Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6430 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1077 Üye - Son üye: gloria
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2
1  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: NBME ve Step 1 : Temmuz 09, 2008, 04:55:30 ÖS
Merhabalar,
NBME form 5 ve 6 yi bulabilen var  mi?
2  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1 basvurusu-mecburi hizmet??Lutfen yardim : Haziran 22, 2008, 05:16:40 ÖS
Daha dogru cevaplari sitenin daha eski uyeleri verir ama sorunu acil olarak degerlendirdigim icin bildiklerimi yazayim.
Oncelikle ogrenciyken basvuru yapmak cok kolay.Sana online basvuru sirasinda, su an ogrenci misiniz ve sinavi alirken hala ogrenci olacak misiniz seklinde soruya.Sinavi aldiginda mezun olsan bile su an ogrenciysen evet deyip, mezunlarin ugrastigi formalitelerden kurtuluyorsun diye okumustum bir yerde sanki.Ancak online basvuru icin sadece sifre almak bile cevabi 5 gunde gelen bir olay yanlis hatirlamiyorsam.Sonra on-line olarak bir suru sey dolduruyorsun ve para yatirinca buna cevaben gelen formu dekana onaylatiyorsun.Butun bunlar posta falan derken 20-30 gun surer.
Ama gene ogrenciyi isaretlersen sorun cikar mi bilmiyorum.Tabi dekanin da ogrenciligi bitmis birinin formunu ogrenci diye onaylamasi lazim.Sunu da belirteyim tahmini mezuniyet tarihi bir diye bir sey daha var.Ona yazdigin tarih sanirim 30 haziran olacak ki bu da bir celiski.Yani 1 ay once basvurmaya baslasaydin is garanti ve kolaydi ama simdi biraz celiski olacak.Basvuracagim deyince bence diplomanin fotokopisini vermezler.Onu asistanligi kazandin diye veriyolar.Asistanlar asistanlik suresince(yurt ici/disi) mecburi hizmet yapmaz oyle deil mi?Ama mecburi hizmet yukumlusu olman sinava basvurmana engel deil diye biliyorum.Sadece daha cok ugrasiyorsun bir ogrenciye nispeten basvuru sirasinda.Gene de canini sikacak bir durum yok aslinda.Daha kesin cevaplari benzer tecrubesi olan arkadalar verir.
Basarilar.
3  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: NBME ve Step 1 : Haziran 06, 2008, 08:38:56 ÖÖ
peki NBME nin 'downloadable' versiyonunda kac dogru 3 ve 2 basamakli sistemde kaca denk gelir.Bu hic bir yerde yazmiyor.'Downloadable' versiyon oldugu icin 400 lerde verdigi puani ogrenemiyorum.
4  Genel Forumlar / Amerika'da Eyaletler ve Sehirler / Ynt: Chicago, Illinois : Mayıs 21, 2008, 04:38:00 ÖS
hayirli olsun Dogan, umarim guzel tavsiye mektuplari alirsin ve hastaneyi begenirsin.Hangi hastanede ve departmanda gozlemcilik yapacaksin?
5  Genel Forumlar / Amerika'da İmkanlar / Ynt: clerkship : Mayıs 15, 2008, 12:11:53 ÖÖ
merhabalar ,
clerkship icin bazi yerler 'good standing letter' bazi yerler de 'deans letter' istiyor.Sanirim ayni seyler.Tecrubeli arkadaslar ellerinde guzel bir ornek varsa siteye koyabilirler mi acaba.Kendime gore uyarlayip yakin bir zamanda dekana onaylatmam gerekiyor.Sanirim pek cok kisinin de ihtiyacini da karsilayacak bir paylasim olur.Herkese tesekkurler.
6  USMLE Sınavlar Forumu / Pathology / Ynt: Patoloji- Olgu : Mayıs 09, 2008, 07:17:41 ÖS
goljan sanirim en iyisi.
7  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Kaplan Step 1 Videolar : Mart 23, 2008, 01:50:30 ÖS
merhabalar,
Ben de cok uzun zamandir bu dvd leri istiyordum.Efx den alirsaniz bana da heber verir misiniz?
8  USMLE Sınavlar Forumu / Genel USMLE Forumu / 3. ankara usmleturk bulusmasi : Mart 08, 2008, 07:32:37 ÖS
Ben de katılrım.13 mart saat 18 benim icin de uygun.
9  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Şubat 16, 2008, 02:22:38 ÖS
tesekkurler taner ve sade.
Bir sorum daha var.'No. of years attended' kismi 6 olarak cikti.Sanki ben 5. sinifta oldugum icin 5 olmasi gerekirmis gibi geldi.Yoksa o okulun kac yıllık oldugunu mu soruyo.Basvuru sirasinda sorulari doldururken giris tarihi mezuniyet tarihi diploma tarihi falan her seyi soruyo derken bu okulun kac senelik oldugu sorusu olmasi lazim gibi gelmisti.Ama tek basina okuyunca kac senedir okuldasin anlamina geliyor gibi.5. siniftayim, hic sene kaybim yok.Bu konuda ne diyorsunuz.Duzelteyim mi, duzeltilebilir mi artik?
10  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Şubat 14, 2008, 02:34:51 ÖS
Merhabalar,
Online basvuruda form 103 u print edince nedendir bilmiyorum(amerikalılarin kağit formati farkli mi baska bir sey mi)sayfanin kenarlari sigmiyo.Kırtasiyeci de cozemedi.Bu yuzden ben de sayfayi word de daraltip sigdirdim.Baski sirasinda yukarda 'sayfa 1/1' altta da web adresi ve 'yes,i printed this page' yazan yerleri kestim ve sonra tekrar fotokopi ile cogaltip sayfa boyuntuna getirdim.Form guzel duruyo ama ayni problemi yasayan oldu mu ve olduysa ne yapti merak ediyorum.Umarim problem cikmaz.
11  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: step1-basvuru-sorular : Şubat 10, 2008, 07:44:55 ÖS
merhaba,
IWA dan nihayet basvurumu yaptim.Form 183 karsima cikti.FORM 183 - CERTIFICATION STATEMENT - CERTIFICATION BY MEDICAL SCHOOL OFFICIAL
Bunu doldurup belirtilen penysilvanyadaki adrese yollayacagım.
Ama Form 186 hic karsima cikmadi.(mehmet veya nuri nin yazisinda form 186 diyordu)Bi hata mi var acaba.Bir de, prometricten tarih alabilmem icin yollayacagim formun isleme konmasi ve bana prometric icin bir sifre verilmesini gerekiyor deil mi.
12  USMLE Sınavlar Forumu / USMLE Step 1 / Ynt: Kaplan Step 1 Videolar : Şubat 06, 2008, 07:18:05 ÖS
Sitedeki link bozuktu.Uzun suredir bunlari bekliyordum.Cok tesekkurler.
13  Genel Forumlar / Amerika'da İmkanlar / Ynt: ABDde tip staji ve uzmanlik : Şubat 04, 2008, 02:13:27 ÖÖ
merhabalar,
Ben internlugumu Kalifornia da ayarlamaya calisiyorum.Yani 'clerkship'lik yapmayi planliyorum.
'Clerkship' icin de PTAL(California Letter) gerekir mi?Veya bunun disinda Kaliforniya ya özgü belgeler gerekir mi?Medical Board of California nin sitesini inceledim ama clerkship kismi net deil, danismak istedim.Tesekkurler.
14  Genel Forumlar / Amerika'da İmkanlar / Ynt: ABDde tip staji ve uzmanlik : Ocak 29, 2008, 11:58:14 ÖS
Neuro cok tesekkurler.Cok aciklayici ve guzel yazmissin.
15  Genel Forumlar / Amerika'da İmkanlar / Ynt: ABDde tip staji ve uzmanlik : Ocak 29, 2008, 05:36:28 ÖS
Bu bilgiler icin tesekkurler neuro.Bir sorum daha var.Ben gecen yaz hollandada genel cerrahi staji yapmistim.Okul yollamisti ama kayitlarina gecmedi.(bir nevi turk-msic gibi oldu aslinda burslu gitmem disinda).Ancak ordan sertifika ve uzun ve guzel bir recommendation letter almistim.İsin diger yuzu ben bu staji IWA da application icin sorulan clerkshipler kismina yazmistim.Belki ilerde artisi olur diye.Tabi bu belge doldurma islerini bilmedigim icin o belge bu staj icin onaylatilamadi.Ne dersin formun ucretini daha yatırmadim ve 14 gun gecmedi save ettigim tariften itibaren.Basvuru kisminda yapilan stajlar kismindan bunu cikarayim mi.Orda yazanlari mi istiyorlar.Bir de bazisi o kisma hic bir sey yazmiyormus.Ne yapmaliyim sizce.Yorumlarinizi bekliyorum.
Sayfa: [1] 2