Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6088 Mesaj 559 Konu- Gönderen: 1049 Üye - Son üye: grcgkc
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 7
1  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: 2007 Kaplan CenterPrep : Dün 07:01:06 ÖS
Ertuğrul, ben de vakit bulduğumda videoları indirebileceğimiz başka sitelerin ve bağlantıların olup olmadığına bakacağım. Çok büyük bir boyuta sahip, ama yine de denemekte yarar var. Yapabileceğimizi düşünüyorum.
Sağlıcakla,
Doğan...
2  USMLE Sınavlar Forumu / Pathology / Ynt: Goljan: Rapid Review Pathology 2E : Dün 06:58:22 ÖS
Merhaba,
Kitabın pdf formatı:
http://mihd.net/cl4u2r/__e93144e__via_gigapedia.info__.html
http://mihd.net/u6avod/__173144e__via_gigapedia.info__.html
Sağlıcakla
Dodo

Not: Kısa bir süre sonra "dosyalar" bölümüne taşınacaktır.
3  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: 1 Temmuz, bilgi-tebrik : Temmuz 04, 2008, 07:46:16 ÖS
Rica ederim Hasan,
Bu arada parça parça da olsa, kaplan biyokimyanın dosya boyutunu internete yüklenebilir düzeye indirdim, uygun bir internet erişimi yakaladığımda dosyayı yükleyeceğim.
Sen bu arada internetten "djvu viewer" indirmeye bak, çünkü dosyanın uzantısı bu olacak.
Sağlıcakla
DOdo
4  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: 1 Temmuz, bilgi-tebrik : Temmuz 03, 2008, 09:41:57 ÖS
    Hasan "match" in başlayıp bitmesi gibi bir şey söz konusu değil, malum "match" yerleştirme işlemi. Anladığım kadarı ile programlara başvurma tarihinin başladığı 1 Eylül'ü kast etmişsin.
    Bizim belgelerimizi postaladığımız ve bunları tarayarak ERAS a gönderen ECFMG, bu yıl yaptığı açıklamada, bu tarama sürecinin 4 hafta süreceğini, ve adayların yollaması gereken belgelerin( ki bizim için: dekan mektubu, referans mektupları, transkript) bir an önce ellerine ulaşmasını öneriyorlar.
    Token, yabancı mezunların ECFMG'den, ERAS a kaydolabilmeleri için 75 dolar karşılığında aldıkları, bir kereye mahsus, kayıt işlemini yapabilmeleri için internet üzerinden kullanılan 14 haneli bir kod. Bununla erasa kayıt oluyor, "AAMC ID" alıyor, başvurularınızı hazırlamaya(CV, "personal statement", vs vs) buradan başlıyorsunuz. ECFMG de sizin yolladığınız, ilk paragrafta yazdığım belgeleri ERAS'a yolluyor. Siz 1 Eylül itibari ile başvurunuzu yapmaya başladığınızda, ERAS bütün belgelerinizi, elektronik ortamda program direktörlerinin görebileceği posta kutularına atıyor ve sonrası bildiğin üzere görüşmeler, listelerin yapılması ve "match" olarak geliyor.
    Lafın kısası, anında almanıza gerek yok bu "token" denilen 14 haneli kodu. Ama bunu almadan işlemlere başlayamazsınız. 1 Eylül'de hemen başvurularımı yapayım, beklemeye kalmayım, ya da olabilirse(??) görüşme teklif ihtimallerimi arttırabileyim derseniz, ECFMGe yollayacağınız belgelerin 1 Ağustos'a( 4 hafta süre istedikleri için) kadar ellerine ulaşması gerekir. Ellerine ulaşınca da, tarayıp taramadıklarını, ne durumda olduklarını internet üzerinden öğrenebiliyorsunuz zaten.
    Umarım yardımcı olmuşumdur. Açıklayıcı olmadığım bir yer varsa lütfen ekleyin, ya da düzeltiniz.
    Sağlıcakla...
    Doğan..

ek: ECFMG'ye ödediğiniz 75 dolar dışında, ERAS a programlara başvurularınızı yollarken program ve sayısı başına(1-10 arası: toplam 60, 11-20 arası program başına 8, 21-30 arası program başına 15, 30 programın üstüne program başına 25 dolar); ve ayrıca "match" için de NRMP ye tek seferlik(40 dolar) ödemeler yapıyorsunuz.

Ayrıntılar için
www.nrmp.org
http://www.aamc.org/students/eras/start.htm
http://www.ecfmg.org/eras/index.html
http://www.aamc.org/students/eras/resources/downloads/2009myerasresidency.pdf
5  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / 1 Temmuz, bilgi-tebrik : Temmuz 03, 2008, 01:37:34 ÖÖ
Forum Merhaba,
Sonunda!!!, tüm zorlukları sabrederek, inanarak, vazgeçmeden, pes etmeden aşarak Amerika'da asistanlıklarının ilk günlerini yaşayan forum üyelerini tebrik ederim. Umarım her şey gönlünüzce olur. melek    Bonus

Bunun yanında, 1 Temmuz olması itibari ile, 2009 Match'inde yer alacak adaylar için, ECFMG sitesinden "token" verilmeye başlandığını da hatırlatmak isterim. Token başvurusu yapan adaylar, parayı ödedikten sonra, siteye olan aşırı yüklenme yüzünden, numaralarını birkaç saat gecikmeli alabilirler. Bunun yanında, ilk gün sitede problemler oluştuğunu ve çözüldüğünü de hatırlatmak isterim. Bir sıkıntınız olursa, endişelenmeyiniz.

Sağlıcakla,
DOdo
6  Genel Forumlar / Konu Dışı / Ynt: Tesekkur ve kutlama : Temmuz 03, 2008, 01:25:53 ÖÖ
Merhaba,
Doğum günlerinin forumdan öğrenilebildiğini "genel yürütücü" olmama rağmen bilmiyorum, bakmam gerekecek Smiley
Ayrıca, 30 Haziran'da da Bora'nın doğum günü idi, yeni fark ettim. Sad
Forumda emeği geçen bu iki kişiye ben de teşekkürü bir borç bilir, doğum gününün buna bir vesile olmasından dolayı da mutluluğumu belirtirim.
İyi ki doğdunuz, nice mutlu, sağlıklı, sevdiklerinizle beraber yıllara, Ulaş ve Bora.
Stop.
Smiley
DOdo
7  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: azerbaycan : Temmuz 03, 2008, 01:20:10 ÖÖ
Merhaba,
IMED'de yazan şekli ile "Azerbaijan State Medical University" ve "Khazar University" ECFMG tarafından tanınan tıp fakülteleri...
Bu da herhalde okulunuzun linki:
http://imed.ecfmg.org/details.asp?country=156&school=&currpage=1&cname=AZERBAIJAN&city=&region=&rname=&mcode=913020&psize=25
Sağlıcakla,
dodo

ek: Denklik ile ilgili olarak lütfen forumu dikkatli bir şekilde inceleyiniz.
8  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Kaynaklar : Temmuz 01, 2008, 11:52:31 ÖS
Merhabalar,
Hacettepe donem 4 ogrencisiyim. Step 1 ve 2 ye kaplandan calismayi dusunuyorum. Acaba kaplanin 2002 versiyonu ile 2008 i arasinda bir fark var mi diye merak ediyorum. Craigslist den step 1 serisini almak istiyorum ama 2008 ile 2002 arasinda 3-5 kat arasi fiyat farki oluyor. Gercekten 2008 basimi bu kadar paraya deger mi?

Sevgili Herdemir,

Tum kaynaklari bizim forumdan ucretsiz "download" edebileceginin farkinda misin?

Gamzecigim, alistira alistira mi soyleseydik, ne yapsaydik?  Grin

Tabi öncelikle biraz aktif olup, mesaj limitini geçmeli ki, bu ücretsiz kaynaklardan yararlansın.  Grin
9  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: Askerlik ve USMLE : Haziran 29, 2008, 05:19:04 ÖS
Merhaba,
Mezuniyetten sonraki ilk tecil, yani aralıkta çıkan yasa ile 2 yıla kadar olan erteleme, herhangi bir sebep sorulmadan yapılan bir prosedür. Zorunlu hizmetten istifa etseniz de etmeseniz de, evde otursanız da, 2 yıl boyunca askerlikle probleminiz olmaz.
Mezuniyet gününüzden 2 yıl sonrasına kadar askerliğiniz tecil edilir.
Bunun dışında eğer uzmanlık sonrasından bahsediyorsanız, yedek subay adayı olduğunuz için 2 ayda bir teslim döneminiz gelir(çift ayların ilk beş günü) bu dönemde belli bir mazeretiniz varsa bunu askerlik şubesine gider bildirir, bakaya kalırsınız, savcılık hakkınızda bir dava açar(bakaya kalma), mazeretiniz geçerli ise, o askerlik döneminde teslim olmanıza gerek kalmaz. Sonuç biraz geç gelir, örnek vermek gerekirse bir hastalık nedeni ile bir raporunuzu (gerekli bir mazeret) askerlik şubesine sunduğunuzda herhangi bir sorun yaşamazsınız(askerlik şubesi raporunuzla birlikte durumunuzu savcılığa bildirir, savcılık soruşturmayı yapar, gerekli sebebiniz olduğu için, suçsuz bulur, sonuçla ilgili bir kağıdı adresinize postalar), önemli olan bunu teslim döneminden hemen sonra yapmanız, lakin teslim döneminde bunu yaparsanız, raporunuzun geçerliliği bir askeri hastanede sorgulanabilir, süreç biraz karışabilir. Bu prosedür için bir yaş sınırı olup olmadığını ise bilmemekteyim. Öğrenmeniz de yarar var.

Eğer askerliğinizi uzmanlıktan sonra, mecburi hizmet nedeni ile erteletti iseniz, çalıştığınız yere ya da sağlık müdürlüğüne asker alma dan mecburi hizmetiniz sona erdiğinde askere gitmeniz gerektiğine dair bilgilendirici ve uyarıcı bir yazı gelir.
Sağlıcakla
DOdo
10  USMLETURK.com / Şikayetler & Öneriler / Ynt: yola yeni koyulanlar : Haziran 29, 2008, 08:37:45 ÖÖ
Merhaba,
"MBaykara" önce foruma, daha sonra tıp camiasına hoş geldin.  Smiley
Bu aileye(tıp) girmeye karar vermek; uzun üzün düşünerek, ne istediğini, ne yapacağını, hayatın ve insanların senin için ne ifade ettiğini çok iyi bilerek yapman gereken bir hareket. Karşında şeytanın avukatlığını yapacak tanıdıkların, yanında seni destekleyecek arkadaşların, ve en önemlisi kendi benliğin olacak. Bu karar, sıradan bir karar olmamalı. Bu karar sürecinin sonunda kafanda hiçbir şüphe olmadan bu adımı rahatlıkla atmış olman gerekecektir.
Henüz tıp camiasının içine girmedin. Dünyada çok az insan, içinde bulunmadığı koşulların neler getirebileceğini, içinde bulunurken getireceklerine yakın bir oranda tahmin edebilir. Bu yüzden düşüncelerin, hayata bakışın, hayatın elinde olmayan kısmı ve daha yüzlerce değişken hayatında seninle birlikte hareket edecek ve sana yön verecektir.
Bence tıp camiasına ve sonrasında Amerika'da uzmanlığa karar verdi isen, bu düşüncelerin hepsini mantık ve duygu süzgecinden geçirmeye başlamışsındır demektir. Benim önerim, güvendiğin, tanıdığın hekimlerden tecrübelerini dinlemek olacak.
Bu mesleği para için mi, insan için mi, bilim için mi, yapacağına cevaplar bulmalısın bence. Bunlar ilk başta aklıma gelenler... Ayrıca bu meslek fedakarlık ister, azim ister, dürüstlük ister, en azından bir hekimde olması gerekenler budur.
Bundan sonra da "Neden Amerika?" sorusuna verdiğin cevaplar belki değişir, belki fikirlerin pekişir. 
Sorduğun hangi fakülte sorusuna, bu söylediğin fakültelerin ikisinde de okumuş üyeler en doğru cevabı verecektir. Bu konuda yorum yapmayacağım, ama dil konusunda-şu anda nasıl bir ingilizcen var bilmiyorum ama- Türkiye'deki hiçbir tıp fakültesinin sana harika bir katkı yapacağını düşünmüyorum, kendi kendine halledeceğin bir durum olacaktır kanaatindeyim. Gamze'nin dediği gibi bu önündeki son engel olacak bence de.
Umarım hayatının, bu yeni dönemi sana arzuladığın, hayal ettiğin şeyleri sunar.
Unutma, her şey hayal etmekle başlar...
Eğer bu yola girmeye karar verdi isen, aramıza hoşgeldin... melek
Sağlıcakla
DOdo
 Smiley
11  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1 basvurusu-mecburi hizmet??Lutfen yardim : Haziran 22, 2008, 05:28:31 ÖS
Merhaba,
Öğrenci iken başvurarak, mezunken ECFMG nin her adaydan istediği diploma konusunda, Sağlık Bakanlığı ile sıkıntı yaşama ihtimalini biraz azaltırsın. Forumda bu konuda yazılar var, onları da okuyabilirsiniz.
Şimdi ECFMG den 8 haneli numarani iste, 5 iş günü içinde gelir, onunla hemen internet(IWA) üzerinden öğrenci olarak başvurur, 10 dakika içinde bu başvurunu bitirir, başvuru sonunda alacağın çıktıyı"öğrenci" olarak dekana onaylatır, ECFMG ye yollar, bu işten yırtarsın. Sonuç mezunken eline geçer, eğer fakülten sorun çıkartmazsa bu sonuçla ya da fakülteden alacağın yazı ile, diploma fotokopin ECFMG'ye gitmiş olur.
Yine de bu konuda, ayrıca bir başlık var forumda, onu okumanız iyi olacaktır.
Sağlıcakla
DOdo

sitedeki bir başka link: http://www.usmleturk.com/forum/empty-t587.0.html
12  USMLE Sınavlar Forumu / Gurur Tablomuz !.. / Ynt: CS tecrübelerim. : Haziran 20, 2008, 08:56:09 ÖS
"Neuro" çok tebrik ederim, hadi hayırlısı artık, bir de darısı başımıza. Smiley

Sağlıcakla
DOdo
13  USMLE Sınavlar Forumu / Pathology / Ynt: kim, ne yapiyor? : Haziran 20, 2008, 04:02:59 ÖÖ
Konuya farklı bir noktasından gireceğim, hassasiyeti bozacağım için şimdiden özür diliyorum. şeytan
Amerika'da rakı bulabileceğimiz bir yer mi var? şeytan Neresi orası? Bir rakı gurmesi olarak, buradaki zamanımın(ki 1 aydır buradayım) zindan olmasına sebep olan en büyük faktörlerden biri bu. Ayrıca Ulaş senin mangal dediğin, bu Amerikalıların grill deyip, çat bir çakmakla yakıp, sonra 5 dakikada dumansız falan yaptıkları ise, ben ona mangal demem; şayet mangal sabır, tecrübe, azim ve en önemlisi paylaşma kelimelerinin birleşiminden oluşur.  Grin
Keşke öyle bir fırsat olsa da, şöyle "usmleturk 1. mangal gunu,"Amerika" adlı bir konu başlığı açma imkanını yakalasak. ne güzel olur!
Bora 20 hazirandan sonra amerikada olacaktı, kim bilir, belki ev işini hallettikten sonra, şöyle amerikan çöllerinin ortasında, körükleyerek mangal yapıp keyif çatacağımız günler olur.  Grin
Konu mangal ise USMLE, TUS geride kalır.
Konuyu dağıttığım için özür diliyorum. melek Bİr daha yapmam.
Sağlıcakla
DOdo
14  USMLE Sınavlar Forumu / Gurur Tablomuz !.. / Ynt: STEP2CK SONUCUM GELDi :-)) : Haziran 19, 2008, 09:24:34 ÖS
Hımm melek
Step 2 nin tüm kaynaklarını foruma önceden yüklemiştim. 
step 1 kaplan 2006-2007: torrent http://thepiratebay.org/tor/3969301/Kaplan_Lecutre_notes_2006-7
step 2 ck: qbook+qbank(sayfa resmi): http://rapidshare.com/files/108431432/jsbchcnndmnr2.rar.htmlbunlar özel bölüm- kaplan kitapları linkinde mevcut. Cevap geldikten sonra buradan kaldıracağım.
Sağlıcakla
Dodo Smiley Smiley
15  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CS / Ynt: STEP2-CS-CHICAGO-SINAV TECRUBESI : Haziran 19, 2008, 08:28:22 ÖS
Merhaba,
17 Haziran'da Step 2 CS'ye Chicago'da girdim sonunda. Hazırlık aşamasında yaşadığım şeylerden kitap çıkartsam en çok satanlar listesine girerdi herhalde Smiley, inşallah güzel bir sonucunu, tecrübelerimle 6-7 ağustos'da sizinle paylaşırım.
Kısaca söyleyeceğim şey ama, first aid step 2 cs kitabının 4. bölümünü oluşturan 27 adet "practice cases" den başka bir yerden vaka çıkmamış olması idi. Sonuç elime geçtikten sonra, uzun uzun tecrübelerimi yazmayı düşünüyorum; çünkü tecrübe paylaşımının en önemli olduğu sınavın bu sınav olduğunu düşünüyorum.

Sağlıcakla
DOdo
Sayfa: [1] 2 3 ... 7