Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6777 Mesaj 600 Konu- Gönderen: 1162 Üye - Son üye: berkay
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar Forumu"Residency" - Uzmanlik Egitimi Obs/Jin düşünen-başvuruda bulunan-bu branşta çalışan arkadaşlar..
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Obs/Jin düşünen-başvuruda bulunan-bu branşta çalışan arkadaşlar..  (Okunma Sayısı 1502 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ihsan atabay
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Aralık 31, 2007, 01:20:58 ÖS »

Obs/Jin düşünen-başvuruda bulunan-bu branşta çalışan arkadaşlar.. gelin burada birbirimize tecrübelerimizi anlatalım, fikir alışverişi yapalım?? ABD de Obs/jin match ihtimalleri , avantaj-dezavantajlarını tartışalım??

Özellikle gülden hanımı bekliyoruz:) kendisine ve tüm arkadaşlara başarılar diliyorum..
GULDEN
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2008, 05:01:21 ÖÖ »

Merhaba Ihsan,

Oncelikle Kadin-Dogum dusunen arkadaslar icin boyle bir baslik acmana cok sevindim.Ben, kendi tecrubelerimi seve seve paylasirim tabii Wink.

Bana bu branstaki match olabilme ihtimalimi nasil degerlendirdigimi soran bir mail de atmissin. Orda da dusuncelerimi yazdim. Kadin-Dogum'la ilgilenen tum arkadaslar icin burda da yeniden yazayim.

Kasim sonundan bu yana yaklasik 15 programla gorustum. Bunlarin 10'u Kadin-Dogum ve 5'i Pediatri programiydi. Esasen Kadin-Dogum'la ilgileniyorum ama acikta kalmamak amaciyla Pediatri programlarina da basvurdum. Burdan, Kadin-Doguma girmenin cok zor oldugu sonucuna varmayiniz lutfen. Ben de bu sene ilk kez Match'e basvuruyorum,sonucun ne olacagini hep birlikte gorcez Wink ama okudugum ve deneyimli arkadaslardan ogrendigim kadariyla, Kadin-Dogum programlarina yerlesmek yabancilar icin girilmesi cok cok zor olan branslardan degil. Orta derecede 'competitive' bir brans benim bildigim kadariyla. Pediatri, Kadin-Dogum'a kiyasla girilmesi daha kolay bir brans.

Ben bu yoldaki kendi deneyimlerimi yazayim, ayni bransi isteyen arkadaslar da kendilerine gore cikarim yapsinlar:

Haziran 2006'da Hacettepe'den mezun oldum. Ilk TUS olmayinca USMLE sinavlarini almaya karar verdim. Subat'tan Eylul'e kadar olan surecte step1, step2 CK ve Step2 CS sinavlarini aldim. Step1:99 (246), step2 CK :97 (235) geldi ve CS'i de alip Eylul 10-15 arasi basvurularimi yaptim. Eylul 15'ten once mutlaka basvurularinizi yapmanizi tavsiye ederim arkadaslar. Cunku bircok program gorusmeye cagiracagi adaylari, erken basvuranlar arasindan secme yoluna gidiyor. Gec basvurup,iyi puanlarla hic gorusme teklifi alamayan arkadaslarim var.Aldigim toplam 15 gorusme teklifini Eylul sonundan Ekim sonuna kadar olan 1 aylik donemde aldim. Sonraki donemde 1 veya 2 gorusme teklifi geldi.Ama genel kani, Aralik ortasina kadar gorusme teklifi gelebilecegi yonunde diye biliyorum.

Basvurularimi yaptigim donemde, ABD'de hicbir klinik deneyimim yoktu. Elimde sadece USMLE skorlarim, okuldan aldigim transkript,referans mektuplarim ve dekan mektubum vardi. Basvurulari yapmadan onceki donemde eger ABD klinik tecrubeniz oldugunu gosteren belgeleriniz olursa, bu sansinizi daha fazla artirir diye dusunuyorum. Cunku gorusmeler boyunca elde ettigim izlenim, kendimizi ABD'de tanitmamizin ve bize referans olmalarini saglamamizin yolu, burdaki doktorlarla calismis ve kendimizi begendirmis olmamiz. Bu onceden defalarca Ulas'in da soyledigi gibi, bu yolda sansimizi artiracak en onemli etkenlerden biri. Burda hersey 'referans'la donuyor. Yani sizi taniyip, size kefil olabilecek insanlar olursa, size is verecek program direktorlerinin arayip sizin hakkinizda bilgi sahibi olmalari mumkun oluyor. Boylelikle sizinle yapacaklari yarim saatlik gorusme haricinde, size referans olan kisilerle de gorusme sanslari oldugundan, program, ise alacagi adayi secme yonunda daha saglam bir karar verebilecegini dusunuyor. Uzun lafin kisasi arkadaslar, basvurularinizin yapacaginiz 1-15 Eylul tarihlerinden once, eger halen tip fakultesi ogresiyseniz 'clerkship', eger mezun olmussaniz ABD'de 'observership=gozlemcilik' ayarlamanizi tavsiye ederim. Bu konuda Amerika baglantisi olan hocalariniz size yardimci olabilirler diye dusunuyorum. Eger yardimci olacak kimse yoksa Google'dan ilgilendiginiz hastanelerin 'faculty=egitim kadrolari'ni arastiriniz ve kendinizi tanitan ve ne yapmak istediginizi anlatan mail atiniz,o bolumdeki uzmanlara. Ne kadar yere basvurursaniz olumlu cevap alma sansinizi o kadar artirirsiniz. Ben 100 kadar hastaneye gozlemcilik icin e-posta atmistim. Sonunda Phoenix'deki bir Kadin-Dogum departmaninda 4 haftalik gozlemcilik yapabildim. Ama ancak Ekim ayina olumlu cevap alabildigimden, referans mektuplarimi cok yararli kullanamadim(cunku basvurularimi zaten Eylul'de halihazirda gondermistim.)

Bsvurulardan bahsetmisken, sayilar ve yuzdeliklere de deyinmek istiyorum biraz. Ben 80 Kadin-Dogum ve 40 Pediatri programina basvurdum. Basvurdugum 80 Kadin-Dogum programinin 10'u ve 40 Pediatri programinin 5'inden gorusme teklifi alabildim. Bu da %12.5'lik bir yuzdeye denk geliyor. Bu herkes icin boyle olacak demek istemiyorum ama benim icin boyle bir yuzde soz konusu oldu. Gorusmeler suresince tandigim birkac Amerikali arkadas, 30 programa basvurup 22 gorusme teklifi aldiklarindan soz ediyorlardi. Yabanci mezunlar icin, 10 ve uzeri gorusme teklifi oldukca yeterli bir rakam olarak goruluyor,edindigim izlenimlere gore. Buyuk bir sanssizlik olmadikca, bir programa yerlesme sansimin yuksek oldugunu soyledi, bu yolda benden daha deneyimli olan buyukler Roll EyesSmiley)

Basvurularimizi yaptigimiz hastanelerin bulunduklari sehirler de cok onemli bence arkadaslar. Basvurup da, basvurduguma pisman olmadigim sehirlerin basinda:1. New York(kesinlikle basvurunuz, programlarin yarisindan cogunda yabanci doktorlar calisiyor, gorusme teklifi alma sansiniz cok yuksek SmileyBronx-Lebanon Hospital ile gorustum Bronx'ta. Bulundugu semt nedeniyle biraz urkutucu ve insanda guven uyandirmayan bir lokalizasyonda ama asistanlarin tamami yabanci.
  Maimaonides Jewish Hospital ile gorustum. Bu program Brooklyn,NY'da. Brooklyn, Bronx'a gore biraz daha guvenli bir sehir. Hastane Yahudi hastanesi ve hasta populasyonlarinin cogunu Yahudiler olusturuyor izlenimi uyandi bende.
 NY'da gorustugum 3. hastane SUNY Downstate University Hospital'di. Gorustugum programlarin arasindan en saglamlarindan biriydi bu bence. Hastane Brooklyn'de. Universite hastanesi ve arastirmanin yogun oldugu kalabalik bir Kadin-Dogum klinigi. Bu programin egitim kadrosunda da bir Turk bayan vardi, Reproductive Endocrinology ve Infertility bolumunde. O nedenle, program direktorunun Turklere karsi iyi izlenimleri var. O programda sizden once calisan Turkler, arkadan gelecekler icin referans olustuyor arkadaslar. O nedenle attigimiz adimi, hem kendimizi hem de bizden sonra gelecekleri dusunerek atmaliyiz bence. Olay donup dolasip 'referans' kelimesinde dugumleniyor goruyorsunuz  Wink

2. New Jersey ( New York'a gore cok daha guvenli bir sehir ve New York'a trenle 30-45 dk mesafede)NJ'de Morristown semtinde Morristown Memorial Hospital ile gorustum. Morristown, oncelikle belirteyim, oldukca guzel bir yerlesim yeri. Gelir duzeyi yuksek bir hasta populasyonuyla muhatap oluyorsunuz ki gorustugum Kadin-Dogum programlarindan sadece birkaci bu tur hasta populasyonuna sahipti(digerleri yine NJ New Brunswick'teki St. Peter's Hospital ve Chicago'daki St. Joseph Hospital)Morristown Memorial programi, uzun yillardir UMDNJ(University of Medicine and Dentistry,NJ) programinin asistanlarinin rotasyon yaptiklari bir programmis ama bu yil kendi asistan kadrolarini olusturmaya karar vermisler. Hastanenin fiziki kosullari ve bulundugu lokalizasyon cok guzel, bolge insani gercekten yardimsever ve iyi niyetli insanlar ama ilk asistanlar olacak olma dusuncesi beni biraz tedirgin etti.
   NJ'de gorustugum ikinci program New Brunswick'te St. Peter's Hospital. Bu bir Katolik hastanesi. Private practice (asistanligi bitirip ozel calisacak arkadaslar ) dusunen arkadaslar icin degerlendirilebilecek bir program ama fellowship dusunen arkadaslarin oncelikle universite hastanelerini degerlendirmelerini tavsiye ederim.
                  3. Chicago ( cok guzel bir sehir bence ve yabancilara sans taniyorlar) Kadin-Dogum dusunen arkadaslar icin Mount-Sinai programindaki program direktoru,Dr.Ayfer Orhan adinda bir Turk uzman ablamizin biraktigi harika izlenim nedeniyle, Turk adaylara cok sicak bakiyor. Yine Chicago'daki St. Joseph Hospital de baska bir Turk bayan attending'le calisip cok memnun kaldiklarindan Turklere yonelik iyi izlenimleri var.
                 4.Pennsylvania eyaleti Allentown/ Bethlehem kasabasinda St. Luke's Hospital kucuk ama sicaklanli insanlarin bulundugu bir program. Philadelphia'da Temple University, iyi bir universite hastanesi.
                5. University of Miami/Jackson Memorial Hospital..... Iste benim listemin 1 numarasi bu arkadaslar Cool. Umarim bu programa yerlesme sansim olur. Her yil 9 asistan aliyorlar ve bir Kadin-Dogum programi icin, bu oldukca iyi bir sayi. Genel ortalama 3-6 arasi degisiyor Kadin-Dogum programlari icin. Jackson, Miami'de olmasi ve fellowship sansi taniyan bir universite hastanesi olmasi nedeniyle benim favorim. Hasta populasyonunun buyuk kismini Hispanikler olusturuyor. Bu nedenle ilgilenen arkadaslarin simdiden Ispanyolca derslerine baslamalarini tavsiye ederim:)) Ben yakinda basliyorum Grin... Bu arada Miami demisken arkadaslar, Guney eyaletleri arasindan yabanci mezunlara sans taniyan ender sehirlerden biri... Florida'da,Atlanta'da ve Arizona eyaletlerinde bicok programa basvurdum ama aldigim gorusme teklifleri University of Miami/Jackson Memorial Hosptal Kadin-Dogum ve Miami Children's Hospital Pediatri programlarindan oldu. Sicagi seven arkadaslar icin dip-nottu Cool

Basvurup da hic gorusme teklifi alamadigim sehirler Angry(bu benim icin boyleydi,sizin icin de ayni durum gecerli olacak demek istemiyorum):
 1. Washington,D.C.
 2. Georgia,Atlanta
 3. Virginia
 4. North ve South Carolina

Basvurularinizda agirlik vermeniz gereken sehirler, tekrar yaziyorum:
-New York (Upstate ve Downstate diye ayrilabiliyor. Upstate'de Syracuse'de(SUNY Upstate) asistanlik yapmis ve egitiminin iyi oldugunu soyleyen arkadaslarim var.
-New Jersey
-Chicago
-Philadelphia

Bunlar tamamen kendi deneyimlerim sonucunda vardigim cikarimlar arkadaslar.Kulaginizin bir kosesinde bulunsun:))

Gorusmelerden edindigim izlenim,aradiklari aday tipi:
-Tip fakultesinden yeni mezun olmus
-USMLE skorlari ve transkripti olumlu sinyaller veren
-VAROLAN ASISTAN KADROLARINA UYUM SAGLAYABILECEK
-Caliskan ama kendi limitlerini bilip, gerektiginde ustlerinden yardim istemesini bilen
-Ingilizcesi, meslektaslariyla iletisim kurmasini saglayacak duzeyde olan adaylar ariyorlar. Bunlar su an aklima gelen kriterler. Ayrica son gorusme sirasinda,sekreterin bos anina denk gelmis olacak, iki mulakat arasi, icinde gorustugum kisilerin adaylari degerlendirme kriterlerinin bulundugu dosyayi bana teslim etti Roll Eyes. Eeee, ben de haliyle goz ucuyla bi baktim Cheesy Valla kendim icin degil,zaten son gorusmemdi artik Tongue Birincisi bizi AKADEMIK olarak degerlendiriyorlarmis. Yani USMLE skorlari ve transkript. Ikincisi KISILIK OZELLIKLERI ve VAROLAN ASISTAN KADROSUNA ADAPTE OLABILIRLIGIMIZI. Ucuncusu YETERLI DUZEYDE INGILIZCE ILETISIM KURUP/KURAMADIGIMIZ. Dorduncusu O PROGRAMI ISTEMEMIZIN BELIRLI SEBEPLERI OLUP OLMADIGI( Gorustugum hemen her program, bu programi neden istiyorsun/ Basvurmaya nasil karar verdin sorusunu sordular. Kendi programlarini istememizin ayrica sebepleri olmasini istiyorlar ve mulakattaki cosku duzeyimiz,istekliligimiz birakacagimiz izlenim acisindan cok onemli arkadaslar)

Simdilik aklima gelenler bunlar  Smiley. Yazdiklarim haricinde spesifik sorulariniz olursa veya yazdiklarimdan daha detaylandirmami istediginiz noktalar olursa, lutfen cekinmeden sorunuz. Ciktigimiz bu yolda, kafamizdaki soru isaretleri azaldikca cesaretimiz artacaktir Wink. Hickimsenin cesaretinizi kirmasina izin vermeyin. Yeterince istekli olur ve bu yonde gereken cabayi ortaya koyarsak, bence kesinlikle istedigimizi aliriz Cool

Herkese bol sanslar ve iyi calismalar Smiley

Gulden
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2008, 11:17:02 ÖÖ »

Ellerine saglik Guldencim,
Harika bir yazi olmus. Umarim istedigin programa yerlesirsin.
Darisi basimiza...  Smiley
GULDEN
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2008, 08:58:43 ÖÖ »

Tesekkurler Ahmetcim Smiley

Senden boyle geribildirimler almak, yazma sevkimi artiriyor Cheesy  Kendine dikkat et,gorusmek dilegiyle...
hassah54
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2008, 06:02:24 ÖS »

Cok guzel bir yazi olmus gercekten tesekkur ederim bu aralar boyle bir yaziya ihtiyacim vardi Smiley

Stj Dr Hasan Hüseyin Şahin
Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2008, 01:46:04 ÖS »

sevgili ihsan oncelikle foruma hos geldin. onceden yazmis oldugun bir yaziya cevap yazmak istiyorum hani su kadin doguma girmek biraz SIKAR diyen hocanla ilgili olan yazina.

Evet hocanizin yaklasimi oldukca cansikici ve moral bozucu. Her nedense ulkemizdeki doktorlarda -ozellikle de gorece daha yasli doktorlarda- bu moral bozucu yaklasim hep var. Nedense umut vermek yerine umut kirici olmayi tercih ediyorlar. Ustelik de genelde hic bilgi sahibi olmadiklari konularda bile ileri geri konusabilecek cesareti bulabiliyorlar kendilerinde. Mesela ben nami gecen hocani hic tanimam kim oldugunu da bilmem ama houston'da 2 sene kalmis olmasindan yola cikarak diyebilirim ki orada buyuk ihtimalle asistanlik vs yapmamis olmali, tahminen fellowship yapmistir hatta belki de ecfmg belgesi bile yoktur, usmle'lere girmemistir cunku bir cok program research fellowluk icin usmle vs istemiyorlar, girdiyse ve bu sinavlari gectiyse bile cook onceden bu isi yapmis olmali ki bilgileri kaba tabirle biraz bayatlamis bile olabilir ama yine de "kadin doguma girmek biraz sikar" diyebilme cesareti gosterebilmis. Gercekten siksa bile "girersin canim, cok calis, umudunu kaybetme biz de sana yardim ederiz" demesi lazimdi. Bak houston'da 2 sene calismis, al usmle skorlarini ben de sana orada bir observership ayarlamaya calisayim vs gibi bir yaklasim daha cok yakisirdi bir profesor doktora.

her neyse, niye zor olsun ki kadin doguma girmek? cook da oyle kompetitif bir brans degil, ob&gyn'e gelene kadar neurosurgery, ophtalmology hatta dermatology gibi cok daha kompetitif branslar var, ustelik yabanci doktorlardan da kadin doguma bir suru giren varken, hic canini sikma sen ustelik de bir kisinin gorusune guvenerek plan degisikligi asla yapma, umudunu da yitirme. Herkese sor, dinle, dusun, analiz et, bir koseye yaz ama asla kuralmis gibi kabul etme. Bizim hastanedeki dahiliyecilere sorsan amerikada dahiliye programlarine girmek imkansiz...

Umarim bu zor yolda yilmadan ve sikilmadan yuruyebilirsin, basarilar.
ihsan atabay
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2008, 09:19:14 ÖS »

Sevgili Gülden , zaman ayırıp da bizleri bilgilendirme inceliğini gösterdiğin için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreç için başarılar diliyorum , paylaşacağın yeni gelişmeleri de merakla bekliyorum Smiley

Sevgili Alpi , evet aslında ilk görüştüğüm hocamın bu sözleri oldukça moral bozucuydu. Fakat sen de dahil,bu forumdaki birçok arkadaşın da dediği gibi , bu tür moral bozucu gelişmelere takılmamak gerektiğine daha bu ilk vakadan sonra inandırdım kendimi.Ve sonra (garip bir şekilde ) görüştüğüm tüm hocalarımdan tam destek alım. Bunların arasında fakülte dekanımız da vardı. Başka bir hocam ise tüm kitaplığını bana hediye etti , ki kitaplığında usmle ile ilgili birçok kaynak mevcut. Sadece yayınlanma tarihleri biraz eski. Ama benim için büyük bir hazine oldu. Hatta bu bahsettiğim hoca '' niye Türkiye'de öğrenciler sadece tus sınavına odaklanıyorlar? Türk gençleri hem ülkelerine hem de Dünya'ya açılmalılar , sizlere iyi eğitim veriyoruz , Diğer ülke doktorlarından çok da aşağıda değilsiniz hatta birçok konuda daha da iyi sayılırsınız , yeter ki kendinize güvenin çalışın .. Yakında Çin'den de Hint'liler gibi bir akın bile olabilir, sizler de oralarda araştırmalar yapmalısınız .. ''  şeklinde konuştu. Ayrıca bu hocamın görüşüne göre de Avrupa kesinlikle tercih sıralamasında olmamalı. Amerika'daki olanakların ve yabancılara yaklaşımlarının çok daha iyi olduğunu hatta kıyaslanamayacağını söyledi. Çalışan ve istekli olan -kendine güvenen biri için Amerika'da sürekli yeni kapıların açıldığını da ekledi.

Yani aslında bu forumda tecrübeli arkadaşlarımızın yazdıklarından başka bir şey de değildi. Ama önemli olan , bunu söyleyen hocamın beni moral olarak da referans mektubu olarak da kaynak olarak da  desteklemesiydi.. Profösörden profösöre fark oluor tabii ki..

Sevgili Alpi iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. sana da kolay gelsin diliyorum. Hepimize iyi şanslar
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2008, 02:20:28 ÖÖ »

Bu hocanin yazdiklarinin altina imzami atamadan gecemiyecegim. Amerika'yi iyi tanidigida belli.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2008, 07:11:14 ÖS »

Gorusmelerden edindigim izlenim,aradiklari aday tipi:
-Tip fakultesinden yeni mezun olmus
-USMLE skorlari ve transkripti olumlu sinyaller veren
-VAROLAN ASISTAN KADROLARINA UYUM SAGLAYABILECEK
-Caliskan ama kendi limitlerini bilip, gerektiginde ustlerinden yardim istemesini bilen
-Ingilizcesi, meslektaslariyla iletisim kurmasini saglayacak duzeyde olan adaylar ariyorlar. Bunlar su an aklima gelen kriterler. Ayrica son gorusme sirasinda,sekreterin bos anina denk gelmis olacak, iki mulakat arasi, icinde gorustugum kisilerin adaylari degerlendirme kriterlerinin bulundugu dosyayi bana teslim etti Roll Eyes. Eeee, ben de haliyle goz ucuyla bi baktim Cheesy Valla kendim icin degil,zaten son gorusmemdi artik Tongue Birincisi bizi AKADEMIK olarak degerlendiriyorlarmis. Yani USMLE skorlari ve transkript. Ikincisi KISILIK OZELLIKLERI ve VAROLAN ASISTAN KADROSUNA ADAPTE OLABILIRLIGIMIZI. Ucuncusu YETERLI DUZEYDE INGILIZCE ILETISIM KURUP/KURAMADIGIMIZ. Dorduncusu O PROGRAMI ISTEMEMIZIN BELIRLI SEBEPLERI OLUP OLMADIGI( Gorustugum hemen her program, bu programi neden istiyorsun/ Basvurmaya nasil karar verdin sorusunu sordular. Kendi programlarini istememizin ayrica sebepleri olmasini istiyorlar ve mulakattaki cosku duzeyimiz,istekliligimiz birakacagimiz izlenim acisindan cok onemli arkadaslar)

Simdilik aklima gelenler bunlar  Smiley. Yazdiklarim haricinde spesifik sorulariniz olursa veya yazdiklarimdan daha detaylandirmami istediginiz noktalar olursa, lutfen cekinmeden sorunuz. Ciktigimiz bu yolda, kafamizdaki soru isaretleri azaldikca cesaretimiz artacaktir Wink. Hickimsenin cesaretinizi kirmasina izin vermeyin. Yeterince istekli olur ve bu yonde gereken cabayi ortaya koyarsak, bence kesinlikle istedigimizi aliriz Cool

Herkese bol sanslar ve iyi calismalar Smiley

Gulden

Gulden tesekkur ederiz paylastiklarin icin, cikarimlarini bence de dogru ve ayagi yere basan gercekci degerlendirmeler. Ben de basvuran adaylarla gorusenlerden biriyim. Ve nelere bakildigini firsat buldukca da  yazmaya calisiyoruz, bu ise baslayan tum arkadaslara olayin diger yuzunu de gosterebilmek icin.Bize verilen formlarda nelerin oldugunu, gorusme komitesinde nelerin konusuldugunu daha once de cok detayli bir sekilde yazmaya calistim degisik sekillerde. Gonul isterdi ki o formlardan bir tane koyayim, bir tane gorusme komitesini kaydini da ornek olarak burda yayinlayayim sirf bilgi vermesi acisindan. Ama boyle bir seyi yapmam mumkun degil ne yazik ki. Su kadarini soyleyeyim, senin soyledigin seyler bence de cok dogru. Bir ek yapacagim, ordaki en az onemli sey USMLE skorlari aslinda. Bir kisi gorusmeye cagrildiktan sonra, USMLE skorlarinin onemi neredeyse sifira yakin. Cagrilma asamasinda daha etkili oldugu muhakkak. Gorusulen adaylar ile ilgili komitelerde nasil diyaloglarin gectigi , skorlardan ziyade senin de cok guzel vurguladigin gibi mevcut sisteme uyum yetenegi  (cok genel anlamda, detaylara girmiyorum) belki de en onemli sey. Olay gercekten cok fazla boyutlu. Isin aday tarafindan gorulen tarafi var, gormesine izin verilen tarafi var, bir de adayin hic bilmedigi, bilmesinin de karsi tarafa gecmeden mumkun olamayacagi taraflar var. Boyle detaylica bilgiler verdigin icin forum adina cok tesekkur ederim. Sana da basarili bir "eslesme" diliyorum. Marta kadar belirsiz bir bekleyis icinde gececek. Ama sonu iyi olacak hic suphemiz yok.

ONEMLI NOT:
Gulden sana baska bir sey daha soyleyeyim. Daha once de bahsetmistim. Bence USMLE skorlarinizi ortalikta ilan etmeyin. Gorusme komitelerinde "ranking" ler yapilirken, skorlara dikkat edilmiyor pek ancak soyle bir durumn var. Skorlari sizden dusuk olan adaylarin sizden yukari yazilmasi durumunda bunun adayi ogrenmesi ile ortaya cikacak bazi yasal haklar olabiliyor.  Yani hanig programin hangi siralamayi yaptigi cok gizli. Bizde toplantilardan once listeler herkese dagitiliyor, toplanti sonucu rank listeleri degisiyor ve mevcut listeler imha ediliyor. O toplantidan disariya hicbir sey cikaramiyorsun. Demek istedigim, kimin sizi hangi sirayla yazdigi cok gizli bir bilgi olsa dahi, skorlarinizi ilan etmek dogru degil. Sistem sizi koruyor, o skorlarin sadece siz ve basvurdugunuz yer disinda kimse tarafindan bilinmemesi gerektigini varsayiyor. Cok dusuk bir ihtimal bile olsa, basiniza is acabilecek bilgileri ozellikle basvuru surecei devam ederken ilan etmeyin. Bu benden size bir tavsiye.

Kolay gelsin...

GULDEN
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2008, 10:18:32 ÖS »

Merhaba Ulas

Yorumlarin ve samimi tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim. Biz bu aday degerlendirme prosedurunun sadece bir tarafini gorebiliyoruz. Gorebildigimiz kadarini da bizden sonra gelecek arkadaslara aktarmaya calisiyoruz.Senin,bu sureci iki boyutuyla da bilen biri olarak, burda yazdiklarin bizler icin cok cok degerli. Ben,senin ve diger arkadaslarin bu forumda yazdiklarindan cesaret alarak bu yola ciktim.

USMLE skorlari ile ilgili verdigin tavsiye icin ayrica tesekkurler. Yolumuza isik tutmaya devam etmen dilegiyle,iyi calismalar.

Gulden 
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2008, 06:38:44 ÖS »

Merhaba Ulas

Yorumlarin ve samimi tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim. Biz bu aday degerlendirme prosedurunun sadece bir tarafini gorebiliyoruz. Gorebildigimiz kadarini da bizden sonra gelecek arkadaslara aktarmaya calisiyoruz.Senin,bu sureci iki boyutuyla da bilen biri olarak, burda yazdiklarin bizler icin cok cok degerli. Ben,senin ve diger arkadaslarin bu forumda yazdiklarindan cesaret alarak bu yola ciktim.

USMLE skorlari ile ilgili verdigin tavsiye icin ayrica tesekkurler. Yolumuza isik tutmaya devam etmen dilegiyle,iyi calismalar.

Gulden 

Gulden ozellikle senin de istedigin bir kadin-dogum programina yerlesmeni dort gozle bekliyoruz ne de olsa Bora'da psikiyatriye girecek, Gamze de o yolda. insanlari surekli psikiyatriye ozendiriyoruz :-) (Bora'nin da basini ben yaktim haberiniz olsun). Eh biraz cesitlilik hic fena olmaz. Gerci senin simdi nobetler falan ilk sene bayagi yogun olur ama yine de baglari koparmayiz umarim. Tekrar basarilar iyi sanslar, tum gorusmecilere, yediginiz ictiginiz sizin olsun (gorusmecilere guzel ikram yapilir) biz gorduklerinizi anlatmaya devam edin...

Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Mayıs 26, 2008, 06:27:53 ÖS »

Kadın doğum ihtisası sonrası board sertifikasyonu için 2 yıl  gerekiyor sanırım. Bu konuda bilgisi olan var mı?
gynecologist
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2008, 09:45:16 ÖS »

merhaba..gulden herşeyi çok guzel özetlemiş,yeni mezun olma konusuna kafam takıldı benimde..öğrencilik yıllarımın hayaliydi usmle,neden sonra vazgeçtim..Sad
şimdilerde yeniden başlamak istiyorum...2005 meunuyum,geç kalmış sayılmam dimi..amacım gelecek temmuza kadar tum sınavları vermiş olmak,malum bu sure zarfında yeni bi uzmanlığa başlıcam...buradaki asiatnlık deneyimim başvuru esnasında bana katkı sağlayacağını umuyorum...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: