Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6090 Mesaj 559 Konu- Gönderen: 1049 Üye - Son üye: grcgkc
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gurur Tablosu önerisi  (Okunma Sayısı 551 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 13, 2006, 02:47:34 ÖS »

Arkadaslar bence Kirtok forumda yazan ve uzmanligina baslamis arkadaslar da dahil bi "gurur tablosu" olusturalim. Buraya amerikada uzmanliga yerlestirilmis arkadaslarimizi yazalim, hangi hastanede ne uzmanligina basladigini ve usmle skolari hatta. Boyle bir tablo yeniler icin buyuk moral motivasyon olur.. Tabi bu gurur tablosunu olusturma görevi moderatorlere dusuyor Wink ve tabi uzmanliga giren arkadaslar moderatorlere gerekli bilgileri verirlerse..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2006, 05:12:01 ÖÖ »

Boyle bir seyi yapabiliriz aslinda. Geriden gelenlere motivasyon saglayacak ne varsa yapmaya hazirim. Benim isime yaramayacak ama geriden gelenlerin isine yarayacak bilgiler bende mevcut ve ben bunlari sizlere saglamaktan mutlu olurum. Bu, gerek bilgi anlaminda gerek motivasyon anlaminda, ne anlamda sizlere yardim edecekse ben varim. Daha ote yardimlarda da bulunabilirim ama ne gibi yardimlarda bulunabilecegimi zaman gosterecek. Su anda sadece birinci yil asistaniyim. Zamaninda en zor zamanlarimda, bir tek bilgiye muhtac oldugum zaman bana yardim edenleri hic unutmuyorum, o yardimlarla basarili oldum ben, o nedenle ECFMG ile ilgili olarak bana sormak istediginiz sorulari camsaru@ccf.org adresine yazabilirsiniz ama lutfen kisa sorular olsun , kisa cevaplar vereyim yeter ki yardim edeyim sizlere yardimi dokunsun ama cok uzun sorular olmasin cunku cok yogun calisiyorum vaktim olmuyor cok uzun bir sey gorunce insan cevap vermekte de geciyor.

Ben Cleveland Clinic Foundation Psikiyatri Bolumune 2006 Temmuz itibariyle yerlestim. Arkadan gelen arkadaslara kisa kisa ne biliyorsam aktarmaya hazirim.

TUM AMERIKADA UZMANLIK HEDEFLEYENLERE TECRUBELERIMDEN CIKARDIGIM NACIZANE OGUTLER :

1-Amerikada uzmanliga girmek zor degildir -bazi alanlar disinda-

2-Neden amerikada uzmanlik yapmak istediginizin cevabini dogru duzgun vermeniz sarttir !

3-USMLE sinav skorlari cok onemli degildir. Onemlidir ! Ama COK onemli degildir.

4-Skorunuz ne olursa olsun GOZ gibi bir uzmanliga girmeniz cok cok cok zordur. Cunku gecen eslesme de tum amerikdan goze 30 kisi falan eslesti. Amerikalilar icin bile hayal olan alanlari secmeyin. Bu alanlari seciyorsaniz Amerikayi unutun.

5-Sabirli olun. Uzun surer. Sabirli olun. Yilmayin. Gercekten istiyorsaniz gercekten degecegine inaniyorsaniz sabirli olun. Sabirli olun. Gecirdiginiz kotu gunlerin karsiligini alacaksiniz ! Emin olun. Alacaginiza inanmiyorsaniz bu isi birakin. Amerikada uzmanlik yapmak inanin ki abarttiginiz kadar zor bir sey ya da abartttiginiz kadar ozel bir ayrilcalik degil. Amerikada uzmanlik yapmak diye bir sey yok. Amerikada NERDE uzmanlik yaptiginizin cevabi daha onemli. Amerikada 6000 e yakin hastane var. Degecek ve degmeyecek seyler vardir. NEye degecek neye degmeyecek dusunup dogru karar vermek lazimdir. Sirf amerikada uamznalik yaptim diyebilmek icin onca sikintiya onca paraya onca fedakarliga gerek  var mi dusunmek lazim. Amerika diye bir hayale kapilmadan once nicel ve nitel her seyi dusunmek analiz etmek lazim. Bu ise girdiniz diye bu isten cikamayacaksiniz diye bir sey yok.

6-Sabirli olun

7-Sabirli olun

8-Sabirli olun

9- Sorun !

10- Sorun !

11- Sorun !

12- Hirsinizin kolesi olmayin ! Mantiginizin kolesi olun !
Bir hirs ugruna hayatinizi karartmayin. Amerikada uzmanlik yapmak  demek , amerikada yasamak, amerikanin kulturunun her turlu pisligini senelerce cekmek demektir. Amerikada uzmanlik yapmak demek sadece egitim alacaksiniz baska hicbir seye karismayacaksiniz demek degildir. Tepeden tirnaga alt ust olacaksiniz demektir. Herseyinizi ulkenizde birakacaksiniz demektir. Dikkat edin. Degip degmedine iyi karar verin. Neye kalkistiginizi anlamak lazim. Onun icin de :

13- Sorun !
14-Sabirli olun !
15-Sabirli olun !

Sevgiler
Dr. Ulas Mehmet CAMSARI
camsaru@ccf.org
dudu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2006, 03:12:31 ÖS »

abi her şey için teşekkürler,hastalandıydım,uzun zaman niç bir şeyle uğraşamdım...
verdiğin bilgiler,motivasyon..çok güzel...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: