Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kaplan Physiology  (Okunma Sayısı 5577 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« : Eylül 28, 2006, 10:08:50 ÖÖ »

Kitap ~500 sayfa, konuları bölüm bölüm anlatıyor (başka nasıl anlatılabilir bilemiyorum Smiley ). Kitabın yarısına geldim, şimdiye kadarki kısmı fena sayılmaz. Her bölümün sonunda çalışma soruları var.  Çalışma sorularının gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Kaçırılan noktaları görmede oldukça etkili. Kitabı bir kere okuduktan sonra, webprep fizyolojiyi dinlemeyi planlıyorum. Bu esnada da First Aid'de ilgili bölümleri okuyacağım.
Bir sonraki planım ise Goljan'ın ses kayıtlarıdan ve notlarından patoloji çalışmak. Allah kerim Wink
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2006, 12:53:39 ÖÖ »

ben de bi göz attım kaplan fizyoloji'ye, baya kolay duruyo, keyifli keyifli çalışılıp bitirilir bu demiştim görünce:)
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2006, 10:48:31 ÖÖ »

göreceğiz Smiley
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2006, 01:58:34 ÖÖ »

rakamsal her seyin normal değerleri de var kitapta, ki bence baya güzel bilgiler bunlar:)
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2006, 10:00:12 ÖS »

Efx, webpreb fizyoloji kayitlarini dinledin mi? Dinlediysen;

1- Nasil  buldun ?
2- Dinlerken, " Keske kitapla paralel, her konuyu takiben dinleseydim " dedigin oldu mu? ( Hayir; olduysa ben de gec kalmadan uygulamaya gececegim de Smiley )

Iyi calismalar...

Gamze...
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2006, 06:40:53 ÖS »

webprep kayıtlarını dinlemedim, kayıtlarda tüm konular yok sanırım. Ses kayıtları kardiyovasküler sistemle başlamış mesela. Fizyoloji için ses kayıtları çok da gerekli olmayabilir, kaplanın anlatımı çoğunlukla grafik ağırlıklı zira Wink
knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2006, 10:06:17 ÖS »

merhaba,
step1de kaplan okumaya karar verdim, ama fizyo'da kan ve norofizyo yok. bunlar onemli mi degil yoksa kaplanda mi eksik?baska bir kaynaktan telafi etmek gerekir mi?

knvc
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2006, 08:31:56 ÖS »

Knvc, ben de Kaplan fizyoyu okudum, calisacak o kadar sey vardi ki, dedigin konularin olmadigini bile fark etmedim desem Smiley Bir de biliyorsun tum dersler ic ice, ilk okumayi bitirdikten sonra hepsi birbirinin eksigini kapatacaktir diye dusunuyorum. Hem Kaplan serisini okumakla bu isin olacagi soyleniyor  Wink, kimse bahsettigin konularda bir eksiklikten bahsetmedi. Sen ne durumdasin, ogrenci misin, oyleysen hangi siniftasin bilmiyorum, icinde oldugun duruma gore istedigin kadar ayrintilandirabilirsin calismani ama biliyorsun bizde ayrinti bitmez Smiley.

Iyi calismalar
Gamze...
knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2006, 05:08:22 ÖS »

merhaba gamze,
ben cerrahpasa ing.deyim, internum suan. valla calismak yerine genel bir panik havasinda oldugum icin, daha kitabi okumadan ne eksik ne fazla onu inceliyorum : ) kaplan fizyoyu okudum birkere-ilk okumada super ogrenmiyor insan ama bence de cok cok iyi. yine de kan olmamasi garip geldi bana,cunku first aidde bikac sayfa var kanla ilgili.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2006, 09:45:18 ÖS »

Tamam iste, okuruz o birkac sayfayi da Smiley Sonra soru cozerken bakariz eksiklere... Baktik olmuyor -ki sanmiyorum- baska bir kaynaktan telafi ederiz, bu da dert mi?  Wink

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2007, 09:07:27 ÖS »

Arkadaşlar   fizyoloji  çalışmak  için  az  ve  öz  bilgiler  içeren  bir  kitaba  ihtiyacım  var.Ne tavsiye  edersiniz?Bunu  en  kısa nasıl  temin  edebilirim?(link varmı-free  download?)
teşekkürler
mehmet
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2007, 10:08:32 ÖS »

Kaplan veya BRS fizyoloji kitapları geliyor aklıma.
(link adreslerini tam olarak hatırlamıyorum ama ikisi de forumda bir yerlerde vardı.)
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #12 : Mart 02, 2007, 07:01:38 ÖS »

bu arada sizcede Kaplan fizyonun konu sonu soruları board sorularına göre biraz farklı ve zor değil mi Smiley
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #13 : Mart 02, 2007, 07:28:53 ÖS »

bu arada sizcede Kaplan fizyonun konu sonu soruları board sorularına göre biraz farklı ve zor değil mi Smiley
O sorular muhtemelen öğretme amaçlı sorular, step 1'deki sorularla aynı mantıkta hazırlanmamış gibi. Bazı sorularda doğru olan tüm şıkların işaretlenmesini istemişler, bazı sorular ise "hangisi yanlıştır?" tipi...
Anladığım kadarıyla, step 1'de zaten fazla "salt" fizyoloji sorusu yok. Ama iyi bir fizyoloji bilgisi, diğer konuların öğrenilmesinde kolaylık sağlayacaktır gibi geliyor bana.
Bu arada Kaplan fizyoloji'yi bitirdim, webprep biyokimya çalışıyorum şimdi  Roll Eyes
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #14 : Mart 03, 2007, 09:53:12 ÖS »

Kitap: Kaplan Medical USMLE Step 1 Lecture Notes, Physiology, 2004

Sayfa sayısı: 534
Bölümler (Sections)
  • General Topics
  • Excitable Tissue
  • Peripheral Circulation
  • Skeletal Muscle
  • Cardiac Muscle
  • Respiration
  • Renal Physiology
  • Acid-Base Disturbances
  • Endocrinology
  • Gastrointestinal Physiology

Genel olarak rahat okunabilen bir kitap ama bazı bölümleri okurken gerçekten yorulabilirsiniz (mesela ~150 sayfalık endokrinoloji kısmını Smiley). Her bölüm(section), alt bölümlere(chapter) ayrılmış. Her alt bölümün başında "What the USMLE Requires You to Know" başlığında bir kaç maddede önemli hususlar belirtilmiş ayrıca her alt bölümün sonunda da kısa bir özet kutusu verilmiş. Bölümlerin sonunda çalışma soruları ve bunların açıklamaları bulunuyor. Sorular (bana göre tabii Smiley) öğretme amaçlı sorular, USMLE tarzı değil.

Sonuçta, BRS veya başka bir kaynağı ayrıntılı incelemedim, bu yüzden karşılaştırma yapamam ama, bu kitap fena değil diyebilirim. Kitabı ikinci kere tekrar ettiğimde, daha ayrıntılı yazacağım (inşallah Smiley) .

Fizyoloji demişken, meşhur Goljan Amca'nın(Donald Amca gibi oldu ama ne yapayım, adama karşı bir yakınlık hissediyorum Smiley) dediğine ben de inanıyorum (beni ikna etti Smiley), USMLE "What?"ın cevabını zaten bildiğimizi varsayıyor ve "Why?" ve "How?"ı, yani mekanizmayı da bilmemizi istiyor. Bu yüzden, sağlam bir fizyoloji bilgisinin hayatı kolaylaştıracağını düşünüyorum.

--bitti--

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: