Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6776 Mesaj 599 Konu- Gönderen: 1160 Üye - Son üye: slnn
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: calisma yontemi  (Okunma Sayısı 2103 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2006, 02:50:17 ÖS »

catfight!  Grin Grin Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #16 : Ekim 27, 2006, 01:54:37 ÖÖ »

Smiley Genelde cok dikkat ettigim konulardan birisidir yazin ogeleri. -Hem bu  konuda farmada oldugundan daha fazla guvenirim kendime- Keske Sehlic' in ifade ettigi gibi noktalama hatasi yapmis olsaydim, hic cekinmeden ve yanlisini ogrenmis olmanin verdigi mutlulukla ozur dilerdim. Belirtmeden edemeyecegim, sessiz kalmaya calismama ragmen, bu konunun uzamasi uzerine, tekrar tekrar okudum yazdiklarimi ve cevaben yazilanlari; once imla ozelliklerine baktim, beni haksiz olarak elestiren sevgili Sehlic, keske biraz da kendi yazilarinda dikkat etmis olsaydi, Turkce' nin gereklerine; o zaman daha yapici olabilirdi eminim. Igne bulunamamis ama cuvaldizin adresi ben olmusum, cani sagolsun. Sonra bir ipucu aradim farkinda olmadigim "hirs yansitmama" dair... Onu da bulamadim, aksine oldukca samimi bir itirafti benimki. Ama demek ki Sehlic bulmus, eger bu konuda gercek bir sebebi varsa (Ozel mesajla bana bildirmesini rica edecegim) kendisinden ozur dilemeye hazirim... Smiley

Gamze...
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Ekim 27, 2006, 03:10:51 ÖÖ »

Sehlic kardesim,

Yazdigin her mesajda Turkce’nin anasini aglatan cumlelerine, dejenere kulturu yansitan ve temsil eden kelimelerine, jargon bile denemeyecek kadar kimliksiz cumlelerine, hic ilkokul okumadan direk tip fakultesine girmiscesine sac bas yolduran dilbilgisi katliamina bakmadan dogru duzgun okumadan anlamadan yarim Turkce bilginle okudugunu yanlis yorumlamissin. Yanlis yorumlarken hizini alamayip satasip luzumsuz gerginlik cikarmissin. Onca yumusak ve dostca uyaridan sonra geriye donup tekrar okuyup yine anlayamamissin ve hala saldirgan uslubunda israr ediyorsun. Birilerine sebepsiz hirs kusmadan once ve ozellikle birilerine Turkce dersi vermeye kalkmadan once evvela okudugunu anlamayi ogreneceksin, okudugunu anlamayi ogrendikten sonra, dogru duzgun yazmayi ogreneceksin.

Bu kadar sert bir cevabi hakediyor musun ? Bence evet. Neden mi?

Birincisi Turkcen icler acisi asagida orneklendirildigi uzere.. Bu Turkce’yle ben sana hekim diplomasi degil ilkokul diplomasi bile vermem.
–allah’tan diplomalari ben vermiyorum-

Ikincisi yaptigin hatadan ders almayi birak, yaptigin hatanin farkinda bile degilsin. Cunku okudugunu anlamiyorsun. Okudugunu anlamamana sasmamali bu Turkce ile ama  uyarildigin halde hala ates puskurmekte israr etmen cok ilginc ve buna sasirmali…  Ustelik ilkokul duzeyinde bile gecer not alamayacagin bir konu hakkinda…

Tecrubesiz tip ogrencisi olarak, internetin cazibesine kapilip ileri geri atip tutarken dikkatli ol, muhataplarinin cogu senin abilerin ablalarin, belki hocalarin var aralarinda. Ozellikle Turkce konusunda ve okudugunu anlama konusunda dunyada bir tek sen kalana dek konusmamani ve forumdaki muhataplarinla daha kibar ve dostca bir iletisim icinde olmani oneriyorum.

Lutfen bu yaziyi senin kisiligine karsi yazilmis bir yazi olarak alma. Seni tanimiyorum.

Ama lutfen bu yaziyi yazdiklarina karsi yazilmis bir yazi olarak al. Cunku yazdiklarini goruyorum.

En cok sasirdigim sey de ne biliyor musun, biz senin bu ucube dilini binbir guclukle anlamakta basarili olurken,sen bu kadar duzgun yazilari anlayamayip bir de tartismaya giriyorsun.

Bu gercekten inanilmaz !

Sevgiler
Ulas

Sehlic’ten alintilar :

haklısın onur tekrarı şart..ii çalışmalar..  [Muhtemelen "onur' ile "tekrari" arasinda virgul var  ama unutulmus olacak, "onur tekrari" diye birsey olmadigina gore??? Bizde bir fazlalik mi var da bu kadar 'kemik sizlatan" Turkce'yi dogru anliyoruz, kimseye satasmadan?]

bende gözattım ii sayılır teşekkürler..  [Bu anlamda "de" ler ayri yazilir. "Iyi' kelimesini "ii"olarak yazmak nasil bir yozlasmanin uzantisidir bilmem. Ama gercekten uzuntu verici.]

md. show yapmışssın ya..superrr..  [Turkce'de "w" diye bir harf yok ama ben Ingilizce biliyorum ordan cikardim. ]

helal punk.. saol:)   [Yumusak G nerdesin? Bu dil nece? Imdatt!]

saolunn..
punk senin hakkaten canın sıkılıo ya..gel de bir istanbulu gezdirelim sana..    [hakikaten]

balzamin bişe sorcam acaba step 2nin küçük stajlarla ilgili kitabı yok mu??
warsa o unutulmuş snrm..
teşekkürler..  [v yerine w yazmak nasil bir yozlasmadir? Bunun nasil bir aciklamasi olabilir bilmiyorum. V yerine w yazmanin nasil bir rasyonel aciklamasi vardir, bu nasil bir yozlasmadir, bu nasil bir kimliksizliktir?Huh??]

amerikadaki sistemi bilen varmı acaba?
bir de lab tecrübesi belli başlı teknikleri bilmemizi istiolar mı?         [Huh Pardon??? Yoksa kocaman bir BAGLAC mi unutuldu?]

biz o lobiyi kurcaz inşallah merak etme reha!:)   [allah senin kuracagin lobiden korusun, o lobi, iletisim facialarindan kuruldugu gun yerle bir olur]

bostondakinden bahsediorum:)              [baston mu, Boston'mi???]
hımm..her 2sinede başvurmak lazım o zaman hem preliminary hem catagorical?  [Ne Ingilizce dogru ne Turkce dogru. Turkilizce??? ] 
categorical a girdikten sonra istersen sonra(1yıl..) başka programlara da başvurabiliosun dimi?

alakası yok punk cım, hemşerim!! benim fransızca kursum war nasıl gelebilirim??,bitince gelecez işte!! [Imdaaaaattttttttttttttttt, yardim edinnnnn, yeter miiiiiii]

sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ekim 27, 2006, 01:03:34 ÖS »

sevgili camsarım;
ben senin kardeşin falan değilim,bayanım, bu yüzden daha düzgün hitap etmelisin sanırım.
ayrıca yememiş içmemiş benim yanlışlarımı mı bulmuş yazmışsın..yaşından beklenmeyecek kadar komik bişi(birşey yazmalıydım pardon) yapmışsın.
bu kadar bana  kusacak,beni aşağılamaya yönelik bir harekette bulunmam gerçekten üzücü.
sen beni ne kadar tanıyosun da bu kanaatlere varabiliyosun.HADDİNİ BİLMEN gerek diye düşünüyorum.
burda türkçemizi en iyi kullanma yarışması yapmıyoruz,istediğim şekilde istediğim gibi yazabilirim izninle..
gerçekten bu kadar çemkirmene hayret ettim..

O kadar üzüldüm ki bu sözlerine sana izah edemem.bu kadar basit bi olayı ki ben tamamen hatalı olsam dahi bu hadsizliğinle o kadar yaydın o kadar kötü bi duruma soktun..
sana cvp yazmayacaktım aslında ama ne kadar ağır şeyler yazdığını anla diye yazdım,belki bi daha      okursun..
hakaret bekliosun benden muhtemelen, hakediyosun ama etmicem.Aldığım terbiye bana bunu yaptırmıyor..keşke sende de biraz olsaydı da bu, bu kadar kırıcı olmasaydın..
snrm daha fazla yazışmanın anlamı yok.
hayatta başarılar sana..

efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2006, 01:30:31 ÖS »

birbirimizi daha fazla kırmamak adına konunun kilitlenmesi gerektiğini düşünüyum. özel mesajla sorunu halledebilecek olgunlukta olduğunuzu biliyorum

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: