Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6457 Mesaj 577 Konu- Gönderen: 1080 Üye - Son üye: daphne
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 4
1  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step2ck tecrubelerim ve skorum :) : Dün 09:42:39 ÖS
Bravo, çok tebrik ederim, eminim CS'i de rahatlıkla halledersin. İyi şanslar.
2  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: ECFMG için transkript doğrulama işlemleri ne kadar sürer? : Temmuz 22, 2008, 09:31:33 ÖS
Mezun olduğum sene denerim, sonuçtan memnun kalmazsam sonraki yıl sertifikamla başvururum. Söylediğin gibi aslında pek birşey kaybetmiş olmuyorum. Bu kadar plan yaptıktan sonra artık çalışmaya başlasam iyi olacak. Smiley

Yardımın ve desteğin için çok teşekkürler.
3  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / ECFMG için transkript doğrulama işlemleri ne kadar sürer? : Temmuz 21, 2008, 11:19:51 ÖS
Arkadaşlar kafama takılan birşey var. Ben mezun olmadan ECFMG sertifikasyonu için gerekli tüm sınavları geçsem, temmuz 2010'da mezun olsam, diplomamın çıkması, fotokopisini almam, yollamam, transkript bilgilerimin doğrulanması gibi işlemler ne kadar sürer? Biliyorum başvuru için sertifika gerekmiyor ama olursa içim daha rahat edecek. Yetişir mi bu işler Eylül'e?
4  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: USMLE ile ilgili bilgi sahibi olanlara sorular : Temmuz 16, 2008, 04:50:32 ÖS
Merhaba,

Bu yola gerçekten girmeyi düşünen biri USMLE ile ilgili bilgileri başkalarından almaktansa resmi kaynağından okumayı tercih eder diye düşünüyorum. Adresi: http://www.usmle.org/
Özellikle bu sayfadaki Bulletin of Information'ı okursan herşeyi öğrenirsin. http://www.usmle.org/General_Information/bulletin/2008.html

Son soruna gelince, sınavlara hazırlık için yol gösterici site burası bence:) Tabi benzer İngilizce USMLE forumları da var.
Ana çalışma kaynağı olarak genellikle "kaplan lecture notes" öneriliyor. Ayrıntıları ve istisnaları için çalışma kaynakları ile ilgili bölümlere bakabilirsin. Bu kitapları internette arayıp bulabildiğimiz yerlerden indiriyoruz.

Bilgi sahibi olman açısından bence okuman gereken bir kitapçık daha var: ECFMG Information Booklet  http://www.ecfmg.org/2008ib/contents.html
5  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: YARDIM : Temmuz 13, 2008, 10:38:19 ÖÖ
Buradaki asistanlık süreni ABD'de saymazlar, ama kadın doğum için başvuru yaptığında aynı dalda asistanlığa başlamış olman avantaj sayılabilir. Yani ne zaman gitsen de orada 4 yıl uzmanlık yapman gerekiyor, bildiğim kadarıyla denkliği gibi bir şeyi yok bu işin, o yüzden gerçekten ABD'de kadın doğumcu olmak istiyorsan burada yaptığın asistanlık vakit kaybı oluyor.
6  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: YARDIM : Temmuz 11, 2008, 10:48:17 ÖS
merhaba gynecologist,
Bu işler derken neden bahsediyorsun? ABD'de uzmanlık yapmak istiyorsan ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Ne de olsa burada yaptığın uzmanlık orada geçerli değil. Uzmanlığını burada tamamladıktan sonra ABD'de yan dal eğitimi almak istiyorsan da USMLE'yi yakın zamanda geçip ECFMG sertifikanı alman gerekir.
Ama unutma burada tamamladığın uzmanlıktan sonra yan dal eğitimi alabilsen bile sonrasında ABD'de çalışamazsın. Bunun için mutlaka uzmanlığını ABD'de yapmış olman gerekir.

7  Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: maryland : Temmuz 01, 2008, 09:53:57 ÖS
Çok güzel toparlamışsın, teşekkürler.
8  USMLETURK.com / Şikayetler & Öneriler / Ynt: yola yeni koyulanlar : Haziran 29, 2008, 10:46:18 ÖÖ
Hoşgeldin,

Ben İstanbul Tıp Fakültesindeyim, 4. sınıfı bitirdim. İngilizce ya da Türkçe tıp eğitimi seçimine yardımcı olabilecek birkaç şey söylemek istiyorum. Fakülteye girmeden biraz İngilizce ya da Fransızca öğrenmiş olmak Latince terimleri anlamayı ve dahası yenilerini öğrenmeyi çok kolaylaştırıyor, zaten çoğu farklı bir okunuşla dilimize girmiş durumda. Ayrıca dersler Türkçe anlatılsa da hocalar birçok terimin yanına İngilizcesini yazıyor ya da dersi anlatırken "literatürde şöyle ifade ediliyor" veya "yabancılar şöyle diyor" şeklinde söylüyor. Yani sen bir roman okuyacak kadar İngilizce biliyorsan, bizim fakültedeki eğitimle İngilizce tıp kitabı okuyacak hale gelirsin. Normal ders çalışmana ek olarak İngilizce kitaplar da okursan vakit buldukça bir eksiğin kalmaz. (Örneğin 3. sınıfta Robbins Patolojinin İngilizcesi faydalı olabilir.)

Cerrahpaşa İngilizce Tıpta okuyan arkadaşlarım verilen İngilizce eğitimden pek memnun değiller. Hocaların çoğunun İngilizcesi pek iyi değilmiş, Ulaş Abinin söylediği gibi kafayı gözü yara yara anlatıyorlarmış dersi. Bir de yazılı sınavları pek İngilizce bilmeyen asistanlar kontrol ettiği zaman cevap anahtarındakinden farklı kelimeler, cümle yapıları kullandığın için puan kırabildiklerini duymuştum. Üstelik zaten klinik rotasyonlara geçtiğinde bu dil olayı daha da saçmalaşıyor, sonuçta İngilizce konuşan hasta yok.

Sonuç olarak bence iyi bir Türkçe tıp fakültesine girmek daha iyidir.

Bir de bu konudan çok ayrı bir önerim olacak. Bizim fakülte yılda 350 kişi alıyor, bence bu eğitimi çok zorlaştırıyor, hocayla öğrenci hiç muhatap olamıyor diye düşünüyorum. Belki kontenjanı daha düşük fakültelerde bu durum daha iyi olabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Başarılar, iyi şanslar.
9  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: Step2 Ck sınav deneyimlerim : Haziran 25, 2008, 10:28:10 ÖS
Geçmiş olsun, tebrik ederim.
10  USMLE Sınavlar Forumu / Gurur Tablomuz !.. / Ynt: STEP2CK SONUCUM GELDi :-)) : Haziran 18, 2008, 09:55:02 ÖS
Tebrikler...
Önümüzde bu kadar başarılı örnekler olması çok umut verici, çok sevindim.
11  USMLE Sınavlar Forumu / "Residency" - Uzmanlik Egitimi / Ynt: Radyoloji ihtisasi : Haziran 18, 2008, 12:13:06 ÖS
Böyle bir seçim yapmaları bile çok hoş, tebrik ederim:)
12  USMLE Sınavlar Forumu / "Residency" - Uzmanlik Egitimi / Ynt: Obs/Jin düşünen-başvuruda bulunan-bu branşta çalışan arkadaşlar.. : Mayıs 26, 2008, 06:27:53 ÖS
Kadın doğum ihtisası sonrası board sertifikasyonu için 2 yıl  gerekiyor sanırım. Bu konuda bilgisi olan var mı?
13  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Kaynaklar : Mayıs 26, 2008, 12:54:22 ÖS
Ben webprep audiolarını bulamadım bir türlü.
14  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Kaynaklar : Mayıs 25, 2008, 08:23:06 ÖS
Doruk,
Bahsedilen kaynaklar kaplan lecture notes, home study program değil.
15  Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: Chicago, Illinois : Mayıs 20, 2008, 08:11:19 ÖS
İyi şanslar, umarım herşey istediğin gibi olur.
Sayfa: [1] 2 3 4