Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7170 Mesaj 643 Konu- Gönderen: 1280 Üye - Son üye: gözde
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NBME ve Step 1  (Okunma Sayısı 639 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« : Mart 27, 2008, 11:58:05 ÖÖ »

Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi alacağınız Step 1 skorlarını en iyi tahmin etme yolu NBME sınavları. Halihazırda toplam 4 form var, iki yeni form(5 ve 6) da hazır, yakında genel kullanıma açılır.

NBME form 1, form 2 ve step 1 performans tablosunu aşağıya ekledim. Sizin de görebileceğiniz gibi güçlü ve zayıf olduğum konular az çok benzerlik göstermekte.  Bu iki sınavı 2 gün arayla yaptım (hangi akla hizmet diye sormayın Smiley), bu yüzden arada sadece 10 puan (gerçek sınav puan sistemine göre 2 puan) oynadı. Sonra sınavların ekran görüntülerini ve 800 puan alanların cevap anahtarlarını buldum, bu iki sınavda sırasıyla %75 ve %76 doğru yaptığımı gördüm. 3. formu ekran görüntülerinden çözdüm, %80 doğru yaptım ama kaç puana denk geldiğini öğrenemedim doğal olarak. 3. formda genetik ve moleküler biyoloji sorusu diğerlerinden dağa çok, ben de genetiğe bayağı bakmıştım muhtemelen artışın sebebi odur.

NBME'ye göre 460 209, 470 211 puana denk geliyor. Medfriends'e göre 470 218 puana denk geliyor ki gerçek sınavda 217 aldım.
serkanbe
Ast Üye
**

« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2008, 08:38:56 ÖÖ »

peki NBME nin 'downloadable' versiyonunda kac dogru 3 ve 2 basamakli sistemde kaca denk gelir.Bu hic bir yerde yazmiyor.'Downloadable' versiyon oldugu icin 400 lerde verdigi puani ogrenemiyorum.
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2008, 11:54:30 ÖÖ »

serkanbe! ben nbme puanlarını gonderdım sıteye kısa sure once aradıgın sey var yanı sıtede nbme olarak arat benım rumuzumla yollanmıs bulursun.Ben kısısel olarak nbme yı cozdum ve gercek sınav sorularına cok yakın oldugunu dusunuyorum AMA puan korelasyonuna ınanmıyorum cunku sıtede yaklasık 10 puan oynuyor.bol şans Shocked

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2008, 06:14:25 ÖS »

peki NBME nin 'downloadable' versiyonunda kac dogru 3 ve 2 basamakli sistemde kaca denk gelir.Bu hic bir yerde yazmiyor.'Downloadable' versiyon oldugu icin 400 lerde verdigi puani ogrenemiyorum.
Maalesef bunu öğrenmenin yolu yok, zira bu sınavı önceden almış kişilerin usmle skorları ile sanırım regresyon tarzı bir analiz yapılmış (tamamen spekülasyon), senin yaptığın netle de ortalama bir puan tahmini yapıyor.
serkanbe
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2008, 04:55:30 ÖS »

Merhabalar,
NBME form 5 ve 6 yi bulabilen var  mi?

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: