Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6457 Mesaj 577 Konu- Gönderen: 1080 Üye - Son üye: daphne
  Mesajları Göster
Sayfa: [1]
1  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: NRMP (match) - 2008 : Mart 22, 2008, 03:03:40 ÖÖ
Bora, Gulden, Erhan sizi ve match olan tum Turk'leri tebrik ediyorum.  Ben de 2 sene once stajlarimi yaptigim Un. of Texas'da kadin-dogum asistanligina kabul edildim, koklu bir program ve bildigim insanlar oldugu icin cok mutluyum. Umarim hepimiz alanlarimizda basarili oluruz ve gittigimiz yerlerde mutlu oluruz. 
Ben 5.sinif ortalarinda basladigim icin ogrencilere bir kac oneride bulunmak istiyorum.  Son uc seneyi tekrar yasasam: Amerika'yi ogrenciyken hedefler,yine ogrenciyken en az 2 ay clerkship ayarlar,mumkunse clerkship'lerin sonunda CS'i alirdim. Step1 ve step2'ye calismaya okulu bitirince odaklanirdim ve interview zamani gozlemcilik ya da arastirma( asistanliga J-1 ile baslamaya raziysaniz) icin Amerika'ya gelirdim. 
Tum Turk doktorlarina basarilar diliyorum,
Sinem
2  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Step1 icin kaynaklar ne olmali, nasil calisilmali? : Eylül 21, 2007, 11:39:04 ÖS

Kaplan lecture notes( pato ve mikrop haric)
   Goljan pato icin (audios and notes)
   Clinically made microbiology ridiculously simple
   Kaplan Qbank ve Kaplan Qbook
   First aid 2006

1.Onemli gordugunuz Qbank'dan cok cikan sorularin first aid uzerine kaydedidin derim. Cunku sinava az bir zaman kaldiginda okunacak tek bir kaynak olmali elinizde, o da first aid. 
   2. Konu kitaplarini 3 kez okuyun, soru bankalarinda takildiginiz sorulari iki kez cozun. 
   3.Qbank'i kisa zamanda cozmeye baslayin cunku ne kadar once soru mantiginda dusunurseniz o kadar iyi.
   4. Ilk okumanizi yapmadan basvurmayin.  Cunku ne kadar sinavi erteleyeceginizi bastan kestiremiyorsunuz.
   5. Sadece step1 icin calistiginiz baska hicbir seyle ugrasmadiginiz en az 2-3 ayiniz olsun.
    6. UW, Kaplan disinda hicbir soru bankasini cozmek icin vakit kaybetmeyin.   Sadece kaplan bile yeterli olacaktir.
     95 ustu almak icin...  Ben boyle calistim bunlar nacizane tavsiyelerim.  Umarim siz de 95 ustu bir not alip alninizin akiyla residency programlarina basvurursunuz. Smiley

3  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Step1: 99/256 : Eylül 21, 2007, 10:01:37 ÖS
Ahmet tebrikler. Zaten boyle bir sonuc alacagina suphem yoktu.  Diger sinavlarinda basarilar.
4  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Haziran 22, 2007, 12:18:16 ÖS
Merhaba Esra,
Gamze'nin tum dediklerine katiliyorum. Diplomanin eline gececegi tarihi gec yaz ve step2 icin dean's letter( diplomani almak icin tum kosullari sagladigini yazan) ile basvur.  Cunku step1 icin eligibility period'unu uzatmak isteyebilirsin ve step2'ye basvurmus bulunmak seni sikintiya sokabilir.
Sinem
5  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 2 CS / Cs icin yararli bir site : Mayıs 21, 2007, 12:22:49 ÖS
http://www.csprotocol.blogspot.com/

Bence bu sinav icin cok gerekli bilgiler bu sitede var. Hepinize iyi calismalar ve basarilar...
6  USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: 2008 "match" basvurusu hakkında : Mayıs 14, 2007, 07:50:28 ÖS
Selam akcardio
Son girme tarihi hakkinda bir fikrim yok. Ancak ben Houston'da girdim. Cok memnun kaldim. Test merkezi gorevlileri ve hastalar bize karsi iyiydi. Bir de Texas'da herkes tane tane konusuyor. Dezavantajlar: araba kiralaman sart, sinavdan sonra gezip gormek isteyecegin hicbir yer yok.
7  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: 1. Ankara geleneksel UsmleTurk Bahar Buluşması - 11/05/2007 : Mayıs 12, 2007, 11:19:24 ÖS
Neuro, Balzamin, Mehmet19 ve Secil sizleri tanidigima cok sevindim.  Hep gulumseyerek hatirladigim bir aksam olacak. Bugun bayagi gulumseyerek hatirladim.  Bora fotograflar ve organizasyon icin cok tesekkurler. Hoscakalin.
8  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Step 1 deneyimleri : Mayıs 09, 2007, 01:31:50 ÖS
dr. dream ozel mesajina cevabimi burdan veriyorum umarim senin icin sorun degildir.

Bence ingilizcene guvenmiyorsan bu senin icin sinava biraz daha gec basvurman herkesten bir tekrar daha fazla yapman gerektiginin gostergesi. Ingilizcen bu kaynaklara calisirken ilerleyecektir. Orta  duzeyde bir ingilizce bile baslamak icin yeterli kesinlikle.ozellikle turkce tip okuyanlar icin daha once turkce gordugu kavramlari ingilizce olarak oturtmak vakit alabilir. bende oyle oldu.

Ilk okumani yap ve oyle basvur. Ya da kavramlari anladigindan emin oldugunda.
9  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Step 1 deneyimleri : Mayıs 09, 2007, 01:18:45 ÖS
Cok tesekkur ederim neuro, dr.dream ve punk.  Umarim iyi bir not olur. cunku zaman zaman efektif olmasa da ben step1 icin cok calistim. o kadar ki step2 ye vakit kalmadi. Sad
10  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Step 1 deneyimleri : Mayıs 07, 2007, 10:21:51 ÖS

Selam arkadaslar... Aylardir cookie ayarlarim sorunundan dolayi log-in olamadim. simdi step1 deneyim paylasma sirasi bende.

20 nisanda girdim. ankara tip mezunuyum. henuz sonucum gelmedi, 3 hafta  sonra...

Sinavim:
Sorularin hepsi Clinical Vignette(CV) degildi. Ben oyle bekliyordum cunku. Kisa bir-iki cumlelik direkt ne istiyorsa soran sorular bihayli fazlaydi.
Anatomi: CV verip,sekil uzerinden sormustu. embryo 5-6 tane vardi.
Biyokimya: cogunlukla vignette seklinde ve beklenen gibiydi. cok fazla molekuler biyoloji vardi 20 nin ustunde.
Patoloji: cok soru var patofizyo uzerinde ama cikinca hatirlanmayan kisim pato heralde, qbank ayarinda daha az spesifik diyebilirim.
Mikrop-immuno: immuno vignetteleri coktu, mikrop qbank gibiydi
Fizyo: kaplan qbank tarzinda sorulardi
Farma: first aid hepsinin cevabini iceriyordu, temel sorulardi
Behavioral Science: doktorun bir sonraki cevabi? saglik sistemlerinden ilginc bir sekilde 3 tane soru.

Herseye calismak gerekiyor. Sinavda nerden kac soru cikacagi belli olmuyor. Bence kaplan lecture notes iyi bir kaynak. Yapamadigim sorularda ya ben o kitaptan ogrenememisimdir ya da hicbir yerde cevabi yoktur. patoloji goljan, mikrop ridiculously simple bunlar disinda hepsini kaplandan calistim.

Bir de sinavin son uc blogu yeter bitsin diye gecti bende.  Benle birlikte step2'ye giren iki arkadas daha vardi 8 bloga bir sa molasi olan kisilerin yaninda halime sukredip zorladim.

Simdilik bu kadar... Hazirlanan herkese basarilar...

Sayfa: [1]