Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: 1 ... 15 16 [17] 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NRMP (match) - 2008  (Okunma Sayısı 32989 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #240 : Nisan 07, 2008, 08:13:13 ÖÖ »

Tebrikler Gulden ve Tutu!
Aslinda macera yeni mi basliyor desek Guldencim, ne dersin? Wink
Bir yol biterken digeri basliyor, degil mi? Hayat boyle iste...
Hepimizin yolu acik olsun Smiley!!
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #241 : Nisan 07, 2008, 10:52:01 ÖÖ »

Tekrar tebrik ederim Gülden Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #242 : Nisan 07, 2008, 12:18:22 ÖS »

Gülden çok tebrikler, 2006 jenerasyonunu Bora ile harika temsil ettiniz Smiley (diğer arkadaşların mezuniyet yıllarını bilmiyorum yanlış anlaşılmasın)

Başarılarının devamını diliyorum.
Sağlıcakla
DOdo..
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #243 : Nisan 07, 2008, 04:07:08 ÖS »

Tutu tebrikler! NY'ta gorusmek dilegiyle..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #244 : Nisan 09, 2008, 05:02:49 ÖS »

Gulden ve tutu tebrikler!

Tutu ; New york grubuna hosgeldin Smiley vize islerini de en kisa zamanda halledebilirsiniz umarim. iki senede bu kadar kisi oluyorsa uzun bir surecten sonra kimbilir neler olur Smiley

Gulden: Bizim de knvc ile icinde bulundugumuz “ nj-ny arasinda kalmislar grubu”na hosgeldin : ) new brunswick’te cok tatli arkadaslarimiz var phd yapan, geldigin zaman hepberaber bir bulusuruz, sana yardimci olurlar her konuda..
Tutu
Acemi
*

« Yanıtla #245 : Nisan 11, 2008, 12:04:59 ÖS »

Arkadaslar New York&New Jersey hatta Connecticut grubuyla baglantılarımızı koparmadan gelecekteki arkadaslarımıza tabiki yardımlarımız olacaktır. Gulden ve Gulden gibi tum match olmuş arkadaşları cok tebrik ediyorum.

Arkadaslar ben 2001 mezunuyum. Benim gibi eski mezunlara da Amerika da sans var. Daha once Ulas ın da soylemıs oldugu gibi mezuniyet yılı degil de mezuniyetten bu yana yaptıklarınız daha onemli. Tabiki basvurularda filtreden gecmek icin iyi notlar, mezuniyet yılı, vize durumu gibi farklı kriterler kullanılıyor. Ancak bu filtreden arta kalanların personal statementlarına ve hatta resimlerine bakılarak bu kişiler ınterview lara cagırılıyor. Interview a cagrıldıktan sonra ise bu kriterlerin hic birinin bir onemi yok. Tamamıyla sizin mulakat esnasındaki performansınız ile pozisyon size veriliyor. Kesinlikle kendiniz gibi olmak cok onemli. Sorulan her soruya onlar sizi işe aldıktan sonra da arkasında duracagınız sekılde cevaplar vermelisiniz. Ben Amerika da bir cok Hintli arkadasımın kendi arkadaslarına interview lar, research pozisyonları hatta hatta postmatch te direk olarak asistanlık pozisyonu ayarladıgını gordum. Tabiki sırf aynı milletten oldugumuz icin basarısız birini bile tavsiye etmek olmaz ama bizim de birbirimizin  yollarını acmamız gerekiyor. Zaman icerisinde bizlerden de Program direktorlugu yapanlarımız olacak. Bolum baskanlıgı yapanlarımız olacak. Hep birbirimizi kollamalı, hem iyi egitim alarak gelecegin Turkiyesine hem de dokundugumuz bütün hastalara faydalı doktorlar olmalıyız. Ben butun candan bu işe gonul verenlere elimden geldigınce yardıma hazırım.

Herkese bol şans diliyorum.
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #246 : Nisan 24, 2008, 03:42:55 ÖS »

Merhaba Dodo Cheesy

Internken USMLE sinavlari hakkinda hic bilgim yoktu biliyorsun. Sonra ani bir kararla rotayi bu yone cevirdim... Iyi ki de oyle yapmisim Wink Match sonucuyla butun stres ve yorgunluklar unutuldu. Simdi geriye kagit isleri kaldi. Vize sureci basladi. Darisi tum emek veren arkadaslarimin basina.

2006 jenerasyonunun en bilincli ve kararli USMLE yolcularindan biri sendin 8)Zorunlu hizmet engelini de astin Dogancim. Insallah seneye ABDde goruscez Smiley

Muyo, sana da iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Haziran ayinin 2. haftasindan sonra NJde olmayi planliyorum,vizeyle ilgili bir sikinti cikmazsa. Sizlerle bulusmak ve 'NY-NJ arasinda kalanlar' grubuna katilmayi cok isterim. Gorusmek dilegiyle Cheesy Cheesy
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #247 : Nisan 24, 2008, 07:15:43 ÖS »

Sağol Gülden sağol... Smiley  Düşüncelerin ve dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım hepimizin isteği bizim için iyi olacaksa gerçekleşir.

Hepinize sevgilerle
DOdo... Smiley
humerus
Acemi
*

« Yanıtla #248 : Nisan 28, 2008, 01:48:04 ÖÖ »

Arkadaslar, ben su anda bir universitede 4 yil noroloji ihtisasi yapiyorum. 2008 temmuz PGY-2 (Noroloji ilk yil, preliminary ya da dahiliyenin birinci yilini bitirmis kimseler icin) bir knotenjanimiz acik bulunmakta. Acikligin sebebi asistan sayisinin arttirilmasi. Ilgilenen kimse olursa bana ulasmalarini oneririm.
firefox
Acemi
*

« Yanıtla #249 : Temmuz 15, 2008, 11:20:11 ÖS »

Arkadaslar, 

foruma  yeni  katildim  ve  herkese  cok  tesekkur  ediyorum. Cok  faydali  bilgiler sunmussunuz.  Ayrica  bu  sene  mach  olan arkadaslari tebrik ediyorum.

Bende USMLE ye TUS dan sonra  baslamayi  dusunuyorum, umarim  bende  sizin  gibi basarili olabilirim.

Herkese  selamlar
brca2
Acemi
*

« Yanıtla #250 : Temmuz 18, 2008, 10:42:05 ÖÖ »

merhabalar, ben 2009 match i icin ugrasiyorum ama basvuru belgeleri ile ciddi kafam karisti. beni aydinlatırsaniz cok sevinirim

mesela LoRs için cover sheet var, onu eras download documents ta çıkan sekli ile mi yazdıracagız? yoksa my eras account ta kendi hesabımızda kendi LoRs larımızı yaninda tıklayıp acilan cover sheet i mi yazdıracagiz? İcerik ayni ama biraz farkli. İlkinde dean's office adresi filan soruyor..ayrica ikincisinde tarihi bilgisayarda yazamiyorum. acaba "finaize" mi demek gerekiyor? yoksa ciktiyi alip oyle mi finalize etmek gerekiyor?? ya da finalize ettiğiim tarih mi otomatik olarak yazılıyor? ya da ciktiyi alip elle yazsak olur mu Smiley)(finalize kısmını en sona bıraktım da)

Bir de my eras account icinde select programs var . select demek submit olmuyor biliyorum ama biz common application form (CAF) submit edince select dediğim programları da submit etmiyoruz heralde?

3- Smiley my eras tan CAF doldurup submit deyince onun ciktisini alacak miyiz gonderilecek dokumanlar arasinda? (ERAS a gondericez ya Lors, transcript falan..)

simdiden tesekkurler,
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #251 : Temmuz 19, 2008, 04:28:16 ÖÖ »

merhaba,
Elimden geldiğince sorularınıza yanıt vermeye çalışayım.
1. ECFMG'nin ERAS hakkında verdiği bilgiler doğrultusunda; LOR(öneri mektuplarını) şimdi alıyorsanız, ve görme hakkınızdan vazgeçiyorsanız-"waive"- mektubu alacağınız doktora, OASIS sayfanıza girdiğinizde sol çerçevede bulunan "ERAS Support" bölümünden basacağınız "Document Submission Form" ve http://www.aamc.org/students/eras/resources/downloads/2009lorcoverimg.pdf sitesinde yer alan "LOR-Cover Sheet" verilir. Mektubu yazan kişi de mektubunu bu iki formla birlikte belirtilen adreslere yollar. Doğru ve ince olanı, güzel bir dosya içinde CV, isterseniz "Personal Statement", pullanmış bir zarf ve bu formları mektup yazarına teslim etmektir. Bu durum size kalmış elbet, sizi iyi tanıdığını düşünüyorsanız sadece 2 form ve pullanmış zarfı götürürsünüz, mektup yazarınız kendisi postalar.
2. Şu anda hiçbir başvuru yapamazsınız, ERAS servisi şu anda başvuru hazırlıklarınız ve formları doldurmanız için açıktır; lakin başvurularınız 1 Eylül'den sonra yollanabilecektir.
Başka sorunuz varsa ekleyiniz.
Sağlıcakla
Doğan..
brca2
Acemi
*

« Yanıtla #252 : Temmuz 19, 2008, 08:43:03 ÖS »

merak ettiğim nokta şu: ben istanbulda olduğum için hocalarımdan rica ettim (ankarada onlar) mektuplarını bana yolladılar ben cover sheet i de ekleyerek yollayacağım. (bizim imza atmamız gerekiyor ya cover sheet e, waive ediyorum diye o yüzden. gecikme olmasın diye bu yolu tercih ettim)cover sheet üzerindki tarihi elle mi yazmalıyım? çünkü my eras, documents, LoRs, Linklerini takip edince tarih yazılmıyor. ya da dediğiniz gibi eras resources dowload den alıp ekleyeceğim..
Bir aksilik olmaz değil mi?
çok teşekkürler,
brca2
Acemi
*

« Yanıtla #253 : Temmuz 19, 2008, 08:46:31 ÖS »

bu arada hacettepeden mezun, incecik, siyah düz saçlı doğan mısınız acaba diye sorsam??
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #254 : Temmuz 19, 2008, 09:38:14 ÖS »

Grin  Grin Allah da sizi güldürsün. Evet ta kendisi. Birazcık kimliğimi ortaya çıkartmış oldunuz ama neyse.  Soruya gelelim... Smiley
Eklediğim resmi açınız, tarihi nereye yazacağınızı gösterdim.
Hakkınızdan vazgeçtiğiniz zaman, mektubu yazan kişi, mektubu yollar. Adres onun olur. Tabi Amerika'da mektubun nereden yollanıp yollanmadığını incelerler mi ECFMG'deki görevliler çok emin değilim ama(sıfıra yakın ihtimaldir, başıma böyle bir şey gelmedi sonuç olarak), İstanbul'dan, Ankara'da oturan birinin mektup yollaması sizin bahsettiğiniz.
Siz bilirsiniz, mektuba Ankara adresini yazabilirsiniz, bu konuda yazılmış bir kural yok. Amaç sizin mektubu görmemeniz.
Sağlıcakla
Dodo

DSF'yi de eklemeyi unutmayın.

Sayfa: 1 ... 15 16 [17] 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: