Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7132 Mesaj 640 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 32685 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alperen
Acemi
*

« Yanıtla #195 : Mart 21, 2008, 12:37:24 ÖÖ »

Bora, Gulden, Erhan cok cok tebrikler.. Masallah:) Cok sevindim..
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #196 : Mart 21, 2008, 12:42:41 ÖÖ »

tebrikler hepinize.. Çok sevindik gerçekten Smiley
altugcakmak
Genel Gözlemci

« Yanıtla #197 : Mart 21, 2008, 01:26:18 ÖÖ »

Bora Gulden Erhan cok tebrik ederim..hepiniz adina nasıl sevindim anlatamam size..ınsallah basarılarınız kat kat artar..gurur duyuyoruz sizinle..
hassah54
Genel Gözlemci

« Yanıtla #198 : Mart 21, 2008, 01:56:10 ÖÖ »

Hepinizi büyük bir içtenlikle tebrik ediyorum...

Int Dr Hasan Hüseyin Şahin
Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #199 : Mart 21, 2008, 11:11:48 ÖÖ »

ben nobetciyken neler olmus
bora gulden ve erhan tebrikler
sizin match oldugunuzu gormek gercekten cok guzel
harikasınız
goruyorum ki sadece ben degil herkesi mutlu etmissiniz.
eminim ki burada bitmeyecek hersey
yeni yolunuzda ilerlemeye devam edeceksiniz.

hiçbirşey imkansız değildir
qui mo qui
Ast Üye
**

« Yanıtla #200 : Mart 21, 2008, 10:02:34 ÖS »

hepinize tebrikler..darisi diger tum emek verenlerin basina Smiley
Nem
Acemi
*

« Yanıtla #201 : Mart 22, 2008, 03:03:40 ÖÖ »

Bora, Gulden, Erhan sizi ve match olan tum Turk'leri tebrik ediyorum.  Ben de 2 sene once stajlarimi yaptigim Un. of Texas'da kadin-dogum asistanligina kabul edildim, koklu bir program ve bildigim insanlar oldugu icin cok mutluyum. Umarim hepimiz alanlarimizda basarili oluruz ve gittigimiz yerlerde mutlu oluruz. 
Ben 5.sinif ortalarinda basladigim icin ogrencilere bir kac oneride bulunmak istiyorum.  Son uc seneyi tekrar yasasam: Amerika'yi ogrenciyken hedefler,yine ogrenciyken en az 2 ay clerkship ayarlar,mumkunse clerkship'lerin sonunda CS'i alirdim. Step1 ve step2'ye calismaya okulu bitirince odaklanirdim ve interview zamani gozlemcilik ya da arastirma( asistanliga J-1 ile baslamaya raziysaniz) icin Amerika'ya gelirdim. 
Tum Turk doktorlarina basarilar diliyorum,
Sinem
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #202 : Mart 22, 2008, 03:10:02 ÖÖ »

Sinem merhaba  Smiley

Tebrik ederim!  Smiley Texas'ta yolun açık olsun..
Tavsiyelerin için çok teşekkürler..

Melike

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #203 : Mart 22, 2008, 03:19:15 ÖÖ »

Tebrikler Sinem!!
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #204 : Mart 22, 2008, 04:19:23 ÖÖ »

Eslesen tum arkadaslara en icten tebriklerimi yolluyorum.

Bizleri izleyen ve geriden gelen arkadaslara da altini cizerek hep soyledigim seyi tekrar soyluyorum. Bu is sandiginiz kadar zor degil, (hani bana yazan morali bozuk arkadaslardan bahsediyorum) gordugunuz gibi bu sene basvuran tum arkadaslar istedikleri yerlere girdiler. Bu arkadaslar bizlerden biriydiler, cogu yeni mezun olmuslardi,  maddi manevi guclukleri goze aldilar, aslanlar gibi israr ettiler, isin kurallarini ogrendiler ve ilk denemelerinde hicbir US klinik tecrubeleri olmadan catir catir girdiler. Hatta Bora daha da ektsrem bir ornek olarak, Amerika'ya ayagini neredeyse basvurusuyla beraber basti. Basvurusu yetisecek mi, yeterli sure "observer" olacak mi onu konusuyorduk, hepi topu 3-4 aylik bir cabanin sonunda sampanyasini yudumluyor simdi.  USMLE sinavlari icin Turkiye'de gosterilen cabadan bahsetmiyorum tabii, o hepimiz icin zaten gerek sarttir. Yani isin sinavlar ayagini bitirdikten sonra, hep soyledigim gibi gerisi kolay, biraz maddi destek ve isi kuralini gore oynamak sizleri cogu uzmanlik dalinda kalburustu yerlere yerlestirmeye yetecektir. Sizlere soylenen sayisiz engellere ve zorluklara kulaklarinizi tikayin, onunuzdeki orneklere bakin.

Hepsiyle gurur duyuyoruz, arkadan gelen ve Amerika'da ihtisas egitimi almak isteyen tum arkadaslar icin en guzel ev odevi , basarili olan arkadaslarin basvurularini incelemek, etut etmek olmali. Bora zaten bizim sitenin mali, onu bir yere birakmayiz ama diger eslesen arkadaslar da umarim tecrubelerini geriden gelen arkadaslarla paylasmayi surdureceklerdir, genel egilim ne yazik ki asistanliga girildikten sonra forumla iletisimin kesilmesi oluyor.

Psikiyatriye eslesen Bora arkadasimizi goz alanindan psikiyatriye transfer eden bendenizim, telif hakkini kimseye kaptirmam, artik resmen psikiyatri tahsiline kismeti baglandigina gore, yarin patent basvurusu yapacagim. Ilerde cok basarili bir psikiyatrist olacagindan hic suphem yok simdiden hakkimi saglama alayim. Yalniz psikiyatriye rahat rahat dedik, oyle kandirdik, adam gitti New York cehennemini secti asistanlik icin, orda perisan olacagi kesin, dahiliyeden beter psikiyatri asistanligi yapacagina kusku yok, simdi o anyaya konyayi anladiktan sonra bana kufretmeye baslayacak ama New York geceleri diye tutturan kendisidir, ben soyleyecegimi soylemistim kendisi bilir :-) Saka bir yana kendisi ne istedigini gayet bilerek New York secmistir, psikiyatri alanina boyle zehir gibi bir arkadasimi transfer ettigim icin ben gurur duyma keyfini kimseyle paylasamam, tamami benimdir !

Tekrar herkese tebrikler, eslesen arkadaslar Amerika'ya hos geldiniz. Ben sizlerden biraz daha kidemli olarak su andan itibaren isbasi yapncaya dek karsilasacaginiz her turlu sorunda sizlere destek olmaya hazirim, malum daha once yapmadiginiz isler yapacaksiniz, kontratlar, vize islemleri, yerlesme, asistanligin ilk yili vb, akliniza gelen sorularda bana ulasabilirsiniz.

dr-acantamoeba
Ast Üye
**

« Yanıtla #205 : Mart 22, 2008, 09:49:53 ÖS »

Eslesen tum arkadaslara en icten tebriklerimi yolluyorum.

Bizleri izleyen ve geriden gelen arkadaslara da altini cizerek hep soyledigim seyi tekrar soyluyorum. Bu is sandiginiz kadar zor degil, (hani bana yazan morali bozuk arkadaslardan bahsediyorum) gordugunuz gibi bu sene basvuran tum arkadaslar istedikleri yerlere girdiler. Bu arkadaslar bizlerden biriydiler, cogu yeni mezun olmuslardi,  maddi manevi guclukleri goze aldilar, aslanlar gibi israr ettiler, isin kurallarini ogrendiler ve ilk denemelerinde hicbir US klinik tecrubeleri olmadan catir catir girdiler. Hatta Bora daha da ektsrem bir ornek olarak, Amerika'ya ayagini neredeyse basvurusuyla beraber basti. Basvurusu yetisecek mi, yeterli sure "observer" olacak mi onu konusuyorduk, hepi topu 3-4 aylik bir cabanin sonunda sampanyasini yudumluyor simdi.  USMLE sinavlari icin Turkiye'de gosterilen cabadan bahsetmiyorum tabii, o hepimiz icin zaten gerek sarttir. Yani isin sinavlar ayagini bitirdikten sonra, hep soyledigim gibi gerisi kolay, biraz maddi destek ve isi kuralini gore oynamak sizleri cogu uzmanlik dalinda kalburustu yerlere yerlestirmeye yetecektir. Sizlere soylenen sayisiz engellere ve zorluklara kulaklarinizi tikayin, onunuzdeki orneklere bakin.

Hepsiyle gurur duyuyoruz, arkadan gelen ve Amerika'da ihtisas egitimi almak isteyen tum arkadaslar icin en guzel ev odevi , basarili olan arkadaslarin basvurularini incelemek, etut etmek olmali. Bora zaten bizim sitenin mali, onu bir yere birakmayiz ama diger eslesen arkadaslar da umarim tecrubelerini geriden gelen arkadaslarla paylasmayi surdureceklerdir, genel egilim ne yazik ki asistanliga girildikten sonra forumla iletisimin kesilmesi oluyor.

Psikiyatriye eslesen Bora arkadasimizi goz alanindan psikiyatriye transfer eden bendenizim, telif hakkini kimseye kaptirmam, artik resmen psikiyatri tahsiline kismeti baglandigina gore, yarin patent basvurusu yapacagim. Ilerde cok basarili bir psikiyatrist olacagindan hic suphem yok simdiden hakkimi saglama alayim. Yalniz psikiyatriye rahat rahat dedik, oyle kandirdik, adam gitti New York cehennemini secti asistanlik icin, orda perisan olacagi kesin, dahiliyeden beter psikiyatri asistanligi yapacagina kusku yok, simdi o anyaya konyayi anladiktan sonra bana kufretmeye baslayacak ama New York geceleri diye tutturan kendisidir, ben soyleyecegimi soylemistim kendisi bilir :-) Saka bir yana kendisi ne istedigini gayet bilerek New York secmistir, psikiyatri alanina boyle zehir gibi bir arkadasimi transfer ettigim icin ben gurur duyma keyfini kimseyle paylasamam, tamami benimdir !

Tekrar herkese tebrikler, eslesen arkadaslar Amerika'ya hos geldiniz. Ben sizlerden biraz daha kidemli olarak su andan itibaren isbasi yapncaya dek karsilasacaginiz her turlu sorunda sizlere destek olmaya hazirim, malum daha once yapmadiginiz isler yapacaksiniz, kontratlar, vize islemleri, yerlesme, asistanligin ilk yili vb, akliniza gelen sorularda bana ulasabilirsiniz.

Sevgili ulas, senin onderliğinde baslayan ve devamını getiren diğer arkadasların basarılarını duyunca gercekten çok mutlu oluyorum,ben siteye yeni katılan ve usmle yoluna yeni giren(belki geç kaldım biraz ama Sad)bir doktor olarak sizlerin basarıları sayesinde bu isin basarılabileceğini dusunmekteyim.Ben göz uzerine gitmek istiyorum.(her nekadar zor olduğu söylense ve bu alanda çok az match olmasını da göz önune alırsak Sad)sevgili ulas sana sormak istediğim çalıstığın eyalette ve/veya çevresinde önereceğin-hedefe kilitlenmem gereken-bir göz kliniği ismi paylasabilirmisin???saygılarımla
nuri
Acemi
*

« Yanıtla #206 : Mart 23, 2008, 01:09:53 ÖÖ »

tebrikler tebrikler ..
öğrenince çok sevindim
nuri
Acemi
*

« Yanıtla #207 : Mart 23, 2008, 01:15:22 ÖÖ »

ULAŞ-
 bu başarılarda şüphesiz  çok büyük payın olduğunu düşünüyorum
iyi ki varsın..
erhansurg
Acemi
*

« Yanıtla #208 : Mart 23, 2008, 03:43:06 ÖS »

Merhaba Youngdr,
Mesajina burada cevap vermek istiyorum. cunku mail adresin gorulmuyor.Benim USMLE puanlarim soyle:
88/81/Pass. Amerika'da bir cok uzmanlik egitimi programinin on sartlari elbette var. bunlardan bazilari:
1-Skorlarinin 80 ve uzeri olmasi
2-Tip fakultesinden son 5 yil icinde mezun olmak
3-Aldiginiz imtihanlari ilk denemede gecmek
4-Amerika'da klinik tecrube(Ne sekilde olursa! gerek calisarak gerek gozlem ile.)
doktorlugunuz zaten bu imtihanlar ile tescil olmus oluyor ama, Turkiye'deki gibi TUS'u gecip programa yerlesmek garantisi yok.Her program kendi kriter ve degerlerine gore insan seciyor aslinda. O yuzden interview'a cagirilmak onemli ama garanti degil.
Bu bir is basvurusu ve klasik is basvurusunun her kurali burada da gecerli
O nedenle aslinda aranan sey uyumlu, duzgun, sinavlarini gecmis, Amerikan hastane isleyis sistemine uyum saglayan Amerikali yada yabanci adayi bulup ise almak.
Bu arada artik Toefl sinavi bir gereklilik olmamak ile birlikte bu sizi yaniltmasin. Ingilizce konusmadaki akicilik ve size soylenileni anlayip uygun cevap verme durumu da temel kriterlerden biri.
Baska merak ettiginiz konu var ise yardimci olabilirim.
altugcakmak
Genel Gözlemci

« Yanıtla #209 : Mart 23, 2008, 04:33:29 ÖS »

oncelikle tebrikler erhancim.
ben yeni mezun olmus bir hekimim.su an zorunklu hizmet yapiyorum.bu turkiyede dahiliye uzmanligini alip gittigindeki gecmis 5 yil ustu kota hakkindaki dusuncen nedir.dogal olarak o zaman bu sure gececek.eger yayin ve clerkshipligimiz varsa bu durum nasil gelisir adaylar icin..
tesekkurler..

Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: