Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1171 Üye - Son üye: cemb
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: kim, ne yapiyor?  (Okunma Sayısı 2406 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« : Eylül 28, 2006, 01:39:32 ÖÖ »

Ben Kaplan pato calisiyorum ayrica Goljan ses dosyalari da var -henuz dinlemediysem  de Roll Eyes- Daha once BRS patoyu da okumustum ama Kaplan gercekten sistematik olarak cok iyi, 'bu isi' biliyorlar.

Gamze
altugcakmak
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2006, 07:39:13 ÖÖ »

selam gamze,
bu kaplan kitaplari dediginiz hangisi?ben de kaplanin internet sitesinde olan siyah kapakli 4 ciltten olusan Kaplan Home Study Program Usmle step1 review kitabi var.
Ben sinava burdan calisiyom.
Sizinki bunlar mi?degilse sizce benim calistigim bu set iyi mi?yeterlimi yuksek puan almama?
Sizin kaplan kitaplarini nerden bulabilirim?
tesekkurler..
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2006, 03:08:41 ÖS »

Altug merhaba, yok benim bahsettigim sende olan degil, bunda her bir dersin cildi ayri. Senin calistigin seriyi inceleme firsatim olmadi ama cok da farkli oldugunu dusunmuyorum. Ben elimdekileri daha once "dosyalar" bolumune koymustum. Simdi de yeni duzenleme ile her bir ders basliginin altinda ulasabileceksin. Inidirip soyle bir goz gezdiririrsin, benimkiler 2004 baskisi, ama dedigim gibi sekilsel bir degisikliktir en fazla, ya da seninkiler daha iyidir kimbilir; onu da sen soylersin artik bize Smiley

iyi calismalar...

Gamze
stajyer
Ast Üye
**
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2006, 05:01:41 ÖS »

Merhaba,
Ben de bugün itibariyle step1 e çalışmaya patoloji ile başlamayı düşünüyorum. Ben de senin gibi Kaplan'dan çalışacağım Gamze. Kitap 313 sayfa. günde 20 sayfa ile 15 günde biter. Geri kalan 15 günde ise tekrar yapmayı, soru çözmeyi ve First Aid'den patoloji bölümünü okumayı düşünüyorum. İnsallah bu dediklerimi basarabilirim Roll Eyes
dudu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2006, 02:05:17 ÖÖ »

her kese merhabalar
4 sınıf öğrencisiyim.
forma yeni üye oldum,ve gözden geçirdim...
sınav giren büyüklerimiz ,reha abi filan..hep söylediği kaplan,bu 4 ciltlik kaplanın kitabı ve soru banksı yeterli olucak mı sınav için..
bi de ilave first aid kitabları ne?
yardımcı olursanız sevinirim...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2006, 02:47:43 ÖÖ »

kaplan kitaplari+first aid+bol soru

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2006, 03:20:35 ÖS »

Kaplan??? Obsesif seniii  Shocked Shocked Shocked
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2006, 12:16:52 ÖÖ »

dudu, bahsedilen kaplan kitapları o 4 kitaplık serinin dışında. sen sanırım siyah kapaklı olan seriyi kastediyorsun. oysa ki forumda bahsedilen kaplan kitapları her ders için ayrı ayrı. zaten pdf formatında da download edebilirsin forumdan.

her kese merhabalar
4 sınıf öğrencisiyim.
forma yeni üye oldum,ve gözden geçirdim...
sınav giren büyüklerimiz ,reha abi filan..hep söylediği kaplan,bu 4 ciltlik kaplanın kitabı ve soru banksı yeterli olucak mı sınav için..
bi de ilave first aid kitabları ne?
yardımcı olursanız sevinirim...

altugcakmak
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2006, 12:20:11 ÖÖ »

selam,
bende bu 4 ciltlik kaplan serisi var.farki var mi?
bendeki kitaplar sizce yetersizmi?cunku kaplan sitesinde bestseller gosteriyorda?
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2006, 12:58:20 ÖÖ »

o dört kitap "system based" home study kitapları sanırım
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2006, 01:05:09 ÖÖ »

Altug, ben bu soruna daha once de cevap vermistim ama sen okumayip endiselenmeye devam etmissin anlasilan Undecided
olanzapin
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2006, 12:32:00 ÖS »

Sizler gibi ben de Kaplan patoloji ile başladım ve 30-40 sayfa çalıştıktan sonra farkettimki Kaplan patoloji altyapısı olmayan biri için doğru kaynak değil.Bildiğiniz şeyi tekrar etmek için değilde sıfırdan öğrenmek istiyorsanız BRS patolojiyi tavsiye ederim.
Samsung
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Haziran 14, 2008, 03:13:55 ÖS »

valla bende kaplan pato çalışmıştım ilk başlarda ama brs pato daha uygun gibi geldi için geri adım atıp brs pato'ya dönmüştüm
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2008, 11:04:59 ÖS »

valla oyle gelir sana. ama ordaki her kucuk kelime bile sinavda cikan sorulardan. Soyle ozetleyim, istersen sekiz textbook bitir yinede kaplan okumadan yapamiycagin sorular olur. tustaki en kazik sorulari hep usmle'den aliyorlar. kaplan bu sinav icin en uygun kaynak. brs'nin patolojisi evet fena degil ama seri olarak kaplan=usmle. bunun altyapla ilgisi yok. bu sinava giren herkes tip fakultesi mezunu. Kimse oncesinde deli bi altyapi yapip baslamiyor calismaya. Mesele step ikide kaplanin genel cerrahisi 30 sayfa filan. ama daha fazlasina ihtiyacin yok iste.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2008, 08:24:37 ÖS »

tustaki en kazik sorulari hep usmle'den aliyorlar.

Rehacim, oncelikle yilin intornu secildigin icin tebrik ederim !!!
Kolay degil oyle odulleri almak, haketmeyene vermezler. Gururumuzsun, ayni basariyi radyoloji yillarinda da devam ettirecegine eminim.
Bu arada bu taraflara geldiginde, bizi bir arasana, bize ugrasan ya baslamadan?. Artik yakin olacagiz.

TUS'taki en kazik sorulari USMLE'den aliyorlar demissin ki ben buna hic katilamayacagim. TUS USMLE'ye gore cok daha olumcul bir sinav. Kaplan ile TUS'a calismaya kalkarsan cok basarili olamayacagini dusunuyorum. USMLE TUS'a gore cok daha kolay bir sinav. USMLE soru tipleri cuvallatmaya degil, olcmeye gore programli. Zaten USMLE'den gecmis olmak ya da yuksek skor almak kabul surecindeki onlarca etkenden sadece bir tanesi. Oysa TUS tek basina belirleyici ve de kadroya yerlestirici bir sinav ki bu da sinavin yuksek gerilimini ve dogal olarak ayrintilar konusunda acimasizligini acikliyor. Soru sorucular mecburen TUS'ta bu hale geldiler cunku sinavin tek amaci ekarte etmek, sag kalanlari yerlestirmek. USMLE'den birak kazik sorulari almayi, USMLE'den soru almaya calismak bile TUS mantigina uygun degil. USMLE sorulari uzun, gercek olgu biciminde verilen, cok laf salatasi yapilip daha gercekci ve kolay seyleri soran bir sinav, TUS sinavi "sorularin kazikligi" anlaminda USMLE'den 20 sene ondedir, her zaman. TUS'ta 20 sene once sorulup suyu cikarilmis ve artik sorulmaktan vazgecilmis sorular USMLE'de hala en kolay halleri ile sorulmuyor mu? TUS artik "textbook" lardaki ince ayrintilara kadar indi soru iceriklerinde , USMLE ise en temel seyleri sormakta israr ediyor. Cunku amaci hicbir zaman cuvallatmak olmadi. O nedenle ki USMLE'den her 3-4 kisiden biri 99'lu skorlar aliyor, yine bu nedenle skorlar kabul surecinde cok belirleyici degiller. USMLE tek basina belirleyici olmadigi surece hicbir zaman "kazik" bir sinav olamaz, hic de olmadi zaten.  Bence USMLE kazik soru arayacaksa, TUS'tan iyi kaynak bulamaz herhalde.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: