Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6457 Mesaj 577 Konu- Gönderen: 1080 Üye - Son üye: daphne
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3
1  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: Benim J1 vizesi mi almam gerekiyor yoksa F,H veya B1/B2 vizesi alabilir miyim? : Mayıs 31, 2008, 01:59:45 ÖS
Bir kere J1 ile hocanin alakasi yok-direk olarak gidecegin universitenin ogrenci isleri burosuyla alakali-onlar bu vizeyi sponsor etmek isterlerse-yani seni ozel olarak cagirmislarsa-o zaman gundeme gelebilir.Sonucta gitme talebi bizden kaynaklandigi icin adamlarin bizim icin extra para odemeleri biraz abes bir durum.J1 almayi unut o yuzden.Konsolosluk istese de sen alamazsin zaten-cunku bu DS 2019 formunu sana universitenin yollamasi gerekiyor-kafana gore bir yerden indirip doldurabilecegin bir form degil-ayrica universiteye de bir mali yuku var
Yapilabilecek en iyi is alacagin mektupta bu adam B1 ile gelsin-J1 almasina gerek yoktur ifadesinin acikca belirtilmesi-bu sayede B1 alabilirsin.Ya da davetiye mektubunda bu adam burda gozlemcilik yapacaktir falan denmesi-Sen de dersin ben observership yapacam-bu sayede turist vizesi alabilirsin.Bir de oradaki memurun o gunku ruh hali de belirleyici bir faktör
Fakat ben bu cumleyi hocadan talep ettigim zaman adamin tavri da su olmustu-Ben vize olayindan anlamam ve karisamam.Sen kendi basinin caresine bak.
Buradan da diyorum ki acaba keske turistik geziye gidiyorum mu deseydim-fakat o zaman da nereye gidiyon diye soracaklar-ispatlaman lazim falan filan..
Bu vize isi pis bir is yani ozetle-eger gidecegin universite bu konularda bilgiliyse sorun olmaz-yoksa ugrasirsin yani
2  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: Benim J1 vizesi mi almam gerekiyor yoksa F,H veya B1/B2 vizesi alabilir miyim? : Mayıs 29, 2008, 02:01:03 ÖS
Bu konuyla ilgili benim başım baya ağrıdı sizlere de biraz bilgi vereyim.Davetiye mektubumla konsolosluğa randevuya gittim.Research elective gibi birşey ayarlamıştım.Görevli bana B1 için başvuramayacağımı J1 gerektiğini belirtti.Ben de adama dedim ki kardeş ben orada para kazanmayacağım,hoca da bana turist vizesiyle gel dedi.Adam da bana beni ilgilendirmez,amerikan yasalarını senin için çiğneyemem dedi.Ben de dedim ki bi sürü insan gidiyor bu şekilde onlar nasıl turist vizesi aldı peki dedim?Adam da bana başkası demek ki yanlış yapmış ben yanlış yapmayacağım kanun böyle dedi.Ben de hocaya geri döndüm.Durumu anlattım.Hoca da dedi ki ben sana bi mektup zaten yolladım,rephrase yapacak değilim,gerisi beni ilgilendirmez,nasıl alırsan al bi vize al,istersen ben seni international office e yönlendireyim.Oradan da bir cevap aldım bugün-diyor ki üniversitemiz visiting researcher ler için J1 sponsorluğu yapmıyor-sen hoca ile ayarladıysan bu vize olayı bizim sorumluluğumuz da değil,sana mektup da gönderemeyiz diyorlar.
Sonuçta herkes topu birbirine atıyor.Rezillik resmen.3. sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz konsoloslukta-gerçekten çok lanet bir işmiş yani.
Benim vize başvurum on hold durumundaydı-adamlar benden sevis fee ve DS109 mu nedirr öyle bir form istemişlerdi.Ben şimdi ups le bu e-mail çıktısını yollayacağım ve turist vizesine başvurmak istediğimi açıklayan bir dilekçe göndereceğim.Artık bundan sonrası onlara kalmış-bana da fenalık geldi daha fazla da uğraşmayı düşünmüyorum.Eğer bir vize başvurusu yapacaksanız davetiye mektubunuzda en azından nasıl bir vizeyle gelmeniz istendiğinin belirtilmesine dikkat edin,yoksa başınız çok ağrır.Deniz'e kesinlikle katılıyorum.
3  Genel Forumlar / Amerika'da İmkanlar / Ynt: clerkship : Mayıs 14, 2008, 12:27:11 ÖS
Ben de bu yaz icin bi labarotuvarda gozlemci olarak bulunacaktim,vize basvurusunu da bugun yaptim.Aldigim davetiye mektubunda hoca -he will be assisting my research fellows in their studies- yazdigi icin adam tutturdu sen j-1 vizesi alacan diye.Adama bi sürü dil döktüm,ya dedim herkes turist vizesi ile gidiyor ben orada öğrencilik yapmayacağım gözlemcilik yapacağım diye.Anlamamakta ısrar etti haliyle.Yeşil bi kağıt verdi elime dedi buradaki işaretli belgeleri gönder ups ile;başvurunu tekrar yapmana gerek yok.DS 2019 ve Sevis fee istiyormus.Ben acikcasi bu j1 isine hic bulasmayi dusunmuyorum.Hocadan bi belge daha isteyecem bu adamın B1/B2 vizesi ile gelmesini istiyoruz diye bişeyler yazan.Onu yollayacağım.Şuan vize başvurumu askıya almış durumdalar yani.
Bu konuda bi önerisi olan var mı?Sizce o tarz bi mektupla B1/B2 vizesi alabilirmiyim?
4  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: hayaller : Nisan 24, 2008, 11:26:39 ÖÖ
slm ben sitenin büyüklerinden sayılmam pek ama cevap vereyim Smiley Step 1 icin en uygun tarih-eğer mezun olmadan sınavlarımı bitireyim diyorsan-5 sonu gözüküyor.Öte yandan internlüğün de insana çok şey kattığından bahsetmişti neuro,eğer böyle çok yüksek puan hedeflerin varsa o zaman belki 6 sınıf sonu daha uygun olabilir.
Kolay gelsin
5  Genel Forumlar / Güncel Tıp / Ynt: Denklik sorunu : Nisan 23, 2008, 11:30:39 ÖS
Merhaba Ufuk,
Gerçekten de güzel oldu bu beyin fırtınası..Ben henüz daha yolun başındayım,çok da zamanım var önümde karar aşamasına gelene kadar-o açıdan belki fazla sivri bir şekilde atıp tutmuş olabilirim :)Eminim karar verme aşaması gelip kapıya dayandığında ben de zorlanacağım.
Sana da çıktığın yolda büyük başarılar diliyorum,herkes umarım emeklerinin karşılığını alır.Öyle veya böyle-bu kadar kastıktan sonra-hiçbirimizin sırtı yere gelmez Cheesy
Hepinize kolay gelsin
6  Genel Forumlar / Güncel Tıp / Ynt: Denklik sorunu : Nisan 23, 2008, 03:36:52 ÖS
Sevgili Ufuk,
Ben de yazdığın şeylerin sadece bir kısmına değil,tamamına yürekten katılıyorum SmileyÇok güzel bir yazı yazmışsın,gerekli yerlere de vurgulama yapmışsın zaten.Tahminimce burada bu yola baş koyan herkes kendini birşekilde güvene almak istiyor,yani eğer şartlar değişir de Türkiyeye dönmek isterse buna imkanı olmasını istiyor.
Ben böyle düşünmüyorum.Ama bu benim düşüncemin veya sizin düşüncenizin doğruluğunu veya yanlışlığını kanıtlamaz.Bu sanırım benim karakterimle ilgili biraz,ben hayatı extra planlı yaşamaktansa biraz doğaçlama yaşamaktan yanayım.Üniversite konusunda olduğu gibi birçok konuda kararım doğaçlama olmuştur.Pişman da değilim açıkcası,bir çok konuda faydasını gördüm.Ama her zaman işlerin iyi gitmeme riski de vardı,bu riski de göze aldım.Hayatta o kadar çok değişken parametre var ki bunların hepsini hesaba katarak 'en iyi' kararı vermek bence çok zor bir iş.Bu kadar ileri görüş ve vizyon sahibi olduğumu en azından şimdilik düşünmüyorum.Hedef nedir-Amerika da uzmanlık yapmak.Bu ne kadar sürer-çoğumuz için fellowship falan dahil 6 sene.O zaman bence ilk olarak bu hedefe odaklanılmalı.Yani işte ya şartlar değişirse,ülkeme dönmek istersem bence bunları düşünmenin doğru zamanı şu zamanlar değil.Uzmanlığını bitirirsin o zaman buna karar verebilirsin.Kaldı ki geri dönmek isteyenler illa ki birşekilde geri dönüyorlar-Bürokrasi belki çok fazla Türkiye de-ama kuralların esnekliği de bir o kadar fazla :)Yani sonuçta bunların çok da dert olacağını düşünmüyorum.
Bu arada Türkiye de özellikle büyük ve ünlü üniversite hastanelerin çoğu bölümleri Amerika standartlarında uzmanlık eğitimi veriyor-Tabi TUS puanları çok yüksek ve girilmesi zor.
Ama benim bu yola giriş amacımdaki motivasyonumu soracak olursan en iyi eğitimden ziyade para ve hayat standardı diyebilirim.Sadece yüksek gelirden bahsetmiyorum,aynı zamanda bu parayı insanca harcalayabileceğin ortam da olması gerekir.Yani çok basit bir örnek vereyim,(biraz basitçe olacak ama şimdilik aklıma gelen bu)mesela Türkiye de lamborghini alabilecek para kazanabilirsiniz-ama bunu keyif alabilecek sürecek yol yoksa-vergisiyle ikinci bir lamborghini alınabiliyorsa-benzin fiyatları bütün ülkelerden pahalıysa-o zaman bu işte bir yanlışlık var demektir.
Bütün bunlara rağmen belli bir yaşa geldikten sonra da gene de ülkeye geri dönülmeli,bu bilgi birikimiyle vatana da hizmet edilmelidir diye düşünüyorum ben.Böyle bir beyin fırtınası yapalım dedim Smiley
7  Genel Forumlar / Güncel Tıp / Ynt: Denklik sorunu : Nisan 23, 2008, 01:33:41 ÖS
Arkadaşlar,bu denklik konusuyla ilgili olarak ben de birşeyler söylemek istiyorum.Bence denklik bir sorun değil,olaya nasıl baktığınızla ilgili bir durum söz konusu.USMLE maratonuna girmiş bir insanın,o kadar uğraş,acı ve mali kayıp sonrası uzmanlığını Amerika'da aldıktan sonra tam emeklerinin karşılığını toplama zamanı gelmişken-maddi ve manevi açıdan- hadi ben ülkeme geri döneyim demesini çok mantıklı bulmuyorum.O yüzden bu bir sorun değil aslında.Türkiye de bir çalışma hayatını düşünen insanların bence bu yola girmesine baştan hiç gerek yok.TUSa girilir güzel bir işte çalışılır,Türkiyede de gayet güzel paralar kazanılır.Amerikada uzmanlık yapmış olmanız bence size Türkiye de maddi ve manevi açıdan bir extra puan kazandırmaz.Bunu somut bir örnekle de açıklamak isterim.Mesela büyük ünlü hastanelerde Amerika da uzmanlık yapmış ve geri gelmiş hocalarımızı görebilirsiniz.Yanlarındaki diğer doktorların ise uzmanlığını Türkiye de aldığını gene cvlerine bakarak görebilirsiniz.Sonuçta kazanılan para da bir fark olduğunu zannetmiyorum.İkiside aynı bölümün doktoru.Böyle hastaneler bölüm başkanlarını uzmanlığını yurt dışında yapmış doktorlardan seçme eğilimindeler,ama gene de arada maddi açından dramatik bir fark olduğunu zannetmiyorum.Eğer yurtdışı tecrübesi gibi bir kaygınız varsa bunu Türkiye den kısa dönemli clinic veya research tecrübesi olarak da halledebilirsiniz,zaten özellikle akademisyenlere böyle imkanlar tanınıyor,çoğu üniversite hocamız kısa süreli olarak Amerika da bulunmuş,araştırma yapmış ve çalışmışlardır.Bunun için USMLE ye falan da gerek duymamışlar.
Yani asıl soru bence,hayatınızın geri kalanını nerde geçirmek istediğinizle alakalı.Uzun bir süre düşünüp bir karar verdikten sonra da artık geriye bakmamalı,hayatımızı ona göre şekillendirmeyiz.Öyle yapsam acaba nolurdu,şuan nerde olurdum demek bize sadece vakit ve enerji kaybettirir.
Bu yoldaki herkese kolaylıklar diliyorum..
8  Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: massachusetts : Nisan 22, 2008, 05:48:59 ÖS
Merhaba Francisco..Ben sana bir özel mesaj attım umarım eline geçmiştir..Şimdiden teşekkür ediyorum ilgine
Sevgiler
Ahmet
9  Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: massachusetts : Nisan 18, 2008, 04:31:13 ÖS
Adaşım neuro(Ahmet) çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.Ya abi erken başlamamak gibi bir seçenek bırakmadınız ki bize..Çıtayı o kadar yükseğe çektiniz ki skorlarla ve kabul olduğunuz yerlerle,haliyle bizim alttan gelenler olarak aynı seviyeyi korumak veya daha üste çıkarmak için baya bir kasmamız gerekiyor.Stres oluyoruz yani Cheesy
Bora bu arada Cluster B ne demek diye internetten baktım-Antisocial,Borderline, Histrionic and Narcissistic PD diyor..Ya aslında bu konuda endişelerimiz aynı yönde..Adamın verdiği ilandan bu özelliklerini nasıl çıkarabilirim ki?Yoksa benim Amerikalılarla falan problemim yok yani yanlış anlaşılmasın.Hatta çok isterim sizin tanıdığınız veya referans verebileceğiniz Amerikalılarla da ev paylaşmayı-illa Türk olması gerekmez yani..Bu arada İstanbul buluşmasında tanışma fırsatımız oldu,ben çok memnun oldum tanıştığımıza..Buluşma resmen kongre havasında geçti-bir dahaki sefer artık duvara projeksiyonla slide show falan bekliyoruz Cheesy
Bütün fikirlerini paylaşan ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum..Yalnız olmadığımızı hissetmek bile çok güzel Smiley
Görüşmek üzere
10  Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: massachusetts : Nisan 17, 2008, 08:33:00 ÖS
Rica ederim Gamze yazdığın bilgiler bile benim için çok önemli..Bak bu yemek olayından hiç haberim yoktu mesela..Hayallerim suya düştü şimdi Cheesy
Ben ev konusunda araştırmalara devam ediyorum.Daha önümde uzun bi zaman var-iyi bişeyler bulacağıma inanıyorum,ümitliyim Smiley
Yardimlarin için çok teşekkür ederim..Ulaş abiye de çok selamlar bu arada Smiley

11  Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: massachusetts : Nisan 17, 2008, 05:52:26 ÖS
Gamze öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.Dediğin gibi,hocanın davetiye mektubunu bana sekreteri yolladı,ben de ona bir e-mail attım housing konusunda bakalım ne cevap verecek.Bu arada craiglistten de araştırmalar yapıyorum,aylığı 600 dolar olan bir studio daire bile buldum.Adres olarak Longwood bölgesine yakın gözüküyor,S. Huntington Ave. Boston-Mission Hill olarak geçiyor.BWH ye ne kadar yakındır tam olarak bilemiyorum,eminim bu konuda sen daha bilgilisindir.Ama ulaşımın sorun olacağını da düşünmüyorum çok.Sadece endişelendiğim konu bu kadar süre önceden orayı nasıl ayırtacağım,depozit isterler mi vs.Bakalım onu da emlakçıyla konuşacağız.
Ev konusunda fiyat benim açımdan çok önemli,çünkü ben daha tıp 3 teyim.Bunun önümüzdeki senesi var,ondan sonrası var..Hepsi birleşince total rakam daha bir büyüyor haliye Smiley.Minimum giderle nasıl yaşarım,ona bakıyorum ben de.Walla mümkünse 3 öğün yemeği bile hastanede yemeyi düşünüyorum. Cheesy
Eğer buradan tanıdığınız oralarda yaşayan bir Türk olsaydı,oda arkadaşı olayını da kabul edebilirdim,ama şimdi hiç tanımadığım insanlarla gidip oda arkadaşı olmak istemiyorum.Saçma sapan insanlar değildir muhakkak,çoğu ilanda ya grad student ya da o tarz kariyeri olan insanlar var ama ben gene de güvenemedim açıkcası.
Gene de seninde aklında bulunsun Gamzeciğim,diğer arkadaşlara da sesleniyorum tekrardan..15 Temmuz-15 Eylül arası Boston da bulunacak olan ve ev arkadaşı arayan arkadaşlar benimle kontağa geçebilirler Smiley
Herkese sevgiler
12  Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: massachusetts : Nisan 17, 2008, 01:00:44 ÖS
Arkadaslar bu yaz donemi icin BWH de observer ve research fellow assistant olarak bulunacagim 1,5-2 aylik bi sure.Ev arastirmalari yapiyorum suan,ama tek oda fiyatlari bile minimum 500 dolar tutuyor.O da elin Amerikalıysa oda arkadaşı olursan.Stüdyo tipi daireler daha bir pahalı,ama en azından kendime ait bir yerim olmuş olur.
Bu yaz Boston'da olan,oda arkadaşı olmak isteyen,Boston'da tanıdığı biri olan veya kira açısından uygun bir yer ayarlamam da bana yardımcı olabilecek biri var mı?Tarih aralığı Temmuz 15-Eylül 15 gibi.
Şimdiden teşekkürler
Ahmet
13  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: usml ye adım atmak isteyenler için... : Nisan 15, 2008, 06:32:45 ÖS
Eşiniz tıp doktoru olduğuna göre sanırım siz de lise mezunu diilsinizdir.Şuan herhangi bir üniversitede eşit ağırlıklı bir bölümde okuduğunuzu düşünüyorum.Eğer durum böyleyse ve eğer bir özel üniversitede okuyorsanız bence okul yönetimiyle bu konuyu konuşun,belki size yardımcı olabilirler.Mesela benim bildiğim kadarıyla koçta biyoloji bölümünü dereceyle bitiren insanlardan birini bizzat rahmi koçun kendi bursuyla johns hopkinste tıp okuttuğunu biliyorum.Fakat tabi bu çok ender rastlanan bi durum.
Ama gördüğünüz gibi bu örnekte bile sayısal bir öğrencilik durumu söz konusu.Amerikada mühendislikten bile tıpa geçilebildiğini biliyorum ama eşit ağırlıkta okuyorsanız eğer o zaman SAT sınavlarına hazırlanmanız lazım,Amerikanın ÖSS si gibi bir sınav.Artı 8 senelik bir maraton sonra..
Bence tıptan başka bir kariyer seçmekte fayda var eğer sözelciyseniz.
14  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: Usmleturk Istanbul Bahar 2008 Bulusmasi : Mart 29, 2008, 08:04:49 ÖS
çok güzel bir buluşma oldu gerçekten.Katılan tüm arkadaşlara ve bora abiye teşekkürler..Fotoları bekliyoruz   Smiley
15  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (match) - 2008 : Mart 27, 2008, 10:17:25 ÖS
 Grin burakb merhaba..
çok utandım gerçekten Cheesy ya spiderman yazacaktım superman yazmışım yanlışlıkla Smiley
smallville'de de geçiyordu galiba böyle bir söz ama evet aslı örümcek adama aittir Smiley
Sayfa: [1] 2 3