Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6776 Mesaj 599 Konu- Gönderen: 1160 Üye - Son üye: slnn
Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 26922 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

primum non nocere!

« Yanıtla #225 : Mart 25, 2008, 05:05:05 ÖÖ »

Arkadaşlar aslında istatistiklere baktığımızda İngiltere'nin img almaması istatistikleri pek etkilememiş gibi görünüyor. Forumda daha önce bundan baya bahsediliyordu. Bu biraz rahatlatıcı oldu bence.
      Bunların dışında bir sorum olacaktı. Forumda da sıkça bahsedildiği gibi sağlam referanslar başvuruyu oldukça kuvvetlendirebiliyor. Peki Türkiye'den dünyaca tanınmış bir doktordan referans alsak bu referansın ön elemede filtreye takılması mümkün olur mu? Yani referansım çok iyi bir yerden olmasına rağmen bu fark edilmeden başvurum elenebilir mi? Bilgisayar filtresinde o alandaki doktorların adının yazdığını düşünmüyorum. Daha da ayrıntılı bir örnek vermek gerekirse plastik cerrahi baş vurusu yaptım diyelim. Dünyaca ünlü bir plastik cerrahından mesela 'Maniac Lecturer' ödülünü almış bir Türk cerrahtan referans mektubu aldım ama program hiç bir şekilde img almıyor ve de bütün img ler filtrede eleniyor. Bundan dolayı da o kadar iyi bir referansın bana hiç bir getirisi olmuyor. Böyle bir şey mümkün müdür?

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #226 : Mart 25, 2008, 03:17:28 ÖS »

Öncelikle bu sene istedikleri yere yerlesen tüm dostlarima tebrikler!

Ben de burdan onlarca defa yazdim ama bir defa daha kanitlanmis bir gercek olarak, oyunu kurallarina gore oynarsaniz amaciniza ulasiyorsunuz. Yuksek USMLE sinav sonuclariniz sizi en fazla orta derece programlara ulastirabilirken Amerikada kurdugunuz baglantilar ve referans mektuplari size bu puanlardan cok daha onemli kozlar sagliyacaktir ve hayalini dahi kurmadiginiz programlarda gorusmeye davet edilmenizi sagliyacaktir. Ben sahsen ilk 4umde siraladigim programlardan davet alamayan fakat puanlari benimkine kiyaslanabilir cok IMG tanidim. Benim basvurumdaki en guclu yon, tahmin edilenin aksine, USMLE sonuclari degil Amerikada aldigim mektuplar ve arastirma-gozlemcilik deneyimlerimdi. USMLE puanlariniz sizi filtreden kurtarmaya yarar belki ama iyi programlardan gorusme almanizi saglamaz. Zaten bir defa davet edilmisseniz o gun orda iyi bir performansla da istediginizi koparmaniz cok zor olmuyormus - ben de bunu simdi ogreniyorum Grin Eger geriye donup NYU gorusmemden sonra yazidigim iletiyi okursaniz gorursunuz ki o gunku performansim iyi olmasina ragmen cok da umitli degildim ta ki sonuclar aciklanincaya kadar. 

Ulas'cim, benim psikiyatriye yonelmemde senin yerin yadsinamaz. Bunu benden once cok guzel bir sekilde basarmis biri olarak seninle Amerikada psikiyatri egitimi ve psikiyatrinin gelecegi konusunda saatler suren konusmalarimiz olmasa su an cok farkli yerlerde olabilirdim. Ozellikle de "ikilemlerin insani" olarak heralde bir gun gonlum bir bransta diger gun diger bransta zaman kaybediyor olurdum. Ayrica burdan benim gibi ikilemler yasayan arkadaslara "Iserson's getting into Residency" ve "First Aid for the Match" kitaplarini okumalarini tavsiye ederim. Bu kitaplarda her uzmanlik dalina mensup biri tarafindan o dal kisaca analiz ediliyor ve gelecegi sorgulaniyor. Bunlar onemli okuma materyalleri bence cunku gunumuzde tip branslari hic olmadigindan fazla ve teknoloji ve bilgi degisik yuzyilllarda degisik branslara kayiyor. Ornegin; kim derdi bundan 30 sene once Dermatolojinin bu kadar sukse yapacagini?? Ya da daha oncelerinde TR'de herkes Pediatri secerken Kadin Doguma burun kiviriyordu, simdi durum cok farkli mesela. Eger siz de benim gibi doktorluk meslegini seviyor fakat uzmanlasacaginiz brans konusunda kararsizsaniz bu kaynaklara goz atmanizi tavsiye ederim.

Sophia; Dogan'in da dedigi gibi bircok insan sadece bir bransa basvurmuyor. Mesela ben biliyorum Psikiyatri ve Noroloji kardes dallar diye bilinir ve bircok insan her 2sine de basvurmustur. Noroloji genel olarak girilmesi gayet mumkun branslardan biridir, yukarda belirttigim konularda CV'ni guclendirirsen cok da iyi bir programa yerlesmen zor olmiyacaktir. Yeter ki iste ve umudunu kaybetmeden calis bu amac dogrultusunda.

dr-acantamoeba; (Cenk sen misin bu?) Amerikada göz ihtisasi PGY-2 seviyesinden baslar ve ilk sene preliminary dahiliye/cerrahi/transitional yapmani isterler. Göz ihtisasi "NRMP" yerine "SFMatch" denen match programi ile basvuru almakta halen. Ve SFMatch sonuclari NRMP rank listeleri daha yollanmadan aciklaniyor. Dolayisiyla sen 1 sene sonra(PGY-2) bir göz programina eslestigin haberini alinca gonul rahatligiyla NRMP'den preliminary dahiliye/surgery/trans (1 senelik) programlari siralayabilirsin. Hatta pgy2 bir yere eslesmis ve preliminary yapmasi gereken adaylara NRMP'nin bazi avantajlar saglandigini da hatirliyorum.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #227 : Mart 25, 2008, 03:19:20 ÖS »

The ECFMG(r) Reporter

Issue 128 - March 24, 2008

IN THIS ISSUE:

- 2008 MATCH PERFORMANCE -- NUMBER OF IMGS MATCHING INCREASES

2008 MATCH PERFORMANCE -- NUMBER OF IMGS MATCHING INCREASES

For the sixth consecutive year, the number of first-year (PGY-1)
residency positions offered through the Match increased. A total of
22,240 first-year positions were offered in the 2008 Match, held earlier
this month. This represents an increase of 395 positions compared to
last year and an increase of 1,638 positions since 2002.

The number of IMGs who matched to first-year positions increased by 122
compared to 2007. Of the 10,304 IMGs who participated in the 2008 Match,
4,649* (45.1%) matched. In the 2007 Match, 4,527 (46.7%) IMG
participants were matched to first-year positions.

There was a decrease in the number of matches for non-U.S. citizen IMGs
and an increase in the number of matches for U.S. citizen IMGs.

Of the 7,335 IMG participants who were not U.S. citizens, 3,108 (42.4%)
obtained first-year positions. The number of non-U.S. citizen IMGs who
obtained positions in 2008 decreased by 72 compared to last year. This
is the first year that there has been a decrease in the number of
non-U.S. citizen IMGs matching to first-year positions since 2001.

Of the 2,969 U.S. citizen IMG participants, 1,541 (51.9%) were matched
to first-year positions, an increase of 194 over last year. This is the
fifth consecutive year that there has been an increase in the number of
U.S. citizen IMGs matching to first-year positions.

*Note: The total number of IMGs who will fill PGY-1 positions for the
2008-2009 academic year will be higher than this number, since a
significant number of IMGs obtain PGY-1 positions outside of the Match.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sophia
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #228 : Mart 25, 2008, 09:04:09 ÖS »

Sophia; Dogan'in da dedigi gibi bircok insan sadece bir bransa basvurmuyor. Mesela ben biliyorum Psikiyatri ve Noroloji kardes dallar diye bilinir ve bircok insan her 2sine de basvurmustur. Noroloji genel olarak girilmesi gayet mumkun branslardan biridir, yukarda belirttigim konularda CV'ni guclendirirsen cok da iyi bir programa yerlesmen zor olmiyacaktir. Yeter ki iste ve umudunu kaybetmeden calis bu amac dogrultusunda.
teşekkürler bora Smiley
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #229 : Mart 27, 2008, 12:12:36 ÖS »

Bora,Gulden,Sinem ve erhansurg sizleri cok tebrik ediyorum..Insallah ulas abi gibi siz de forumdan baglantinizi koparmazsiniz ve arkadan gelenlere yardimci olmaya devam edersiniz..
usmlesux sana da bir sorum olacaki aldigin interviewler aslinda cok da iyiydi ben senin match olacagini tahmin ediyordum..Acaba basvururken cok mu secici davrandin?Cunku BWH den interview almis birisinin acikta kalmasini anlayamiyorum..Zaten eminim post-match te istedigin yere yerleşeceksin.sen de moralini bozma..
Amerika ya giden arkadaslar insallah orada kendi iclerinde gruplaşırlar,dernek vs kurarlar ozellikle sadece tıp camiasını içeren,benim en buyuk hayalim açıkcası turk doktorlarin da amerikada bir lobisi olmasidir..Insallah bunu gerçekleştirir,birbirinize sahip cikarsiniz..Biz de alttan gelenler olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız..Sevgiler
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #230 : Mart 27, 2008, 12:35:47 ÖS »

Amerika ya giden arkadaslar insallah orada kendi iclerinde gruplaşırlar,dernek vs kurarlar ozellikle sadece tıp camiasını içeren,benim en buyuk hayalim açıkcası turk doktorlarin da amerikada bir lobisi olmasidir..Insallah bunu gerçekleştirir,birbirinize sahip cikarsiniz..Biz de alttan gelenler olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız..Sevgiler

Kesinlikle! Alttan gelenlerden beklentim de bu... tesekkurler Ahmetcan!

erhansurg
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #231 : Mart 27, 2008, 05:28:39 ÖS »

Ahmetcigim,
Guzel bir noktaya temas etmissin.Burada (Midwest)bir dernegimiz var merkezi Chicago da.Degisik aktiviteler ile doktorlar ve aileleri biraraya geliyorlar.
http://www.tadam.org/
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #232 : Mart 27, 2008, 07:32:34 ÖS »

Rica ederim bora abi nedemek..Eminim bütün alttan gelen arkadaşlar da benzer şekilde düşünüyorlardır.Bu arada hazır söz açılmışken söyleyeyim-sizlere de çok büyük sorumluluk düşüyor bence..Unutmayın ki eşleşen arkadaşlar,tabiki kendi başarınız için çalışıyorsunuz ama bizleri de orda temsil ediyorsunuz..Ve belki de sizlerin başarıları sayesinde türk tıp okullarının değeri amerikada daha iyi anlaşılacak,ve bizler için asistanlığa girmek belki de daha kolay olacak..Mesela diyecekler ki vay bora çok canavar asistan,önümüzdeki sene bir Türk daha alalım..vs bu tarz şeyler..
O açıdan umarım çok çok başarılı olursunuz Cheesy yanlış anlaşılmasın kendim için istemiyorum sadece Grin
İlerde ben de hayallerimi gerçekleştirip oraya gelebilirsem bu tarz derneklere üye olmak isterim erhansurg,hatta aktif görevde almak isterim..Türkler Amerikada lobileşme çalışmalarına aslında yeni yeni başladılar-ben markette türk olduğu anlaşılmasın diye çocuğuyla ingilizce konuşan,onu türkçe konuştuğu için azarlayan aileler tanıyorum..Biz Amerikalı değiliz ve asla olmayacağız da..Asimilasyona uğramamak çok önemli..Terör olaylarının tabiki etkisi var bu olaylarda-ama Türkler birbirlerine sahip çıkmalı ve kendilerini orada iyi tanıtmalıdır..
Gördüğünüz gibi sorumluluğunuz çok fazla arkadaşlar Cheesy
Sözlerimi superman den alıntı yaparak bitiriyorum:Great power brings great responsibility ;)sevgiler
vioxx
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #233 : Mart 27, 2008, 08:43:52 ÖS »

Ahmetcan bi duzeltme yapayim.
"Great power brings great responsibility" sozu spider-man yani orumcek adamdan gelir. Amcasi Peter'a solemistir olmeden once.
Wink

I love my hakama!
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #234 : Mart 27, 2008, 10:17:25 ÖS »

Grin burakb merhaba..
çok utandım gerçekten Cheesy ya spiderman yazacaktım superman yazmışım yanlışlıkla Smiley
smallville'de de geçiyordu galiba böyle bir söz ama evet aslı örümcek adama aittir Smiley
youngdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #235 : Mart 28, 2008, 05:27:48 ÖS »

Erhan abi ve Ulas abi cok tskler tum bılgıler icin....

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
Tutu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #236 : Nisan 06, 2008, 12:31:01 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Bu forumda yeniyim. Ben de New York Medical College- Our Lady of Mercy- Internal Medicine a pre-match ile yerlestirildim. Su anda H1B vize sini alma sürecindeyim. Ben bu noktaya gelmede dogru bilgilendirilmenin ne kadar önemli oldugunu bildigimden sizlere nerede calısacagımı yazıyorum. Benden sonra gelecek doktor arkadaslarıma yardım etmek beni cok mutlu eder. Herkese basarılar diliyorum.
Ufuk
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

primum non nocere!

« Yanıtla #237 : Nisan 06, 2008, 02:17:41 ÖS »

Tebrikler TUTU! Seni farumda daha önce hiç görmemiştim. Ama bu habere gerçekten çok sevindim. Bir Türk'ün daha ''match'' olması gerçekten mutluluk verici. Umarım her şey planladığın gibi gider ve de yerleştiğin yerde mutlu olursun.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #238 : Nisan 06, 2008, 02:31:23 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Bu forumda yeniyim. Ben de New York Medical College- Our Lady of Mercy- Internal Medicine a pre-match ile yerlestirildim. Su anda H1B vize sini alma sürecindeyim. Ben bu noktaya gelmede dogru bilgilendirilmenin ne kadar önemli oldugunu bildigimden sizlere nerede calısacagımı yazıyorum. Benden sonra gelecek doktor arkadaslarıma yardım etmek beni cok mutlu eder. Herkese basarılar diliyorum.

Tebrik ederim.  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
GULDEN
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #239 : Nisan 07, 2008, 03:16:29 ÖÖ »

Yeniden merhaba arkadaslar Smiley

Tebrikler ve iyi dilekler icin cok tesekkur ediyorum herkese Cheesy  Uzun bir maceranin ardindan sonunda hepimiz guzel yerlere yerlestik Cool. Benim eslestigim program Drexel University College of Medicine/St.Peter's University Hospital. New Brunswick,NJ'de bir OB/GYN programi...

Hepimizin yolu acik olsun,kolay gelsin arkadaslar Smiley

Gulden

Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: