Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6430 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1077 Üye - Son üye: gloria
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 17
1  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step2ck tecrubelerim ve skorum :) : Dün 11:32:04 ÖS
 Esra' cigim tebrik ederim  Bonus
2  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: ECFMG için transkript doğrulama işlemleri ne kadar sürer? : Temmuz 22, 2008, 07:17:17 ÖS
 Diplomalarin okul tarafindan hazirlanmasi, Saglik Bakanligi'nca onaylanmasi gerekiyor. Bu da okula gore degisir ama iki ayda yetismesi biraz zor.

Diplomani aldiktan sonra ECFMG ye ulastirman bir haftani gecmez, ECFMG' yi de arayip FedEx ucretini odeyerek okuluna bir an once gonderilmesini saglarsin. Okulla da irtibatta olursun devamli, hatta orada olursan daha bile kolay olur, onlar da aldiklari gun halledip, yine FedEx ile geri gonderirler. Yalniz bu belgelerin ECFMG tarafindan isleme konulmasi 4-6 hafta suruyor genelde.

Tum bunlar goz onune alindiginda, mezun oldugun sene icin sertifikasiz basvurman daha akilci gorunuyor. Bahsettigim islemler  de peyderpey hallolacaktir.

Sertifikani garanti etme istegini de anliyorum. O vakit, bir sonraki sene icin basvurabilirsin (Ortalama insan omrunde bir senenin  yaptirimi o kadar az ki). Bu arada da Amerika' da cesitli tecrubeler (klinik- arastirma) kazanip, basvuru icin elini daha da kuvvetlendirebilirsin. Dustugunu dusundugun anda bir avuc toprakla kalkarsin yerden.

Hangisini secersen sec, bu kadar derin dusunup, boyle temkinli davranmandan ileride ne kadar basarili olacagin belli zaten.

Iyi calismalar,

Gamze
3  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CS / Ynt: Step 2 CS Temel bilgiler : Temmuz 21, 2008, 05:42:52 ÖS
 Ben de oyle biliyorum Dogan da, Ulas sonucun beklediginden erken geldigini soyleyince; daha onceden sinav sonucunu almis arkadaslarin ne diyeceklerini merak ettim. "Zaman diliminin ilk yarisi girenlerin sonuclari da erken aciklanir" ya da "Ben su tarihte girdim; aciklanma periyodu suydu, sonucum da su tarihte aciklandi" gibi.
4  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CS / Ynt: Step 2 CS Temel bilgiler : Temmuz 21, 2008, 03:42:39 ÖS
 CS sonucu, ECFMG' nin belirledigi takvim araligindan daha once de aciklanabiliyor mu?
5  Başucu Kaynakları / Türkçe Köşesi / Ynt: Forumda dil ve Türkçe : Temmuz 17, 2008, 05:48:55 ÖÖ
 Var  Bonus

Ulas' cigim sen de cok sekersin Wink Wink Wink...
6  Başucu Kaynakları / Türkçe Köşesi / Ynt: Forumda dil ve Türkçe : Temmuz 14, 2008, 11:54:55 ÖS
 Usmleturk Sevgi Yumagi  Bonus
7  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: TUS'a girdikten hemen sonra kayıt yaptırıp ABD'ye gitmek : Temmuz 08, 2008, 05:51:20 ÖS
 Sevgili Sermet,

Tam olarak ne yapmak istedigini anlamadim. Butun plani kafanda cizmis gorunuyorsun ama biraz daha acik olursan belki biz de birkac cozum onerebiliriz. Isin sadece TUS' tan sonra, uzmanliktan onceki o minicik araya sikisip kalmaz.

1- Neden Amerika' ya gitmek istiyorsun?
2- Amerika' da ne yapmak istiyorsun, daha sonrasi icin ne gibi katkilari olacagini dusunuyorsun?
3- Gelecek 10 yil icin akademik planin nedir?

Bu kadar onemli sorulara cevap vermeden, kazanacagin bolumu, hastaneyi, ulkenin, egitim bolumlerinin yonetimlerini vs sorgulamak cok da akilci gelmedi bana. Oyle kucuk bir kisma odaklanmissin ki olmayan ayrintilarda boguyorsun kendini. Bir adim geri cekil; resmin tamamina bir bak bakalim; aslinda ne yapmaktasin?

Kolay gelsin,

Gamze

* Butun bu kisisel bilgileri cogul paylasima sunmak istemeyebilirsin. Tercih edersen, ozel ileti de gonderebilirsin.
8  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Kaynaklar : Temmuz 03, 2008, 04:58:49 ÖÖ
Herdemir,

Senin mantigina gore - gerci tip dilinde "cevir kazi yanmasin" diyoruz biz buna ama- calisma isteginin kitaba odedigin ucretle de dogru orantili olmasi gerekmez mi?

Enzim-substrat egrisi gibi mi yoksa sendeki ucret-calisma istegi egrisi Bonus? Hani bir noktada "bana yeter" diyebileninden...

Neyse, neyin seni daha cok motive edecegini en iyi sen bilirsin.

Sana da sevgiler, saygilar, iyi calismalar...
9  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Kaynaklar : Temmuz 01, 2008, 07:30:20 ÖÖ
Sevgili Herdemir,

Tum kaynaklari bizim forumdan ucretsiz "download" edebileceginin farkinda misin?
10  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CS / Ynt: STEP2-CS-CHICAGO-SINAV TECRUBESI : Haziran 30, 2008, 12:38:15 ÖÖ
Kisil merhaba,

Sinav icin tarih belirleme durumu cok rahat. Sinavlarinin tumunu birer gun arayla arabilirsin mesela.6ay- 1 sene sonra da alabilirsin. Ben de arayi actim mesela. Asil  kaygi duydugun azami bekleme sureci kismina gelirsek; tam hatirlamiyorum ama galiba ECFMG sertifikani almak icin bir kez girip gectigin sinavi, 7 sene bir daha almana gerek olmuyor. 7. senede bir sifirlama yapiliyordu galiba.

Ozetle, makul sarkmalara acik bir yontem. Yalniz gorusmeler sirasinda sinavlar arasindaki zaman farkini sorarlar. Sen de bu "cok gizli" asistanligindan bahsedersin Smiley. Saka bir tarafa, bu olabilecek en iyi mazeretlerden birisi.

Kaynaklara gelince = Hepsini Kaplan' dan calis bence, fazla dagilma. Goljan' in ses kayitlarini dinleyebilirsin, yolda, nobette vs. Sorular icin de Qbook' un ilgili bolumlerini oneririm.  Tum konular bitince de  Qbanki cozersin. Ya da konularla beraber Qbook- Qbank ilgili bolumleri cozebilirsin.

Kolay gelsin,

Gamze

11  USMLETURK.com / Şikayetler & Öneriler / Ynt: yola yeni koyulanlar : Haziran 29, 2008, 04:02:06 ÖÖ
Sevgili MBaykara -Antalyali misin?-,

Bu soylediklerinin hicbir onemi yok. Sankskirtce egitim veren, adi sani duyulmamis bir tip fakultesi mezunu da olsan - fakulten kutsal listede* yer aldigi surece- hersey sana bakiyor. Ingilizce dusunmen gereken son  engel. Zaten bu yola girersen bir ayagin da Amerika 'da olur; stajlar, gozlemcilikler ayarlarsin,dile asinaligini arttirirsin.

Bak daha universiteye baslamadan uzmanligin derdine dusmussun. Bence bu azim, okul seciminin cok onunde.

Simdiden hekimlik yasaminda basarilar dilerim.

Gamze

* Kutsal liste= ECFMG denilir bir kurum var -web sayfasina bir goz atarsin, fikrini artirir- bu kurumun da bir listesi var. USMLE basvurunun kabul edilebilmesi icin hangi ulkelerde, hangi tip fakultelerinden mezun olman gerektigini bildirir bir liste bu.

12  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CS / Ynt: STEP2-CS-CHICAGO-SINAV TECRUBESI : Haziran 29, 2008, 03:45:40 ÖÖ
 Kisil merhabalar,

Ben 18 Temmuz' da 2-CS' e; 20 Agustos' ta 2-CK' ya girecegim -Step1'i gecmistim.-

Sana nasil yardimci olabilirim?
13  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Kafam karıştı : Haziran 24, 2008, 11:00:41 ÖS
 Alper oncelikle hos geldin,

Sonralikla;

1- Canini sikma, sakin olmaya calis - kolay degil biliyorum ama bu siralar hangi isin kolay ki?!-
2- Konulari zaten yeterince okumussun, kitaplara tekrar donme
3- UW ' yi almayi bos ver, dikkatini dagitma; "yapilacaklar listesini" uzatmak anksiyeteni daha da arttiracaktir
4- Kaplan QBank' i bir kez daha onemli noktalari kucuk kartlara notlar alarak coz, bu kartlari yaninda tasi, her boslugunda goz gezdir.
5- NBME sinavi al, esas sinav tarihine en az 15-20 gun kalmis olsun
6- Kaplan QBank' i bir kez daha hizlica coz, kartlarini oku, #1 Aid' e goz gezdir.
7- Bir NBME'i sinavi daha al, esas sinava en az bir hafta kalmis olsun, ki -olmaz ama- sonucuna gore sinavi ertelemek gibi bir sansin olsun.
8- Sinavina gonul rahatligiyla gir, basaracagindan suphen olmasin.

Sevgiyle,

Gamze
14  USMLE Sınavlar Forumu / Gurur Tablomuz !.. / Ynt: STEP2CK SONUCUM GELDi :-)) : Haziran 20, 2008, 12:06:09 ÖÖ
Indirdim ben bunu Dogan' cigim ve daha once -belki de  sen ilk koydugunda- yuklemis oldugumu fark ettim. Ben 'Kaplan step1 Qbank' gibi bir sey bekledigim icin ilgimi cekmemis galiba:)

Cok tesekkur ederim.
15  USMLE Sınavlar Forumu / Gurur Tablomuz !.. / Ynt: STEP2CK SONUCUM GELDi :-)) : Haziran 19, 2008, 08:35:54 ÖS
 Gencturk' un elinde Kaplan CK QBank varmis, senin yoklugunda ondan isteyivermistim Smiley
Sayfa: [1] 2 3 ... 17