Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7158 Mesaj 642 Konu- Gönderen: 1275 Üye - Son üye: evrenozcinar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 2000 Mesaj ! Yepyeni bir arayüz !  (Okunma Sayısı 1777 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan
Yönetici

« : Ocak 04, 2007, 09:31:55 ÖS »

Usmleturk.com 2000 mesaja ulaştı.. Elbette bu rakam milyonlarca mesajı olan paylaşım forumlarıyla kıyaslama yapmak için değil. Çünkü Usmleturk teki her bir mesaj USMLE nin tek türkçe kütüphanesindeki bir kitap gibi artık..

Bu miyadla beraber USMLETURK un arayüzünüde değiştirdik. Umarız bu yeni halini beğenirsiniz. Eğer eski arayüzde forumu kullanmak isterseniz Profil menüsünden size özel temayı değiştirebilirsiniz.
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2007, 09:57:20 ÖS »

Harika olmus!

Cok estetik...

Ugrasilarini(zi) gordukce, bu konularda biraz daha bilgili olup, yardimci olabilmeyi diliyorum ama nafile  Smiley

Bana takdir etmek dusuyor!

Gmz...
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2007, 09:58:19 ÖS »

çok şık olmuş değil mi Wink
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2007, 09:59:30 ÖS »

kesinlikle Smiley
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2007, 12:34:22 ÖÖ »

Siz burda bu işe yeni başlayanlara yardım ederek zaten en önemli işi yapıyorsunuz. Bizim yaptığımız devede kulak..
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2007, 12:41:57 ÖÖ »

Nasil basladigimizi biliyorum, nasil basladiginizi biliyorum, kirtok'un enkazini nerelere tasidiginizi goruyorum. 3-5 kisiyle basladiniz bugunlere geldiniz, her gecen gun daha profesyonel , daha ciddi, daha nitelikli ve daha karakterli oluyorsunuz (-yoruz). Siteye buldugunuz sloganlarla, arabirimleriyle, icerikleriyle, bir uyesi olmaktan gurur duydugumuz bir hale getirdiniz siteyi. Corbada tuzumuz bulunduysa ne mutlu bizlere.

Sizleri ozellikle takdir ettigim bir kac noktayi ozellikle vurgulamak istiyorum :

1-Ataturk'un "kivilcimli" ozlu sozunu sitenin misyonunu kucaklayan bir sekilde slogan yapilmasi
2-"Turkiye'nin ve ilk ve tek TURKCE" sitesi oldugun sitenin logosuna tasinmasi.
3- Sitenin genelinde , Turkce'ye gosterilen ozenin site yoneticilerinin sessiz ama motive edici tavirlari sayesinde forum genelinde artmasi
4-Forum uyeleri arasina surekli olarak cok kaliteli insanlarin katilmasi.

2000. mesajinizi kutluyorum, motivasyonuzu hayranlikla izliyorum, sizleri ayakta alkisliyorum, sizlerin bir parcasi oldugum icin mutluyum.

Sitenin daha da gelistirilmesi icin , bu isin bir organizyona donusturulmesi icin bazi onerilerim var :

ECFMG/USMLE yolunda ilerleyen arkadaslarimiza dogru zamanda dogru bilgileri ulastirmak icin onlari dogru yonelndirmek ve usulune uygun yardimlari uygun teknikle yapabilmek icin, yardim cabalarini da , ilerleme cabalarini da daha organize bir hale getirmek icin branslasma ya da danisma gruplari olusturmayi oneriyorum.

Demek istedigimi biraz daha acayim.

Bildiginiz gibi bu isin cok yonu var. Cok detay var, cok farkli tecrubeler var. Yeni baslayan arkadaslarin dogru yonlendirilmesi ve onlara bildiklerimizi aktarabilmemiz icin belli bir duzeyde organize olunmasi cok daha etkin oalbilmemizi saglayabilir.

Duzensiz sorular ve sistemsiz sorular da ogrenmenin bir parcasi elbette ancak cevap verenler acisindan cok zor olabiliyor. Cevap verenlerin de motivasyonunu surekli canli tutmak lazim. Dogru sorulari dogru kisileri dogru zamanda sordurmak lazim.
Hepsinden onemlisi bu isi sistemli bir organizasyon haline getirmek lazim. Bu gelecekte aralarindaki guclu bagin sadece ayni vatandan gelmek olan bir suru basarili insanin yurdundan uzakta birbirilerini kolladiklari cok guclu bir lobinin ilk adimlari olur belki de. Boyle bir olursa biz onculuk ederiz, cunku boyle bir sey yok ne yazik ki !

Forumdaki her arkadasimizin cok ustun oldugu konular var. Kimisi usmle skorlarinda cok yetkin, nasil calisilacagini cok iyi biliyor, kimisi kaynaklar konusunda bir hazine, tum kaynaklari biliyor, kimisi pratik sinavlara birden fazla girmis ayrintilara vakif, kimisi gorusmeler yapmis olayin sonunu biliyor basini unutmus, falan filan.  Ben diyorum ki ECFMG isini ve macerasini branslara ayiralim : -ornek-

1-KARAR VERME ASAMASI, AMERIKADA UZMANLIK, AMACLAR, GETIRILER/GOTURULER, ARTILAR EKSILER. MADDI SONUC, MANEVI SONUC, RISKLER, EKONOMIK BOYUT VS.

2-TEORIK SINAVLARA HAZIRLANMA ASAMASI , STEP 1 VE STEP 2. (Bu sinavlarlar yuksek not almis ve basarisi kanitlamis arkadaslar arasindan)

3-PRATIK SINAV -CS- NASIL CALISILIR? SINAV ORTAMLARI, SINAV MEKANLARI, (Sinava girenler arasindan )

4-BASVURU ASAMASI/BASVURUNUN OLUSTURULMASI/TAVSIYE MEKTUPLARI/GORUSME TEKNIKLERI

5-GORUSMEYE GELECEK ARKADASLARIN, KONUK EDILMESI,KONUK EDECEK GONULLULERIN BULUNMASI YONLENDIRILMESI, SEYAHAT BILGILERI VS...

Bu basliklarin tanimlanmasi degistirilebilir, artirilabilir. Su an ilk aklima gelen modeli yazdim.

Onerdigim taslak su :

Sitemizde sorular bir tek yerde toplanacak, yeni gelen arkadaslar oraya yazacaklar, "soru sor" gibi bir baslik olacak, ordan site yoneticisi ya da sorumlu kisi sorunun niteltigine gore yonlendirecek. Bu sekilde hem cok duzenli ve canli bir bilgi kaynagi elde edecegiz, konular degisik basliklar altinda tekrar tektar tartisilmayacak, bos konusmalar azalacak, sitenin icerigi ve niteligi 10 kat artacak, forumdan canli bir kyank olmak yolunda ilerleyecek. Unutmayin bugun britannica'ya kafa tutan wikipedia bu sekilde basladi. Hala bir copluk olmaktan oteye gidemeyen eksi sozlukle aradaki fark herhalde erken baslayan bir bilinc olsa gerek. Duzenli bir algoritma ile, bilgisiz bir insani, cok hizli ve aktif bir sekilde cok bilgilendirecegiz , cok daha etkin bir yardim sureci baslatacagiz. Bu taslagi gelistirebiliriz. Sadece bir baslangic onerisiydi.

Bu forum, bu yoneticilerle cok daha iyilerini hakediyor. Cok onemli bir merkez olma yolunda ilerliyor bence.

Ben yine her turlu oneriye ve bana vereceginiz goreve acigim. Dedigim gibi bilgisayar kurdu bir insanim, teknik islerde de elimden ne gelecegi belli olmaz, elimden gelen ne varsa onu da yapmaya hazirim.

2007 yilinda yepyeni basarilari forumda duymak umuduyla.

Sevgiler
Ulas

Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2007, 02:14:29 ÖÖ »

Ulascim bu ozverin ve motivasyonun icin tebrik ediyorum!

Bircogumuzun daha once ayri ayri basliklar altinda yaptigi onerileri ve hic dillendirilmeyenleri,-her zamanki gibi- usenmeyip, boyle sistematik bir sekilde ifade etmen cok iyi olmus.

Yazdiklarina katilmamak mumkun degil.

Yalniz, gelen sorularin yonlendirilmesi isini yapacak ekibe cok yuklenilmis olunacagini dusunuyorum ben, ozellikle de bu, site yoneticileri olacaksa...  Buna bir cozum, uyelerin uygun basligi kendilerinin bularak; sorularina o basligin altinda cevap aramalari olabilir(normalde olmasi gerektigi gibi). Bunun simdiye kadar cok da iyi islemediginin farkindayim. Ama daha once yoneltilmis ve cevaplanmis sorularin tekrari durumunda, soru sahibini forumu arastirmaya yonlendirmek yerine ona cevap vermemizin var olan duzensizligi giderek arttirdigini da yadsimamak lazim. Ki bunu en cok yapanlardan biri de sensin Wink -tabii ki iyi niyetinin farkindayim-... Biliyorum, cevap vermeden de yapamiyoruz... 

Soz konusu bizim forum bile olsa Cool, sistemli bir yonlendirmenin, bireysel cabalarin ustunde olacagini kabullenmek lazim galiba.

Bir ust "soru yonlendirici ekibin" bulunmasi, en iyi cozummus gibi gorunse de, bu ekibin ayni kisiler olmasinin guclugu de asikar! Donusumlu bir program uygulamamizin mumkun olup olmadigini da merak ediyorum dogrusu. Ama beraberce cozemeyecegimiz bir sey oldugunu dusunmuyorum. 

Citasi giderek yukselen ekibimizin bu kadar yuksek bir motivasyonla calisan "teknik elemanlari" ve senin(sizin) gibi "fikir babalari" Smiley olduktan sonra cok guclu adimlarla ilerleyecegimizden hic suphem yok.

Benim de her asamada elimden geleni yapacagimi bilmelisiniz.

Bu yil da yolumuz acik olsun...

Gmz...

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2007, 08:34:23 ÖÖ »

Merhabalar,
Kusura bakmayın su aralar pek katkıda bulunamadım malesef. Sayfaya pek giremiyordum, surekli cookie ayarlarinizi kontrol edin filan diyordu, bende bilgisayar ozurlu oldugum icin cozemedim isi Smiley artik nasil radyolog olucaksak???
Herneyse,
Su anda Michigan/Detroitteki William Beaumont hastanesinin resident lojmanlarindan yaziyorum. Dun Wayne State'te interview vardi yarında WB'ta olucak. Sans dileyin bana!!! bakalim nolucak... Umarim iki interview ile hedefimize ulasiriz.
Bu sayfanin yeni hali bayagi guzel olmus, tebrikler arkadaslar.
Herkese sevgiler, iyi calismalar.
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2007, 01:57:41 ÖS »

merhabalar,
reha iyi şanslar...
Aynı cookie problemiyle bende karşılaşmıştım cookie bozluyormş,
o yuzden silmek gerekiyormuş. Efx de çok yardımcı oldu bu problemi çozmemde saolsun.
İnternet explorer simgesini sag tıkla en altta ozellikleri tıkla ve orda da sili tıkla ve cookies i sil.
bende ise yaramisti sendede yarar umarim.
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2007, 02:01:33 ÖS »

Bu arada site gercekten cok estetik olmus.
Simdiye kadar bizimle bilgilerini paylasan arkadaslara ve site kurup bugunlere getiren herkese sonsuz tesekkurler.
USMLespresso
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2007, 01:20:57 ÖÖ »

Site harika olmuş. Böylesi çok daha iç açıcı. Ohhhh. İçim ferahladı beaaa. ; ) Emeği geçenlere sevgiler...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2007, 12:46:56 ÖS »

Reha basarilar ve bol şans... guzel haberlerini bekliyoruz.
Site yonetimine tesekkurler bir kez daha, cok daha estetik olmus bu format.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2007, 12:58:31 ÖS »

Reha adına bende  cok sevindim.Habire  red cevabı aldığını  yazdığında  çok üzülmüştüm.Umarım  hayırlısı  olur  senin  için.
Yeni formatın güzel olduğunu  ifade etmekle  birlikte  eski  düzenide  aramıyor  değilim.
Selamlar.Mehmet
leonidas
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2007, 01:21:20 ÖÖ »

öncelikle reha ya  bol şans umarım emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alırsın
sitenin yeni teması kesinlikle harika
değişiklik iyidir Smiley
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2007, 01:35:51 ÖÖ »

1-KARAR VERME ASAMASI, AMERIKADA UZMANLIK, AMACLAR, GETIRILER/GOTURULER, ARTILAR EKSILER. MADDI SONUC, MANEVI SONUC, RISKLER, EKONOMIK BOYUT VS.

2-TEORIK SINAVLARA HAZIRLANMA ASAMASI , STEP 1 VE STEP 2. (Bu sinavlarlar yuksek not almis ve basarisi kanitlamis arkadaslar arasindan)

3-PRATIK SINAV -CS- NASIL CALISILIR? SINAV ORTAMLARI, SINAV MEKANLARI, (Sinava girenler arasindan )

4-BASVURU ASAMASI/BASVURUNUN OLUSTURULMASI/TAVSIYE MEKTUPLARI/GORUSME TEKNIKLERI

5-GORUSMEYE GELECEK ARKADASLARIN, KONUK EDILMESI,KONUK EDECEK GONULLULERIN BULUNMASI YONLENDIRILMESI, SEYAHAT BILGILERI VS...

Onerdigim taslak su :

Sitemizde sorular bir tek yerde toplanacak, yeni gelen arkadaslar oraya yazacaklar, "soru sor" gibi bir baslik olacak, ordan site yoneticisi ya da sorumlu kisi sorunun niteltigine gore yonlendirecek. Bu sekilde hem cok duzenli ve canli bir bilgi kaynagi elde edecegiz, konular degisik basliklar altinda tekrar tektar tartisilmayacak, bos konusmalar azalacak, sitenin icerigi ve niteligi 10 kat artacak, forumdan canli bir kyank olmak yolunda ilerleyecek. Unutmayin bugun britannica'ya kafa tutan wikipedia bu sekilde basladi. Hala bir copluk olmaktan oteye gidemeyen eksi sozlukle aradaki fark herhalde erken baslayan bir bilinc olsa gerek. Duzenli bir algoritma ile, bilgisiz bir insani, cok hizli ve aktif bir sekilde cok bilgilendirecegiz , cok daha etkin bir yardim sureci baslatacagiz. Bu taslagi gelistirebiliriz. Sadece bir baslangic onerisiydi.

bu guzel bir oneri ve gerekliligini her gecen gun dahada hissettiriyor.
yukardaki gruplamaya yonelik odalar acilabilir yada en azindan BASVURU diye bir oda acmak lazim diye dusunuyorum....

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: