Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6449 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Genel Cerrahi Yurtdisi -Turkiye Karsilastirmasi  (Okunma Sayısı 1136 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
celikkaya
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 22, 2007, 01:21:41 ÖS »

Arkadaslar ben hacettepe 5.sinif ogrencisiyim(2hafta sonra donem 5 basliyor)Genel cerrahi uzmani olmak istiyorum fakat halen daha uzmanlik egitimim konusunda bir karar veremedim..Yurtdisi olarak oncelikle AB vatandasi oldugum icin Ingiltere dusunuyorum,ikinci secenegim ise Amerika..Sizce genel cerrahi isteyen birinin ille de yurtdisinda egitim gormek istemesi daha iyi bir cerrah olmak acisindan gereksiz mi?Ingiltere`deki egitim hakkinda konustugum bircok kisi bana uzmanlarin yeterli vaka yapamadigindan,yetki verilmediginden bahsetti.Amerika`daki durum hakkinda hicbir fikrim yok.Genel cerrahi egitimini Ingiltere,Amerika ve Turkiye olarak karsilastiracak olursak..

1-Kabul Kosullari..Huh
2-Egitim kalitesi..Huh
3-Asistan maaslari..Huh

Kisa bir sure icerisinde bir karar verip ilgili ulkenin uzmanlik sinavlarina(USMLE,PLAB,TUS)hazirlanmaya baslamam lazim,bu yuzden bu konuyla ilgili fikirlerinizi benimle paylasirsaniz ve bana yardimci olursaniz sevinirim..
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2007, 01:37:16 ÖS »

celikkaya,

forumu araştırırsan sorduğun soruların hepsiyle ilgili detaylı bilgi bulursun.

ancak Avrupa'da şartlar nedir, ne değildir bunlar çok konusulan seyler değil forumda.

kolay gelsin
sermet
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2007, 05:44:27 ÖS »

Selam Çelikkaya,
  Ben ingilterede bir maksillofasial cerrahi unitesinde bir ay ve Amerika'da bir KBB departmanında bir ay kaldım. Bana İngiltere'de asistanlık eğitimi oldukça iyi göründü, özellikle ameliyathanede, ancak kliniklerdeki eğitim daha zayıf gördüğüm kadarıyla. Benim görebildiğim örnekler bunlar. ABD'deki departman ülke ortalamasının üzerinde ama en tepedekilerden değildi. İngiltere'deki ise ülkenin en büyüğü ve en iyisiydi. Ama bu değerlendirme asistan eğitimini göstermiyor. İngiltere'deki merkezdeki hocalar kendi alanlarına Amerika'daki merkezdeki hocalardan daha hakimdiler ve alanlarında daha iyiydiler diye düşünüyorum. Ama bu hocalar bu alanda İngiltere'nin en iyileri.

İngiltere'de uzmanlık eğitimi uzun sürüyor, karmaşık bir hiyerarşi var. Başka bir doktordan tam olarak bağımsız çalışabilmen uzun sürüyor. Ama bu aşamaya gelmeden yine oldukça bağımsız çalışıyorsun, kendi hastaların oluyor vs. Çalışma saatlerin kesinlikle çok daha insancıl. NHS(National Health Service) bu konuda oldukça duyarlı. AB vatandaşı olman çok büyük avantaj. Artık İngiltere'de başka ülkeden gelenlerin doktorluk yapması nerdeyse imkansızlaştı son düzenlemelerle ama AB vatandaşları için geçerli değil galiba. Yine de iyi araştır bence, dediğm gibi ise, Hintdistanlı ve Pakistanlı rakiplerin olmayacak süreçte.

Bütün bu yazdıklarımı toplarsan, artısı eksisiyle değerlendirirsen, bir parça fikir sahibi olabilirsin sanırım, yanlız ben de senin gibi öğrenciyim, beşinci sınıfa başlayacağım bu sene. Bir öğrenci olarak değerlendirebiliyorum ancak. Ne kadar faydalı olur emin değilim? Dediğim gibi belki bir parça fikir verir. İnşallah faydalı olur yazdıklarım. Başarılar diliyorum...   

Sermet
celikkaya
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2008, 04:10:44 ÖS »

Arkadaslar forumu "genel cerrahi" ve "general surgery" keywordleriyle aradim fakat bir sonuc bulamadim...Bu konuda yardimci olabilecek biri yok mu?

NOT: Yeni duzenlemelere gore Amerika`daki asistanlarin calisma saatleri haftada 80 saatle sinirlandiriliyormus (%10 uzama payi ile birlikte 88saat).
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: