigim gibi Harvard'in yani basindaki baska hastanede sansiniz Harvard'a gore yuksek evet ama sanmayin ki Oklahoma'da sansiniz, Harvard'dan daha yuksek. -genel olarak tabii- Ilginc ama bence gercek, kendi acimdan defalarca tescilledigim bir sey. Bu anlattiklarim benim tecrubelerim. Baska baska tecrubelere de saygim sonsuz tabii varsa. Yanlis ve ozel istisnalari yasamis ve genelliyor olma riskim de var elbette. Basvuru kismini da genel olarak boyle toparlamis oldum.

Mezuniyet yili meselesi ile ilgili :

-Mezuniyet yili cook abartili derecede uzakta degilse genel olarak cok fazla dikkate alinan birsey degil, basvuru sartlari arasinda adi gecer ama pek kullanilmaz, cok abartili olmadigi surece. Mezuniyet yilinin gizli olarak ortaya cikardigi baska birsey vardir ki o daha onemlidir. Mezuniyetten sonra gecen yillarda ne yaptiginiz? Koreldiniz mi? Calistiniz mi? Anlamaya calistigi budur aslinda. Eger aktif bir hekimseniz mezuniyet yili sorun olmaz, eger 60 yasinda degilseniz tabii.

Umarim bu onemli konularda yardimim olmustur Mehmet'e veya ihtiyaci olan diger arkadaslar. Kolay gelsin tum basvuran arkadaslara.
Ayrica bu yazdiklarimi ayri bir baslik altinda ilgili konu altina da aliyorum.

usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2007, 03:42:23 ÖS »

Mezuniyet yili ili ilgili olarak;

Eger eski mezun iseniz, programlara bas vurmadan once ilgilendiginiz programin web sitesine bakarak, veya program koordinatorune e-posta atarak bu konuda soru yoneltin. Malesef cogu programin 2 sene, 3 sene 5 sene veya 10 sene olarak limitleri var. Bunu arastirmadan programlara bas vurursaniz bosuna para harcamis olursunuz. Ulas kardesiminin yorumuna sunu da eklemek istiyorum. Mezuniyetten beri ne yapmis olursaniz olun "Eski ata yeni numaralar ogretmek zordur" degimine istinaden bazi programlar eski mezunlar ile ilgilenmek istemiyor.

Sinav sonucu eksik (pending) halde programlara bas vurmak;

Her gecen gun rekabetin neredeyse exponential arttigi Match processinde bosuna para ve daha onemlisi umut sarf etmek istemiyorsaniz butun sinavlarinizi gecin (gerekirse Step 3 dahil), guclu bir basvuru vormu olusturup ondan sonra basvurun. Ozellikle hintlilerin bari yukselttigi bir ortamda eksik, yarim yamalak basvurular paradan onemli umudunuzu oldurecektir.

Ne zaman basvurmak lazim?

Basvurular Eylul ayi ile beraber basladi. Eskiden bir donemde 2000 aday basvurusu alan bir program, bu sene daha ilk hafta icinde 1800 basvuru almis. Kisacasi her gecen sene daha da zorlasan match isleminde mevcut durum her gecen gunun sizi daha da geriye attigi. One gore eger hazirsaniz gecikmenin anlami yok.

Basarilar.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2007, 07:25:04 ÖS »

Sevgili Mehmet,

Gec kalmis degilsin, ben de hala yapmadim basvurularimi, kaba listem hazir bu haftaici son bir doktor ile gorusup onun da tecrubelerini katip listeme son halini verecem. Tahminen Sali aksami basvurulari yolliyacam. Son 2 senedir İngiltere'den kacan hintlilerin agirlikli oldugu IMG akiniyla "IMG aday" sayisinda cok fazla artis oldu. Eylul'un 2. haftasini gecirmeden basvurularini, eksiklerin olsa dahi, yapmani tavsiye ederim. Benim de LORlarim hala "yazilacak" yani eksik basvuru yolliyacam ben de. Onemli olan "wait list" e kalmadan basvurulari yapmak. Belli programlar IV listelerini doldurduktan sonra dusunebilecekleri benzer kriterlerdeki adaylari "wait list"te tutuyorlar... eger IV listesinden bir aday eksilirse seni mulakat listesine ekliyorlar. Bu da hos bir durum degil haliyle.

Yıl sınırlamalarini programlarin web sitelerinden ve ya direkt PD/PC'e epostayla sorarak ogrenebilirsin. Bir kalip eposta hazirla dusundugun tum programlara o epostayi yolla bence.

Yine program seciminde dikkat etmen gereken noktalar; FREIDA'dan tum programlarin(eger essay doldurmuslarsa) cok detayli bilgilerini bulabilirsin. Yalniz sunu hep aklinda tutman gerekiyor; bu essay'i dolduranlar PC veya PDler ve bu adamlarin o sayfada program ile ilgili deklare ettikleri ozellikler onlari legal olarak baglamiyor. Haliyle bu essaylerde abartilarin ve yalanlarin olmus olacagini da aklinda tutmak gerekir. Essay doldurmamis veya websitesinde yeterli bilgi olmayan programlar bende ikaz isiklarini yakiyor. Bu programlar; 1) Cok buyuk programlar olup kibirlerinden yazmaya bile gerek duymayabilirler, bu umursamama seviyesi senin programa girince Fakulte uyelerinden gorecegin ilgi-alaka seviyesini gosterebilir, 2) Program essay'de basvuranlara itici gelecek kriterlerinin olacagini dusunup bu essay'i hic doldurmamayi ve bilgi miktarini minimumda tutmayi tercih etmis olabilir. Bu sebeplerle boyle programlara dikkat etmek gerekirken essay doldurmus ve hersey mukemmel gorunen programlara da hemen baliklama dalmamak gerek. Assagida belirtecegim diger bazi degerlendirme yollarini izlemek lazim.

Diger bir program degerlendirme metodu NRMP'nin her sene yayinladigi son 5sene programlarinin yerlestirme oranlari. NRMP.org sitesinden bunu pdf formatinda indirebilirsin. Bu dokumanda 2003-07 doneminde ERAS'a katilan tum programlarin actiklari kotalari ve bu kotalarin kacini o sene MATCHlerinde doldurduklarini gorebilirsin. Bu listede actiklari kotalari dolduramayan programlar goreceksin bu programlardan da uzak durmak mantikli olsa gerek; 1)Demek ki bu programi "rank list"lerinde bulundurmamis adaylar, bu da programin bazi olumsuz taraflarinin oldugunu gosterir. 2) Program son sene veya son senelerde kota acip da hepsini doldurmamissa sen bu programda normalin ustunde bir is yukuyle karsilasmayi bekleyebilirsin cunku adamlarin asistan sayisi eksik ve belli ki ihtiyaclarinin altinda asistana talim oluyorlar son senelerde. Bu programlar beni cok korkutuyor h1 de verseler uzak durmayi tercih ediyorum.

Yine diger bir degerlendirme metodu forum sitelerinden onceki senelerde programlarda mulakata gitmis ve bu mulakatlari degerlendiren doktorlarin yorumlari olabilir. Diger bir site de www.scutwork.com Yalniz tabiki burda bu yorumu yazan kisinin objektifligini ve olumlu/olumsuz bir yorum yazarkenki ikincil cikarlarini da gozonunde bulundurmak gerekir. Yani cok da guvenilir olmayabilir bu yorumlar.

Kolay gelsin!

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2007, 07:52:51 ÖS »

Katkilar icin tesekkur ederiz, mezuniyet yili ve benzer kriterler ile ilgili biraz daha daha ekleme/aydinlatma yapmak istiyorum.

Once bir senaryo uzerinden dusunelim :

Diyelim ki benim bir is yerim var be birini ise almak istiyorum. 5 kisilik yer var, 10 kisi basvurdu. "Isime gelen" 5 kisiyi alir geriye kalanlari "neden almadigima" gerekceler icat ederim. Mezuniyet yilin eski derim, kasinin altina gozun var derim, step 1 den neden ilk seferde gecemedin derim, neden skorlarin 90 'nin altinda derim, neden referans mektuplarin amerika disindan gelmis derim, neden hintlisin, neden misirlisin bile diyebilirim, amerika tecruben niye az derim, var ise neden "hands-on" degil derim. Derim oglu derim. Nasl boyle simarik olabilirim? Cunku 5 kisilik yere 10 kisi basvurmustur, secen benim, ve keyfime gore secerim, kapiyi kime acacagimin kriterini ben belirlerim. Sonra da belirledigim kritere teknik kiliflar bulurum, ayni yukarida orneklendirdigim gibi.

Simdi devam edelim...

Teknik kiliflar ile reddedilen basvuru reddedilen adaylara bildirildikten sonra soyle bir surec baslar. Reddedilen aday neden reddedildigini "rasyonelize (=akla uydurma)" etmesi lazimdir.  Haksizlik ve adalet duygulari toplumda con onemli oldugu icin, kurumlarn itibari icin de cok onemli oldugu icin, yapacagin kararlari karsi taraf icin kabul edilebilir halde sunmam gerekir.

Peki gercek isleyis, gercek kriterler ve psikolojik surec nasil isler? Sectigim 5 kisiyi nasil secerim 10 kisi arasindan?

Tamamen keyfime gore. Bu benim ne kadar caresiz olduguma ve karsi tarafin ne kadar caresiz olduguna gore her an degisen dinamik bir surectir.

-skorlar, mektuplar, milliyet, guvenilirlik, karsi tarafta yaratilan sempati, obsesif kompulsif ozellikleriniz (is disiplini acisindan en cok aranan kisilik ozellikleri) gibi cok fazla detay dinamik bir sekilde karsi tarafin degerlendirmesine tabii tutulur. Bu is,basvuru anindan, gorusmeye cagrilma da dahil cok uzun bir sureyi kapsar.

Sonucta bir karar verilir ve bu karar size soylenen gerekcelerle alinmaz. Psikososyal bir suru yazili olmayan kurallarin tecellisidir ve bunun sonrasinda verilen kararin akla uydurulmasi surecini sizin tarafinizda baslatacak olan gerekceler ortaya dokulur . En sik red gerekceleri mektupla bildirilir

--" Bu seneki basvurularimizin yogunlugu nedeniyle, basvuranlarin yuksek akademik ozellikleri nedeniyle secmekte cok zorlandik, ne yazik ki sinirlis ayida adayla gorucebiliyoruz, sizin gibi harika bir insanla gorusme firsatimiz olamayacak, hayatinizda basarilar dileriz, bir baska basvuruda gorusmek uzere"

Kabul edilirse soyle yazilir:

--"tebrik ederiz ! Ne kadar da muhtesemsiniz, sizi su kadar aday icinden sectik, ve daha fazla tanimaya deger bulduk, cunku sizin basvurunuz sizin da anlayacaginiz uzere bu daveti hakediyor"

gibi her iki durumu da rasyonel gerekceleri baglayan ilk asamalarda mektupla bildirilir.

Simdi tum bunlardan ne anlamaliyim?

Birinin 2 sene once mezun olmus olmasi ile 5 sene once mezun olmasi arasinda ne fark olabilir Allah askina? Ise alacagim adamin , hergun karsilacagim nitelikleri arasinda ne zaman mezun olduguna neden bakayim, elimde adamin akademik alt yapisini degerlendirecek onca sinirsiz kaynak varken? Adami karsima alip psikiyatri kliniginde her gun taze oldugunu dusundugum histologi bilgisini mi sinayacagim? Ya da en son dunyanin diger ucunda bir tip fakultesinde ne zaman dahiliye staji yaptigi benim su anda adami kullanacak oldugum kadro ile ne kadar ilgilidir? Bunlar kulliyen palavra kriterlerdir olayi derinlemesine dusundugunuzde.

Peki bu kriterler neden var?

Bunlar sizi is yerine alacak insanin kullandigi manipulatif enstrumanlardir ve hemen hicbir zaman karar surecinde etkili olamazlar.(ornegin mezuniyet arasindan 15 sene gecmis oldugu gibi cok uc durumlar haric!) Kararin bildirilmesi surecinde kullanilirlar. Kararin bildirilme surecinde kullanilmasi icin tabii ki basvuru kriterleri arasina yazilmasi sarttir. Sizi almaya karar vermemesi halinde size neleri gerekce gosterebilecegini onceden yazmak zorundadir.

Peki basvururken bu kriterleri gordugumde ne yapmaliyim?

Hic aldirmamaliyim ve basvurmaliyim. Sizin alinma surecinizde "gercekten" belirleyici birsey degildir. Belirleyici olmasinin da hicbir mantigi yoktur zaten. Ben simdiye dek bu ve bunun gibi kurallarin defelarca delindigini gozlerimle gordum, ve duydum. En basta kendim zaten bu gibi"palavra basvuru kriterleri" niteliginde bir suru sozde kriteri delerek amerika ve dunya capinda unlu olan  bircok kurumla gorustum, bu kurumlardan birine asistan olarak kabul edildim. Asistan olarak beni kabul eden yer de benim gorustugum yerler arasinda ilk tercihimdi. Yani onlar degil ben secen kisi oldum, onca "sozde eksik" kriterimle.

Bu  gerekcelerden birine dayanarak reddedilirsem ya da reddedilmissem ne yapmaliyim?

Sunu bilmelisiniz ki siz gercekten o sebepten reddedilmediniz. Bu neredeyse %99 bir ihtimal. Amerika'da asisanlik alim sureci cok buyuk oranda insani iliskilerle yuruyen bir seydir. (Turkce tercumesi =sistematize edilmis ve kurallara baglanmis daha organize bir TORPIL sistemi) Insani iliskiler, guven, guvenilir bir insan olmak, sizin arkanizda duracak insanlarin bulunmasi,  ve bu insanlarin onemi ve taninmisligi , tek basina %70-80 etkili olan ve diger tum kriterlerden (skorlar, diploma notu, diploma tarihi, transkript vs) 5 kat 6 kat daha onemlidir benim dusunceme gore. Basarisiz olduysaniz eger, iyi iliskiler kuramadiginiz icin basarisiz oldunuz, diploma notunuz eski oldugu icin degil, ya da steplerden 90 altinda aldiginiz icin degil. Iyi iliskiler kurabilmek, dogru durust bir insan olabilmek, kolay calisilabilir uyumlu bir kisilige sahipken herhangi bir kisilik bozuklugu ozellikleri tasimamak, (obsesif kompulsif ozellikler haric !o aranan birseydir)butun bunlari 3. kisilere de tasdik ettirip (referans mektuplari)yapacaginiz  bir is basvurusu sizin kaderinizi belirleyen gercek etmenlerdir. Gerisi manipulasyonlar icin kullanilan gercek olmayan hikayelerdir ve size basarisizliginizin cok baska bir dilden bildirilmesidir.

Umarim durumu daha fazla aydinlatabildim. Tum adaylara kolay gelsin diyorum, basarilar ve iyi sanslar diliyorum. Ayrica bu yazdiklarimi ilgili bir konu basligi acarak USMLETURK.com yazilari altina kopyaliyorum.

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2007, 09:33:33 ÖS »

Bugun sabah  basvurulari  yaaptim.
59  tane  Int Med programina  basvurdum.Maliyet biraz tuzlu oldu  ama  olsun.Herkes  icin  hayirlisini  diliyorum.
NewYork(12)NewJersey(6),Connecticut(6),Ohio(6),Pennsylvania(5),Texas(3),Chicago(3),Michigan(3),Missouri(2),Massachusets(3),DC(2),Maryland(2)Florida(1),Georgia(1),Arkansas(1),Rhod Island(1),New Hampshire(1) ve North Carolina(1)

Basvurdugum programlar genelde cok iyi  programlar.Umarim "interview"  alirim.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #8 : Eylül 15, 2007, 12:56:28 ÖÖ »

hayırlı olsun
darısı başımıza ne kadar tuttu merak ettim

hiçbirşey imkansız değildir
usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #9 : Eylül 15, 2007, 03:27:59 ÖÖ »

Residentcafe.com icin ben iki haftaligina odeme yaptim (IM icin). Ihtiyaci olan arkadas var ise bana yazsin. Pasword vs gondereyim.
eminaltug@yahoo.com
usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2007, 03:31:33 ÖÖ »

Mezuniyet yili ile ilgili olarak yorumumu tekrarlamak istiyorum (Ulas kardesim silmez ise);

Eger eski mezun iseniz (Benim gibi) notlariniz ne olur ise olsun sirf eski mezun oldugunuz icin sizi kabul etmeyecek programlar var (Ve cogunlukta). Paranizin bosa gitmemesi icin eski mezun arkadaslarin basvurularini programlarin mezuniyet yilina hassasligini kontrol ederek yapmalarini tavsiye ederim.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2007, 11:00:32 ÖÖ »

Mehmet19  59  program 1065 $$   tuttu.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #12 : Eylül 15, 2007, 11:12:23 ÖÖ »

hayırlısı olsun akcardio
gerçekten biraz tuzlu olmuş ama eskilerin dediği gibi "hamama giren terler"

hiçbirşey imkansız değildir
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #13 : Eylül 15, 2007, 04:31:58 ÖS »

usmlesux ben seninle ayni  fikirde  degilim.Ulas bu  konudan biraz bahsetti  asagıya  ekliyorum.

"""Simdi tum bunlardan ne anlamaliyim?

Birinin 2 sene once mezun olmus olmasi ile 5 sene once mezun olmasi arasinda ne fark olabilir Allah askina? Ise alacagim adamin , hergun karsilacagim nitelikleri arasinda ne zaman mezun olduguna neden bakayim, elimde adamin akademik alt yapisini degerlendirecek onca sinirsiz kaynak varken? Adami karsima alip psikiyatri kliniginde her gun taze oldugunu dusundugum histologi bilgisini mi sinayacagim? Ya da en son dunyanin diger ucunda bir tip fakultesinde ne zaman dahiliye staji yaptigi benim su anda adami kullanacak oldugum kadro ile ne kadar ilgilidir? Bunlar kulliyen palavra kriterlerdir olayi derinlemesine dusundugunuzde.

Peki bu kriterler neden var?

Bunlar sizi is yerine alacak insanin kullandigi manipulatif enstrumanlardir ve hemen hicbir zaman karar surecinde etkili olamazlar.(ornegin mezuniyet arasindan 15 sene gecmis oldugu gibi cok uc durumlar haric!) Kararin bildirilmesi surecinde kullanilirlar. Kararin bildirilme surecinde kullanilmasi icin tabii ki basvuru kriterleri arasina yazilmasi sarttir. Sizi almaya karar vermemesi halinde size neleri gerekce gosterebilecegini onceden yazmak zorundadir. """
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #14 : Eylül 15, 2007, 09:07:31 ÖS »

Mezuniyet yili ile ilgili olarak yorumumu tekrarlamak istiyorum (Ulas kardesim silmez ise);

Eger eski mezun iseniz (Benim gibi) notlariniz ne olur ise olsun sirf eski mezun oldugunuz icin sizi kabul etmeyecek programlar var (Ve cogunlukta). Paranizin bosa gitmemesi icin eski mezun arkadaslarin basvurularini programlarin mezuniyet yilina hassasligini kontrol ederek yapmalarini tavsiye ederim.

Sayin Umslesux,

Sanirim bir yanlis anlasilma olmus, ben kimsenin bir yazdigini silmem, bugune kadar da silmedim. (duzenleme amaclari haric). Sitedeki tek yonetici ve yetkili kisi ben degilim. Diger arkadaslarimdan birisi muhtemelen duzenleme amacli ekleme cikarma yapmis olabilir.

Diger taraftan ayni seyi cok defa tekrarlamaya gerek yok herhalde. Siz dusuncenizi yazmistiniz ben de dusuncelerimi yazdim. Siz onemli diyorsunuz ben degil diyorum. Ayri ayri bu konuda tavsiyelerimiz yazdik. Daha ayrintili acikladigim gibi, yeterli derecede iliskiler kuramadiginiz zaman bu tip kriterlerin onunuze gelecegine inaniyorum. Bu tip kriterlerden reddedildiginiz zaman da cok detayli orneklerle yorumlamaya calistigim gibi daha once -cok uc ornekler olmadigi surece- aslinda baska sebeplerden reddedildiginize inanirim. Bu benim kisisel tecrubelerimin ve bu isle ilgilendigim sure boyunca baska insanlarin bana aktardiklari tecrubelerinin yardimiyla olusturdugum kendi kisisel yorumumdur. Sizin baska turlu dusundugunuzu de gorduk, okuduk, zaten son eklediginiz mesaj da (benim sildigimi iddia ettiginiz) ayni seyi 2. defa soyluyordu.

Ben kendi adima sizin baska tur tecrubelerinize ve yorumlariniza da saygi duyuyorum, forumumuzu guzellestiren de degisik fikirlerin ve tecrubelerin zenginligidir diye dusunuyorum,  herhangi bir sekilde herhangi bir yazilani keyfi bir bicimde silmem soz konusu degildir, boyle bir seye hakkim oldugunu da dusunmem. Bunun burda yeri gelmisken genel bir duyuru anlaminda da tekrarlamak istedim. Yeni yorumlariniz olursa konuyla ilgili lutfen bizimle paylasiniz. Tesekkurler.

Sayfa: [1] 2 3 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: