Mesajları Göster
|
|
Sayfa: [1] 2 3 ... 7
|
|
2
|
USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: Benim J1 vizesi mi almam gerekiyor yoksa F,H veya B1/B2 vizesi alabilir miy
|
: Dün 10:14:51 ÖS
|
Merhaba Muhammed, drcolakoglu, Hakan ve tabii ki Ulas abi, Klinik staj icin, aksi belirtilmedigi taktirde, B1 vizesi yeterli. Ayrica Ulas abi, J1 veya F1 demis ancak okul size DS2019 formunu gondermezse J1 alamazsiniz. Yani davet/kabul mektubu ile direkt gidip J1 alamazsiniz, DS2019 formu olmasi gerekiyor. F1 vizesi icin ise yine DS2019 benzeri (adi I-20 olmasi lazim) baska bir form gonderirler. Benim bildigim boyle bir staj icin F1 vizesi veren okul yok ama tabii haliyle butun okullari bilmedigim icin kesin konusmak istemiyorum. Yani o da ayni sekilde size gelen davet/kabul mektubu ile alinabilecek bir vize degil. Eger zaten okul J1 vizesini sart kosuyorsa, sponsor oluyor demektir ve DS2019 islerini halleder. Aksi taktirde B1 vizesi yeterli olur. Bir de eger size US'ten bir odeme (maas, burs gibi) yapilmayacaksa niye J1 veya F1 vizeleri ile ugrasasiniz ki? Temiz temiz B1 alip, gidip calismak varken... Kolay gelsin hepinize... Hoscakalin  ...
|
|
|
|
|
3
|
Genel Forumlar / Konu Dışı / Ynt: J1 vizesi
|
: Temmuz 01, 2008, 06:59:04 ÖÖ
|
Merhabalar, Sanirim su anda J1 kategorin "research scholar", "research yapiyorum" dedigin icin. Eger klinikte fellowluk/asistanlik yapmak istersen "Alien physician" kategorisinde J1 (yani klinik J1) alman gerekiyor. Bu durumda US icinde kategori degisimi yapmak zor (deniyor) ancak yeni DS2019 ile Turkiye;ye gidip yeni bir J1'a basvurabilirsin. Bu daha kolay bir yol. Ayrica eger mecburi hizmete tabii degilsen, "research scholar" kategorsindeki J1 vizeni "waive" ettirebilirsin. Bunun icin de Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nden "No objection" yazisi alman gerekiyor. Bu surec 4-6 ay surebiliyor. Bunun icin daha detayli bilgiye su adresten (T.C. Washington Buyukelciligi'nin adresi) ulasabilirsin: http://www.turkishembassy.org/index.php?option=com_content&task=view&id=388&Itemid=381"Waive" islemi tamamlandiktan sonra ister tekrar J1'a, istersen H1'a basvurabilirsin. Kolay gelsin... 
|
|
|
|
|
6
|
USMLE Sınavlar Forumu / Gurur Tablomuz !.. / Ynt: CS tecrübelerim.
|
: Haziran 20, 2008, 07:18:15 ÖS
|
Merhaba arkadaslar, Dun CS sonucumu ogrendim, gecmisim  . Mesaji bu konu basligina yaziyorum cunku ben de "hope" abla gibi sinava Los Angeles'ta girdim. Hope abla'nin yazdiklari cok faydali gercekten. Bana cok faydasi oldu. Benim tavsiyelerim ise First Aid'e iyi calismaniz yonunde olacak. Ozellikle sonundaki vakalar cok yararli, zaten hep oradan cikiyor. Gerci bana bir tane farkli vaka geldi. 19 yasinda universite ogrencisi bir ay once arkadaslari ile icerken bayilmis, Acil'e kaldirilmis. O zamandan beri annesi kendisi icin cok endiseliymis, ne yapayim diye geliyor. Muayene yapmaniz istenmiyor, sadece tavsiye vereceksiniz. Hasta sadece haftasonlari arkadaslari ile iciyormus. Bagimlilik yok, baska bir madde kullanimi yok. Acayip bir vaka idi. Cikinca diger sinava girenlerle tartistik biraz, kimse bir sey anlamamis o vakadan. Neyse sanirim sizlere boyle bir sey gelmez. Diger vakalar beklenenlerdendi. Hemen hepsi zaten first aid'den geliyor. Bir tane telefon gorusmesi vardi. Onda da 9 ylik bir bebegin annesi cocugunun son zamanlarda yemesinin azalmasindan endiselenmis, onunla ilgili bilgi almak istiyor. Genel olarak zaten onceden neler soylemeniz gerektigini kafanizda olusturun. Adamlar oyun oynuyor zaten, bu da cok belli oluyor. Siz de empati yapiyormus gibi yaptiginizda, bu onlarin hosuna gidiyor, bunu anlayabiliyorsunuz. Onlari teskin etmeye calisinca adamlar seviniyor. First Aid'da bahsedilen "challenging" sorular aslinda zorlayici degiller. Onlarin istedikleri cevaplar var, bunu anlamak da hic zor degil. O cevaplari verip biraz da sikayetiyle ilgili tavsiyelerde bulununca gercekten her seyin yolunda gittigi belli oluyor. Hemen her sey First Aid'de yaziyor, o kitabi guzlce okuyun, o yeter. Hope abla zaten her seyi cok guzel anlatmis. Otel olarak Hacienda cok yakin, yuruyerek gidiyorsunuz. Fena sayilmaz, fiyat olarak da uygun. Havaalanindan ucretsiz servisi var. Onunla gidip gelebiliyorsunuz. Sinava girecek tum arkadaslara basarilar...
|
|
|
|
|
10
|
USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / Ynt: CK&CS zamanlama, planlama
|
: Nisan 23, 2008, 09:05:58 ÖÖ
|
Merhaba Esra, Basvurular oncesi CS planini daha tecrubeli arkadaslar yazacaklardir. Ancak her iki plan da uygun gibi gorunuyor. Cunku mesela bu sene eslesen Gulden, CS'i eylul basinda almisti. Bir de diploma ornegini alabilmen icin, sadece herhangi bir sinavin sonucu yeterli. Turkceye cevirtip notere onaylatip, Saglik Bakanligina basvuruyorsun. 2-3 gun icerisinde alacagin belge ile okulundan diploma fotokopini alabilirsin. Bunlar icin bir sinav yeterli. Kolay gelsin 
|
|
|
|
|
12
|
USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: H1b vize
|
: Nisan 18, 2008, 06:54:04 ÖS
|
Merhaba muyo, Boralarin basvurusu senin anlattigindan biraz farkli. Senin anlattigin akademik olmayan bir is icin H1B'ye basvuranlar icin gecerli. Zaten bu tip H1B'de kota soz konusu. Ancak akademik kuruluslar bu H1B kotasindan muaflar ve bu kuruluslarda calisacaklar yilin herhangi bir zamaninda H1B'ye basvurabilirler. Prosedurun farkli olmasi doktor olmasindan degil, akademik bir kurumda calisacak olmasindan kaynaklaniyor. Eger ozel bir sirkette calisacak olsaydi, o zaman aynen senin anlattigin sekilde olurdu. Boracim, bence canini cok sikma. Ancak B1/B2 ile girmeyi denemeni tavsiye etmem. Ne olur ne olmaz, bu riski (zaten biraz sacma bir risk oluyor) almaya degmez.  Tesekkurler muyo... 
|
|
|
|
|
13
|
Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: massachusetts
|
: Nisan 18, 2008, 05:12:36 ÖÖ
|
Merhaba Ahmet (adas), Oncelikle tebrikler, iyi is yapmissin, erken baslamakla. Gamze cok iyi bir sekilde anlatmis, senin asil amacin BWH olmali, yaz tatilini Boston'da guzel bir evde iki ay gecirmek degil. Ev isini fazla abartma bence. Hem o evlerde kalanlarin acisindan baktiginda, (sen onlara elin amerikalisi diyorsun ya) bizler de "elin Turk'uyuz", yani aslinda daha cok dusunulmesi gereken bir sey. Senin evine Etiyopya'dan kalmaya gelecek birini dusun bakalim  . Sozlerimi sakin yanlis anlama, sonucta bizler ayni taraftayiz  . Ama ille de kalacagin yein sana ozel olmasini istiyorsan Vanderbilt Hall'u deneyebilirsin, bir arkadas 3 sene once kalmisti, o zamanlar ayligi $1000'di. Simdi nasil bilmiyorum. HMS'in (BWH ile HMS'in ana binasi arka arkayadir) tam karsinda burasi. Yukaridaki mesajimda adresini vermistim, yine vereyim: http://www.hms.harvard.edu/operations/vh/Bu adresten basvurunu yapiyorsun, bildigim kadariyla. Ben de zamaninda BWH'de calistim, benim kaldigim yer "elin amerikalisi"nin yaniydi. Merak etme cogu zaman cok kotu insanlar cikmiyor. Yalniz Gamze'nin de dedigi gibi craigslist'teki ilanlarda "grad student, medical student, professional" vb gibi aranan kisinin yapmasi gereken is belirtilir. Onlari tercih etmeye calis. Beraber kalacagin insanlar buyuk ihtimalle doktora ogrencileri, postdoc'lar, visiting scholar'lar gibi orada zaten is icin bulunan insanlar olacak. O insanlarla ayni evde kalmak da ayri bir tecrube katar sana. Bazen BWH'te dort ayda ogrenemeyecegin seyleri o insanlarin tecrubesinden iki gunde ogrenirsin. Bunlar da onemli, degil mi? Hatta birak BWH'i Amerika'da yasamayi asil o insanlarla beraber yasayarak ogrenirsin. Bu da sana ilerideki planlarini yapmanda yardimci olacaktir. Forum uyelerinden Boston'da kalan varsa yardimci olacaktir zaten. Kolay gelsin, bir sorun olursa buralardayiz... Tekrar tebrikler...
|
|
|
|
|
15
|
USMLE Sınavlar Forumu / "Match" - Eşleştirme / Ynt: H1b vize
|
: Nisan 10, 2008, 06:06:03 ÖÖ
|
Boracim sikma canini, bu sizi etkilemiyor. Akademik kurumlar (universiteler) bu "H1B cap" olayindan muaf. Onceden degillermis ve bu, universitler icin cok sikinti olusturuyormus. Ama simdi muaflar ve rahatlar. Yani siz de rahat olun 
|
|
|
|
|
|