Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7161 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1277 Üye - Son üye: cerend
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 33237 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #15 : Eylül 15, 2007, 10:23:39 ÖS »

arkadaşlar araya giriyorum ama sanırım mesele şu
eğer referanslarınız kuvvetliyse başvurmaktan çekinmeyin kriterlere takılıp kalmayın
yok değilse kriterlere göre tercihinizi yapın
ben bunlardan bunu anlıyorum
lütfen bi hata varsa düzeltin

hiçbirşey imkansız değildir
usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #16 : Eylül 16, 2007, 08:50:39 ÖS »

Mezuniyet yili ile ilgili olarak tarafimdam yanlis anlasilma olabilir. Yorumlarimin silinmesi ile ilgili olarak da.

2 sene ile 5 sene arasi fark assagi yukari yok gibi. Tabiki sonucta gecen sure esnasinda tip ile ilgili ne yapildigi da onemli. Ama 5 sene ile 15 sene arasinda fark var demege calisiyordum ben.

Benim durumum;
1995 mezunu (Haceppete)
Stepler 94/99/CS ve 84.
ECFMG certified
Turkiyede Cerrah (5+ sene).
ABD Stanford, UCSF Arastirma ve Gonullu calisma
Halen Brigham & Women's hastanesinde "non-accredited" fellow (Cerrahi) olarak calisiyorum (ABD klinik tecrubesi).

Gecen sene sadece Step 1 ve CS sonucu ile yaklasik 100+ yere basvurdum ve 1 yer haric cogunlugu mezuniyet yili dolayisiyla basvurularimi red etti (Gorunen sebep olabilir).

Sonucta bu sene (Mezuniyet yili konusunda daha akillanmis olarak) 50 kusur yere bas vurdum. Yorumum/tavsiyem eski mezun (veya cok eski mezun dileyim!!!) arkadaslar icin faydali olur umutlarim ile.

Match'e katilan arkadaslara basarilar.

Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #17 : Eylül 16, 2007, 09:15:22 ÖS »

Sevgili usmlesux,

Oncelikle boyle etkileyici bir ozgecmis icin tebrik ederim. Boyle guclu bir ozgecmis ile mutlaka basarili olacaginiza inaniyorum. Benden yasca da buyuksunuz, tecrubelerinize saygimiz sonsuz, bir yanlis anlasilma olmus ise de ozur dileriz.

Benim size onerim, mutlaka ISRAR etmelisiniz. Zaten israr edildigi takdirde bu ozgecmisle acikta kalmaniz soz konusu degil. Amerika'da cerrahide ve bircok dalda her sene mutlaka acik birakan programlar oluyor. Belki siz onlari denk getiremediniz, ya da bahsettiginiz gibi baska sebepleri one surduler ya da gercekten sebepler o an icin oydu. Benim soyleeye calistigim nokta, israr ederek ve basvurularinizi yineleyerek, baglantilarinizi artirarak yeniden deneyin, eninde sonunda bu is olacak. Benim vurguladigim sey , herseyin sonunda gelen (tum denemelerin ve israrlarin sonucunda) gelen basarinin ya da basarisizligin geriye donuk analiziydi. Siz su an dereyi gecmeye calisiyorsunuz ve henuz maceraniz bitmedi. Bittigi zaman ve basarili oldugunuz zaman (ben buna kesin gozuyle bakiyorum) o zaman geriye donup "zamaninda beni ne sebeplerle geri cevirmisler diyeceksiniz ve olayi gercek faktorleri ile cok daha rasyonel gerekcelerine ayiracaksiniz ve bence benim soylemeye calistigim noktayi paylasacaksiniz. Benim kendi tecrubelerim de bildiklerim de bu gibi orneklerle dolu. Bana bu dereyi gecerken soylenenler ile kendi yasayip gordugum gercekler arasinda daglar kadar fark var. Bu dereyi gecenler de arkasina bakmadigi icin kural koymak ve yorumlamak da derenin kenarinda sizin cirpinmanizi seyredip yorum yapan bazi tuhaf ve kotumser meslektaslarimiza kaliyor. (onlar her yerdeler ve hepimiz bu tip insanlara rastliyoruz ve rastladik) Umarim benim bakis acimi yakalayabildiniz, sizi tekrar tebrik eder basarilar dileriz. Ben kendi adima da sonuna kadar israr etmenizi (imkanlariniz ve hayatinizin akisi izin verdigi surece) siddetle oneriyorum. Sakin bu isi yarim birakamayiniz.

Aramiza hos geldiniz. Iyi sanslar

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #18 : Eylül 17, 2007, 10:37:21 ÖS »

Arkadaslar ilk  "reject"  geldi.Morristown Memorial-New Jersey.
Hayirlisi  bakalim.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #19 : Eylül 17, 2007, 10:42:44 ÖS »

akardio zaten hepsine birden interviewe gidemezdin değil mi Smiley

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #20 : Eylül 18, 2007, 12:00:26 ÖÖ »

Adas  bu "reject" ayni  zamanda ilk  yanit  idi.Yani suanki  durum  interview:0 reject:1 Cry Cry
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #21 : Eylül 18, 2007, 12:50:16 ÖÖ »

merak etme kabul edenler sana yetecektir. gönlünü ferah tut. bu işe başladıysan bitirirsin. bitiremeyenini görmedim

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #22 : Eylül 20, 2007, 01:34:59 ÖS »

Sevgili Mehmet ben de basvurulari yollayali 1 haftayi gecti ama hic ses soluk yok. Tabi daha LORlarimin da sisteme gecmesi ancak Eylul sonunu bulacak.. Hani red de olsa insan bisiler gormek istiyor posta kutusunda... Bakalim uzun soluklu bir dönem olacak...
Yahu Hawaii universitesi var yaa  Cheesy basvurma-basvurmama arasinda kaldim, egitim cok parlak gorunmuyor ama atmosfer yani  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #23 : Eylül 21, 2007, 11:08:15 ÖÖ »

...ve ilk siftahi yaptik, ilk IV geldi; Albert Einstein College of Medicine / Montefiore MedicalCenter - Psikiyatri...
Aslinda 2gün önce gelmiş eposta ama sagolsun hotmail hesabim hertürlü gereksiz eklentilerle dolu epostalari direk "inbox"'a alirken bunu "junk mail"'e atmis Grin
Güldencim sen de siftahi yapmissin galiba dün... uyaninca yaz 2 satir da iyice gaza gelelim  Cheesy

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #24 : Eylül 21, 2007, 01:20:01 ÖS »

Tebrik ederim Boracim,
Daha neler neler gelecek, bekliyoruz..
Bol bol sanslar ve basarilar Smiley
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #25 : Eylül 21, 2007, 05:56:05 ÖS »

bora kim tutar seni Cheesy
bana öyle geliyor ki sen onları seçeceksin onlar seni değil

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #26 : Eylül 24, 2007, 05:26:04 ÖS »

Arkdaslar ilk  interview teklifi  geldi.St Vincent Hospital-Connecticut.
Hadi hayırlisi.Darisi bekleyen arkadasların basına.
Yanılmıyorsam gecen seneki arkadaslarımızdan  Hope bu  hastanede gorev yapıyor.Ona nasıl ulasabilirim ?
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #27 : Eylül 24, 2007, 06:12:08 ÖS »

mehmet hayırlı olsun şimdi kaç kaç durum Cheesy
bu arada senin tecrübelerini okuyamadım eğer yazarsan çok sevinirim

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #28 : Eylül 24, 2007, 06:50:40 ÖS »

1  interview
1  red
1  tanede bana geri doneceklerini  söyleyen bir  mesaj aldım.

Tecrubelerim  konusunda step1  i  yazmıştım.Step 2 ck ı  ı  kısaca  yazdım  fakat  istersen daha  detaylı  yazabilirim.CS e girdim  fakat  sonucu  açıklanmadı.Cok  kotu  gectigi  icin  pek  bahsetmedim.Ekim  ayında  acıklandıgında daha  rahat  kunusabilirim.
Yinede  sormak  istediğin bir sey  varsa  sor  lutfen
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #29 : Eylül 24, 2007, 10:14:27 ÖS »

Mehmet tebrikler St Vincent'in cok iyi oldugunu ben de duydum ayrica Connecticut da cok guzel bir eyalet ben CT'deki tum psikiyatrilere basvurdum buyuk kucuk...
Bu arada bana da bir tanesi 26 Novemberda sadece bos gunumuz var dedi.. bu gunu mu verelim yoksa waitlist'e mi kalmak istersiniz diye sordu.. bu "waitlist"e kalinca interview alamama durumu var mi??

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: