Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 32999 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #75 : Ekim 20, 2007, 04:12:39 ÖÖ »

Bu hafta saglam bir dalga aldim sonunda Cheesy 4 IV geldi, 1 tane de yarim agiz red. IV verenler;
Caritas St Elizabeth-Tufts Univ affliated, Boston
Hartford Hospital-Institute of Living, Hartford, CT
Univ of Maryland-Sheppard and Enoch Pratt Hospital, Baltimore
St.Lukes Roosevelt Hospital-Columbia Univ aff, NYC

Bronx-Lebanon ise 2008de herhangibir vize sponsor etmiyecegini belirtti yani reddetti.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #76 : Ekim 20, 2007, 06:26:08 ÖÖ »

tebrikler bora yalniz bu iv lerin hepsine nasil gideceksin herkes seni istiyor gibime geldi

hiçbirşey imkansız değildir
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #77 : Ekim 20, 2007, 06:16:27 ÖS »

Tesekkurler Mehmet.. basvururken biraz abartmisim galiba, 60 yere basvurdum, haliyle IV de fazla geliyor. Hepsine gidecez Mehmetcim cunku belli olmuyor bu isler, sonra kimse seni yukarilarda "rank" etmezse acikta bile kalabilirsin.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #78 : Ekim 23, 2007, 07:16:59 ÖS »

Boracim tebrikler Smiley

Ozellikle CT'den IV almana cok sevindim. Orda olmayi NY'de olmaktan daha cok istiyorsun sanirim Wink

Yolumuz acik olsun Smiley
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #79 : Ekim 24, 2007, 04:37:33 ÖÖ »

Boracim
60 yere de basvurduguna gore ve bu hizla gittigine gore,  bu sayi 15 i bulur hatta gecebilir diye tahmin ediyorum. Istatistiksel 7 sayisini da gectigine gore artik bir yere yerlesecegin de istatistik olarak neredeyse kesinlesti. Bence arkana yaslanabilirsin artik.

Su ana kadar gorusme aldigin yerlerin icinde Sheppard Pratt bence en iyisi. Tek'ler orda bas asistanik yapmislardi, onlardan aldigin mektup ise yaramis gorunuyor. Program sefi Philip Luber biraz ukala ve soguk birisi ama Tek'leri cok sever. Bu program amerikalilara oncelik veren bir program ama arada sirada da olsa yabanci aliyorlar. Biraz da psikodinamik agirlikli bir program ve University of Maryland ile affiliye. Prgramda bir de biraz Hopkins takintisi var. Ayni sehirde olduklari icin, oyle bir yarismacilik anlayisi var herhalde, iki laflarindan biri kendilerini Hopkins ile karsilastirmak. A. Einstein Montefiore cok iyi,bolum baskani psikanalizci Bayram Karasu ,Turk biliyosun. 200 e yakin ogretim uyesi var, program psikodinamikciligi nedeniyle "ranking" lerde asagilara dusuyor olsa da bence oldukca iyi bir yer.  Boston'daki Caritas St E's de Tufts Universitesi programidir ve o da cok iyi, cok modern bir program, hatta eger biyolojik psikiyatri agirlikli modern bir program ariyorsan gorusme aldiklarinin arasinda en cok biyolojik olan program bu. Bilim dali baskani Rus'tur , hastane de Boston'un cok merkezi bir yerinde, cok hos bir yer. Ayrica burdan Harvard programlarina ziplama sansin da var tabii. HArtford daki IOL programi da guzel. Ancak sehir cok iyi degil, getto. Institute of Living kurum olarak Yale ile affiliye sayilir, Olin arastirma merkezinin basindaki adam, Godfrey Pearlson yale de ve hopkins de profesor ayni anda , ve orda yale ile baglantili goruntuleme arastirmalari yapiyor. Eskiden University of Connecticut ile affiliye idi ama gectigimiz yillarda bu affiliyasyon iptal oluyor hastane Hartford Hospital ile baglaniyor ve arastirma olayinda da Yale ile partnerlik kuruyor. O nedenle kurum Yale affiliye olarak gecer kagit ustunde.  Ama bu senin alacagin diplomaya yansimaz. Yani diplomada kurumun yale baglantisi olmayacak. Ben ozellikle sormustum. Ama mesela burda baslayip Yale' e ikinci sene ziplayabilirsin.  Amerika'nin en eski akil hastanelerinden birisiama yine psikodinamik agirlikli bir program, program sefi Adrianne Bentman , yabancilari cok seven Harvard mezunu bir kadin. Bu programdaki asistanlarin hemen tumu yabanci. Amerikali hic bulamassin. O acidan da hos olabilir yani cogunlugu amerikali olan programlarda olmak da zor, dengeli bir sey secmek lazim bence. Burasi "Ranking" lerde de gecen sene yukariya cikti, muhtemelen Olin arastirmalari nedeniyle. 

Tum davetleri degerendirmeni oneriyorum, soyledigin gbi bu islerin sakasi yok, bu listedeki programlarin en begenmedigine bile gidecekmis gibi kendini hazirla.  En begenmedigini bile cok istiyormus gibi git gorusmelere. Ilgisizligin ve burun kivirman sen daha kapidan girmeden anlasilir, psikiyatristlerle muhatapsin unutma, o yuzden hepsine cok ilgiliymis gibi git, sizi en ust siralara yazacagim de. Hepsini de ovecek bir gerekce bul. Boyle davrnirsan hepsi senin pesine duser sen secen kisi olursun. Bence gorusmelere gitmeden once gorusmelerle ilgili baslikta yazdiklarimi okursan orda baska soylediklerim de vardi, mutlaka faydali olur, beim tecrubelerimi degerlendirirsin kendi gozlugunden.

Iyi sanslar diliyorum, bol gorusmeli gunler diliyorum

usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #80 : Ekim 25, 2007, 12:32:12 ÖÖ »

OBGYN IV
NY medical College Our Lady of Mercy (Bronx)

OBGYN programlarinin pozisyon sayilari genelde az. Umarim gorusmeye de az sayida aday cagiriyorlardir. Hayirlisi.

Herkese bol sans.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #81 : Ekim 27, 2007, 01:22:17 ÖÖ »

Güldencim... buralarda - New England bolgesi - neresi olursa cok koymaz bana, doga ayni zaten yemyesil sık eldeymemis ormanlar, yazi cok guzel kisi biraz sogukca ama biliyorsun ben sogugu sicaga tercih ediyorum  Wink Bu arada Guldencim Arizona adresini bana yollasana sana su notlari yolliyacaktim da adresin yok bende.. Senin haftan nasil gecti IV-Red'lerde var mi gelisme? Benim 0-0 gecti haftam, nazar degdi galiba gecen haftadan sonra Smiley Ozellikle rank#1 yazacagim bir program 2 haftadir IMG IVsi yolluyor ama benim basvuruya ya gelmediler ya da red yedik ordan haberimiz yok  Grin Neyse yediysek de canlari sagolsun keratalarin!! Grin "No hard feelings!" Cheesy Onlar kapidan kovarsa biz bacadan girmesini de biliriz nihahahaha  Smiley

Sevgili Usmlesux, 2 IV oldu galiba ama kriterlerin cok guzel yani eminim "lucky number seven"i yakalarsin, November 1'de dekan mektuplari da sisteme girince hizlanir IVler ve Redler diye dusunuyorum. Yalniz sunu merak ettim sen hangi bolumlere basvurdun?? Bir ara FP ve IM hatirliyorum simdi OBGYN.. Tebrikler ve basarilar, bu arada ne zaman IV randevun? NYde gorusebiliriz belki, tanismak isterim.

Ulaşcim, eline saglik harika bir program degerlendirmesi yapmissin. Ama bunla kurtaririm, telefonda Bora artik 1 saat basimi agritmaz saniyorsan yaniliyorsun Grin Dedigin gibi tum programlarin IVlerine gidecem, gitmemek gibi bir luksum olamaz, kaldi ki MATCHlerin IMGler icin zorlastigi soyleniyor son 2-3 senedir. Bu sene de IMG-friendly olarak bilinen Bronx-Lebanon ve Jamaica programlarinin vize sponsor etmemeleri beni bu dusuncenin gercekligi konusunda hemfikir etti. AECOM Montefiore programini cok isterim ama o da mesela 2IMG aliyormus bunlar da genelde biri spanish-speaking digeri de yahudi oluyor diyorlar. Yine de mucadelemizi verecegiz. Sheppard Pratt dedigin gibi psikodinamik agirlik diye geciyor ama ne kadar "agirlikli" deseler de ne yone kayacagina kendin karar veriyorsun diyorlar. Sonucta psikodinamik agirlikli bir program belki daha iyi bile olabilir diye dusunmeye basladim cunku modern psikofarmakoloji cok birsey degil gibime geliyor yani elbet ogreniriz hatta su anda bile baya bir ogrendigimi dusunuyorum orda burda takilarak. Tabi Deep Brain Stimulation gibi yeni prosedurleri de gorebilcegim modern bir merkez super olurdu. Gecen hafta Tourette sendorumunu arastirirken DBS konusunda son literaturu de okudum da gelecegi cok parlak gibi gorunuyor major depresyon, OKD ve Tourette hastalarinda ozellikle.
Bu arada IOL'in pek Turk IMGlere karsi durusu iyi degil Smiley Genelde bu adamlar bizi sicrama tahtasi olarak kullaniyorlar dusuncesi gelismis ki haklilar da Smiley Beni de IV sirasinda bu konuda sikistiracaklarindan eminim. 
Univ of Virginia programina burdaki bir asistan "biologic" demisti, burda kastettigi psikodinamik olmasi mi yoksa psikofarmakolojik mi orasini anlamis degilim halen.

usmlesux
Ast Üye
**

« Yanıtla #82 : Ekim 27, 2007, 05:25:41 ÖS »

Bora,

IV toplamim 4 su anda (3 IM, 1 OBGYN).
Red'ler ise herhalde 10-15 civari.
Ben IM, OBGYN, ANES catagorical programlarina (69) ve Prelim Surgery'lere- Bir sene sonra ANES'e tranfser (10) bas vurdum.

Onemli olan Lucky 7 degil, lucky "Match" 1

Shocked)

Bakalim Kasim ayi hepimize guzel haberler getirecek mi!

Dean's letter konusunu aciklar misin? Sanirim benim ile alakasi yok. Sanirim AMGleri veya yeni mezunlari ilgilendiriyor daha cok.

Sevgiler
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #83 : Ekim 27, 2007, 10:31:27 ÖS »

kucuk harfler bora
BUYUK HARFLER ULAS

Ulaşcim, eline saglik harika bir program degerlendirmesi yapmissin. Ama bunla kurtaririm, telefonda Bora artik 1 saat basimi agritmaz saniyorsan yaniliyorsun

CANIN SAGOLSUN KARDESIM, ISTEDIGIN KADAR ARAYABILIRSIN.

Grin Dedigin gibi tum programlarin IVlerine gidecem, gitmemek gibi bir luksum olamaz, kaldi ki MATCHlerin IMGler icin zorlastigi soyleniyor son 2-3 senedir.

BU GEYIKLER HER SENE OLUR, SEN YOLUAN BAK, ALDIRMA BUNLARA. HEP SOYLERIM, BU ISI YAPMIS OLAN BAZI SASKINLAR  "ESKIDEN KOLAYDI, ARTIK DEGIL" GEYIGINI HER ZAMAN YAPARLAR. O TARZ DUYUMLARI ES GEC. BU IS NASIL BIR ISSE HER SENE ZORLASIR (!) AMA HER ISTEYEN HER ZAMAN YAPAR (!) OYLE KI DAHA YAPAMAYAN GORULMEMISTIR AMA NE HIKMETSE HER SENE ZORLASIR BU IS, HEP ESKIDEN YAPANLAR DAHA RAHAT YAPMIS OLUR (!). BU ISIN ZORLASTIGI FALAN YOK, SEN SIKMA TATLI CANINI.

Bu sene de IMG-friendly olarak bilinen Bronx-Lebanon ve Jamaica programlarinin vize sponsor etmemeleri beni bu dusuncenin gercekligi konusunda hemfikir etti.

J-1 VIZE ICIN HASTANELERIN SANA SPONSOR OLMASI GEREKMIYOR KI/ BUNLAR H-1 VIZE ICIN YAPILMIS ACIKLAMALARDIR. DOLAYISILA BIR ANLAMI YOK. ZATEN H-1 SPNSOR EDEN PROGRAM SAYISI COK AZ, BU HASTANE DE H-1 SPONSOR ETMEKTEN VAZGECTI DIYE NEDEN BU ISIN ZORLASTIGI DUSUNCESINE KAPILDIN KI? ZATEN H-1 SPONSOR EDENLER YUZDE 10 BILE DEGIL. SEN ZATEN TEKNIK OLARAK J-1 A OYNUYORSUN, J-1 VIZEDIR ESAS IMG VIZESI O DA ECFMG TARAFINDAN SPONSOR EDILIR. BU HASTANE J-1 SPONSOR ETMIYORUZ DIYE BIR SEY YAPAMAZ, CUNKU ZATEN J-1 VIZEYI ONLAR SPONSOR EDEMEZLER. YABANCI ALMIYORUZ DA DIYEMEZLER, FIRSAT ESITLIGI YASASI VAR. YANI TEKNIK OLARAK HICBIR SEKILDE SANA ENGEL OLAMAZLAR, HA SENI GORUSMEYE CAGIRMAZLAR O AYRI KONU AMA BUNU YABANCI VE YERLI DIYE AYRIMCLIK ILE ACIKTAN YAPAMAZLAR CUNKU YASALAR BUNA IZIN VERMIYOR. BASKA BIR KULP ALTINDAN YAPABILIRLER AMA BU KULP DA KESINMLIKLE J-1 VIZESI OLAMAZ.

AECOM Montefiore programini cok isterim ama o da mesela 2IMG aliyormus bunlar da genelde biri spanish-speaking digeri de yahudi oluyor diyorlar.

ALBERT EINSTEIN YABANCI DOLU BIR PROGRAM. BUNU KIM SOYLEDI BILMIYORUM AMA YINE SANIRIM SANA "BU IS ESKIDEN KOLADYI ARTIK ZOR "  DIYEN BIRISI SOYLEMIS. BEN DE BU PROGRAMLA GORUSMEYE GITTIM, BOLUM BASKANI ILE YAKLASIK YARIM SAAT OZEL GORUSTUM DIGER ADAYLARDAN FARKLI OLARAK.  TURK OLDUGU ICIN BENIMLE OZEL GORUSTU, MUHTEMELEN SENINLE DE GORUSECEK. KENDISI YABANCILARA OLDUKCA ACIK BIR PROGRAM OLDUGUNU, PROGRAMIN YARISININ ZATEN YABANCI OLDUGUNU SOYLEDI. YAHUDI FALAN MUHABBETI HIC GECMEDI, PROGRAM YARI YARIYA IMG DOLU. BENIM TANIDIGIM EN AZ 4 TANE TURK VAR BU PROGRAMI BITIREN. ISIMLERINI BURDA VERMEYEYIM AMA BIR TANESI TURKIYEDEKI UNLU BIR COCUK PSIKIYATRISTININ KARDESIDIR. BOLUM BASKANI DA TURKLERE OLDUKCA SICAK OLDUKLARINI SUREKLI TEKRAR ETTI, VE GERECEKTEN ORAYA GITMEK ISTEYIP ISTEMEDIGIMI ACIKCA SORDU. GORUSMELER SONRASINDA DA YAZISMALARIMIZ DEVAM ETTI, BEN ILK TERCIHIM OLARAK CLEVELAND CLINIC DEDIM VE KENDILERINE BIR TESEKKUR VE OZUR MEKTUBU YAZDIM. BUNU NEDEN YAZIYORUM, DEMEK ISTIYORUM KI SEN ASILSAN ORAYA GIRME SANSIN COK YUKSEK, 1 YAHUDI ALIYOLARMIS, BIRI ISPANYOLCA BILICEKMIS FALAN BENCE BUNLAR HIKAYE.KIM SOYLUYORSA BANA ICERDEN BIRISI SOYLUYOR GIBI GELDI, VE "BU IS ASLINDA COK ZOR BEN YAPTIM AMA SENIN YAPMAN ZOR" GIBI HEPIMIZIN ARTIK 100 KM UZAKTA TANIDIGI KLASIKBIR TAVIR ICINDEYMIS GIBI GELDI BANA. BEN BU OLAYI BIZZAT YASAMIS BIRISI OLARAK, BAHSETTIGIN PROGRAMLA BIZZAT GORUSMUS BIRISI OLARAK TECRUBELERIMI PAYLASAYIM DEDIM, MORALINI YALAN YANLIS SOYLENTILERIN RUZGARINA BIRAKMA, SEN ONLARIN HAVADA KAPACAGI BIR ADAYSIN BEN BOYLE GORUYORUM.

Yine de mucadelemizi verecegiz. Sheppard Pratt dedigin gibi psikodinamik agirlik diye geciyor ama ne kadar "agirlikli" deseler de ne yone kayacagina kendin karar veriyorsun diyorlar. Sonucta psikodinamik agirlikli bir program belki daha iyi bile olabilir diye dusunmeye basladim cunku modern psikofarmakoloji cok birsey degil gibime geliyor yani elbet ogreniriz hatta su anda bile baya bir ogrendigimi dusunuyorum orda burda takilarak.

SENIN ILGI ALANLARIN NE OLUR ONU BILEMEM AMA PSIKODINAMIK YAKLASIMLAR TARIHE KARISIYOR GIBI. MODERN PSIKIYATRIDE ARTIK TERAPI FALAN PEK YOK, BUNLAR SOCIAL WORKER LARIN PSIKOLOGLARIN TEKELINE GIRMIS BILE COKTAN. YANI PSIKIYATRIST OLACAKSAN SON MODEL OLMAK ZORUNDASIN BENCE BU DA DAHA COK MEDIKAL TARAFTAN GECIYOR, YANI KONSULTASYON OLSUN, AKTIF PSIKOFARMAKOLOJI OLSUN, DEDIGIN GIBI DBS OLSUN, FALAN FILAN. YANI PSIKIYATRI PSIKANALIZ PSIKOTERAPI GIBI GOMLEKLERI CIKARMAK ZORUNDA KALDI BIR TIP BRANSI OLARAK KALABILMEK ICIN. BENIM GOREBILDIGIM VE YORUMLAYABILDIGIM BOYLE. O NEDENLE PSIKINALIZ PSIKOTERAPI GIBI TARAFLARA CK DALMIS PROGRAMLARDAN UZAK DURSAN IYI OLUR ILERIDEKI DURUMLAR ICIN DIYORUM. SEN ISTEDIKTEN SONRA ZATEN ISTEDIGINI YAPARSIN GIDER PSIKANALIZ FELLOWSHIPI YAPARSIN, AMA BASTAN BU ALANA BATARSAN ONA GORE GIDEBILIR. SHEPPARD PRATT COK IYI BIR YER TABII. UNIVERSITY OF MARYLAND ILE AFFILIYASYONUNU UNUTMA. BUGUN BUTUN ESKI ANTIKA AKIL HASANELERI (KI SHEPPARD PRATT DE ONLARDAN BIRI) MUTLAKA KENDILERINIB UYUK VE MODERN BIR HASTANE ILE AFFILYE ETMIS DURUMDADIRLAR BAKARSAN. MCLEAN MGH ILE, SHEPPARD UMARYLAND ILE, IOL HARTFORD HOSPITAL ILE VS BAGLANMISLARDIR. CUNKU ARTIK PSIKIYATRIYI TAM TESEKKULLU BIR HASTANE DISINDA YASATAMAK MUMKUN DEGIL. PSIKIYATRI TAMAMEN MODERN BIR HAL ALIYOR, SON MODEL BIR HASTANEDE YASAYACAK BIR HALE GELIYOR. GELDI BILE. PSKINANALIZ PSIKOTERAPI YASIYORLAR AMA PSKIYATRININ UC YAN DALLARI OLARAK. ANA PSIKIYATRI EGITIMININ BILE PARCASI DEGILLER ARTIK. HALA AUSTEN RIGGS GIBI SADECE PSIKANALIZ YAPAN ANTIKA HASTANELER DE VAR TABII. AMA GUNDEMDEN SURATLE DUSUYORLAR HABERIN OLSUN. O NEDENLE BEN SENIN YERINDE OLSAM TAM TESEKKULLU MODERN BIR HASTANEYE KAPAGI ATMAYA CALISIRIM. HALA ASYLUM TARZI EGITIM VEREN YERLERDEN UZAK DURMAYA CALISIRIM. (BOYLE YERLER VAR, GORUSMEYE GITTIGINDE GORECEKSIN, SENIN GORUSME ALDIGIN YERLER ICINDE DE VAR)

Tabi Deep Brain Stimulation gibi yeni prosedurleri de gorebilcegim modern bir merkez super olurdu.

DBS, VAGUS NERVE STIMULATION, ECT, PSIKIYATRININ INVASIV ALANLARI VE GERCEKTEN GELECEGE DOGRU PARLAYACAGI ALANLARI OLUSTURUYOR. AZ ONCE SOYLEDIGIM GIBI BU GIBI ISLEMLERI ANCAK BUYUK BIR MERKEZDE GOREBILIRSIN. O NEDENLE BUYUK HASTANELERI TERCIH ETMEN DAHA AKILLICA OLUR. PSIKIYATRI YENILIKLERI ILE PATLAYACAK BIR ALAN, HALA HERSEYIN TOPRAK ALTINDA OLDUGU BIR ALAN , ESKI USULLERE NE KADAR SAPLANIRSAN EGITIMDE O KADAR DA DUNYADAN BIR HABER OLUYORSUN, SON DAKIKANIN HAYATI OLADUGU BIR ALAN. HER GUN HER ILACIN YENI BIR OZELLIGI CIKIYOR, HERGUN YENI BIR ILAC CIKIYOR PIYASAYA (ABARTIYORUM TABII) COK DINAMIK BIR ALAN, PSIKTERAPI FALAN DA BILMEK SART TABII AMA O YONE SAPLANMAK BENCE CAGIN DISINDA KALMAK OLUYOR MESLEK BAGLAMINDA BAKARSAN. ORNEGIN CLEVELAND CLINIC, DBS DE VE VNS DE SU ANDA ILK SIRADA. DBS I ILK BASLATANLARDAN VE EN YUKSEK SERIYI YAKALAYAN OLDU, BU NEDENLE GEORGE BUSH BURDAKI NOROMODULASYON MERKEZINI ZIYARETE GELDI YAKIN ZAMANDA.  YANI BU DBS OLAYI SENIN DE DEDIGIN GIBI COK PARLAYACAK BIR ALAN, BEYIN CERRAHISI ILE ORTAK YAPILIYOR, VE COK KOMPETITIF BIR ALAN SU ANDA, BIR FELLOWSHIP ACILMASI DURUMU VAR. O NEDENLE BU OLAYLARLA ILGILENIYORSAN BURAYA GORUSMEYE GELMEN COK IYI OLURDU. SU OBSERVER OLAYINI DA BIR AYARLAYAMADIK. AMA BEN BIZIM PROGRAM SEFINE BAHSETTIM GECEN GUN, DOSYAYA BAKACAKLARINI SOYLEDILER.   BAKALIM BIR GORUSME DE BURDAN PATLATIRSAN COK GUZEL OLACAK BEN BEKLIYORUM ZATEN SENI CAGIRMALARINI, DAHA YENI BASLIYORLAR ASLINDA. MESELA ILK GORUSMEYE GELECEKLERLE BIZ BU HAFTA GORUSECEGIZ.

Gecen hafta Tourette sendorumunu arastirirken DBS konusunda son literaturu de okudum da gelecegi cok parlak gibi gorunuyor major depresyon, OKD ve Tourette hastalarinda ozellikle.
Bu arada IOL'in pek Turk IMGlere karsi durusu iyi degil Smiley Genelde bu adamlar bizi sicrama tahtasi olarak kullaniyorlar dusuncesi gelismis ki haklilar da Smiley Beni de IV sirasinda bu konuda sikistiracaklarindan eminim. 

BEN BUNA DA KATILAMAYACAGIM, CUNKU BEN IOL LE GORUSEYE GITTIM. TUM IMG LER YABANCI IDI. AMERIKALI KIMSEYI GORMEDIM. PROGRAM SEFI DE SONRADAN GEREK KENDISI OLSUN GEREK ARAYA KOYDUGU KISILER OLSUN (ECE ABLA) DEFALARCA ORAYA GITMEM ICIN DIREK TALEPTE BULUNDU. AYNI SENE DE MATCH LERDE 1 KISI ACIK BIRAKTILAR (SONRADAN TAKIP ETTIM). YANI BURASI PROGRAMI DOLDURMAKTA ZORLANAN BIR PROGRAM, SEHIR NEDENIYLE DAHA COK TAHMIN EDIYORUM YOKSA COK SIRIN BIR HASTANE, COK DA GUZEL BIR EGITIMI OLDUGUNA EMINIM. PROGRAMI DOLDURMAKTA ZORLANAN BIR PROGRAMIN TURKLERE SICAK BAKMAMASI, RUSLARA SICAK BAKMASI DIYE BIR DURUM SOZ KONUSU OLAMAZ. BUNLAR TAMAMEN RUZGARDA SAVRULAN YALAN YANLIS SOYLENTILER DIYE TAHMIN EDIYORUM. BU SOYLENTILERI KIMLERIN CIKARDIGINI DA COK MERAK EDIYORUM. INSAN KENDISININ GOZLERIYLE GORDUGU BAZI GERCEKLERI BASKA YERDEN BOYLE ACAYIP SEKILLERDE DUYUNCA BIRILERININ FENA HALDE UYDURDUGUNU GORUYOR AMA O BIRILERI HICBIR ZAMAN BULUNAMIYOR ISTE. O NEDENLE BORACIM SANA BU KONUDA DA MORAL VERECEGIM BENCE ISTEDIGIN TAKDIRDE ORAYA GRMEN NERDEYSE GARANTI DIYORUM SANA. SEN DE GIDINCE GORECEKSIN.

AYRICA OLAYIN BIR BASKA YONU DAHA VAR. PROGRAM SEFLERI VE GORUSME KOMITELERI INSANLARI MILLIYETLERINE GORE SECEMEZLER, BUNUN LAFI BILE EDILEMEZ, OYLE BIR PLATFORM YOK CUNKU, MILLIYET SECIMI SU SEKILDE OLABILIYOR, 6 KISILIK KADROYA AYNI ANDA 3 TANE HINTLI ALMAZLAR MESELA, YA DA 4/6 TURK ALAMAZLAR, BELLI BIR DAGILIM OLMAK ZORUNDA BU DA YINE FIRSAT ESITLIGI YASASI NEDENIYLE OLAN BIR SEY, YANI TURKLER BURAYI KULLANIYORLAR ONLARA SOGUK BAKALIM DIYE BI SEY SOZ KONUSU BILE DEGIL. YANI BIR KERE AKIL VAR MANTIK VAR, HER TURK AYNI MI YANI? BIR PROGRAM SEFININ OLAYA BU KADAR SIG BAKACAGI AKIL ALACAK SEY MIDIR? USTELIK DE BU GORUSMEYI YAPACAK KADIN HARVARD MEZUNU, BRIGHAM AND WOMEN'S DAN PSIKIYATRI TAHSILI OLAN BIR KADIN, USTELIK DE PSIKIYATRIST. DIYECEGIM O KI, SEN BU KONUDA HIC SIKISTIRILMASSIN KORKMA, SEN KLASIK SORULARLA SIKISTIRILIRSIN, ILGILI OLURSAN DA BURAYA GIRMEN NEREDEYSE GARANTI. DEDIGIM GIBI PROGRAMI DOLDURMAKTA ZORLANIYORLAR, NERDE KALDI TURK DIYE BURUN KIVIRMAK !

Univ of Virginia programina burdaki bir asistan "biologic" demisti, burda kastettigi psikodinamik olmasi mi yoksa psikofarmakolojik mi orasini anlamis degilim halen.

ORASI DA PSIKODINAMIK AGIRLIKLI, ORDA UNLU PSIKANALIZCI VAMIK VOLKAN VARDI, HALA ORDA MI BILMIYORUM. UV DE CALISTI ORDAN EMEKLI OLDU BILDIGIM KADARI ILE. ORANIN DA OYLE BIR UNU VAR. AMA TABII HER PROGRAM ARTIK CAGA AYAK UYDURMAYA CALISIYOR. YANI KIMSENIN BIZ PSIKANALIZ OGRETECEGIZ DIYE DIRETTIGINI SANMIYORUM. ZATEN EGITIM PROGRAMINDA OYLE BIR SEY YOK HERKES ACGME KRITERLERINE UYMAK ZORUNDA AMA HOCALARININ YETISME TARZLARI BENCE COK ONEMLI. HER NE KADAR ACGME KRITELRERI DE OLSA, EGER ELINDE MODERN BIR HASTANE YOKSA, HOCALARIN HEPSI FREUD UN ARKADASLARI ISE , MODERN BIR EGITIM ALMAN COK ZOR, ATTENDINGLERIN DE MODERN CAGDAN YETISMIS KISILER OLMASINA DIKKAT ETMEK LAZIM. COK ESKILER ESKI CAGDAN GELIYORLAR, PSIKIYATRI GIBI HER GUN ILERLEME KAYDEDILEN BIR ALANDA, TANI KRITERLERININ BILE 5-10 SENEDE KOMPLE GUNCELLENDIGI BIR DURUMDA ISANIN DOGUMUYLA BERABER DERS VERMEYE BASLAMIS VE HALA OGRENCI EGITEN INSANLARDAN BENCE COK FAZLA OLMAMASI LAZIM ETRAFINDA. OLMASI LAZIM TABII DE DENGELI OLMASI LAZIM. BU NEDENLE GORUSMELERE GITMEDEN ONCE ATTENDING LERIN CV LERINE BAKMAKTA FAYDA VAR. EGITIM HER YERDE AYNI GIBI GELIYOR AMA HIC ALAKASI YOK HELE PSIKIYATRIDE COK FAZLA VARYASYON VAR.

KOLAY GELSIN BORACIM, DEDIGIM GIBI BUNLARI ORTAYA YAZDIM BASKA ILGILISI VARSA O DA OKUSUN DIYE SENIN AYRINTILARA IHTIYACIN OLURS BU PROGRAMLARA ILGILI BEN GORUSTUGUM ICIN SANA DAHA FAZLA BILGI VEREBILIRIM

SEVGILERIMLE

GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #84 : Ekim 31, 2007, 08:06:40 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar Smiley

Iki haftadir hic bir hareket yoktu benim kanadimda Undecided Uzun suren sessizligi bugun Georgetown University,DC Pediatri programindan gelen 'rejection' bozdu Sad

Umarim ilerleyen gunlerde bikac tane IV teklifi daha aliriz. 1 Kasim'dan sonra bakalim bir hareketlenme olacak mi Roll Eyes 

Hepimize bol sans Wink
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #85 : Kasım 03, 2007, 06:11:41 ÖS »

Bu hafta 2 IV daha geldi;

Albert Einstein COM North Shore Long Island Jewish Hospital, NYC
SUNY Downstate Medical Center in Brooklyn, NYC

GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #86 : Kasım 06, 2007, 06:51:58 ÖS »

2 hafta aradan sonra sonunda 1 IV aldim Tongue  Son iki haftadir 'rejection' yagiyordu :
          -University of Chicago,IL Pediatrics
          -University of North Carolina, OB/GYN
          -Johns Hopkins University, Pediatrics ve OB/GYN  gelen 'rejection'lar arasindaydi.

Bugun gelen IV teklifi St. Peter's University Hospital,New Brunswick,NJ OB/GYN programindandi  Wink

akcardio sende isler nasil gidiyor? Hersey yolunda mi?  
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #87 : Kasım 06, 2007, 07:25:03 ÖS »

Gulden ben CS den kaldim(CIS den ) ve sonrasinda habire rejection aliyorum.Son 2 haftada 5-6  tane  rejection aldim.
Uni of Connecticut
John Hopkins Uni
Long Island Jewish
Uni of Pittsburg
SUNY at Buffalo

MAAALESEF DURUM BÖYLE
Herhalde bundan sonrakiler hep rejection olur diye dusunuyorum.Sonucta CS ten gecemedigimi hepsi biliyor olacak
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #88 : Kasım 06, 2007, 11:14:20 ÖS »

Cocuklar, bir konuda fikrimi soyleyeyim, bizleri gorusme teklifleri ve sureclerini aninda haber vermeniz cok guzel tabii, tum arkadaslara cok faydasi oluyordur eminim ama red cevaplarini saymaniza veya ciddiye almaniza gerek yok ki, herkes cevap da vermez zaten, davet edildiklerinizin disindakiler reddetmis demektir zaten oyle degil mi? Yani hepiniz 70-100 gibi rakamlarda basvurular yaptiniz alacaginiz gorusme sayisi en fazla 5-15. Kalan 80-90 tanesini kaale alip da listelemenin , uzulmenin anlami var mi? Bence onlari ciddiye bile almayin, su reddetti bu reddetti diye moral bozmalayalim. Yani o redler kisisel degil adamlar kendilerini bir sekilde saglama almis yigin posta seklinde ayni mektuptan kalanlara yolluyorlar. Ciddiye alinacak bir tarafi yok ki. Yani Johns Hopkins ve University of Chicago gibi yerlerden red alinmasi ornegin surpriz bir sey degil mesela, IMG hemen hic asistanlari yok bu kurumlarin.  Sizi kisisel olarak reddetmis degildir, zaten dikkate bile almamistir, hazir yazili mektuptan size gondermistir. Bu iste ya 1 var ya da 0 ve sifirlarin hicbir onemi yok cunku sifirlar.

Yine nezaket gosterip yanit yazanlara tesekkur etmek lazim aslinda. Bir de yanit yazmayan saskin programlar da var. Bana zamaninda yanit vermeyen "kiytirik" programlara hala kizginligim vardir  Grin Insan bu isi kisisel almaya yatkinlik gosteriyor nedense. Yani o kadar ugrasiyoruz tabii hakli olarak bizi ciddiye alsinlar istiyoruz ama kabul mektuplari disinda size gonderilen  mektuplar yigin posta usuluyle yapilir ve cogunlunlukla sizin dosyanizi inceleme nezaketi bile gosterilmez o saatten sonra. Alip da ayrintili bakiyorlar falan zannetmeyin. Cogu red cevabi belli bir filtre ve kriterler kapsaminda program koordinatoru (sekreter) tarafindan yollaniyor. YAni simdi 700 tane basvuruyu ornegin program sefinin inceleyecek hali yok ki ! Onlarin arasindan kendi bildirdigi filtrelerden 50-100 tanesini inceler muhtelemen ve onlarin da 50 tanesini gorusmeye cagirir, daha gorusmeye cagirmadan bile zaten bunlarin 10 tanesine konsantre olmustur bile, yani aslinda pratikte gorusmeye cagrilan adaylarin bile ne yazik ki yariya yakini olu  adaydir, ve cok zor durumda kalinmadikca ona sira gelmeyecektir.  Aslinda red mektuplarini yazanlar, cok erken kendilerini saglama almis programlar demek, "eslesme-disi" tekliflerle ya da baska sekillerde. Cunku gorusmeler hala suruyor, mesela benim programda gorusmelere gecen hafta basladik, aslinda biraz gec kalindi burda zaten ve  bence hala davetlere gebesiniz, ama red cevaplarini bence dedigim gibi listeleyip de genc arkadaslarin kafalarini karistirmayalim diye bir oneri getireyim. Zaten kabul oraninin %10 oldugu bir sistemde , olumsuz olan %90 lik bir kismini teker teker afise edip ustunde dusunmenin bana kalirsa hicbir anlami yok. Zaten bu saatten sonra alacaginiz red mektuplarinin dedigim gibi bir cogu dosyanizi bile incelemeden hazir kalip mektubun kalanlara yollanmasidir.(diye fikir yurutuyorum ben , sistemi dusunerek)  Bardagin dolu kismina bakalim, sizin de durumlariniz bence oldukca iyi gidiyor, hepinizle gurur duyuyoruz.

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #89 : Kasım 12, 2007, 05:07:29 ÖÖ »

Simdi size bahtsiz bir bedevinin hikayesini anlatacagim Grin Bu hikayeyi anlatmadan once bu hafta 2 IV var:
Georgetown University, Wash. DC
NASSAU University, NY

Hikayemiz aslinda bu NASSAU'dan aldigim IV ile ilgili. Bugun yani su pazar gunu ogleden sonra kahvem elimde tip fakultesi kutuphanesinde oturuyordum, tam Gulden'e bir eposta yaziyorum ki cep telefonu calmaya basladi, bilinmedik bir numara. Tamam dedim anne-babacigim ariyorlar, bir yudum kahve aldim soyle sirtimi yaslayip uzandim sandalyeye ve "alo" diye actim telefonu. Karsimda birisi bisiler dedi ama ben bunun ingilizce oldugunu anlayana kadar zaten ilk paragrafi gecmistik Grin Son bolumde yakaladigim yer "...reviewed your application and would like to offer you an interview. Are you interested?" Eee tabi aileyle konusacakmis gibi bir kere telefonu acinca haliyle "tabiki.. aa sey yeah, definitely" gibi gayet rezil subkortikal bir cevap verebildim sonradan program koordinatoru oldugunu anladigim kisiye. Tabi benim HPA aksisi (Hipotalamo-Pituiter-Adrenal) bosaldi o anda, stress hormanlari ve kan sekeri tavana vurdu Smiley Ilk defa telefonla davet aliyorum, hangi programdan aldigim bolumunu kacirmis durumdayim ve karsimdakini de hatta o an Program Direktoru saniyordum ki benim heyecan ikiye katlandi. Uygun tarih fln dedi, ben daha icimden "ulan hangi sehir hangi program onu bile bilmiyoruz ve tarih verecegiz"  diye dusunup tam diyordum ki bir takvimime bakayim... ve bir anda hat kesildi!!! Aa aaa, cok gecmeden anladim ki benim onceden odemeli aldigim kart bitmis! Yani 6 aydir ilk defa konusma sirasinda para kalmiyor hesapta ve o da mulakat konusmasi sirasinda! Yani o an itibariyle ne telefon acabiliyorum ne de baskasindan telefon kabul edebiliyorum! Ve iste o an ust dudagimin kosesinde hafif parestezi ile karisik kasinti hissiyle Herpes virusunun reaktivasyonunu hissettim, o stress altinda benim bagisiklik da elini ayagini cekince trigeminal dorsal ganglia'da hapis yatan Herpes virusu de ozgurlugune kavustu tahminimce Cheesy Neyse sonra o saatte bu pazar gunu tum pakistanlilarin islettigi benzin istasyonlarinda kart aramaya basladim, buldum da. Bu sirada beni arayan numarayi internette ufak bir arastirma ile NASSAU universitesi programinin program koordinatorune ait oldugunu anladim, ismini ogrendim kadinin fln. Sonra kendimi yatistirdim "Bak Bora karsindaki program direktoru degilmis sadece sekretermis, simdi ararsin guzel konusursun kadinla" seklinde ve aradim numarayi ve karsima bu sefer bi adam cikti, ben kendimi tanitinca da "Evet seni az once aramisti Suzie yani koordinatorumuz ben ise bilmem ne, MD program direktoruyum" dedi. Haydaaa! Lanet olsun size deyip kapatacaktim telefonu, yine benim fasyal venler genisledi yuzde bir "flashing", carpinti hissi ile hafif midemde kelebeklenmeler olunca hemen bulundugum yere oturdum ve konusmaya devam ettim artik ne sacmaladim hatirlamiyorum ama sacmaladim yani orasindan eminim!! Grin Sonuc mu noldu? Artik istemedigim bir gun de olsa bir randevu gunu aldim ama tek sebebi artik o telefonda daha fazla kalmak istemedigimden oldu, dedim tamam OK olur o gun, gorusmek uzere fln deyip kapadim!

Kissadan hisse;
1)Mulakat doneminde telefonunuzda surekli yeterli kredi oldugundan emin olun.
2)Bilmediginiz bir numaradan arama alirsaniz acmayin yahu! Birakin eposta atsinlar! Grin
3)Bu eglenceli yazidan sonra USMLE'de Herpes virus aktivasyonu ve stress hormanlarinin aktivasyonundan soru kacirirsaniz yaziklar olsun size! Wink

Simdi ne kadar gulerek anlatiyor olsam da mulakat gunu maca 1-0 yenik basliyacagimdan eminim Undecided

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: