Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nöroloji ihtisasi  (Okunma Sayısı 730 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« : Mart 26, 2008, 01:53:47 ÖS »

Sophia; Dogan'in da dedigi gibi bircok insan sadece bir bransa basvurmuyor. Mesela ben biliyorum Psikiyatri ve Noroloji kardes dallar diye bilinir ve bircok insan her 2sine de basvurmustur. Noroloji genel olarak girilmesi gayet mumkun branslardan biridir, yukarda belirttigim konularda CV'ni guclendirirsen cok da iyi bir programa yerlesmen zor olmiyacaktir. Yeter ki iste ve umudunu kaybetmeden calis bu amac dogrultusunda.

Nöroloji tartismalarini da bu baslik altinda toplayalim Smiley

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
humerus
Acemi
*

« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2008, 01:39:34 ÖÖ »

Arkadaslar, ben su anda bir universitede 4 yil noroloji ihtisasi yapiyorum. 2008 temmuz PGY-2 (Noroloji ilk yil, preliminary ya da dahiliyenin birinci yilini bitirmis kimseler icin) bir knotenjanimiz acik bulunmakta. Acikligin sebebi asistan sayisinin arttirilmasi. Ilgilenen kimse olursa bana ulasmalarini oneririm.
humerus
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2008, 09:55:09 ÖS »

universitemizdeki acik noroloji kadrosu icin bilgi almak isterseniz e-mail adresim:
humerus75@yahoo.com
ya da
uuysal@unmc.edu
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2008, 05:28:00 ÖS »

Verilen epostadan anlasildigi uzere University of Nebraska Noroloji Bolumunde , PGY-2 kadrosu icin bir acik yer varmis. Dr. Utku Uysal'a bu duyuruyu yaptigi icin tesekkur ediyoruz. Yalniz 2. senede olan bu acik pozisyon bu sekliyle hemen hic  kullanisli degil, sayet bu sadece ilk senesini yapmis olan kisilerin kullanabilecegi bir imkan ustelik de o kisilerin senenin bu zamaninda  hala bosta geziyor olmalari lazim ki bu da mumkun degil. Cunku senenin bu zamaninda bu imkan icin elverisli kimselerin gidecekleri yer bellidir zaten. Cunku gorusmelerini yaptilar coktan. (taaa gecen yil sonunda).  Yani tam olarak senenin bu zamaninda, ilk senesini burda yapmis, gecen sene gorusmelerini de kacirmis, ve muhtemelen Temmuz'da issiz kalacak ve ne yapacagini hala bilemeyen ve kendilerini 2 ay sonra cok buyuk bir felaketin bekledigi kimselerin kullanacabilecegi bir teklif oluyor sadece. Bu durumda olan ilk senesini bitirmis bir asistan olabilme ihtimali cok zayif.

Diger yandan ilk senesini burda dahiliyede yapmis olup da aniden Norolojiye gecmek isteyen kisi sayisi genel olarak cok fazla olmaz, ancak ilk sene zaten bir noroloji programinda olup da, dahiliyesini yaptiktan sonra, norolojiye University of Nebraska'da devam etmek isteyenler icin cazip bir imkan olabilir. O kimseler de zaten taa gecen eylul'de basvurdular zaten, coktan da kabul edilmis olmalari gerekir.

O nedenle aniden acilan bu bos posizyonun bu sezonda disardan pek kimsenin tam su sezonda teknik olarak isine yarayacagini sanmiyorum. Oysa ilk sene posizyonu olsaydi cok cazip olabilirdi.

humerus
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2008, 03:00:10 ÖÖ »

yazdiklarinizda son derece haklisiniz. Bu seneki bos kadro icin ERAS ile kadronun dolmamis olmasinin sebebi noroloji icin gorusmelerin 2 yil once yapilmasi. Ancak bolumun kadro sayisi ACGME tarafindan gecen yil yapilan gozden gecirme sonucunda arttirildi. O nedenle 2008 match'i ile doldurulmasina olanak yoktu. Nitekim 2009 match'inde 2009 icin 3 kadro da dolmus durumda. Bazen bilindigi uzere kimi insanlar dahiliyeye baslamakta ancak daha sonra karar degistirmekte, ya da preliminary yilini garantiye alip noroloji match'inde yer bulamamaktadir. Su anda zaten bircok basvuru yapilmakta ama ben bolume bir Turk'un katilmasini cok istedigim icin buraya mesaji biraktim. Internet sitenizi de mesaji biraktigim gun bir arkadasimdan tesadufen ogrendim. Gercekten cok guzel bir site. Umarim bircok kisiye yardimci olmaktadir. Dedigim gibi ilgilenen arkadaslarin bana ulasmasini oneririm. Tesekkur ederim.
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2008, 04:07:50 ÖS »

Mesajinizi gordukten sonra bizler de cok sevindik, boyle bir vesileyle aramiza katildiginiz icin cok mutlu olduk. Verdiginiz eposta adresini google'da tarayinca isminizi ve bolumuzunu buldum, ve e-posta vermis oldugunuza gore saklamayacaginizi dusunerek ilan ettim. Pozisyon ile ilgili yeterince duyuru yapildi forumda, hepimiz de haberdariz, aklimizda, sizin de belirttiginiz gibi posizyon su haliyle cok kullanisli olmasa da, bu sezon sonu basvrularina dek hala bos kalirsa  o durumda bir kez daha kuvvetli bir duyuru yapariz. Bu arada ilk sene basvurulari icin de sizin universitenize basvuruyu cesaretlendirmek gerekir, sayet siz ordasiniz ve bizler de artik bunu biliyoruz. Forumumu uyeleri arasinda halen Amerika'da ihtisas yapmakta olanlar var, yeni yerlesmis olanlar var (psikiyatri, kadin dogum, radyoloji, dahiliye, pediyatri), sinavlara hazirlananlar var. Ama benim bildigim hic noroloji yoktu. O nedenle bundan sonra da aramizda kalirsaniz,  arkadan gelen arkadaslara yardimlarinizi esirgemezseniz cok memnun oluruz.

humerus
Acemi
*

« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2008, 04:21:29 ÖS »

Tesekkur ederim. Her zaman elimden gelen yardimi yapmaya hazirim. Her konuda bana ulasabilirsiniz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: