Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6090 Mesaj 559 Konu- Gönderen: 1049 Üye - Son üye: grcgkc
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 4
1  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: H1b vize : Nisan 24, 2008, 04:21:15 ÖS
Arkadaslar uzun bir zamandir siteyi ziyaret edememistim H-1B vize basligini bugun farkettim Tongue

Benim kabul edildigim hastane,vize islemleri icin her asistanin kendi avukatini tutmasini istedi. Daha onceki yillarda asistanlarin vize islemlerini yurutup,prosedur konusunda bilgili olan bikac avukat onerdiler. Boylelikle,en cekindigim noktalardan biri olan 'Bu isi yapabilecek avukati nasil bulacagim?' sorunu kendiliginden halledilmis oldu Wink

Benim su an bulundugum asama, dokumanlarimin 'GME(Graduate Medical Education) Office'e ulasmasini beklemek. Kontrat ve baglantili diger dokumanlar posta engeline takilip elime cok gec ulastgindan,gerekli evraklari,hastaneye ancak 10 gun once geri postalayabildim. Geri donuste de benzer bir rotar yedigimden,dokumanlar 1-2 gun once program koordinatorune ulasti. Pazartesi tum belgeleri ,'GME Office'e gondereceklerini ve avukatimin o noktada devreye girmesi gerektigini soylediler. Avukat,'GME Office' ile baglantiya gecip de vize basvurusu icin gereken dokumanlara ulasinca,Kibris'a dilekceyi(visa petition) postalayackmis. Ben de imzalayip bu belgeyi ona geri ulastirinca, o bahsedilen 15 gunluk 'onay bekleme sureci' baslayacak sanirim. Bu proseduru yeni yeni ogrenmeye calisiyorum. Yanlis bilgi verdiysem daha bilgili arkadaslar duzeltsin lutfen.

'Yalnız vize nin ilk günü 1 Temmuz olarak görünüyor. Bu ne demek? O gün mü girmem lazım?'TUTU.... Tutu'nun sorusuna gelince... Asistanlik egitimi baslangic tarihi 1 Temmuz oldugundan,bu amac icin alinan H-1B vizeleri 1 Temmuz'da basliyormus. Vize baslangic tarihinden de,en fazla 10 gun once girebiliyormusuz ABD'e(yani en erken 20 Haziran'da giris yapabilcez maalesef) Sad   Beni bu tarihle ilgili en fazla tedirgin eden konu,ev meselesi... Kibris'tayken ev bulabilmek icin 'www.rent.com','www.forrent.com' vb sitelere bakiyorum ama ordaki bikac fotografla ev begenip, depozito yatirmak cok saglikli gelmiyor kulagima Roll Eyes  Bu konuda,daha onceki yillarda yerlesmis arkadaslarimin fikrini alabilirsem cok sevinirim. 

Bora'nin da esprisini yaptigi gibi,vize surecini bizim icin kolaylastiran Ms. Anitha'ya burdan selamlar,hurmetler  Grin Grin
2  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (match) - 2008 : Nisan 24, 2008, 03:42:55 ÖS
Merhaba Dodo Cheesy

Internken USMLE sinavlari hakkinda hic bilgim yoktu biliyorsun. Sonra ani bir kararla rotayi bu yone cevirdim... Iyi ki de oyle yapmisim Wink Match sonucuyla butun stres ve yorgunluklar unutuldu. Simdi geriye kagit isleri kaldi. Vize sureci basladi. Darisi tum emek veren arkadaslarimin basina.

2006 jenerasyonunun en bilincli ve kararli USMLE yolcularindan biri sendin 8)Zorunlu hizmet engelini de astin Dogancim. Insallah seneye ABDde goruscez Smiley

Muyo, sana da iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Haziran ayinin 2. haftasindan sonra NJde olmayi planliyorum,vizeyle ilgili bir sikinti cikmazsa. Sizlerle bulusmak ve 'NY-NJ arasinda kalanlar' grubuna katilmayi cok isterim. Gorusmek dilegiyle Cheesy Cheesy
3  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (match) - 2008 : Nisan 07, 2008, 03:16:29 ÖÖ
Yeniden merhaba arkadaslar Smiley

Tebrikler ve iyi dilekler icin cok tesekkur ediyorum herkese Cheesy  Uzun bir maceranin ardindan sonunda hepimiz guzel yerlere yerlestik Cool. Benim eslestigim program Drexel University College of Medicine/St.Peter's University Hospital. New Brunswick,NJ'de bir OB/GYN programi...

Hepimizin yolu acik olsun,kolay gelsin arkadaslar Smiley

Gulden
4  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (match) - 2008 : Mart 17, 2008, 08:08:22 ÖS
Merhaba arkadaslar Cheesy

Sizinle cok guzel bir haber paylasmak istiyorum: Bora da ben de match olmusuz Smiley Grin. Persembe aksami TR saatiyle 20.00de ise nereye match oldugumuz belli olacak. Hadi hayirlisi bakalim Wink

Gulden
5  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (match) - 2008 : Şubat 03, 2008, 05:53:47 ÖS
Boracim hadi hayirlisi,gorusme telasi da sonunda geride kaldi Wink  Simdi sirada Match gununu beklemek kaldi ama bu da hic kolay degilmis yani Smiley

NYU gorusmenin iyi gecmesine cok sevindim. 1-2 haftaya kadar 'rank list'imizi de gondermemiz gerekiyor sanirim. Sonrasi super heyecanli bi  bekleyis Shocked

Hepimize bol sans Smiley

Gulden
6  USMLE Sınavlar Forumu / Gurur Tablomuz !.. / Ynt: SINAV SONUCUM GELDI :)))))) 99 : Ocak 24, 2008, 06:57:12 ÖÖ
Cok cok tebrikler gencturk14 Smiley  Sinav sonucunu ogrendigin andaki coskunu tahmin edebiliyorum  Grin Ben evde yerimde duramiyordum,zip zip zipliyordum Grin

Simdi bu coskuyla, geciktirmeden step2 CK'e basla birkac hafta dinlendikten sonra. Bundan sonrasi corap sokugu gibi gelecek. Bir kez o sinav tecrubesini edindin mi,ikinci sinavindan once guzel guzel uyur,sinav gunu de tum performansini ortaya koyarsin Cool

Guzel haberlerinin devamini bekliyorum. Sonucun tadini cikar Wink

Gulden Smiley
7  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Ocak 22, 2008, 08:10:56 ÖÖ
Boracim valla inan ben de IV doneminde kesin gorusuruz diye dusunuyordum ama tum IVleri 20 gune sigdirmaya calisinca iki ayagim da bir pabuca girdi Grin

Ama bira sozumu unutmus degilim Grin  Burda bulusamadik,insallah Ankara'da Wink O da olmazsa Kibris'ta mangal basinda Cool
8  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Ocak 21, 2008, 05:39:30 ÖS
Boracim sen Istanbul'da alternatif toplantiyi  yap,sonra Ankara'da bizimle de bulusursun Wink   Ankara toplantisi sensiz olur mu hocam  Smiley

Alpi,28 veya 29 Subat'ta toplanalim demistim. Mehmet19 arkadasimizin nobet listesi Subat basinda belli olunca,ona da uyan gunu secer aksamuzeri Bahceli 7'de toplaniriz,ne dersin?

Gorusmek dilegiyle Cheesy
9  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (match) - 2008 : Ocak 21, 2008, 05:34:42 ÖS
Boracim, gorusme gunu eminim cok guzel gececektir. Sen,orda da program diretoruyle ahbap olursun 1-2 saat icinde Cheesy  Ama 'wine&cheese' gecesinde dikkat Shocked Psikiyatrist tayfa, ne zaman hangi gozlem pesinde olduklari belli olmaz Wink

Bol sanslar arkadasim Smiley

Gulden
10  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Ocak 20, 2008, 05:53:12 ÖÖ
Merhaba Nuri,

Ankara'daki toplantiyi 29 Subat'ta yapalim diyorum,gelecek arkadaslar icin uygun olursa. Aksamuzeri 5 gibi Bahceli'de 7.Caddede bulusup begendigimiz bir kafede otururuz Wink Senin de katiliminla 5 kisi olduk sanirim.

Basvuruya gelince:
1-'Identification number', USMLE/ECFMG ID olmali. Yani ECFMG'den aldigin numarayi yazmalisin,okul numaranin bu basvurularda hicbir yerde onemi yok.

2-'Title of medical degree': MD(Medical Doctor) ABD'de iki cesit medical degree var benim anladigim kadariyla. Biri MD(Medical Doctor), digeri de DO(Osteopathic physician)
Bizlerin derecesi MD ozetle.

3-'Date you completed requirements for the final medical diploma': Senin de dusundugun gibi mezuniyet tarihin.

4-Kita, Avrupa olmali evet.

5-En son aldigin ECFMG ID'ni kullanmakta yarar var. Zaten aldigin e-postaya gore bir onceki iptal edilmis,yanlis anlamadiysam.

Internship kismini bos birakmamani tavsiye ederim,eger internship yilini tamamlayip mezun olmussan. Ama eger daha 6. sinifta degilsen tabi bos birakmalisin.

Iyi sanslar kolay gelsin Smiley

Toplantida gorusmek dilegiyle...

Gulden
11  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step 2 ck tecrübelerim : Ocak 19, 2008, 09:28:53 ÖS
Merhaba Sade Smiley

Forumda yeni isimler gormek gercekten cok guzel oluyor . Ictenligin ve basari dileklerin icin cok cok tesekkurler  Smiley

Ben de step2 CK icin sana bol sans diliyorum. 26 Mayis'a kadar tozunu attirirsin Wink  Step1'i ne zaman aldin,nasildi?

Iyi calismalar,kolay gelsin.

Gulden Cheesy
12  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step 2 ck tecrübelerim : Ocak 19, 2008, 03:16:18 ÖÖ
Dualari Mart'in 21'ne(Eslesme=Match gunu) dogru yogunlastirin arkadaslar o zaman Grin Bu iyi dileklerle ilk tercihime yerlesirim insallah Wink

28 veya 29 Subat'ta bulusmak uygun olur mu diye yazmistim Forum'a daha once. Serkanbe katilmak istedigini yazmisti. Mehmet19 da Ankara'da,umarim o da katilabilir. Sen de musait olursan simdiden 4 kisi olduk Wink

Gorusmek uzere...
13  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Ocak 17, 2008, 09:48:27 ÖS
Mehmet,Subat sonu ben de Ankara'da olcam. Bi bulusma yapalim, musait olan arkadaslarla toplanalim o zaman, ne dersin?

14  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Ocak 17, 2008, 06:01:56 ÖS
Merhaba youngdr,

Internship ve clerkship tarihlerini ben yazmistim step1 basvurumu yaparken. Eger hangi tarihlerde hangi bolumde oldugunu bilmiyorsan,Orenci Isleri'nden 'Medical Education Credentials' isteminde bulun. Hangi staji ne kadar sureyle yaptigin ve sorumlu ogretim gorevlisi kimdi, hepsi yaziyor orda.

Zorunlu hizmet konusunda bilgi sahibi degilim,seni yanlis yonlendirmek istemem.

Iyi sanslar,kolay gelsin Smiley

Gulden
15  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step 2 ck tecrübelerim : Ocak 17, 2008, 09:34:45 ÖÖ
   ;DEvet ben o Gulden'im Smiley 

Ben 2006 Haziran sonu mezun olmustum ve inan calisma maratonu bende de bitmedi. Simdi sirada step3 var. Subat 20-21.de almayi planliyorum. Sonrasinda Subat sonu 1-2 gunlugune Ankara'ya gelcem. O tarihlerde Ankara'da bir bulusma duzenlesek diye yazmistim forum'a ama simdilik 1 arkadastan ses cikti. Gelmek ister misin,musait olur musun 28-29 Subat gibi toplansak?

IM konusundaki fikrimi bildigim kadariyla aktarmaya calisayim. Pediatri ve IM, asistan kadrolari en genis olan uzmanliklarin basinda geliyor sanirim ve bu nedenle girilmesi en kolay branslardan diye biliyorum. IV sansini ve sayini artirmak ve dolayisiyla tercih yelpazeni genisletebilmek icin, step2 CK'den de guzel bir not ve sonrasindaki ABD deneyimi eminim sana guzel kapilar acacaktir.

Amerika'daki asistanlik programlariyla,hangi bransin ne kadar kompetitif oldugu ve basarili bir eslesme icin onceden planlaman gereken konularla ilgili daha genis bilgi edinebilmen icin sana 'Kenneth V. Iserson's GETTING INTO A RESIDENCY' kitabini step2 CK aldiktan sonra okumani tavsiye ederim. USMLE dusunen arkadaslar bu kitabi ne kadar erken okursa, o kadar iyi. Kafamizdaki bircok soruya yanitlar veren ve yol haritamizi onceden belirlememize yardimci olan bir kitap.Ben bu kitabi okumakta biraz gec kaldim. Ancak mulakatlar oncesi donemde okuma firsatim oldu. Kitap,mulakatlarda sorulan sorular ve onlara ne tur cevaplar vermemiz konusunda da oldukca yardimci.

USMLE basta cok uzun bir yol gorunuyor ama bir sinav geride kaldi mi, gerisi cok daha kolay Wink  Insallah step2 CK'den de guzel bir sonuc alir,isteklerini birer birer gerceklestirirsin.

Iyi calismalar,bol sanslar Smiley

Gulden
Sayfa: [1] 2 3 4