Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7142 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: metalikdr
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hangi uzmanlığa kabul almak daha zor?  (Okunma Sayısı 1923 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« : Temmuz 28, 2007, 08:45:59 ÖS »

SPECIALTY RANKINGS BASED ON 2002 UNMATCHED RATES FOR U.S. SENIORS
UNMATCHED RATE (%)

Extremely competitive
Plastic surgery 23.5
Ophthalmology 22.0
Urology 20.0
Radiation oncology 17.9
Dermatology 16.1
Very competitive
Neurosurgery 15.0
Otolaryngology 15.0
Orthopedic surgery 14.9
Radiology 11.1
Emergency medicine 6.5
Competitive
General surgery 5.4
Anesthesiology 5.2
Obstetrics and gynecology 4.3
Psychiatry 4.3
Neurology 3.0
Less competitive
Physical medicine and rehabilitation 2.7
Pathology 2.1
Family practice 1.9
Internal medicine 1.6
Pediatrics 1.3

Source: National Resident Matching Program; San Francisco Matching Program; American Urological Association.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
zehra
Acemi
*

« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2007, 08:52:26 ÖS »

Allah Allah çok ilginç.ama açıkcası benim işime gelir.ben pediatri istiyorum Smiley
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2007, 12:44:17 ÖÖ »

heralde; eninde sonunda bu soru aklına takılmayan yoktur. Böyle bir liste çok güzel oldu. sağol Punk
vioxx
Genel Gözlemci

« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2007, 12:37:16 ÖÖ »

Physical medicine and rehabilitation 2.7
Pathology 2.1
Family practice 1.9

Zaten bende bu 3unu dusunuyordum icime su serpildi Smiley
Hele FTRyi tusda 2 soru ile kacirmis biri olarak icimdeki FTR aski kabardi desem yalan olmaz Cheesy

I love my hakama!
grcgkc
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2008, 12:37:34 ÖÖ »

bu listede kvc yok mu gerçekten ben mi göremedim Huh

US'deki doktorların maaşları listesinde en üstlerdeydi,,
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2008, 07:29:21 ÖS »

evet evet kvc bencede nerde ama bi şeyi düzeltmek gerekiyor amerika'da KVC diye geçmiyor thoracic surgery veya cardiac surgery olarak geçiyor.orada vasküler cerrahi genel cerrahinin üst ihtisası olarak geçiyor.yanlış biliyyorsam düzeltin...
grcgkc
Ast Üye
**

« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2008, 11:57:43 ÖS »

sitenin kendisinde(bu sahtesiymiş gibi oldu Cheesy) cardiovasculer surgery diye geçiyor,
ve en yüksek maaş oranın Roll Eyes
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2008, 12:53:33 ÖÖ »

sitenin kendisinde(bu sahtesiymiş gibi oldu Cheesy) cardiovasculer surgery diye geçiyor,
ve en yüksek maaş oranın Roll Eyes

Ben de maas konusunda araya girmek istedim. Konu basligi bu degil ama konu maasa gelmis bakiyorum, hmmmm.  Wink

Maaslar konusunu sadece brans ile ve brans istatistigine dayali olarak  dusunmek cok yaniltici olabilir.
Branslarin yan branslari, doktorun hangi hastanede calistigi , hangi saglik sistemine bagli oldugu, hangi eyalette bulundugu, sehir merkezinde mi yoksa, ihtiyac bolgesinde mi calistigi gibi cok fazla parametre ile degisebilir.

Ne demek istedigimi anlatmak icin carpici bir ornek vereyim. Unlu bir marka altinda calisan ustun bir uzman, ihtiyac bolgesinde serbest calisan bir uzmandan daha AZ para aliyor olabilir. Uzmanliklarin kazandirdigi paralar  burada "procedure" olarak gecen girisimsel islemleri yapma oraniyla ilgili birsey genellikle. Bu da ayri bir parametre. Yine carpici bir ornekle demek istedigimi acmaya calisayim, agri yan dalina giren ve sinir blogu uygulamalarina hak kazanan bir psikiyatrist elektrofizyoloji alanindan yan dal yapmis bir kardiyologtan daha fazla gelir edebilir. Soylemeye calistigim sey su ki, gunumuz Amerika'sindaki uzmanlik maaslari cok ama cok degisir, uzmanlik alani ile degil, kisinin kendi alani ile ilgilidir. Kisin kendi alani ise yine gunumuz sartlarinda uzmanlik egitimine baslanan brans ile belirlenmekten cok en son yapilan yan dal ile ilintilidir. Tum bunlari bile sabitleseniz yine de en basta belirttigim mekan ve kosul farklari ile yine cok yaniltici bir tablo ortaya cikabilir.

Amerika'daki doktorluk gelirlerini uzmanlik alanlarina gore dusunmeye calismak yerine, araliklarla konusmak daha cok bilgi verebilir. Amerika'da uzman doktorlar, en azindan en cok coguna dogru dusunursek, senelik 150.000 dolar ile 1.000.000 dolar arasinda oynayabilir. Ozel cerrahiler en cok kazanan uca dogru , siradan cerrahiler ortada, dahiliyeler (psikiyatri derma icinde) diger uca dogru yatar. Invasiv islemi olan dahiliyeler, GI gibi, Derma gibi, girisimsel kardiyoloji gibi ortalarda yer alir. Radyoloji de bu skala icinde invasiv olan yan dalina gore uygun bir yere gelir. Cocuk psikiyatrisi gibi asiri ihtiyac olan , ulkenin yoklugundan kavruldugu ozel uzmanlik alanlari ise dahiliye olmalarina ragmen dahiliyenin ortaya yakin yerlerinde yer alabilirler. Bu yine kosullara ve ihtiyaclara gore cok degisebilir.

Umuyorum gozlemlere ve somut bilgilere dayanarak yapmaya calistigim bu aciklama gelir durumlari hakkinda bir fikir vermeye yetmistir. Her alanla ilgili herkesin uc ornekleri oldugundan eminim, o nedenle bu konuyu cok fazla genellemek cok yonlendirici olmayabilir diye dusundum.

Kolay gelsin

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2008, 01:35:29 ÖÖ »

cardiothoracic diye gecer. Vaskuler cerrahi ayri bir daldir. Hepsi genel cerrahi ustune yapilir. Pediatrik cerrahi, plastik cerrahilerin cogu, transplant cerrahisi, travma, Kolorektal, onkolojik cerrahi gibi dallara ayrilir genel cerrahi fellowshipleri. Genel cerrahi yapmadan KVC yapmak bi bizim memlekete mahsus anladigim kadariyla.
Cardiotoracic cerrahide eskisi gibi para yok. En az talep olan genel cerrahi yan dali. O buyuk paralar 90li yillarda kaldi. Hem is bulmakta zorlaniyorlar, hem cok calisiyorlar hemde az kazaniyorlar. 
Ulas'in dedikleri dogru. Girisimsel yontemlerle oldukca ilgili. Ayni zamanda ne kadar calistigin, nerde calistiginlada ilgili. Herseyin oldugu gibi bu da serbest piyasa kanunlarina gore ve de medicare odemelerine gore belirleniyor. Genel anlamda en az kazananlar primary care diye gecen yandal yapmamis dahiliye, pediatri, family medicine, psikiyatri ve kismen kadin dogum. Ama Ulasin dedigi gibi bu isin minimumu 150bin maximumun pek siniri yok. Ama amerikada yasiyorsaniz harcamalarinizida ona gore dusunmeniz lazim. Sigortalar: ev, araba, malpractice vs vs, okul, saglik, emeklilik derken her ne kadar yiyecek icecek, benzin, kiyafet filan ucuz olsada harcamalar Turkiye'ye gore cok daha fazla bunu da goz onunde bulundurmak lazim yoksa yanlis hesplar icine girersiniz.
musbet
Ast Üye
**

« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2008, 11:04:51 ÖS »

zaten amerikayı fazla kazanma niyetiyle gitmek garip geliyor bana,işini nerede yaparsan yap iyi isen eğer,yaşadığın yerin standartlarından çok yuksek yaşarsın,bu hindistandada böyle,turkiyedede,amerikadada..
ben neden istiyorum,biraz prestij,biraz aşk,biraz huzur..Smiley
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2008, 11:23:09 ÖS »

neyi cardiothoracic cerrahiyi mi biraz prestij biraz aşk biraz huzur için mi istiyosun orayı kaçırmışım da...
musbet
Ast Üye
**

« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2008, 11:34:45 ÖS »

:)yok canım..amerika olayını söyledim ben...yani amerikaya sırf daha fazla para kazanmak için gidilmeyeceği görüşündeyim...
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2008, 11:47:54 ÖS »

bir zamanların tabiriyle,Amerika hayaller ülkesiiii...
musbet
Ast Üye
**

« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2008, 11:56:56 ÖS »

ya arkadaşlar acil bi soru başvurumu yapıyorum da..son period için aralık 2008 iin..biz avrupa işaretliyoruz değil mi?burada oyle okuduğumu hatırlıyorum yanlış olmasın?
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2008, 03:32:10 ÖÖ »

zaten amerikayı fazla kazanma niyetiyle gitmek garip geliyor bana,işini nerede yaparsan yap iyi isen eğer,yaşadığın yerin standartlarından çok yuksek yaşarsın,bu hindistandada böyle,turkiyedede,amerikadada..
ben neden istiyorum,biraz prestij,biraz aşk,biraz huzur..Smiley

neyi cardiothoracic cerrahiyi mi biraz prestij biraz aşk biraz huzur için mi istiyosun orayı kaçırmışım da...

Yilin diyaloguna aday gosteriyorum  Tongue

Huzur arayanlara, kardiyotorasik ! Ask desen o da var. (Ameliyathane hayatini hafife almayin  Wink )

E prestij desen adi yeter !  şeytan

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: