Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7132 Mesaj 640 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLETURK.comŞikayetler & ÖnerilerSINAVLAR DISINDA BASVURUMU NASIL KUVVETLENDIREBILIRIM?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SINAVLAR DISINDA BASVURUMU NASIL KUVVETLENDIREBILIRIM?  (Okunma Sayısı 1460 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« : Mart 14, 2007, 05:37:40 ÖS »

Arkadaslar, sinav basamaklari icin ayri ayri ayri basliklar actik, hatta derslere bile ayirdik, cok da yardimi oldu ama biliyorsunuz iyi bir basvurununun sinav disinda da onemli parcalari var. "Sinavlar disinda basvurumu nasil kuvvetlendirebilirim?" sorusunun hepimiz icin ortak ve onemli cevabi Amerika tecrubesi; iyi tavsiye mektuplari (LOR) ve iyi bir arastirma gecmisi olsa gerek... Bircok defa bu amaca yonelik sorulari tartistik ( research,PhD, GRE...) Baktim ki cok dagilmisiz... Bu konuyu bir duzenlemek iyi olabilir.
Hazirlik asamalarini basamaklar halinde tekrarlamakta fayda var, ardindan bunlari da ayri basliklar halinde bu ana basligin altinda toplayip, konuyla ilgili iletileri buraya tasiyabilir ya da iliskilendirebiliriz diye dusunuyorum, siz ne dersiniz?

1- Arastirma (research) basvuru mektubu
*Nerelere yazalim, icerigi ne olsun...?
           Icerigi de tekrar ayrintilandiririz, CV, Cover letter....
                     * CV, cover letter nasil yazilir, ornekleri
2- Basvuru mektubuna gelen cevaplar
             * Olumlu cevaplar: Ornek teskil eder, moral olur Smiley
                        * Olumsuz cevaplar: Nerede eksik kaldigimizi hep berebar dusunuruz
3- Bir bilene sor bolumu Smiley
                   * Primitif asamalari zaten cozmus olacagimizdan (dilerim) boyle bir bolumle arastirma gecmisi olan daha tecrubeli arkadaslarimizdan daha ayrintili yardim alabiliriz diye dusundum.

Simdilik cok iyi olmasa da aklimda boyle bir taslak var, siz ne dersiniz?

*Tip disi aktivitiler daha kisisel oldugu icin onlari herkes bir arti olarak basvurusunu renklendirip, ozellestirir, biz simdilik daha fazla dagilmak yerine bir toparlayalim diye dusundum, onerilerinizi bekliyorum...

G.B.C.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #1 : Mart 19, 2007, 08:22:04 ÖS »

Madem ilgilenen, fikir verebilecek kimse yok, bu konuyla ugrasmayi simdilik erteliyorum...

Herkese iyi calismalar...

Gmz
dr_dream
Ast Üye
**

Nothing is impossible!..

« Yanıtla #2 : Mart 19, 2007, 10:24:02 ÖS »

merhaba balzamin
bence çok iyi bir fikir sanırım bunu yazmak için biraz geç kaldım ama hastane işleri ile uğraşıyordum Sad daha derli toplu olacagını düşünüyorumAslında sınav basamakları ve kaynakları gayet düzenli mesela step 1 step 2 diye herkes deneyimini bilgisini yazmış özellikle şu örnek bölümüne çok ihtiyaç var özelliklede benim gibi daha önce Türkçe sini bile yazmamış biri için bulunmaz nimet lütfen bu konunun peşini bırakma ben her ne kadar yeni olsamda elimden geldiğimce sana yardımcı olmaya çalışırım Smiley
zbilgi
Ast Üye
**

« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2008, 05:18:20 ÖS »

Gamze abla, gerçekten de çok iyi düşünmüşsünüz.

evet, internette cv ve cover letter örnekleri bol miktarda var, ama bizim özel sorunlarımıza eğilenler neredeyse yok gibi. sonuçta farklı bir eğitim sisteminden geliyoruz ve nasıl niteliklere sahip olduğumuzu aktarmak bence önemli. örnek veriyorum, program direktörü marmara tıp hakkında hiçbir fikre sahip olmayabilir, ancak benim birikimimin %80 oradan geliyor, cv de kısa kısa bilgi verirken eğitimimin hangi yönlerine yoğunlaşmalıyım? dilin ingilizce olması? komite sistemi? baktığı hasta populasyonu?

hint ve paki öğrenciler mesela bu açıdan daha şanslı, zira aga khan üniversitesi, img kabul eden direktörler tarafından biliniyor, mezunları da oldukça fazla sayıda..

gerçekten, cv yazma incelikleri hakkında ayrı bir bölüm olsaydı iyi olurdu:) ben mecburi hizmet ve ck ile ilgili birsürü şeyi ve başucu dökümanlarını okudum, kafam kazan şu an:))

bir de alışkanlık eseri büyük harf kullanmıyorum, ulaş abiden fırça yer miyim acaba?Smiley
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2008, 09:08:43 ÖS »

Bu bölümü ilk defa görüyorum; küçük bir katkı yapayım:
"Tips for a Successful CV", http://sciencecareers.sciencemag.org/career_development/previous_issues/articles/2006_10_27/tips_for_a_successful_cv/(parent)/13199

Science Careers; tam olarak tıbba odaklı olmasa da, içinde bir çok yararlı yazı bulunduruyor:
http://sciencecareers.sciencemag.org/

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: