Mesajları Göster
|
|
Sayfa: [1] 2 3 ... 16
|
|
6
|
Genel Forumlar / Motivasyon Bölümü / Ynt: Cengiz Aytmatov'u saygıyla anıyorum.
|
: Haziran 13, 2008, 11:53:34 ÖS
|
|
Usmle gibi bir konuda, yurtdışında uzmanlık yapmak isteyen kişilerden olusan bir forumda boylesine turkceye asık olan insanlarla birlikte olmak mukemmel bişey... Basta Ulas olmak uzere hepinize cok tesekkurler Bu konuda Ulas'ı tum kalbimle destekliyorum Benim hatalarım olursa lutfen onları da duzelt
|
|
|
|
|
7
|
Genel Forumlar / Konu Dışı / Ynt: Zorunlu Hizmet Hakkında
|
: Haziran 13, 2008, 11:19:46 ÖS
|
|
su anda bu konuda yapılabilecek tek bisey var avrupa insan hakları mahkemesine goturmek o konuda da bizim meslek orgutunun bi yere varamayacagı acık cunku biraz kendilerine dustuler aslındaa artık diplomaların fotokopisi de veriliyor bu konuda ne yapabiliriz bilmiyorum bisey cıkacagını da pek zannetmiyorum insallah yanılırım
|
|
|
|
|
9
|
Genel Forumlar / Konu Dışı / Ynt: Zorunlu Hizmet Hakkında
|
: Haziran 12, 2008, 11:34:49 ÖS
|
|
avukatdr bu konuda bişey yapabilir misin bilmiyorum çünkü konu zamanında danıştaya gitti bişey çıkmadı burdaki sorun anayasal ozgurluklerin kısıtlanabilmesi ile ilgili olan bi anayasa maddesi yani bisey cıkacagını pek zannetmiyorum
|
|
|
|
|
10
|
Genel Forumlar / Motivasyon Bölümü / Ynt: türkü sözleri
|
: Haziran 12, 2008, 11:19:05 ÖS
|
|
Bigün aşık mahsuni şerif konser veriyor. Konserde birileri çıkıp "yuh" diye bağırıyor. Mahsuni yi sever misiniz sevmez misiniz bilmem ama orda doğaçlama oyle bir eser yazıyor ki hala dinliyoruz
Uzaktan yakından yuh çekme bana Sana senin gibi baktım ise yuh Efendi görünüp bütün insana Hak'kın kullarını yıktım ise yuh
Ben hoca değilim muska yazmadım Ben hacı değilim Arap gezmedim Kuvvetliyi sevip zayıf ezmedim Namussuza boyun büktüm ise yuh
Ne demek efendim bey ve amele Fakir soymak yakışır mı kemale Rüşveti hak bilip her dakka hile Yapıp yapıp kafa çektim ise yuh
Bu kadar milletin hakkın alanlar Onları kandırıp zevke dalanlar Diplomayla olmaz hakim olanlar Suçsuzun başına çöktüm ise yuh
Mahzuni'yim benden başlar asalet Asiliğe paydos bey'e nihayet Şu insanlık derde girerse şayet O'na yar olmaktan bıktım ise yuh
|
|
|
|
|
12
|
Genel Forumlar / Motivasyon Bölümü / Ynt: şiirler
|
: Haziran 12, 2008, 10:56:43 ÖS
|
|
HAYAT.
Gidene kal demeyeceksin ! Gidene kal demek zavallılara, Kalana git demek terbiyesizlere, Dönmeyene dön demek acizlere, Hak edene git demek 'asil'lere yakışır. Kimseye hak etmediğinden fazla değer verme,yoksa değersiz olan hep sen olursun...
Düşün... Kim üzebilir seni senden başka? Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen? Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen? Kim yıkar, yıpratır sen izin vermezsen? Kim sever seni, sen kendini sevmezsen? Her şey sende başlar, sende biter... Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini... Ya çare sizsiniz, ya da çaresizsiniz. ..
Öyle bir hayat yaşadım ki cenneti de gördüm cehennemi de. Öyle bir aşk yaşadım ki tutkuyu da gördüm pes etmeyi de. Bazıları seyrederken hayatı en önden, kendimi bir sahnede buldum, Oynadım. Öyle bir rol vermişlerdi ki okudum okudum anlamadım.
Kendi kendime konuştum bazen evimde, hem kızdım hem güldüm halime. Sonra dedim ki söz ver kendine Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin, Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin, Uçmayı biliyorsan düşmeyi de bileceksin, Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredeceksin. Öyle hayat yaşadım ki son yolculukları erken tanıdım. Öyle değerliymiş ki zaman hep acele etmem bundan anladım.
NIETZSCHE
|
|
|
|
|
13
|
|
: Mayıs 01, 2008, 06:19:23 ÖS
|
|
dodo sen de o zaman baska siirler gonder Gözümüz saatte söyleştik hep, Koşuşur gibi seviştik, yarışır gibi çalıştık. Hep yetişecek bir yerler vardı
Aranacak adamlar, yapacak isler.. Bir sonraki günü telası bir öncekine bulaştı.. Başkalarının hayati bizimkini aştı.
Kör karanlıkta çalar saat sesi yerine Kuşluk vakti, kızarmış ekmek kokusu veya yavuklu busesiyle uyanma düşlerini Ha babam erteledik. 20'li yaslardayken 30'lara kurduk saatin alarmını 30'larımızda 40'lara, belki sonra 50'lere..
Lakin öyle karmaşık kurgulanmış ki hayat, Kuşlukta uyanma fırsatı sunduğunda size, Artık uyku girmez oluyor gözlerinize..
Doyasıya söyleşmek, Telaşsız sevişmek için bol zamana kavuştuğunuzda, Söyleşecek, sevişecek kimsecikler kalmıyor yanınızda..
Özenle sakladığınız bir sari lira gibi ömrünüz; Vakit gelip sandıktan çıkardığınızda, Birde bakıyorsunuz ki, Tedavülden kalkmış..
can dündar
|
|
|
|
|
15
|
|
: Mart 29, 2008, 01:01:42 ÖÖ
|
|
nazım hikmetten devam edelim Memleketimi Seviyorum / Nazım Hikmet Ran
Memleketimi seviyorum : Çınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattım. Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tütünü gibi.
Memleketim : Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendinden bile gizleyerek sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir.
Memleketim. Memleketim ne kadar geniş : dolaşmakla bitmez, tükenmez gibi geliyor insana. Edirne, İzmir, Ulukışla, Maraş, Trabzon, Erzurum. Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum ve güneye pamuk işleyenlere gitmek için Toroslardan bir kerre olsun geçemedim diye utanıyorum.
Memleketim : develer, tren, Ford arabaları ve hasta eşekler, kavak söğüt ve kırmızı toprak.
Memleketim. Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık ve onun yarım kiloluğu pulsuz, gümüş derisinde kızıltılarla Bolu'nun Abant gölünde yüzer. Memleketim : Ankara ovasında keçiler :
kumral, ipekli, uzun kürklerin pırıldaması. Yağlı, ağır fındığı Giresun'un. Al yanakları mis gibi kokan Amasya elması, zeytin incir kavun ve renk renk salkım salkım üzümler ve sonra karasaban ve sonra kara sığır ve sonra : ileri, güzel, iyi her şeyi hayran bir çocuk sevinciyle kabule hazır, çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım yarı aç, yarı tok yarı esir...
|
|
|
|
|
|