Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7158 Mesaj 642 Konu- Gönderen: 1275 Üye - Son üye: evrenozcinar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Genel Cerrahi  (Okunma Sayısı 668 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
altugcakmak
Genel Gözlemci

« : Mart 28, 2008, 04:07:59 ÖS »

arkadaslar ben de olmayan surgery baslıgı acmak ıstedım...
surgery amerkikada ne kadar rekabetli.
girme sansimiz nasil genel acidan..
cok program var mı?
usmle skoru cok mu yuksek istiyolar?
bilgileri olan arkadaslar yazarsa sevinirim..herkesin genel bilgisi olsun...
tesekkurler simdiden...
taner özdemir
Ast Üye
**

« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2008, 05:01:12 ÖS »

Öncelikle match olan tüm arkadaşları canı gönülden kutluyorum. Yolları açık olsun. İnşallah gidecekleri yerlerdede umduklarından çok daha iyileriyle karşılaşırlar.
 "So, you want to be a surgeon," isimli bir sitede- adresi  http://www.facs.org/residencysearch/ amerikadaki cerrahi branşlarla ilgili güzel bilgiler verilmekte. İncelemek isteyen arkadaşlara sunulur.
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2008, 08:19:16 ÖS »

Şu siteye göre 2000den 2004e kadar genel cerrahideki IMG oranı %13ten %18 e çıkmış. Yani göz, kbb, ortopedi gibi girilmesi çok zor dallardan değil. 
http://www.nejmjobs.org/rpt/changing-face.aspx

Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2008, 09:55:32 ÖS »

Genel cerrahinin diğerlerine göre daha çok img almasının sebebi Maaşının diğerlerinden düşük olması. IMG oranları ile MAAŞLAR ters orantılı. Bu genel geçer bir kural. AMG'ler tamamen DUYGUSAL karar veriyorlar ondan her halde.   şeytan

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2008, 10:38:34 ÖÖ »

Evet AMG'ler geçekten çok "duygusallar" Grin Nerde duygusallik azaliyor onu da cok iyi fark ediyorlar ve daha duygusallaşan bolumlere yoneliyorlar. Wink Bu sebepledir ki eskiden girilmesi zor olarak gorulen Genel Cerrahi ve Kadindogum bolumlerine girmek hayal degil arkadaslar. Ayrica Radyolojinin de girilebilirlesmeye basladigi konusunda duyumlar aliyorum. Sebebi de girisimsel radyolojinin interventional kardiyolojiye PTCA savasini kaybetmesi olarak duydum. Ben de diger forumlarin yalancisiyim, belki Reha lutfeder 2 cumle de bir sesini duyariz uzun zamandan sonra Wink Ya da bir radyoloji basligi acalim en iyisi...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: