Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6457 Mesaj 577 Konu- Gönderen: 1080 Üye - Son üye: daphne
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'deki asistanlar için observership?  (Okunma Sayısı 689 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peliny
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 20, 2008, 06:47:35 ÖS »

Merhaba,
Gruba yeni üye oldum  ve cok etkilendim.Herkesin  iyi niyetle deneyimlerini paylaştığı bir grup ne güzel.Ben de liseden beri bir süreliğine yurtdışında eğitim almak istedim,denedim ama maalesef yeterince bilgi sahibi değildim ve burdaki koşturmaca içinde hayallerimden uzaklaşmak zorunda kaldım.
   Su an 2 yıldır sağlık bakanlığında patoloji asistanıyım bu sene hastaneden bir arkadasım rotasyonla 2 aylığına ingiltereye gitti,çok mutlu ve kendisine cok seyler kazandırdığını söyledi, bu motivasyonla ben de yazısmaya baslamak ve rotasyona gitmek istiyorum.Açıkcası daha hangi ülke olmalı onu da bilmiyorum sonucta yanına gidebileceğim bir yakın ya da arkadas olasılıgım çok düşük.Arkadasım Amerikanın iyi bir seçim oldugunu söyledi.Sıfırdan baslayacak birine tavsiyeleriniz.Patoloji için hangi ülke?Masraflar,burs alınabilir mi?Kalacak yer nasıl ayarlanır, nasıl yazışılır, işlemler .... vb.
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2008, 10:55:17 ÖS »

Merhaba,
Gruba yeni üye oldum  ve cok etkilendim.Herkesin  iyi niyetle deneyimlerini paylaştığı bir grup ne güzel.Ben de liseden beri bir süreliğine yurtdışında eğitim almak istedim,denedim ama maalesef yeterince bilgi sahibi değildim ve burdaki koşturmaca içinde hayallerimden uzaklaşmak zorunda kaldım.
   Su an 2 yıldır sağlık bakanlığında patoloji asistanıyım bu sene hastaneden bir arkadasım rotasyonla 2 aylığına ingiltereye gitti,çok mutlu ve kendisine cok seyler kazandırdığını söyledi, bu motivasyonla ben de yazısmaya baslamak ve rotasyona gitmek istiyorum.Açıkcası daha hangi ülke olmalı onu da bilmiyorum sonucta yanına gidebileceğim bir yakın ya da arkadas olasılıgım çok düşük.Arkadasım Amerikanın iyi bir seçim oldugunu söyledi.Sıfırdan baslayacak birine tavsiyeleriniz.Patoloji için hangi ülke?Masraflar,burs alınabilir mi?Kalacak yer nasıl ayarlanır, nasıl yazışılır, işlemler .... vb.

Forumda patoloji uzmanlığı yapan ya da düşünene birisi bildiğim kadarıyla yok, benim de bilgim yok ama sorunun cevapsız kalmaması için bir iki şey söyleyebilirim Smiley
Patoloji için hangi ülke? Bu aslında sizin patolojinin hangi alanıyla ilgili olduğunuzla ve sonrasındaki planlarınızla ilgili bir soru gibi geldi. Patolojinin de alt dalları vardır mutlaka, mesela google'da "pathology fellowship" yazdım ve direkt
http://www.pathologyoutlines.com/Fellowships/fellowships.html
sayfası çıktı. Burası en azından ABD için iyi bir başlangıç olabilir.

Burs gibi bir seçeneğin normal şartlarda mümkün olacağını sanmıyorum (fellowship ya da asistanlık dışında), proje vb bir şeyde çalışırsanız (nih gibi bir yerde) burs alabilirsiniz ama pratikte ne kadar mümkün orası soru işareti.
Bence işin en kolay kısmı nasıl kalınacağı vs. Siz ne istediğinize karar verin, gerisini bir şekilde halledersiniz.
taner özdemir
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2008, 09:09:56 ÖÖ »

Sevgili peliny, www.abcd.org.tr sitesinde amerikada patoloji yapan doktorlara ulaşabilirsin. Bazıları şu anda türkiyede çalışıyor. Saygılarımla
peliny
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2008, 11:38:09 ÖS »

Arkadaslar cevaplarınız icin cok tesekkürler Smiley, söylediginiz adreslere baktım.Daha da ayrıntılı arastıracagım.Patolojinin de alt dalları var,Türkiye'de oturmamıs olmamasına ragmen bu kadar geniş konusu olan bir bölüm için cok gerekli gercekten.İlgimi ceken  alt dallarla yazısmaya başlamak  en mantıklısı bence de.Benim konumum (Türkiyede asistanlık yapan biri olarak)orda observership olur degil mi?(Cahilliğimi affedin).Nasıl aramam lazım 'observership friendly ' uygun olur mu?Hangi konumdaki insanlarla yazışmak gerekir.Yorum ve katkılarınızı bekliyor ve simdiden tesekkür ediyorum.
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2008, 04:07:11 ÖS »

en mantıklısı orada bi arkadasın varsa onunla konusmaktır. tabi arkanda bi hoca olursa daha kolay olur. sana tavsiyem bu konuları bilen guvendigin kisilerle irtibata gec. elbette baska birisi yurtdısına amerikaya cıkmıstır. onlarla konus ne istedigini belirle ona gore hareket et. simdiden calısmalarına baslasan bu senenin sonuna dogru ancak gidebilirsin.
tanıdıkların olan bir yere gitmek hele bir de ilk defa yurtdısına cıkacaksan cok onemli.
kolay gelsin
mehmet

hiçbirşey imkansız değildir
peliny
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2008, 07:35:28 ÖS »

Konu Özeti
Gönderen açık: Bugün 04:07:11 ÖSGönderen: mehmet19 
Alıntı Ekle
en mantıklısı orada bi arkadasın varsa onunla konusmaktır. tabi arkanda bi hoca olursa daha kolay olur. sana tavsiyem bu konuları bilen guvendigin kisilerle irtibata gec. elbette baska birisi yurtdısına amerikaya cıkmıstır. onlarla konus ne istedigini belirle ona gore hareket et. simdiden calısmalarına baslasan bu senenin sonuna dogru ancak gidebilirsin.
tanıdıkların olan bir yere gitmek hele bir de ilk defa yurtdısına cıkacaksan cok onemli.
kolay gelsin
mehmet
Kesinlikle cok haklısın ama Amerika ile ilgili cok fazla bilgi ve yardım alabilecegim kimse yok ne yazık ki Sad.Yurtdışına ilk cıkış gercekten zor.Arastırmaya devam edeceğim umarım gerceklestirebilirim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: