Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6724 Mesaj 593 Konu- Gönderen: 1139 Üye - Son üye: aercek
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Radyoloji ihtisasi  (Okunma Sayısı 801 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Nisan 21, 2008, 10:40:44 ÖÖ »

REHA... yorumlarini bekliyoruz  Bonus

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2008, 06:38:07 ÖS »

Reha henuz radyolojiye baslamadi, bu Temmuz'da baslayacak. Ilk sene "preliminary" cerrahi yapiyor. Bu sene radyoloji ile pek ilgilenebildigini sanmiyorum belki cerrahi konusunda daha fazla yardimi olur. Degil mi Reha?  Wink

farabi
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2008, 02:39:14 ÖS »

Merhabalar;
Gıpta ederek okuduğum forumlardan birisi burası. Daha önce sessizdim ama üye olup sesli düşünmenin iyi olacağına karar verdim
Ben pediatri uzmanıyım. Yaklaşık 4 yıldır uzman olarak çalışıyorum. Ama gönlüm hep radyolojiden yana. Özellikle de pediatrik radyoloji ( öz. nöroradyoloji)
ABD de pediatrik radyoloji yan dalı alabilme imkanım var mı?
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2008, 07:36:50 ÖS »

Merhabalar;
Gıpta ederek okuduğum forumlardan birisi burası. Daha önce sessizdim ama üye olup sesli düşünmenin iyi olacağına karar verdim
Ben pediatri uzmanıyım. Yaklaşık 4 yıldır uzman olarak çalışıyorum. Ama gönlüm hep radyolojiden yana. Özellikle de pediatrik radyoloji ( öz. nöroradyoloji)
ABD de pediatrik radyoloji yan dalı alabilme imkanım var mı?

Tebrik ederiz. Sizin gibi kalifiye uzmanlarin aramiza katilmasi bizi daha da guclendiriyor. Sorunuza yanit vermeye calisayim :

Pediyatrik Radyoloji yan dal uzmanligi yapabilirsiniz. Bunun birkac yolu var. ACGME tarafindan akredite olan bir programa (1 senelik bir yan dal uzmanlik programi)kabul icin Amerika'da pediyatri ya da radyoloji yapmis olmanizi isterler   aksi takdirde girmeniz teorik olarak mumkun degil ama pratikte belki Amerika'da istisnalarin sik yapildigini dusunersek mumkun olabilir. Bu yol resmi yol, yan tam akredite olmak icin. Yalniz bu yola girseniz dahi Amerika'da "board certification" alamazsiniz cunku "board eligible" olamazsiniz radyoloji veye pediyatri yapmadiginiz icin.  Ama Turkiye'ye dondugunuzde hic sorunsuz yan dal uzmanliginiz sayilir.

Diger yol ise ECFMG sertifikasi alip ACGME tarafindan akredite olmayan bir takim radyoloji "fellowship" programlarina basvurabilirsiniz. Bu yol daha belirsiz bir yoldur, bir sekilde hastanede bulunursunuz, 1 yil sureyi doldurup bilgi gorgunuzu artirir , daha fazla kalifiye olur sonra da Turkiye'ye donersiniz. Yalniz Turkiye'de bunun denkligini almaniz biraz sorunlu olabilir, ama yine de saydirmaniz mumkundur.

Turkiye'de boyle bir yan dal resmi olarak var mi bilmiyorum ama yoksa bile her ne sekilde  bir egitim almis olursaniz olun bu size eminim ki akademik birseyler kazandiracaktir.

Bir baska yol da arastirma asistani olarak gelip , ara ara kliniklere takilmak olabilir.

Forumda baska konular altinda da bu akreditasyon ile daha ayrintili yazmaya calismistik, onlara da bakarsaniz daha iyi olur.

Kolay gelsin

farabi
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2008, 10:30:12 ÖÖ »

Teşekkür ederim ilginiz için.
Türkiye de pediatrik radyoloji üst ihtisası radyolojinin üzerine yapılabiliyor.
Ben de ABD de araştırıyorum epeydir. Çoğunlukla ABD de radyoloji yapmış olmayı şart koşuyorlar. Pek çarem yok gibi ya türkiyede ya da başka bir yerde radyoloji ihtisası yapmalıyım. Durum onu gösteriyor.
tekrar teşekkür ederim...
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2008, 10:32:01 ÖS »

Kusura bakmayin arkadaslar. Bu aralar, daha dogrusu bu sene son derece yogun oldugum icin bu mesaji okuyamadim. Ulas'in dedigi dogru. Pek radyolojiyle alakam yok. Bu sebepten dolayida zaten biraz stresliyim su aralar. Hem yeni bir sehir hem yeni bir hayat, ortam, ve en onemlisi yeni bir brans. Cerrahiyle ilgili cok anlatacagim sey var ama huyu kurusun oyle bi branski bana o zamani vermiyor.
Pediatrik radyoloji fellowshipi yapabilirsin. Bir yil surer. Burda kalamazsin sonrasi icin ancak yapip Turkiye'ye donebilirsin. Oyle cok zor bir is degil. Sadece biraz zaman ayirmak, sabirli olmak lazim. Burda kalici olmamak uzere yapilan fellowshipler burada ihtisas yapamaya calismaktan cok daha kolay. Ama ilk step, stepleri almak Smiley
Bu arada burda universitedeki butun cerrahi asistanlari( yani KBB, Beyin cerrahisi, ortopedi vs....) arasinda yilin internu secildim arkadaslar, paylasmak istedim Smiley
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2008, 11:19:23 ÖÖ »

Cok tebrikler Reha,
Devamini bekliyoruz... Smiley
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2008, 12:00:26 ÖS »

Harika! Tebrikler Reha
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2008, 12:13:06 ÖS »

Böyle bir seçim yapmaları bile çok hoş, tebrik ederim:)
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2008, 06:30:44 ÖS »

Sesinin cikmamasini affettirebilecek bir bahanen varmis neyse ki  Bonus tebrikler...
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2008, 09:52:42 ÖS »

Bu arada burda universitedeki butun cerrahi asistanlari( yani KBB, Beyin cerrahisi, ortopedi vs....) arasinda yilin internu secildim arkadaslar, paylasmak istedim Smiley

Tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim Reha abi.

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
teo
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2008, 01:02:47 ÖS »

merhabalar, farabi'nin yazdiğini bugun gordum.
Bende turkiye'de radyoloji uzmaniyim, klinik fellowluk icin ugrasiyorum
Turkiye'de su an resmi olarak radyoloji üst ihtisaslari yok, bazi universiteler kendileri veriyor (genelde kendi mezunlarına) ama bu resmi bir durum degil.
Yani amerika'da radyoloji yandali yapsakta bunun bilgi-gorgu artırmanın otesinde resmi bir degeri yok (en azindan simdilik).
Ama pratikte söyle bir faydasi olabilir, türkiye'de bir universitedeki cocuk bolumunde saygınlıgın ve yerin artar, belki ogretim uyeligin kolaylasabilir vs.

Bu arada bu sene virginia universitesi girisimsel radyoloji bolumune 3 aylık observer olarak gidicem, su an yazismalarini yapiyorum. Ekim ayı gibi gitmeyi dusunuyorum, orda bulundugum surede de step 2 CS ye de giricem. Bu zaman zarfında orda bulunacak-bulunan arkadaslar olursa gorusebiliriz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: