Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6444 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3
1  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step2ck tecrubelerim ve skorum :) : Dün 11:39:02 ÖS
gamze'cigim cok tesekkur ederim. sen napiyorsun, aldin mi cs'i?
ck sonucu sevinciyle cs sinavi anksiyetesi birlesmis durumda icimde, cok garip seyler hissediyorum Smiley
2  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CS / CS-Philadelphia : Dün 11:36:54 ÖS
arkadaslar merhaba,

onumuzdeki hafta persembe gunu philadelphia'da CS'e girecegim. daha once bu eyalette sinava giren var mi acaba? sinav merkezine yakin tavsiye edeceginiz otel var mi?
sinav gorevlileri iyi insanlar mi? Houston ve L.A. icin cok guzel seyler duydum da philly'den bahseden hic olmamis. simdiden korku sardi icimi Smiley bir de calisacak cok birsey yokmus gibi geliyor ya bana, en fenasi da bu sanirim.hasta odasina girip de kalakalmam insallah Smiley

sevgiler,
esra.
3  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step2ck tecrubelerim ve skorum :) : Dün 11:31:45 ÖS
cok tesekkur ederim ceylan : )
4  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (Match) - 2009 - : Dün 11:29:57 ÖS
muyo'cugum bu basligi actigin icin tesekkur ederim, tam da istedigim boyle birseydi Smiley

dodo'nun da dedigi gibi, cs'i halledebilirsem genel psikiyatri ve cocuk/genel psikiyatri kombine programlar icin basvuracagim. (bu programlarin hangileri oldugu konusunda hic bir fikrim yok simdilik.)

cs'i atlatinca da basvuru telasi baslayacak bakalim.
herkese bol sans simdiden!

esra.
5  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step2ck tecrubelerim ve skorum :) : Dün 09:10:29 ÖS
sevgili melike ve hakan, cok tesekkur ederim!

buarada ben de 2009 matchinin hayallerine kapiliyorum da haftaya bir cs var, ve ben bu sinava pek bi calisamiyorum. sanki calisacak hicbirsey yok gibi geliyor,step 1in ve 2nin o yogun iceriginden sonra boyle hissetmek dogal herhalde. kazasiz belasiz atlatsam su cs'i de keske.

esra.
6  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step2ck tecrubelerim ve skorum :) : Dün 07:15:07 ÖS
dogan cok tesekkur ederim Smiley

buarada bu sene(2009) match icin kimler basvuracak merak ediyorum,forumlari da cok siki takip etmedigimden belki bilmiyorum. biri benim buarada Smiley herkes haberdar etse kendinden guzel olur Smiley
7  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / Ynt: step2ck tecrubelerim ve skorum :) : Dün 07:11:20 ÖS
NBME denemesine deginmeyi unutmusum. ben NBME'nin 2. denemesini sinavdan bir hafta-on gun once falan aldim, sonuc 97ydi. Gercek sinav skorum da bildiginiz uzere 99.NBME sinavla baya korelasyon icinde, iyi bir skor alirsaniz, sinaviniz da ona uygun geliyor.ki nbme sorulari asil sinavla kiyaslayinca bana daha kolay gelmisti. bunu da sinav sonrasi moral bozma doneminde cok aci cekmemeniz icin diyorum Smiley

esra.
8  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CK / step2ck tecrubelerim ve skorum :) : Dün 06:59:19 ÖS
arkadaslar merhaba,

bu sabah itibariyle ck sonucumu ogrenmis bulunmaktayim, 248/99 Smiley
hemen hafizam tazeyken sinav tecrubelerimi yazayim. oncelikle kullandigim kaynaklar:
1.kaplan lecture notes (gayet kolay kitalar. psikiyatri,cerrahi,obg/gyn cok kolay okunuyor.en yogun ders dahiliye, pediatrisi de kolay,ama pediatriyi dahiliyeden sonra okuyun bence.) -2 kere okudum/cerrahisine vaktim yetmedi 1 kere okudum.
2.kaplan q bank -sinav icin cok ogretici olmakla beraber, bence 2 kereden fazla cozulmesine gerek yok. ben 2 kere cozdum hem cok sey ogrendim,hem de usmleworldu cozerken isimi kolaylastirdi.
3.usmleworld. -bu sizin ana kaynaginiz olsun. bence once kitaplari okuyun 2 kere falan, qbankla da beraber cozun ogrenin birseyler. sonra usmleworlde baslayin,iyi calisin.ben 2 defa cozdum, ilkini sure tutarak(cumulative performansim %67ydi ilk cozuste) pek sureyi yetistirme sikintim olmadigindan ve sinava da vaktim kalmadigindan 2. defa cozmeyi suresiz,aciklamalariyla beraber gosteren formatta cozdum. ben aciklamalarina yeterince vakit ayiramadim,ve usmleworlducok cok hizli cozmem gerekti vaktim kalmadigindan. bence UW icin iyi zaman ayirin. en az iki kez sureli cozun, aciklamalarini da okuyun. cunku sinav formati usmleworld'un aynisi. sinavda kac kere 'keske UW icin daha cok zaman verseydim,daha iyi calissaydim,aynisi resmen ama hatirlamamiyorum' dedim.)

kaynaklarim bunlardi, bence daha fazla dagilmaya hic gerek yok. kaplanin lecture videolarini izleyen arkadaslar da var, ben hic videolara bakmadim ne step1de ne step2de. sureniz darsa bence onlarla vakit kaybetmeyin. vaktiniz varsa Usmleworldu tekrar edin.cunku cok cok onemli.

bir tavsiyem de step1den sonra arayi acmayin. cunku bir cok soruyu step1 bilgileriyle yapiyorsunuz. ben ck'e calisirken kac kere step1 first aid kitabima baktim. kaplanin lecture notes'ta cok birsey yazmiyor zaten. ogretici guzel ama asil sinavi step1 birikiminizden yapiyorsunuz bence. o yuzden arayi acmayin.

arkadaslar, sinavi kolay zannetmeyin. gencturk de yazmis, sinav cok zor. yani UW zor zaten cozerken, bana sinav UWdan bile zor geldi. hatta ciktiktan sonra dedimki 'ilk stepten 99 almis olmasam bu sinavdan kalabilecegimi dusunurdum'. sinav zor ama skorunuz yuksek geliyor. moralinizi sakin bozmayin sinavda,acayip zor sorular var. ben bir cok blokta nerdeyse sorularin yarisini, en azindan ucte birini ata tuta yaptim.emin olmayi gectim, 'bu ne yaa??!!' dedim kac kere. oyuzden sakin moral bozmayin. sinavin formati bu.

ben ilk stepten ciktiktan 3 ay sonra aldim ck'i. 1.stepten sonraki ilk ay baya sallanarak, gayri ciddi calistim, sonraki iki ay iyi calistim. o yuzden bence 2 ay yeterli gibi bir sure ama usmleworld cozerken strese falan girmemek icin 3 ay verin bence sinav icin. tekrar tekrar soyluyorum usmleworld'e iyi calisin.sureli calisin. sorularin detayli iceriginden once,soruda ne sorduguna bakin. zaten bu tur taktikleri usmleworldu cozerken gelistireceksiniz. bazen mesela uzun uzun anlatiyor sonunda tanisini da veriyor.ve hangi ilaci verirsin falan diyor. o yuzden sorunun asil soru kismina once bakarak cozmeye calisin.

bir de 99 almak falan hic uzak gelmesin gozunuze. sadece yukardaki 3 kaynakla, (ki q bank bile olmazsa olmaz bir kaynak degil, asil onemlisi UW) cok rahat 99 alirsiniz.

unutmadan, bu donemde benden desteklerini eksik etmeyen baska muyo olmak uzere herkese tekrar tesekkur ederim. haftaya cs var, onu da halledebilirsem sezonu iyi kapatmis olacagim umarim Smiley

sevgiler,
esra
9  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: CK&CS zamanlama, planlama : Haziran 12, 2008, 06:01:43 ÖÖ
boracim mesajin icin tekrar cok tesekkur ediyorum. ben simdi  hepsini aklimin bir kosesine yaziyorum da, umarim zamani gelince mulakatlarda falan bunlari ortaya dokebilirim, gerci ben new york'u cok fazla severim zaten, ikinci istanbul gibi geliyor bana, tabi bunun bu kadar onemli oldugunu bilmiyordum, bir new york-istanbul bahsi acmak gerek o zaman Smiley ben simdi step 2nin stresine bogulmus durumdayim. sinava cok az kaldi ve yetistirmek icin cok calismaya calisiyorum.buarada sen new yorka ne zaman geliyorsun? burda kalacak yer meselesini falan hallettin mi? mustafa'ya bana da yaz,ihtiyacin birsey olursa buralardayiz hep.
esra.
10  Başucu Kaynakları / USMLETURK.com Yazıları ! / Ynt: Hangi uzmanlik hayal edilebilir? - Surece genel bakis ve bir yorum : Mayıs 14, 2008, 06:05:43 ÖS
cok tesekkur ederim Smiley valla benim idealim 1.siniftan beri psikiyatriydi, hatta interview falan alabilirsem niye bize psikiyatriye basvurdun diye soranlara, kucuklugumden beri bunu istiyordum diyecegim Smiley hayatin sekillenmesi dedigin gibi zamanla, bu kadar isteyip de mutlu olup olmayacagimi da ilerde gorecegim bakalim.

11  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: CK&CS zamanlama, planlama : Mayıs 14, 2008, 05:59:37 ÖS
Ulas, yazdigin uzun detayli yazi icin cok cok cok tesekkur ederim. Kafamda cogu seyi netlestirdin.
Ben ozaman, agustos ayinda tum LOR'lari, dekan mektubunu, diploma ornegini, personal statement'i hazirlamaliyim. Eylul basinda hazir olsunlar,cs sonucu da arkadan takip etsin onlari :)Basvuru icin sertifikam sart degil ama LOR'lar ve digerleri sart.
Tekrar tesekkur ederim, bu surecte Bora'yla senin basinizi daha  cok agritacagim gibi gozukuyor  Smiley

Sevgiler,
Esra.
12  Başucu Kaynakları / USMLETURK.com Yazıları ! / Ynt: Hangi uzmanlik hayal edilebilir? - Surece genel bakis ve bir yorum : Mayıs 05, 2008, 08:32:59 ÖS
ulas cok guzel yazmissin, gercekten eline saglik.

yalniz soyle bir sey var, turkiye'de tip fakultesini bitirmis bir cok insanin ne istedigi kesin degil. hem tip fakultesine giriste, hem de tus'la bir uzmanliga giriste cok bilincli secmiyoruz cogu seyi. bir doktor tus tercihlerine hem dahiliye, hem genel cerrahi yazabiliyor mesela. o yuzden bu 'o kadar da idealist olmayan' 'ben illa sunu istiyorum demeyen arkadaslar icin istedikleri bolumu amerika'da gorece girilebilmesi daha kolay bir bolume uyarlamalari yanlis olmaz bence. cok daha mantikli bir sinava hazirlanacaklar, ve iyi bir hastaneye girebildiklerinde turkiye'den cok daha iyi sartlarda egitim alacaklar diye dusunuyorum(gerci ben de daha biryere girmis degilim, hayallerimden bahsediyorum Smiley) 'dermatoloji' isteyen biri 'pediatri'ye de girsem guzel olur diyorsa, sanki amerika secenegini denemesi daha iyi olurmus gibi geliyor bana.ulkemizden uzak oluyoruz, burdaki hayata adapte olmak falan zor ama, en azindan maddi-manevi rahat sartlarda,her gelen hukumetle yeni bir kriz yasamadan,hoca kaprisleriyle bogusmadan, bir nevi 'kafamiz rahat' calisiyor oluyoruz (olacagim diye umit ediyorum ben daha Smiley)gibi geliyor.

hayalleri satmak degil de, bazi hayalleri 'modifiye etmek' mumkun sanki.

esra.
13  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: CK&CS zamanlama, planlama : Mayıs 05, 2008, 08:07:17 ÖS
boracim bu telasli zamaninda cevapladigin icin cok tesekkur ederim.
ben o zaman temmuz 31deki cs tarihimi degistirmiyorum, obur turlu gun bulma sikintisi basgosterecek.
hemen seni bulmusken iki soru daha sorup susayim Smiley
1. iyi olan interviewlar ocak-subat arasi diyorsun. benim abd vizem ocagin 13unde mi ne bitiyor. interview veren yerler gorusme icin vize almak isteyenlere 'konsolosluga verilemk icin' evrak gonderirler mi? bu vize iserine bulasmadan interviewlari halletmek olasi mi?
2. LOR'larin hepsini eylulun basinda yolluyor muyuz? yoksa bunun icin daha uzun bir sure var mi? ben su cs'i de hallettikten sonra, biraz volunteer biseyler yapip, yeni bir LOR kapayim diyorum Smiley

umarim tekrar edilmis seyleri sormamisimdir. cok sagol simdiden. burda halledilecek birseyler olursa yaz lutfen, telefonlarimiz vardir sen de zaten.

sevgiler,
esra
14  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: CK&CS zamanlama, planlama : Nisan 23, 2008, 08:30:50 ÖS
sevgili ahmet ve gamze, cok tesekkur ederim ya icimi rahatlattiniz.
ozaman ben ilk plana sadik kalabilirim. haziran sonu ck, temmuz sonu cs. cs icin tarih almistim zaten gamzecim, temmuz 31 olarak. dun baktim degistirecek zaman var mi diye, heryer dolu gorunuyordu. cs tarihini degistirmem mumkun degilmis zaten.
diploma konusunda da, step 1 sonucuyla bir arkadas alamamis. ben step1 sonucu ve step2 basvuru belgeleriyle bir deneyeyim. onu da temmuz basinda turkiye'de olacagim, ozaman yapsam yeterli olur herhalde dimi ? okulla ecfmg'nin yazismalari falan bir kac aydan uzun surmez herhalde.

bir sorum daha var, ben simdi gayet rahat (ne kadar rahat olabilirse) kafamda sadece sinavlara calismak var. ama 2009 matchine girmeyi planlayan biri olarak, basvurular hakkinda da bilgi toplamam gerek. eras'la ilgili bilgileri ecfmg'nin sitesinden bir daha okuyacagim , ama bu evraklarin gonderimi, LOR'larin gonderimi falan en gec ne zaman olmali? ben sinavlari hallettikten sonra,bir kac ay volunteer research yapip bir LOR daha alayim diyordum. gec mi kaliyorum? hemen baslamalimiyim birseyler yapmaya? super panik ruh halim icin kusura bakmayin Smiley cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.

esra.
15  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / CK&CS zamanlama, planlama : Nisan 23, 2008, 06:56:33 ÖÖ

arkadaslar merhaba,

2009 matche yetisecek sekilde stepleri almaya calisiyorum. Ilk sinavi hallettim, simdi CK'e calisiyorum.Kafami karistiran soyle birsey var. CK'i haziranin sonunda, CS'i de temmuzun sonunda alir,basvurularimi yaparim diye dusunuyordum. Ancak usmle.org'un sitesinde CS aciklanma tarihlerini soyle belirtiyor :
'Testing Period : Jul 15 through Sep 8
 Reporting start date : Oct 10
 Reporting close date : Nov 7'

simdi ben sinavi , temmuzun 30unda aldim diyelim, ekimin sonuna dogru mu gelir tahminen sonuclar? ve basvurularin ekimin basinda oldugunu dusunursek, buyuk bir zamanlama hatasi mi yapmis olurum. ki buarada, birarada ankaraya ugrayip su diploma ornegini almam gerekiyor.

ya da daha akillica bir plan, biraz daha zamani sikistirip
testing period : May 20 through Jul 14
reporting start date :Aug 15
reporting close date : Sep 12' peryoduna mi yetismeliyim? ama o zaman icin de test yeri/zamani bulmak cok cok zor herhalde Sad

ya da mayisin ortasinda CS'i CK'den once alip, CK'i agustos'un basina mi ertelemeliyim? nasilsa 3 haftada aciklaniyor step2. ama orda da soyle bir sorun var, ankaradakiler bildigim kadariyla sadece step1 sonucuyla vermiyorlar diploma ornegini. step2nin sonucu agustosun sonunda gelirse,gene islemlerin baya uzun surecegini varsayarsak gec kalmis olurum.

dusunup duruyorum ama cikamiyorum su isin icinden. tavsiyelerinizi bekliyorum dort gozle.

simdiden tesekkur ederim.
sevgiler,
esra
Sayfa: [1] 2 3