Mesajları Göster
|
|
Sayfa: [1] 2 3
|
|
3
|
USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: New York'ta Columbia Unv. yakınında kalacak yer bilen?
|
: Mayıs 22, 2008, 11:03:46 ÖS
|
elektrik: yurt gibi yerlerde dahil olur, birisi ile paylasacaksan kisi basi $20-$25 civari duser. su : amerikada su cogu zaman kiraya dahildir. hatta "heat+hot water" dahil evler tutmak her zaman daha iyi bir secimdir. ben hic vermedim ama verilse bile 12-20 dolar olur sanirim. internet: $50 civari aylik. paylasinca (yurt ya da sublet olmasi durumunda) azalir buyuk ihtimal. metro karti: aylik 80-90 civarinda sanirim, metro ve otobus sinirsiz kullanabilirsin. www.mta.infonot :genelde google ile bulamayacagin sorulari (internet/metro karti mesela) sormani tercih ederim 
|
|
|
|
|
4
|
USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: New York'ta Columbia Unv. yakınında kalacak yer bilen?
|
: Mayıs 22, 2008, 06:34:41 ÖS
|
|
Muhammed,
Manhattan icinde turklere ait erkek ogrenci yurdu yok.
Mezunusa.com da forum ya da ilanlar kismi olmali , google dan aramayla bulabilirsin eminim.
International House un verdigi fiyatlar $1000a kadar uygundur bence. Normalde kiralik bir odayi 600-1000 arasina bulabilirsin. Craigslist’te genel bir arama yaparsan (“ny-manhattan- house-room for rent- sublet” ) genel bir fikrin olur zaten.
Windcity’nin verdigi bilgiler de cok yararli.
|
|
|
|
|
6
|
USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: Benim J1 vizesi mi almam gerekiyor yoksa F,H veya B1/B2 vizesi alabilir miyim?
|
: Mayıs 22, 2008, 06:03:29 ÖS
|
|
muhammed selam,
kisileri yanlis yonlendirmeyi kimse istemez. ben bizim yaptigimizi soyleyeyim sen oradan kendi cikarimini yaparsin:
esim (knvc) 1 kere mt. sinai'de, 2 kere columbia'da, bir kere de yale'de yazlari calisti. hepsinde de kullandigi vize B2 idi. giriste 3 ay ya da 6 aylik izin basiyorlar, ona gore ayarlamak gerekiyor her seyi o kadar. Eger okuldan maas alinmiyorsa, ya da okul j1i zorunlu kilmiyorsa b2 ile girmekte sakinca yoktur diye dusunuyorum. Ayni bu sekilde benim kiz kardesim ve knvc'nin kizkardesi yazin harvard'da bir lab'da gonullu olarak calisacaklar. (ayni sekilde baska bir tanidik da j1 ile geliyor, demek ki bazi durumlarda gerekedebiliyormus) J1 vize alma sureci B2 dan uzun surecektir ayrica.
tek kisinin fikriyle hareket etme derim yine de.
bir de not olarak; stajini gelip guzelce yapip turkiye'ye donunce/ ya da donmeden gelme asamasi/ basvurma sureci/ kabul edilme sureci/ vize/ amerikada yasam/ universite & hastane ortami gibi basliklar altinda deneyimlerini anlatirsan senden sonra geleceklere bir fikir vermis olursun. ilerde ayni yoldan gececekler simdi senin ulas'a referans verdigin gibi senin yazilarina referans verebilirler boylece.
basarilar,
m.
|
|
|
|
|
7
|
|
: Mayıs 20, 2008, 06:36:32 ÖS
|
gamze uzerime alindim  yazdigim mesaja baktim da "sublet" ve "1 bedroom" demisim. simdi bunu ozenti olarak soylemedigimin & kullanmadigimin farkinda oldugumuzu varsayarak soyluyorum: bazi kelimeleri burada ogrenince, sanki o kisiye cok normalmis gibi geliyor, ya da gunluk kullanim icinde dile oyle yerlesiyor. benim ny'a geldigim 5 sene oluyor, hala hayatimda turkceyi ingilizceden fazla kullaniyorum, ama bazi kelimeler oyle yerlesiyor. ben orada "sublet" derken ingilizce kelime kullandigimin farkina varmamisimdir, varmis olsam eger yerine gelecek bir kelimeyi kullaniyor olsaydim onu yazardim. anlatabiliyor muyum bilmiyorum. yine de daha dikkatli olmak lazim tabi.
|
|
|
|
|
8
|
|
: Mayıs 16, 2008, 06:37:35 ÖS
|
muhammed selam, sublet icin suraya bakabilirsin : www.craigslist.comwww.nycturk.com 'da burada yasayip yazin turkiye tatiline giderken evini sublet eden kisiler olabiliyor. ve ayrica bard hall ve int. house'a email atarsan kisa zamanda cevap alabilirsin. MANHATTAN icerisinde 125. sokak ve 160. sokak arasinda bir yer olmadiktan sorun olmayacagini saniyorum. Columbia'nin 168. sokak civarinda da yurtlari, evleri var; onlari da tavsiye ederim. (zamaninda kaldik biz oralarda, guvenli yerler.) Columbia'nin evlerinde studyo 900-1200 arasi , 1 bedroom 1300-1500 arasiydi diye hatirliyorum aylik olarak. Yurt olunca kismen ucuzlayacaktir. ayrica geldigin ilk bir kac gun evi ayarlayamamis olursan bizde kalabilirsin. 30 haziran'da esim (knvc) turkiye'ye gidiyor, ev musait olur diye dusunuyorum. vize verildigi zaman gelmesi bir kac gun suruyor, yalniz randevu tarihini bir kac hafta sonraya verebilirler, ne kadar erken davranirsan o kadar iyi olur. basarilar, m.
|
|
|
|
|
10
|
USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: H1b vize
|
: Nisan 24, 2008, 09:56:50 ÖS
|
Gulden, Amerikada bu tarz seylerin (kiralamak, araba almak, bisiklet almak, is bulmak , sublet bulmak, ev esyasi bulmak vs.) sitesi her zaman : www.craigslist.com ‘dur. Hatta eksisozlukte biri cok guzel bir yorum yapmis, bir sehirin ne kadar canli oldugunu craigslist’teki ilanlarina bakip anlamak mumkundur diye. Craigslist’in avantaji komisyon vermeden kiralik ev bulabilmek. Su an oturdugumuz ev, ondan bir onceki ev, ondan da bir onceki ev hep craigslist’ten bizim mesela Onun haricinde cikmayi dusundugun bolgede yasayan tanidiklar varsa onlar sayesinde bolge hakkinda bilgi edinebilirsin. Ben Rutgers’da okuyan iki arkadasima email atiyorum, cc’ye seni ve esra’yi (knvc) de koyuyorum , sana genel bir fikir verirler. Craigslist’ten bulup depozito vermek istedigin ev olursa da bizimle kontaga gecersin, halletmeye calisiriz. Artik geriye isin sadece tatli telas kismi kalmis zaten… 
|
|
|
|
|
11
|
|
: Nisan 18, 2008, 07:24:20 ÖS
|
|
Neuro, ben akademik olmayanin icinde oldugum icin en iyi ornegi oradan veririm diye kullandim ornegi : ) en erken giris, vizenin iptal edilmesi gibi durumlar her duruma da uyuyor sonucta; siz onu kendi durumunuza gore ayarlarsiniz artik : )
Sonuc olarak : vize “pending” iken b1/b2 ile girilebilir ama “pending” olan statu kaybedilir. Vize (h1b) onaylandiktan sonra da b1/b2 ile zaten girilemez, cunku eski vize iptal edilmis olur. Hic bir durumda ayni ulkeye ait iki vizeye sahip olunamiyor zaten. Ogrenciyken turist alinca ogrenci gidiyor, ogrenci ile f1 iken j1 alinca f1 gidiyor vs.
|
|
|
|
|
12
|
|
: Nisan 18, 2008, 06:06:24 ÖS
|
|
Bora, yine her zamanki gibi doktor olunca farkli bir prosedur var mi bilmiyorum ama, normal h1lara nisan1 da basvurulur, en erken calismaya baslama suresi 1 ekimdir. amerika icinde olacaksan 1 ekime kadar yasal olarak bulunabilecegini gostermen gerekir. Eger nisan 1'de h1'a basvurursan ve turkiye'ye gidersen (h1nin ciktigini varsayarak) amerika'ya en erken girebilecegin zaman eylul 20-21'dir. H1B onaylaninca gecerli olan diger vizen iptal olur , iptal olmasa bile giriste sorun yasaman mumkundur. Ayrica vizen onaylanmadan (pending) iken diger bir vize ile girmek “pending” olan basvurunu sifirlar. Benim verdigim ornekten, nisan 1de basvurdun diyelim, sonuclar haziran basinda aciklaniyor, sen mayis ayinda giris cikis yaparsan h1 basvurun yanmis olur.
Gec olsun, guc olmasin : ) ev islerine yardimci olmaya calisirim ben; Craigslist’ten bulup da security deposit falan vermen gereken bir yer olursa ararsin beni. Ev konusunda “too good to be true” ilanlardan uzak durmaya bak : )
|
|
|
|
|
13
|
USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (match) - 2008
|
: Nisan 09, 2008, 05:02:49 ÖS
|
Gulden ve tutu tebrikler! Tutu ; New york grubuna hosgeldin  vize islerini de en kisa zamanda halledebilirsiniz umarim. iki senede bu kadar kisi oluyorsa uzun bir surecten sonra kimbilir neler olur  Gulden: Bizim de knvc ile icinde bulundugumuz “ nj-ny arasinda kalmislar grubu”na hosgeldin : ) new brunswick’te cok tatli arkadaslarimiz var phd yapan, geldigin zaman hepberaber bir bulusuruz, sana yardimci olurlar her konuda..
|
|
|
|
|
|