Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cengiz Aytmatov'u saygıyla anıyorum.  (Okunma Sayısı 464 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
youngdr
Genel Gözlemci

« : Haziran 12, 2008, 01:06:54 ÖÖ »

Eserleri yaklasık 120 dile cevrilmiş bir yazar Cengiz Aytmatov.Ustelik dünyada 'Kırgız Türkçesi' ile yazdığı bilinen bu ünlü yazarı rahmetle anıyorum.Dilimiz dünyanın en eski ve değerli dillerinden biridir ve anlasakta anlamasakta Dil Bilimcilere göre ve wikipedia ya göre de Orta Asyada konuşulan dillerin hepsi Türkçedir.Türkiye Türkçesi,Azeri Türkçesi,Türkmen,Özbek,Kırgız türkçesi gibi lehçelere ayrılmıştır.
Türkçemizi koruyalım.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2008, 04:58:17 ÖS »

Forumda artan dil duyarliligini alkisliyorum cok heyecanlaniyorum. Ilk zamanlar kendimi Turk Dili "teroristi" olarak gorup uzuluyordum, insan dili korumak icin bazen antipatik olmaktan kurtulamiyor, azinligin bir parcasi oldugunda. Ama goruyorum ki bir sekilde artik azinlik degiliz.

[Boyle bir konuda madem konusuyoruz, uyarmakta fayda var : "Anlasak da, anlamasak da" seklinde yazilmali. Turkce dahi anlamindaki "de, da" ayri yazilir, siklikla yapilan "anlasakta anlamasakta, etsekte etmesekte" kullanimi cok yanlistir cunku "de"yi bitisik yazmakla bir hata yaparsiniz, sonrasinda onu sert sessizlerin benzesimi ile mecburen sertlestirerek yazarsiniz, bir hatadan 2 olumcul  hata cikar.   Grin Dil duyarliligi gibi bir konuda yazan tum arkadaslari bagrimiza  basariz, hepimiz hata yapiyoruz, onemli olan bilinctir, niyettir, o nedenle lutfen yanlis anlasilmayayim sadece amacim hatayi duzeltmek.  Cool ]

Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2008, 05:18:19 ÖS »

"Dilimizi koruyalim" bir slogandan cok bir davranis bicimi olmali bence. Korudugumuz o dili dogru yazip yazmadigimiza da dikkat etmeyi unutmayalim...

Aytmatov' a gelince... Aytmatov' un Cemile'siyle asik olmayi ogrendim ben; bundan belki de, ilk askimi yitirmis gibi aciklamasi tuhaf bir aciyla karisti olum haberi.

Hakkinda soylemek istediklerim cok ama su an gereksiz buluyorum. Sadece aslinda hepimizin evine buyur ettigi bir yazar oldugunu soylemeli belki de, oyle ya herkes "Selvi Boylum Al Yazmalim" a agladi ama pek azi bu guzel hikayeyi kimin yazdigini merak etti. Hak ettigi degeri olumle kazanacak buyuk insanlardan birini daha kaybettik, kutlu olsun!

Gamze

* "Ogretmen Duysen" gibi ogretmenlerin benim memleketimi degistirmeye kudreti olur muydu sorusuna kitabi okudum okuyali umitle cevap aramaktayim...
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2008, 05:50:47 ÖS »

Haklısın Ulaş abi aceleye gelmiş o.Tskler.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2008, 11:53:34 ÖS »

Usmle gibi bir konuda, yurtdışında uzmanlık yapmak isteyen kişilerden olusan bir forumda boylesine turkceye asık olan insanlarla birlikte olmak mukemmel bişey...
Basta Ulas olmak uzere hepinize cok tesekkurler
Bu konuda Ulas'ı tum kalbimle destekliyorum
Benim hatalarım olursa lutfen onları da duzelt

hiçbirşey imkansız değildir
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2008, 08:15:58 ÖÖ »

Haklısın Ulaş abi aceleye gelmiş o.Tskler.

Aman yalnis anlamayasin, yikici degil yapiciyiz. Benim hatalarim olursa lutfen siz de duzeltin. Kuru kuru teror estiriyor gibi gorunmeyelim, bilinc artiyor olsun da, varsin hatalar devam etsin.

Mehmet Ozen ; forumdaki tesekkuru hakeden o kadar cok insan var ki bu konuda. Aslanlar gibiyiz nazar degmesin. Sen bu grubu 10 sene sonra gor, ne Mehmet Oz'ler, ne Murat Tuzcu'lar, ne Gazi Yasargil'ler cikacak aranizdan, bizde sizlerin ivir zivir sorularinizi yanitlamistik zamaninda diye pay cikaracagiz. Yazmadi demeyin diye aha buraya yaziyorum.

youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2008, 01:12:32 ÖS »

Ulaş abi sen hep yanımızda oldun,ne kadar teşekkür etsek azdır buun bütün samimiyetimle söylüyorum.Umarım tüm temennilerin olur hepimiz için.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: