Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7139 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: metalikdr
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar Forumu"Residency" - Uzmanlik Egitimi Uzmanlıkların çalışma saati ve maaşlarına göre kıyaslaması
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Uzmanlıkların çalışma saati ve maaşlarına göre kıyaslaması  (Okunma Sayısı 4360 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« : Nisan 18, 2007, 09:25:32 ÖÖ »

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2007, 12:30:13 ÖÖ »

Kral ciplak mi?

*Boracim iletini goremiyorum, bosluk cikiyor...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2007, 02:28:27 ÖÖ »

Normalde bir ufak grafik olmali ama..  Roll Eyes Yani bende görünüyor, tıklayınca da büyüyor. Sorma zaten 2gündür uğraşıyorum şu grafiği koyayim diye siteye, doktor olduk ama bi grafik koyamiyoruz foruma  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2007, 05:53:00 ÖÖ »

Hay allah ya, erken konusmusum...

Hastaneden girip gorememistim, evde sorun olmadi Smiley

Hatta cok da iyi olmus, ellerine saglik  Cool...
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2007, 09:47:42 ÖS »

Valla ben de hastanedeyim su an goremiyorum, hastanedekiler goremiyor herhalde  Grin

Hakan
Yönetici

« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2007, 12:13:25 ÖÖ »

bazen bazı ağlar bazı siteleri yasaklıyor.. mesela bir çok üniversite ağından "rapidshare.com" adresine girilemediği gibi. Muhtemelen sizin hastenede resmin yüklü olduğu "imageshack.us" adresini engellemiştir.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2007, 01:58:29 ÖÖ »

Bu baslik altinda en fazla tıklanan konu bu olunca anladim ki cogunluk pek bir "duygusal" yaklasiyor uzmanlik seciminde  Grin

http://www.allied-physicians.com/salary_surveys/physician-salaries.htm
http://www.cejkasearch.com/compensation/amga_physician_compensation_survey.htm
http://www.physicianssearch.com/physician/salary2.html

jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2008, 03:50:39 ÖS »

Arkadaşlar,

Kafamın çok karışık olduğu bir konuda sizlerden yardım bekliyorum.Ben Türkiye'de uzmanlığımı aldım.Üroloji uzmanıyım.Önceleri aklımda ABD'de clinical fellowship vardı,sonrasında da Türkiye'ye dönmemek ve ABD'de yaşamak.Fakat daha sonra öğrendim ki USMLE'yi alıp clinical fellowship yapsan bile eğer uzmanlığını ABD'de almamışsan fellowship'ten sonra ülkene dönmen gerekiyor (bu doğru mu?) Bense ABD'de yaşamak,doktorluğu Amerika'da yapmak istiyorum.Şu üç hedef arasında bocalıyorum ve bu da benim USMLE sınavına çalışma sürecindeki motivasyonumu olumsuz etkiliyor:1)Üroloji ihtisasımı Amerika'da tekrarlamak.2)Amerika'da fellowship yaptıktan sonra iyi ilişkiler etc. ile orada çalışma ve yaşama şansımı zorlamak.3)Başka bir branşta (örneğin family medicine) ihtisas yapmak (zaten USMLE'yi kazanmak bile benim için bir mucize olacak,kaldı ki yüksek skorları hayal bile etmiyorum.) Ne dersiniz?Hangi hedef daha mantıklı?
windycity
Ast Üye
**

« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2008, 10:02:29 ÖS »

urolojide cerrahi bir brans oldugu icin girilmesi  zor olan branslar arasinda. bence en kolay ve mantikli yol. clinical fellowship olarak gelmek. fellowshipligi bitirince, sonucta iyi iliskiler kurmus olacaksiniz. ve sonrasindada uroloji asistanligina kabul almaniz cok daha kolay olur. asistanligi bastan yapmaniz gerekiyor amerikada uroloji uzmani olarak calisabilmek icin.
dahiliye veya pediatri uzmani olan bazi Turk doktorlar bu yolu denedi yani oncesinde fellowshiplik yapip sonrasinda uzmanliga girdiler.
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2008, 12:43:18 ÖS »

Sevgili Windycity,

Önerin için çok teşekkür ederim ama kafama takılan birşey var:Fellowship yaptıktan sonra yeniden residency eğitimi almak bana biraz mantıksız geliyor.Aile hekimliği konusunda ne düşünüyorsun?Sence amaç ABD'de dotor olarak yaşamaksa ürolojide fellowship yerine family medicine'a girmek daha kestirme bir yol olmaz mı?Ürolojide fellowship'e kabul edilme olasılığı ile family medicine'a kabul edilme olasılıklarını kıyaslayabilir misin?Sence family medicine'da residency almak daha mı zor?

Teşekkürler ve başarılar...

Jerry
windycity
Ast Üye
**

« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2008, 06:53:00 ÖÖ »

Fellowshiplik yaptiktan sonra yeniden residency eğitimi almak bana biraz mantıksız geliyor.
NE ACIDAN MANTIKSIZ GELIYOR. 5 yil urolji yaptiktan sonra aile hekimligi yapmak nekadar mantikli. tabi urolojiyi sevmediyseniz bilemem.

Aile hekimliği konusunda ne düşünüyorsun?

BEN UROLOJI UZMANI OLSAM GELIP BURDA AILE HEKIMLIGI YAPMAK ISTEMEZDIM. AILE HEKIMLIGI DAHA COK GREEN CARDI OLAN ESKI MEZUNLARIN GIRDIGI BIR ALAN, DUYDUGUM KADARIYLA HEPSI VIZE SPONSOR ETMIYOR CUNKU COGU IHTIYACI OLAN ASISTANI GREEN CARD LI ARASINDAN SECIYOR. TABIKI BU GENELLENEMEZ, BASVURULACAK YETERLI SAYIDA PROGRAM BULUNUR.

Sence amaç ABD'de dotor olarak yaşamaksa ürolojide fellowship yerine family medicine'a girmek daha kestirme bir yol olmaz mı?
5 SENELIK UROLOJI IHTISASI BOSA GITMIS OLMAZMI? Smiley ACIKASI UROLOJI FELLOWSHIPLIGI KAC YILDIR BILMIYORUM AMA FREIDADAN BAKABILIRSINIZ BIR YILLIK OLAN PROGRAMLAR BILE VAR.

Ürolojide fellowship'e kabul edilme olasılığı ile family medicine'a kabul edilme olasılıklarını kıyaslayabilir misin?
KIYASLAYAMAM, ARASTIRMAK DENEMEK LAZIM. AYNI SENE IKISINEDE BASVURABILIRSINIZ.
BUNLAR BENIM SAHSI DUSUNCEM BEN UROLOJI UZMANI OLSAYDIM FAMILY MEDICINI YAPACAGIMA KI BUDA TEKRAR UZMANLIGI BASTAN YAPMAK DEMEK. BILDIGIM YAPMIS OLDUGUM UROLOJIYI TEKRAR YAPMANIN YOLLARINI ARARDIM. KI AMERIKADA BAZI CERRAHI BRANSLARDA VE RADYOLOJIDE TURKIYEDEKI UZMANLIKLARINI SAYDIRMIS KISILER VAR...TABI BU SAHIS BAZINDA DEGERLENDIRILIP KARAR VERILEN BIR KONU.

BASARILAR...
windycity
Ast Üye
**

« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2008, 07:11:16 ÖÖ »

Ama başka şekillerde gitmek istememin tek sebebi bazen kbbden korkmamdır. Tonsillektomi sonrası karotis yaralanması veya boğazı ağrıyan hastada larinkste olan bir lezyonu atlamam, trakeostomi açarken hastanın eks olması gibi.
Amerikada KBB asistanlari , uzmanlari vaka yapip deneyimlerini artirmak icin afrika/ortadogu ulkelerine gidiyorlar. siz eminim onlardan cok daha deneuyimlisinizdir, siz korkuyorsaniz onlar ne yapsin Smiley adamlar vaka yapamiyor. birde sistem hata yapmanizi cok kolay ixin vermiyor, surekli gozetim altindasiniz.
windycity
Ast Üye
**

« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2008, 09:03:17 ÖS »

Windycity daha deneyimli olduğumuzu düşündüğün için teşekkür ederim. Fakat dediklerin bana biraz fazla iddialı geliyor. Adamların vaka sayılarının az olması tembellikleri veya korktukları için değil daha iyi vaka seçtiklerinden ve daha gerekli işler yapmak istediklerinden. Saygılarımla.

Bu tembellik veya korku degil tam olarak ama pratik yaparak ogrenme,burda malpractice korkunc oldugu icin, sizin daha baslangic asamasinda yaptiginiz vakalari cok sonra yapiyorlar. Dunyaca unlu bir KBB cinin soyledigi bu bizzat konusmustuk bir ortamda. Vaka ve deneyimlerini artirmak icin yurt disina gittigini ifade etmisti.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2008, 09:34:16 ÖS »

belki merkezden merkeze degisiyordur ama burda cok daha fazla vaka yapiyorlar. Su anda calistigim universitede turkiye'de cerrahi branslarda uzmanlik yapip buraya gelmis bircok kisiyle konustum ve hepside ayni goruste. Burda cok daha fazla vakayi cok daha erken yillarda yapmaya basliyorlar. Pratikleri cok daha hizli gelisiyor. Burda sadece operatif tecrube degil ayni zamanda asistanlarin hasta konusunda karar verme, tedavi etme ve buna benzer konularda da daha ozgur olduklarini dusunuyorum. tabi, mutlaka farkli gorusler olucaktir ancak benim edindigim izlenim, su ana kadar edindigim tecrube bu dogrultuda.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2008, 10:39:07 ÖS »

Ben Kardiyoloji icin Reha ya katiliyorum.Bizde Hocalarin  "ancak bunu ben yaparim" diye kibirlenerek yaptiklari PTCA vakalarini Amerika da  daha girisimsel kardiyoloji uzmanligini yapmakta olan asistanlara yaptiriyorlar.Kendim sahit oldum.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: