Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7159 Mesaj 643 Konu- Gönderen: 1275 Üye - Son üye: evrenozcinar
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 33175 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #120 : Aralık 05, 2007, 08:01:41 ÖÖ »

Guldencim, senle konusuyoruz zaten surekli telefonda ama burdan da bi kez daha tebrik edeyim seni Wink

Ulascim, gecen haftasonu pazar gunun 2 saatini aldim saka maka Smiley Yok sonra kapatinca aklima geldi yahu adam menemen yapiyorum gibi bisey soylemisti ilk konusmaya baslarken sonra sen git 2 saat telefonda tut onu Grin
Ulascim simdi dogrusu Yale de olsa ben yine birkac NYC programini basta siralamayi dusunuyorum... Yani surda uzun suredir burdayim ama tamam adi Yale ama cok bi etkilenmedim dogrusu. PGY2 asistaninin teorik bilgisi benimkinden az gibi geldi hatta bazi tartismalarda. Neyse tabi research olanaklari sunuyor o guzel bir artisi ama NYC programlari da bunu sunuyor. Sonuc olarak Yalenin adi var, diplomanda da yazar ama o kadar bence. Yani diplomanin durusu disinda bence egitimde cok bir artisi yok diger kalburustu programlara kiyasla. Ayni egitimi diger bazi NYC programlarinda da alacagimi dusunuyorum. Egitim disindaki kriterlere bakinca da Yale'nin dezavantaji cok fazla sen de biliyorsun, verdigi vize(h1 vermiyor), lokalizasyon, nobet oranlari vs. Sonuc olarak ilk siraya koymayi dusunmuyorum, ki daha koyamam da cunku mulakata cagrilcagim da kesin degil, 2 tarih verdiler gecen gun telefonda ama benim diger 2 cok iyi NYC programiyla cakisti o tarihler ve haliyle waitliste kaldim, PC ile konustuk ben bana uyan 3 gun verdim bu gunlerde yer acilirsa cagiracaklar. Ama gozum yok dogrusu, Yalenin de beni yuksek yere rank edecegini dusunmuyorum zaten ki benim de ilk 3umde olmayabilir Yale. Bakalim, erken de konusmamak lazim sonra tukurdugumuzu yalamiyalim Grin Ama senin de haftasonu telefonda dedigin gibi Amerikada birden cok cok iyi program var, Yalenin diger bazi programlardan reputasyon disinda bir ustunlugu olduguna inanmiyorum. Bu hafta gorusme aldigim yerler hakkinda detayli arastirma yapiyorum mulakatlar yaklastigi icin ve birkac NYC programi cok iyi dogrusu, simdilik gonlumde yatan programlar orda tabi mulakatlarda da kesinlesecek siralamalar. Neyse, bakalim iste telefonda daha konusuruz bunlari...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #121 : Aralık 26, 2007, 10:14:58 ÖS »

Gorusmlerimin ilk 7tanesini tamamladim, 2 tanesini iptal ettim ve tahminen 15 gorusme yapip yeter diyecem...

Gercekten cok yorucu, oyle boyle degil, insanin stress hormanlari zaten sen koltukta oturuyor olsan bile seni yiyip bitiriyor. Ama su ana kadarki izlenimim; olay tiyatrodan ibaret arkadaslar, rol yetenegi! CS sinavindan cok da farkli degil mulakatlar hep benzer sorular ve sen hergun o sorulara sanki ilk defa sorulmuscasina rol yaparak cevap vereceksin. Hafif hipomanik takılmakta fayda var bence. Gorustugum bu 7 yerden 2si prematch teklif etti, 1tanesi de ben "pre" desem "MATCH" diye bagiracakti nerdeyse Grin Insan kendini kotu hissediyor bir sure sonra ve cok da "istekli" gorunmemeye calisiyor cunku sonra prematch teklifi gelince nasil bunlari atlatacam ben diye kafa yormak cok daha zor. En kompetitif programlarin mulakatlari cok daha farkli oluyor, bu programlar senin hangi konularda ne kadar guclu oldugundan cok "hangi konularda ne kadar kotu oldugun" uzerinde yogunlasiyor ve surekli sorular basvurundaki yumusak karinlara odaklaniyor, dayak yemis gibi de cikiyorsun sonra mulakattan. Yale universitesi mulakati sagolsun iyice bir patakladi gecen hafta beni de ondan boyle konusuyorum, 2gun sersem gibi dolastim Grin

Aaa bu arada bir ufak not daha; gelecek sene girecek olanlar simdiden Orhan Pamuk kitaplarini okumaya baslasinlar(cok sık soruluyor!) ve Turkiyenin politik gecmisini de biraz bilseler iyi olur ozellikle Kuzey Irak, Turkiyedeki Kurt halki ve haklari, AKP hukumetiyle Turkiye islami bir devlet mi olcak radikallesiyor mu Turkiye? gibi sorular en popular sorular beni terletenler icinde.. Turkiye Kuzey Iraktaki pkk kamplarini bombaladiktan sonraki gun olan mulakatimda program sefi ne dusunuyorsun TRnin kuzey iragi bombalamasi konusunda diye sordu.. Bir de gecen bir CRS uzmani kadin "Benim sahsi gorusum Turk erkekleri pek kritizm'e acik olmuyorlar sence de oyle degil mi?" dedi. Anlasilan gecmisinde bir Turk erkegi vardi bu hanfendinin ama neyse tabi o noktaya girmeden bir cevap uydurdum. Son nokta dedim ama sunu da anlatmadan olmaz daha ilk gorustugum program(Virginia Univ) ve ilk gorustugum sahis bana 5 dk muhabbetten sonra "yanlis anlamazsan dinini sorabilir miyim sana?" dedi, sonra dinler hakkinda bir konusma gecti ben neyseki olayi felsefi aciya yatirdim ki sahsi dusuncem de oydu gercekten. Su bir gercek amerikada islam korkusu var arkadaslar bu cok bariz hissediliyor, musluman olanlar sakliyorlar dinlerini, ahmet-muhammet gibi isimlerini degistirenler var. Ne yazik ki 9-11 olaylari El Kaide gibi terorist orgutler b.k yiyince kabak bizim basimiza patliyor. Sonucta Turkiye deyince genel olarak arap ulkesi on gorusu var Amerikada sokaktaki insanlarda. Bu aynı hatun bana sonradan kucukken okudugu kitaplarda Turklerin barbar olarak lanse edilmesinden bahsetti, "known as very good soldiers" fln dedi ve Turklerin dusman edinilmemesi gereken bir millet oldugu ogretilirdi fln dedi.. EEeee artik ben de ne deyim ufak bir Gokturklerden baslayarak Turk tarihi dersi anlattim, dedim artik at sirtinda obadan obaya dolasmiyoruz biz de yerlesik duzene gectik fakat "I'm a soldier in this field of medicine" diyerek isi yavsakliga vurdum ama dozundaydi ve pek bi sevindi mutlu oldu kadin Smiley

Cok ama cok ilginc sorular geliyor gercekten, son birkac senedir Turkiyenin adi surekli yabanci basinda geciyor ve bu sebeple politik konularda da cok fazla soru geliyor, hazirlikli olun!!!

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #122 : Aralık 27, 2007, 10:17:01 ÖÖ »

Aslında bu sorulara sevinmek mi gerekir üzülmek mi karar veremedim. Reklamın iyisi kötüsü olmaz deyip Polyanna'ya selam edeyim Cheesy
taner özdemir
Ast Üye
**

« Yanıtla #123 : Aralık 28, 2007, 02:32:43 ÖS »

Sevgili bora hangi branş için gittiğin İV de sana bu din, Türkiye dış politikası ve Orhan PAMUK ile ilgili soruları sormuşlardı, öğrenebilirmiyiz
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #124 : Aralık 28, 2007, 08:21:41 ÖS »

Bunlarin hepsi Psikiyatri gorusmeleri, psikiyatride adayin karakteri ve kisisel dusunceleri, dunyaya bakis acisi vs gibi konular daha onem tasiyor diger branslara gore. Bir defa acik goruslu ve liberal olman gerekiyor bence Psikiyatri mulakatlarinda, konu ne olursa olsun "orta"ya yakin olmak en ideal yaklasim bence. Sivri bir taraf direk goze batar konu ne olursa olsun!

Sonucta herkes kendini anlat diye basliyor mulakata sonra Turkum deyince haliyle konu Turkiyenin son donemde yabanci basinda gecen onemli olaylarina geliyor.. kacinilmaz bir son! Ya Orhan Pamuk soruluyor, ya Kuzey Irak ya da din ve Turkiyede dinin etkinligi. Tabi bu sorular yargilar tarzda gelmese bile insan altinda yatan onyargiyi  ve gercekten sorulan noktayi hissediyor. Kesinlikle laf olsun diye gelmiyor bu sorular! Analizin bir parcasi hepsi de. Sonucta Turk olarak bizim de diger ulkelere karsi onyargilarimiz var. Adamlar da haliyle 4-5sene yanyana calisacaklari adami secerken bu on yargilarinin o adayca ne kadar paylasildigina bakiyorlar ve soru isaretleri geride kalirsa durum vahimlesebilir. Cogu programin sayfasinda yazar biz dil din ırk ayrimi yapmiyoruz diye ama yalan! On yargilari var - her zamankinden cok daha fazla ne yazik ki - ve bu on yargilari yenip yenememek - o kisacik zamanda - sana kalmis.

Dil din irki gectim... mesela gecen bir gorusmede de program sefi bana IMG'lerin sosyal desteklerinin cok iyi olmasi gerektiginden cunku yabanci bir ortama adapte olmakta zorluk cektiklerinden, onceki IMG asistanlerinin depresyona girdiklerinden bahsetti ve bana ailemin olup olmadigini, sosyal destegimin ne kadar guclu oldugunu sordu NY'da. Ailem yok dedim ama sosyal iliskiler konusunda zorluk cekmiyecegimi dusundugumu adama pek anlatamadim sanki, hic aklima bile gelmezdi IMGlerin geneli ile ayni kefeye konulup sosyal zorluklar konusunda sorusturulmak, cevabimdan sonra biraz memnuniyetsiz bir mimik aldim sanki ve dogrusu beni de tatmin etmedi cevabim. Sonucta alin size bir on yargi, orda 1-2 dakika icinde adama bu konuda guven vermen gerekiyor! 

denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #125 : Aralık 29, 2007, 12:59:16 ÖÖ »

mülakat tecrübelerinizi paylaşmanız, abd'yi tanımak adına, biz yolun başındakiler için gerçekten çok yararlı oluyor. çok teşekkür ederiz, başarılar...
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #126 : Aralık 30, 2007, 12:24:13 ÖÖ »

Boracim cok degerli bilgiler paylasmissin. Yalniz tabii sen su an gorusme surecindesin her isi bitsin sular durulsun geriye donup daha iyi degerlendirirsin.

Ben psikiyatride gorusen ve gorusulen kisi olarak edindigim kendi tecrubelerimden bazi genellemeler yapayim.  (musadeniz olursa efendimm  Tongue)

Bu tip Orhan Pamuk , politika, guncel Turkiye konulari gibi seylerde hic hazirlik falan yapilmasina gerek yok. Bu tip seyler muhabbet acmak icin ve bu muhabbet sirasinda senin tarzini anlamak icin sorulur. Bunlar hakkindaki dusunceleriniz ya da bu tip konulara vereceginiz cevaplarin icerigi uzerinden  degerlendirme yapilmaz. Gorusme degerlendirme formlarin da bu tip seylerin hemen hicbir degeri yoktur. O nedenle bu tip sorulari ciddiye alip da duygusal cevaplar vermek dogru degil. Kisisel almak hic dogru degil. Bilmiyorum deyip gecmek daha akillicadir. Ne tarafta olursaniz olun  ister PKK li olun ister PAmuk'cu olun o noktada bir kutup belirtmeniz cok gereksizdir. O nokta sizin politik goruslerinizin etkili olacagi bir nokta degildir. Tutucu olup olmadiginizin da degerlendirmeye alinacagi bir nokta degildir. Liberal ya da kapali goruslu olup olmadiginizin da o an icin fazla onemi yoktur. Gorusme bambaska seylerin degerlendirildigi bir ortamdir. Ve bu cogu zaman size sorulan bu balon sorulara ne cevap verdiginizle degil nasil cevaplar verdiginizle olculur. Psikiyatri terminolojisi ile konusayim, bu sinirli zamanda bir insani degerlendirme acisindan dusunursek dusuncenin iceriginden daha cok (thought content) , dusuncenin akisi (thought process) senin kisiliginin hakkinda onemli ipuclari verecektir diye dusunuyorum. (psikoz durumunda degilsen tabii !) O nedenle bu konularin uzerinde durmaktan ziyade, bu konulara nasil cevap verdiginizin onemini tekrar vurgulamam gerekiyor. Asiri hassas tavirlar, size Turk erkekleri ile soylenecek hafif imali bir soze vereceginiz yanitlar, Orhan Pamuk konusunu nasil konustugunuz konusu falan daha onemlidir. Bilmiyorum deyip gecebilirsiniz. Bu tip hazirliklara falan gerek yok. Genel kisilik ozellikleri, giyinis, duygudurum, genel yaklasim, affektivite gibi seyler siz daha kapidan girmeden not almaya baslar. Ozellikle psikiyatri gorusmelerinde Turkiyenin guncel haliyle ilgili bilgileriniz ya da PKK kamplarnin vurulmasina vereceginiz yanitla ilgili hemen hicbir degerlendirme yapilmaz. Bunlar deyim yerindeyse sizi sahaya surmek icin bazi enstrumanlardir. Psikiyatride hasta muayenesinin en onemli ayagi mental durum muayenesidir ve bunun onemli bir kismi hastayi konusturarak yapilir (kalani da gozlem). Hastayi konusturmak icin cok temel teknikler vardir, ortak bir konu acma gibi muhabbeti isitici (establishing the rapport) gibi teknikler de bunlardan biridir. PKK konular, Orhan Pamuk konulari icerik olarak hicbir oneme sahip degildir. Ne derseniz deyin  (ben PKK li bir terroristim demediginiz surece !!!) sizin kaderinizde rol oynamazlar, tam tersine bu tip konulari konusurken notlar verilir. Goz temasi, vucut posturu, obsesif kompulsif kisilik ozellikleri (makbuldur), sicak ve yogun bir affekt gibi bir suru seyler sizi tercih ettirir. Bu tip gorusmelerde, bilgiclik taslamak, milliyetci hassaiyetlere girmek, gururlu takilmak, sadece puan kaybettirir, milliyetci ldugunuz icin ya da PKK nin bombalamasini destekldiginiz icin degil, hangi sohbetin nerede yapilip yapilmayacagini ya da gereksiz hassasiyetlere kapilmamayi bilmediginiz icindir.

Ben genel kaide olarak guncel konulara fazla girmeyin derim. Bilmiyorum pek dikkat edemedim, ya d bu konularda son zamanlarda olup bitenden uzak kaldim demek, Orhan Pamuk'u pek okumadim demek daha yerinde akillica cevaplardir. Bilmediginiz terminolojiyi kullanmaniz gereken alanlara girmek dogru degil, politika, terrorism, guncel uluslarasi iliskiler, finans gibi konularda konusmanizi gerektirecek konulara bastan girmemek daha dogru. Orhan Pamuk okumadiginiz icin kimse not kirmaz ama Orhan Pamuk'u okuyup da anlatamazsaniz Ingilizce'den not kirilir.

Bir diger konu sizi gorusmeye cagiranlar zaten IMG alanlardir. IMG almayanlar sizi zaten gorusmeye cagirmiyor. En kompetitif psikiyatri programlari IMG almayanlardir. Ve zaten buralara cok fazla cagirma sansiniz yok. O nedenle bu tip yerlere cagrildiktan sonra "burasi kompetitiftir benim sansim azdir" diye dusunmemek lazim. Cagrildiginiza gore IMG ler aliniyor demektir ve o en kompetitif yerler arasinda degil demektir. Ne yazik ki IMG alanlar ve IMG almayanlar diye iki ayri grup var ve bunlar gayet netler bu konuda. Bu en basta basvururken bilnimeyen birsey ama isin icine girdikce anlasilan birsey. Uzun lafin kisasi, yabanci mezun olarak bir gorusmeye cagrilmissaniz eger, ilk genel kural orasi buyuk ihtimalle en kompetitif yerlerden biri degildir (%99), ikinci kural oraya girme sansiniz diger adaylar kadar yuksektir. Bunlar kabul etmemiz gereken gercekler, bu ulkede bizler gocmeniz, amerikan sahipleri degiliz o nedenle agzimizla kus da tutsak ozellikle en basindan itibaren en kompetitif yerlere aday olamiyoruz. Zaman gectikce yukselme sansimiz elbette oluyor. Ama ilk etapta bu gercegi kabul ederek ise baslamak hem elde ettigimiz sanslari dogru kullanmamiza hem de nereden gorusme aldigimizi ve onun amerika icinde gercek kompetitiflik duzeyini anlamamiza yardimci olur diye dusunuyorum. Yan dal uzmanliklari icin en kompetitif yerlere girmek daha mumkundur bir yabanci icin ama ilk etapta bunu yapmak cok zordur, ozellikle asistan gorusmelerinde. Yine de imkansiz degil, tabii ben genelleme yaptim, istisnalar bol miktarda mevcut. Benim tecrubelerim bunlar.

Boracim sana basarilar dilerim  , dedigim gibi sen biraz duygusal bir insansin, soylediklerinden sana sorulan sorularin icerigini cok ciddiye aldigin hissine kapiliyorum,  bence genel bir gorusme teknigi acisindan dusunursek sorularin icerigine takilmak degil de, iceriginin otesindeki amaci yakalamak ve ona ona uygun cevap vermek seni akilda biracak arti puan. Icerikler hemen her zaman balondur, ortak sohbet acmak icin ve kontrolu gorusen kisinin eline vermek icin araci seylerdir. Peki ne yapmali?

Gorusmede kullanilacak en guzel karsi teknik  bence sudur. Gorusmecilerle ilgili onceden kisisel bazi bilgiler edinmek (gecmis egitimleri, ozel ilgil alanlari gibi) ve bunlari surpriz bir sekilde aralarda acarak gorusmenin kontrolunu ele almak, onlari dolayli yoldan onore etmek, gorusmenin odaginin onlar uzerinde yogunlastirarak, konu acmak icin sorulan gereksiz sorulardan kurtulmak ve kisinin sizi iyi hatirlamasina olanak vermek kullanilabilecek en etkili yontemlerden biridir.

Bunun icin gorusme oncesinde goruseceginiz kisileri "google" layin, onlar hakkinda (gereksiz ozel konular haric tabii !!!) degisik bilgiler edinmeye, ihtisaslarini nerelerde yaptiklarini ogrenmeye calisin. Ortak konu acmak icin onlarin PKK ve Orhan Pamuk gibi sizi luzumsuz konulara zorlamalarina izin vermek yerine siz direk kontrolu ele alirsiniz, bir tasla 5 kus vurursunuz.

Bu tip teknikler sir degildir, benim icadim da degildir, kullanilmis denenmis, gorulmus en basit ve en etkli gorusme teknikleridir.

Gorusmeler sizin duygusal zekanizin sizi zirveye cikaracagi sahadir. Gereksiz zeka gosterisi yapmamak, gudusel davranmamak, duygulanmamak, gururlanmamak, "sorulan her soruya cevap verecegim" gibi algilamamak, olayin gercek amacini, kelimelerin ardindaki iletismi yakalayabilmek sizi onlarin gozunde derhal ayri bir yere koyar, yuzlerce kisi arasindan sizin secilmenizi saglar , bu otamda gostereceginiz performans sizin diger tum nitelikleriniz onune gecer, cunku o noktadan itinaren ne skorun ne mektubun ne de baska br seyin onemi kalmamistir, o nokta sizin karsi taraflar ilk defa en yakin iletisime girdiginiz andir ve bu sansi cok dikaktli kullanmak lazimdir.

Herkese gorusmelerde sonsuz basarilar.

Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #127 : Ocak 02, 2008, 04:38:52 ÖÖ »

öncelikle match sürecindeki herkese bol şanslar diliyorum..Ve Mutlu yıllar dilerim herkese.. Ben henüz hiçbir sınavı almadım,yeniyim. jin/obs düşünüyorum. forumlarda okuduğum kadarıyla gülden hanımın da bu tür birdüşüncesi var. Gülden hanım ve başka obs/jin isteyen arkadaşlar , bu branş için match açısından şanslarını nasıl görüyorlar? match istatisttiklerine de baktım bu forumda yani forumu okudukça herşeyi öğrenmek tabii ki olası fakat henüz bugün Ege üniversitesinde Obs/jin profosörü olan ve houston'da 2 yıl çalışmış bir hocamla görüştüm , obs/jin biraz ''sıkar'' dedi , girmek kolay değil , ancak ''kötü'' yerlere girersin gibi konuştu. oysa obs/jin exremely-very competitive değil. competitive olarak 3. grupta yer alıyor (Bora'nın yazılarından aldım bu bilgileri) açıkçası biraz canımı sıktı bu sözler. Obs/jin düşünen veya başvuran arkadaşlarla görüş alışverişi yapabilmek için ayrı bi forum başlığı kurmaya çalışacağım , buyrun gelin birbirimize yardımcı olalım??

Sayin Atabay,
Ozel attiginiz mesaja ayrica yanit verecegim, burda su kadarina degineyim. Hocanizin yorumuna katilamayacagim. "Biraz sikar" gibi tabirler heyecanli ve guzel hedefler pesinde olan  bir doktora, bir profesor tarafindan hicbir kosulda kullanilmamasi gereken ifadelerdir diye dusunuyorum. Cok zor bir hedef pesinde bile olsaniz, olasilik "0" olmadigi surece her zaman bir ihtimal vardir ve bu tarz guven ve motivasyon kirici ifadeleri ben kendi adima bir Ege Universitesi mezunu olarak kiniyorum.

Ob/gyn burda ozellikle New York'ta yabancilar icin girilmesi oldukca mumkun olan bolumlerden biriidir. Bunlarin hicbirisi de "kotu" programlar degildir. Ayrica "kotu" luk ve "iyi" lik gibi kavramlari once tarif etmek gerekir.

Yabancilari kabul eden programlar vardir,
Yabancilari kabul etmeyen programlar vardir,
Kalitesi bazi kriterlere gore daha dusuk olan programlar vardir,
Kalitesi bazi kriterlere gore daha yuksekce olan programlar vardir
Cok talep alan (kompetitif deniyor burda) programlar vardir
Az talep alan programlar vardir.

Her az talep alan program kalitesi dusuk program olmayabilir.
Her cok talep alan program kalitesi yuksek program olmayabilir.

Talep alma cok faktorden etkilenir; sehir, pahalilik, isim, kalite vs.

Cok talep alan programlarin (ilk siradaki bir kac tanesi) nadir istisnalari olmakla beraber genellikle yuksek oranda amerikalilari tercih ettigi dogrudur . Bu programlarin daha kaliteli oldugu genel anlamda dogrudur. Ama her zaman dogru olmayabilir.  Tersi de ayni sekilde dogru olabilir. 

simdi hocanizin size verdigi tavsiyeyi bu genel gecer dogrular ile degerlendirirsek, onun "kotu" diye tabir ettigi programlarin neye gore kotu oldugunu da dusunmek gerekir. Ona gore kotu olan siz gore olmayabilir.

Demek istedigim bu tip  'ici bos' ve moral kirici tavsiyeleri size verenleri dikkate almayiniz. Bu tip tavsiyeler bu yoldaki en buyuk dusmaninizdir, ve her zaman "cok guvenilir" gorunen isimlerin agzindan cikar ve ne yazik ki cok etkili olur.

Amerika'da sadece benim tanidigm bir yigin kadin dogumcu var Turkiyeden gelen, ve hic de "kotu" programlardan mezun degiller.

Su anda sitemizin uyelerinden kadin doguma basvurup da biri suru gayet guzel programdan gorusme teklifi alan Gulden isimli arkadasimiz da var, o daha iyi bilgiler de verecektir eminim. Kendisinin basarili gcen gorusmelerini bu baslik altinda takip ediyoruz. Su siralar gorusme sezonunda ve cok mesgul olabilir ama mesaj atarsaniz direk , yardimci olacagindan eminim.

Bol sanslar dilerim.

ihsan atabay
Ast Üye
**

« Yanıtla #128 : Ocak 02, 2008, 06:41:54 ÖS »

Ulas Bey yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

konu dışı olarak:
**Galiba benim bu mesajım bu başlık için pek de uygun olmamış
**Ayrıca bu tür moral bozucu gelişmeleri burada paylaşmak çok da iyi bir düşünce değil sanırım
**Üstelik  , isim vermesem bile hocamı deşifre etmiş gibi hissettim kendimi.
Tüm bu sebepler yüzünden bir önceki mesajımı silme kararı aldım.

Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #129 : Ocak 21, 2008, 05:58:34 ÖÖ »

Birinci siraya yazacagim programdan gorusme aldim... NY University School of Medicine Cheesy Bunun disinda tum gorusmelerimi tamamladim, 17 programdan 15 ile gorustum. Subat basinda da NYU gorusmem var, 3 gece sonrasinda da NYU'da "wine&cheese" gecesine cagrildim, bana ozel olmadigi kesin ama IMG almayan bir programin gecesine katiliyor olmak feci sekilde heyecanlandiriyor beni Smiley Sansa cok ihtiyacim olacak gorusme gunu!

sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #130 : Ocak 21, 2008, 10:58:11 ÖÖ »

Bol şanslar..  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #131 : Ocak 21, 2008, 05:34:42 ÖS »

Boracim, gorusme gunu eminim cok guzel gececektir. Sen,orda da program diretoruyle ahbap olursun 1-2 saat icinde Cheesy  Ama 'wine&cheese' gecesinde dikkat Shocked Psikiyatrist tayfa, ne zaman hangi gozlem pesinde olduklari belli olmaz Wink

Bol sanslar arkadasim Smiley

Gulden
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #132 : Ocak 21, 2008, 05:41:40 ÖS »

Bol sanslar Boracim,
Umarim her sey istedigin gibi olur... Smiley
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #133 : Ocak 21, 2008, 06:23:19 ÖS »

Birinci siraya yazacagim programdan gorusme aldim... NY University School of Medicine Cheesy Bunun disinda tum gorusmelerimi tamamladim, 17 programdan 15 ile gorustum. Subat basinda da NYU gorusmem var, 3 gece sonrasinda da NYU'da "wine&cheese" gecesine cagrildim, bana ozel olmadigi kesin ama IMG almayan bir programin gecesine katiliyor olmak feci sekilde heyecanlandiriyor beni Smiley Sansa cok ihtiyacim olacak gorusme gunu!

Boracim tebrik ederim. Ama NYU'nun IMG almadigi dogru degil. Benim tanidigim bir kac Turk  NYU'dan psikiyatriden mezun. Tam tersine benim duydugum kadariyla IMG lere sicak bakan bir program. Bizim gorusmeye cagirdigimiz adaylardan sadece benim hatirladigim 2-3 kisi orayla da gorusmus gelmisti. Yani genellikle yabanci cagiran bir yer. Ben hep soruyorum baska nerelerle gorustuklerini genellikle. Ozellikle gorustugum IMG'lere. Boylece sizlere verecek istihbaratim da oluyor boyle. Zaten genel kaide pek degismiyor, IMG almayan bir program zaten cok siradisi bir basvuru yapmadigin surece (genelikle siradisi bilimsel aktivite kriter oluyor) IMG cagirmiyor. O nedenle seni cagirdilarsa IMG aliyorlar demektir. Smiley Hatta daha otesini dusunursek, bence moralini yuksek tut cunku yeterince Amerikali basvuru almamislar demektir isin teknik diliyle konusursak. Yani sansin gayet de var demektir bence. Zaten New York'taki programlar , Columbia ve Cornell disinda yabancilarin en cok girebildikleri yer. NYU'da hatirladigim kadariyla ilk 20 de rank edilen cok iyi bir program , madem ilk siraya yazmayi dusunuyorsun simdiden kucak dolusu sans dilerim. Umarim bu is istedigin gibi sonuclanacak, hepimiz nefesimizi tuttuk bekliyoruz. Insallah burasi olacak. Sevgiler.

qui mo qui
Ast Üye
**

« Yanıtla #134 : Ocak 21, 2008, 06:38:23 ÖS »

Cok tebrikler Bora.. Umarim hersey dilediginiz gibi olur seni de Gulden'i de istediginiz yerlerde goruruz Smiley

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: