Merhabalar;
Gıpta ederek okuduğum forumlardan birisi burası. Daha önce sessizdim ama üye olup sesli düşünmenin iyi olacağına karar verdim
Ben pediatri uzmanıyım. Yaklaşık 4 yıldır uzman olarak çalışıyorum. Ama gönlüm hep radyolojiden yana. Özellikle de pediatrik radyoloji ( öz. nöroradyoloji)
ABD de pediatrik radyoloji yan dalı alabilme imkanım var mı?
Tebrik ederiz. Sizin gibi kalifiye uzmanlarin aramiza katilmasi bizi daha da guclendiriyor. Sorunuza yanit vermeye calisayim :
Pediyatrik Radyoloji yan dal uzmanligi yapabilirsiniz. Bunun birkac yolu var. ACGME tarafindan akredite olan bir programa (1 senelik bir yan dal uzmanlik programi)kabul icin Amerika'da pediyatri ya da radyoloji yapmis olmanizi isterler aksi takdirde girmeniz teorik olarak mumkun degil ama pratikte belki Amerika'da istisnalarin sik yapildigini dusunersek mumkun olabilir. Bu yol resmi yol, yan tam akredite olmak icin. Yalniz bu yola girseniz dahi Amerika'da "board certification" alamazsiniz cunku "board eligible" olamazsiniz radyoloji veye pediyatri yapmadiginiz icin. Ama Turkiye'ye dondugunuzde hic sorunsuz yan dal uzmanliginiz sayilir.
Diger yol ise ECFMG sertifikasi alip ACGME tarafindan akredite olmayan bir takim radyoloji "fellowship" programlarina basvurabilirsiniz. Bu yol daha belirsiz bir yoldur, bir sekilde hastanede bulunursunuz, 1 yil sureyi doldurup bilgi gorgunuzu artirir , daha fazla kalifiye olur sonra da Turkiye'ye donersiniz. Yalniz Turkiye'de bunun denkligini almaniz biraz sorunlu olabilir, ama yine de saydirmaniz mumkundur.
Turkiye'de boyle bir yan dal resmi olarak var mi bilmiyorum ama yoksa bile her ne sekilde bir egitim almis olursaniz olun bu size eminim ki akademik birseyler kazandiracaktir.
Bir baska yol da arastirma asistani olarak gelip , ara ara kliniklere takilmak olabilir.
Forumda baska konular altinda da bu akreditasyon ile daha ayrintili yazmaya calismistik, onlara da bakarsaniz daha iyi olur.
Kolay gelsin