Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7127 Mesaj 639 Konu- Gönderen: 1268 Üye - Son üye: BIDMC
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLETURK.comŞikayetler & ÖnerilerOnemli bir uyari (Forumda Turkce kullanimi ile ilgili)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Onemli bir uyari (Forumda Turkce kullanimi ile ilgili)  (Okunma Sayısı 1763 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« : Kasım 09, 2007, 05:27:57 ÖÖ »

Sevgili arkadaslar,

Turkce kullanimi ile ilgili bir uyari yapmak istiyorum. Rumuz vermeden asagida yazilmis olan bir mesaj uzerinden alinti yaparak nacizane uyarimi yapmaya calisacagim. Amacim kimseyi hedef gostermek degil, o nedenle kimin yazdigi da hic onemli degil, sadece gorev bildigim bir uyariyi yapmak istedim.

Bir arkadasin yazdiklarin bir alinti :

"Bu siteden edindiğim backgrounda göre staj tarihinden en geç 6 ay önce staj yapacağım yerle yazışmaları bitirmiş ve stajı ayarlamış olmam gerekiyormuş."

Daha amerika'ya gelmeden tarzanca konusmaya ve yazmaya baslamak ilerisi icin iyi bir prognoz degil. Sadece Turkce'de degil, dunyada konusulan hicbir dilin yazim kurallari , baska dilden kelimeleri oldugu gibi yazip ustelik bir de ek getirmeye  izin vermez. Sizler gelecegin doktorlari olarak bu duzeyde dejenerasyona alet olur ve bu ezik kulturu yasatmaya devam ederseniz, Turkiye'nin ve Turkce'nin hicbir sansi kalmamis demektir.

Turkce icinde yabanci kelime kullanmayalim, kullandirmayalim; illa kullanilacaksa ve alternatifi yoksa parantez icinde yazalim. Ictigimiz suya pislemeyelim, bindigimiz dali kesmeyelim. Biraz ozen gosterelim. Bu tip Turkce yozlasmasinin ozellikle Turkiye disinda yasayanlar tarafindan cok daha komik ve ezik gorundugunu unutmayalim. Meslegini ingilizce icra eden birisi olarak  sizlere yazdiklarimda ne kadar cok ozenliyim, yanlis ornek olmamak icin azami cabayi gosteriyorum, siz kalkip bagrindan kopup geldigim , cigerini bildigim Anadolu'dan hayatinda yuzde yuz Turkce kullanan yuzde yuz Turk vatandaslari olarak "bekraund mekraund" yazdiginizda bunun burdan ne kadar trajikomik gorundugunu sizlere yansitmak da benim vatandaslik gorevimdir. Bunun cok sik bir sekilde iddia edilenin aksine maruziyetle degil bilincle alakali birsey olduguna inaniyorum.

Amacim sadece yapici elestiride bulunmak, kimseyi hedef almiyorum, kasti yapilmadigina eminim, tum amacim bu konuda uyanikligi ve bilinci artirmak.

Simdiden dikkat edenlere ve edeceklere kendim ve anadilim Turkcem adina tesekkur ederim.

Sevgiler hepinize...

eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2007, 11:32:53 ÖS »

Cok guzel yazmissin Ulas abi. Dedigin gibi her zaman dikkat etmeliyiz dilimize. Sonuna kadar tespitlerini ve cabani destekliyorum. Elimden geldigince de aynisini yapmaya calisiyorum.
Sevgiler

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2007, 07:54:03 ÖS »

Tesekkurler Hakan, cogumuzun bu sekilde dusundugune eminim, dikkat etmeyenlerin farkinda olmadan bu yozlasmaya alet olduklarini dusunuyorum, zaten kimseyi de hedef gostermiyoruz.  Turkce konusunda "teror" estirerek antipatik gorundugumun farkindayim, ama birilerinin teror estirmesi gerekiyor bilinci artirmak icin ve ben antipatik gorunme bedelini odeyerek bunu yapmaya raziyim. Hatta amacim bu konuda benimle beraber mucadele edecek yeni "Turkce terroristleri" (!)  Wink yaratmak. Simdiden bu uyariyi dikkate alan herkese tesekkur ederim.

niptuck2007
Acemi
*

« Yanıtla #3 : Mart 14, 2008, 11:44:20 ÖS »

selam, Dr Ulaş, her türlü samimi bilgi aktarımlarınız için teşekkürler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: