Sehlic kardesim,
Yazdigin her mesajda Turkce’nin anasini aglatan cumlelerine, dejenere kulturu yansitan ve temsil eden kelimelerine, jargon bile denemeyecek kadar kimliksiz cumlelerine, hic ilkokul okumadan direk tip fakultesine girmiscesine sac bas yolduran dilbilgisi katliamina bakmadan dogru duzgun okumadan anlamadan yarim Turkce bilginle okudugunu yanlis yorumlamissin. Yanlis yorumlarken hizini alamayip satasip luzumsuz gerginlik cikarmissin. Onca yumusak ve dostca uyaridan sonra geriye donup tekrar okuyup yine anlayamamissin ve hala saldirgan uslubunda israr ediyorsun. Birilerine sebepsiz hirs kusmadan once ve ozellikle birilerine Turkce dersi vermeye kalkmadan once evvela okudugunu anlamayi ogreneceksin, okudugunu anlamayi ogrendikten sonra, dogru duzgun yazmayi ogreneceksin.
Bu kadar sert bir cevabi hakediyor musun ? Bence evet. Neden mi?
Birincisi Turkcen icler acisi asagida orneklendirildigi uzere.. Bu Turkce’yle ben sana hekim diplomasi degil ilkokul diplomasi bile vermem.
–allah’tan diplomalari ben vermiyorum-
Ikincisi yaptigin hatadan ders almayi birak, yaptigin hatanin farkinda bile degilsin. Cunku okudugunu anlamiyorsun. Okudugunu anlamamana sasmamali bu Turkce ile ama uyarildigin halde hala ates puskurmekte israr etmen cok ilginc ve buna sasirmali… Ustelik ilkokul duzeyinde bile gecer not alamayacagin bir konu hakkinda…
Tecrubesiz tip ogrencisi olarak, internetin cazibesine kapilip ileri geri atip tutarken dikkatli ol, muhataplarinin cogu senin abilerin ablalarin, belki hocalarin var aralarinda. Ozellikle Turkce konusunda ve okudugunu anlama konusunda dunyada bir tek sen kalana dek konusmamani ve forumdaki muhataplarinla daha kibar ve dostca bir iletisim icinde olmani oneriyorum.
Lutfen bu yaziyi senin kisiligine karsi yazilmis bir yazi olarak alma. Seni tanimiyorum.
Ama lutfen bu yaziyi yazdiklarina karsi yazilmis bir yazi olarak al. Cunku yazdiklarini goruyorum.
En cok sasirdigim sey de ne biliyor musun, biz senin bu ucube dilini binbir guclukle anlamakta basarili olurken,sen bu kadar duzgun yazilari anlayamayip bir de tartismaya giriyorsun.
Bu gercekten inanilmaz !
Sevgiler
Ulas
Sehlic’ten alintilar :
haklısın onur tekrarı şart..
ii çalışmalar..
[Muhtemelen "onur' ile "tekrari" arasinda virgul var ama unutulmus olacak, "onur tekrari" diye birsey olmadigina gore??? Bizde bir fazlalik mi var da bu kadar 'kemik sizlatan" Turkce'yi dogru anliyoruz, kimseye satasmadan?]bende gözattım
ii sayılır teşekkürler..
[Bu anlamda "de" ler ayri yazilir. "Iyi' kelimesini "ii"olarak yazmak nasil bir yozlasmanin uzantisidir bilmem. Ama gercekten uzuntu verici.] md.
show yapmışssın ya..superrr..
[Turkce'de "w" diye bir harf yok ama ben Ingilizce biliyorum ordan cikardim. ]helal punk..
saol:) [Yumusak G nerdesin? Bu dil nece? Imdatt!]
saolunn..punk senin
hakkaten canın
sıkılıo ya..gel de bir
istanbulu gezdirelim sana..
[hakikaten]balzamin
bişe sorcam acaba step 2nin küçük stajlarla ilgili kitabı yok mu??
warsa o unutulmuş snrm..
teşekkürler..
[v yerine w yazmak nasil bir yozlasmadir? Bunun nasil bir aciklamasi olabilir bilmiyorum. V yerine w yazmanin nasil bir rasyonel aciklamasi vardir, bu nasil bir yozlasmadir, bu nasil bir kimliksizliktir?
??]amerikadaki sistemi bilen
varmı acaba?
bir de lab tecrübesi belli başlı teknikleri bilmemizi istiolar mı? [
Pardon??? Yoksa kocaman bir BAGLAC mi unutuldu?]biz o lobiyi
kurcaz inşallah merak etme reha!:)
[allah senin kuracagin lobiden korusun, o lobi, iletisim facialarindan kuruldugu gun yerle bir olur]
bostondakinden bahsediorum:) [baston mu, Boston'mi???]hımm..her
2sinede başvurmak lazım o zaman hem preliminary hem
catagorical? [Ne Ingilizce dogru ne Turkce dogru. Turkilizce??? ] categorical a girdikten sonra istersen sonra(1yıl..) başka programlara da
başvurabiliosun dimi?
alakası yok punk cım, hemşerim!! benim fransızca kursum
war nasıl gelebilirim??,bitince
gelecez işte!!
[Imdaaaaattttttttttttttttt, yardim edinnnnn, yeter miiiiiii]