Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7170 Mesaj 643 Konu- Gönderen: 1280 Üye - Son üye: gözde
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Güzel Sözler  (Okunma Sayısı 5146 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2007, 01:45:52 ÖS »

Kadın olsun , kitap olsun cildine aldanmayıp içindekilere bakılmalıdır. (Cenap Şahabettin)

hiçbirşey imkansız değildir
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #16 : Ekim 18, 2007, 03:47:01 ÖÖ »

Başarıda ilk adım kadar son adımda önemlidir. Bir çok kişi son bir adım daha atmadıkları için başarıya ulaşamamıştır. Herkesin yaptığının bir fazlasını yapan şampiyon olur. yüzlerce yarış atı var, fakat şöhrete ulaşanlar diğerlerinden birkaç saniye daha hızlı koşanlardır.

hiçbirşey imkansız değildir
dr.adiguzel
Ast Üye
**

« Yanıtla #17 : Şubat 08, 2008, 06:04:40 ÖS »

yarın geçen ömrün son günü değil
kalan ömrün ilk günüdür.
dr.adiguzel
Ast Üye
**

« Yanıtla #18 : Şubat 08, 2008, 06:06:48 ÖS »

başarı bir yolculuktur bir varış noktası değil (ben sivitland)
en büyük zaman hırsızı karasızlıktır. (c.floro)
yapabilirler çünkü yağabileceklerini düşünüyorlar (virgil)

dr.adiguzel
Ast Üye
**

« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2008, 06:09:41 ÖS »

aradğıno bilmeyen bulduğunu anlayamaz(clode bernard)
iyi bir kafaya sahip olamk yetmez mesele onu iy kullanmaktır(escartes)
durmak ölüm taklit uşaklıktur.çalışmak ve yetişmek ise hürriyettir (rauke)
dr.adiguzel
Ast Üye
**

« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2008, 06:11:31 ÖS »

yaptıları imkansızdı ama imkansız olduğunu bilmedileri için başardılar
birşeyi başarmak istiyorsanız başarmak istediğiniz şeyin imkansız olduğunu düşünm-ekten vazgeçin(Dr.Abim)
sophia
Ast Üye
**

« Yanıtla #21 : Mart 28, 2008, 09:46:59 ÖS »

bu yazı aslında pek motivasyonla ilgili değil ama hayatın en önemli şeylerinden biriyle ilgili. o yüzden koymak istedim.. vakit ayırıp okursanız eminim pişman olmayacaksınız

BİR DOST

Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın...
"Nereden çıktın bu saatte" dememeli.. Bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında, gözünün dilini bilmeli.. Dinlemeli sormadan.. Söylemeden anlamalı...
Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli hayatında..
Sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin... İhtiyaç duyduğunda gidip, müşfik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklarına saklanabilmelisin.. Kucaklamalı seni güvenli kolları dalları bitkin başına omuz, yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı...
En mahrem sırlarını verebilmeli, en derin yaralarını açık gösterebilmelisin.. Gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz...
Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlamayacağını bilmeli.. Alkışlandığında değil sadece, asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli... Övmeli alem içinde, baş başayken sövmeli.. Ve sen öyle güvenmelisin ki ona; övdüğünde de, sövdüğünde de, bunun iyilikten olduğunu bilmelisin...
Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; günahlarının yegane şahidi..
Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş.. Gözbebekleri bulutlandığında, yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin.. Ve ağladığında onun gözlerinden gelmeli yaş...
Yıllarca aynı ip üstünde çalışmış, cesaretle ihanet arasında gidip gelen bir salıncağın sınavında birbiriyle kaynaşmış, iki trapezci gibi güvenle kenetlenmeli elleri...
"Parkurun bütün zorluklarına rağmen, dostluğumuzu koruyabildik, acıları birlikte göğüsleyebildik ya; yenildik sayılmayız" diyebilmeli...
Issızlığın, yalnızlığın en koyulaştığı anda, küçücük bir kağıda yazdığımız, kısa ama ümit var bir yazıya, yüreğe benzer bir taşa bağlayıp, birbirimizin camından içeri atabilmeliyiz:
"Bunu da aşacağız!
İmza: BİR DOST!..."

Can DÜNDAR
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mart 28, 2008, 09:55:21 ÖS »

"Sophia" memleketten ayrılma vaktinin gelmekte olduğu şu dönemde, Amerika kararımı gözden geçirmeme bile sebep olan(belki "bile" fazla) konuya parmak basmışşın. Anlaşılan bugün de biraz uykudan çalacağım..
Teşekkürler paylaşımın için. İyi çalışmalar...
Sağlıcakla..
dr-acantamoeba
Ast Üye
**

« Yanıtla #23 : Mart 28, 2008, 10:56:16 ÖS »

Çok güzel cümleler bunlar....
ogur
Ast Üye
**

« Yanıtla #24 : Nisan 06, 2008, 11:42:29 ÖÖ »

hello, welcome to the psychiatric hotline:

if you are obsessive-compulsive, please press 1 repeatedly.
if you are co-dependent, please ask someone to press 2.
if you have multiple personalities, please press 3, 4, 5 and 6.
if you are paranoid-delusional, we know who you are and what you want. just stay on the line so we can trace the call.
if you are schizophrenic, listen carefully and a little voice will tell you which number to press.
if you are delusional, press 7 and your call will be transferred to the mother ship.
if you have a nervous disorder, please fidget with the # key until a representative comes on the line.
if you are dyslexic, press 696969696969.
if you have amnesia, press 8 and state your name, address, phone, date of birth, social security number and your mother's maiden name.
if you have post-traumatic stress disorder, slowly and carefully press 000.
if you have short-term memory loss, press 9. if you have short-term memory loss, press 9.
if you are menopausal, hang up, turn on the fan, lie down & cry. you won't be crazy forever.
if you have a masochistic complex, please press "0" for the operator. there are 200 calls ahead of you.
if you are depressed, it doesn't matter which number you press. no one will answer.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Nisan 06, 2008, 11:56:33 ÖÖ »

Grin Grin Grin Grin Grin Grin
süper...Smiley
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2008, 07:49:42 ÖS »

Başarının üç adımı vardır. İlk önce İSTE!(ne istediğini bil, niçin istediğini, ne kadar çok istediğini) sonra İNAN!( gerekli şartları yerine getir, yeteri kadar çalış ve de bunları yaptıktan sonra kendine inan) son olarak da BAŞAR!(başarı zaten kendiliğinden gelecektir)
Bu da benim uydurduğum bir şey. Öyle işte, paylaşayım dedim.  Embarrassed melek Roll Eyes

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
StjDrCas
Acemi
*

« Yanıtla #27 : Nisan 27, 2008, 07:52:21 ÖS »

Başarı çalışanın,
zafer "çalışanın kazanacağına" inanındır.

Ben Bonus

-->bu sözün orjinalini hatırlayamadım ama ana fikri yazdığıma benzer bişeydi sanırım Cheesy

hipokrat bzim eski kanka:P
shaman
Ast Üye
**

SaygiSevgiTutku

« Yanıtla #28 : Haziran 09, 2008, 01:37:17 ÖÖ »

Amerika yolunda hazirlanma ve karar surecinde cok sık karsimiza cikan (bu observership/clerkship ayarlama surecinde sayisiz e-mektup atma donemi de olabilir) can alici psikolojiye dem vuran, basit gorunen ama sessizce ve farketmeden icinde kaybolunacak bu duruma ilac cumle:

İstemek, "İstiyorum" demek degil, harekete geçmektir. (A.MAURROIS)

Pers Sözcüsü: Oklarimiz Günesi Kapatacaklar. Aksami Getirecekler..

Sparta Krali: Bizde gölgede savasiriz o zaman

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: