Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6449 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Siteyi hep beraber geliştirelim  (Okunma Sayısı 3676 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 15, 2007, 09:29:34 ÖS »

Merhaba arkadaşlar

Usmleturk açılalı nerdeyse 1 yıl oldu.. 450 üyeyi aştık.. binlerce mesajla birbirimize yardım ettik. Çok büyüyemesekte en azından şimdiye kadar ayakta durduk..

Artık ayakta durma bölümünü aşıp ilerlemenin vakti geldi.. Sitemizi geliştirip, USMLE ye hazırlanan Türk doktorlara en verimli hale getirmek istiyoruz. Bunun içinde sizin önerilerinizi bekliyoruz.. Bu önerilerde istediğiniz kadar cömert olabilirsiniz. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Yapamadığımız bir köşeye yazacak ilerde tekrar yapmayı deneyeceğiz..

Bu başlıktan çıkan fikirlerle, duruma göre ya siteye ek kısımlar açılacak, yada eğer çok büyük değişiklikler olacaksa site tamamen yenilenecek.

Not: Eğer tavsiyeleriniz teknik detay içeriyorsa ve eğer mümkünse buraya örnek bir sitede gönderebilirsiniz. Mesela, online usmle quiz bölümü gibi

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler..
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2007, 10:40:04 ÖS »

Çalışma grubu toplantılarını daha efektif hale getirebiliriz. Bu konuda da fikirlere çok ihtiyacımız var.
drsa
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

herşey hayal etmekle başlar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2007, 12:22:06 ÖÖ »

ilk öneri benden olsun
mesela
tıp fakültesinin her sınıfı için ayrı önerilerin olduğu bir bölüm yapsak bir yol haritası çıkartsak
böylelikle daha genç arkadaşlara yol göstersek
gerekli tavsiyeler forumun çeşitli yerlerinde var ama bir düzene soksak iyi olur
vincent
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2007, 01:53:07 ÖÖ »

kesinlikle katılıyorum. sitenin çok farklı bölümlerinde gerekli bilgiler var ama bunları biraz daha düzenli hale getirirsek çok daha faydalı olacağına inanıyorum. örnek vermek gerekirse dosyalar bölümündeki linkler zamanla kapanıyor. onları günceleyebiliriz. ayrıca yol haritası da kulağa hoş geliyor. şimdiye kadar ki çalışmalarınız ve yardımlarınız içinde teşekkür ederim. herkese kolay gelsin. iyi çalışmalar
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2007, 02:49:42 ÖÖ »

Sitenin çok farklı yerlerinde gerekli bilgilerin olmasının sebebi her yeni kaydolan arkadaşın siteyi okumaya zaman ayıramayıp direkt başlık açması veya özel mesaj atıp kendi zamanından değil de başkalarının zamanında almayı daha uygun görmesi.. Site giderek çöplük haline geliyor, çok gereksiz başlıklar ve iletiler var, örneğin "şu nedir?" "forumu okursan soruna cevap bulabilirsin" şeklindeki yazılar silinmeli tabi bu ayıklama zaman alacaktır. örneğin artık amacına ulaşmaktan uzaklaşmış çöplük bir forum sitesi görmek istiyorsanız prep4usmle'e bakın... o hale gelmemesi için işin başından ayıklanmalı o tarz iletiler-başlıklar ve silinmeli diye düşünüyorum.
Aslında sitenin hitap ettigi kesim kısıtlı ve konu da kısıtlı yani site bundan çok daha fazla gelişecek degil çünkü artık az çok USMLE ile ilgili sorulabilcek sorular hakkında bilgi var sitede. Bundan sonraki forum muabbetleri hal hatır sorma ve buluşmalar düzenleme şeklinde geçecektir.
Tıp fakültesinin her ayrı sınıfı için öneri yapılacak bir kompleksite değil USMLE zaten sitede ben de dahil olmak üzere fakültede okurken neler yapmanız gerektiği(clerkship,vs), bu yapmanız gerekenlerin nerden nasil ayarlandigi, tahminen hangi sene gibi çalışmaya başlamanız gerektiği, hangi kaynakları kullanabilceğiniz ve bunları nerden bulabilceğiniz, vs vs açıklandı. Site bilgi kapasitesini azçok dolduruyor bundan sonra haberleşme sitesi olma konumunda olacak olması normal.     

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
hassah54
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2007, 09:24:21 ÖS »

Bence herşeyden önemlisi sitenin içinde kaybolmamak....Bu siteyi keşfetmeden önce diğer usmle forumlarına bakıyordum ve adeta içinde kaybolup ne aradığımı unutuyordum...O yüzden bence genişletirken gruplamaları iyi ayarlamak lazım....Bunun dışında efx e katılıyorum toplantılar daha düzenli hale getirilebilir.

Stj Dr Hasan Hüseyin Şahin
Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2007, 10:18:26 ÖS »

Her ne kadar Turkiye'de olmadigimdan fiziksel olarak katilamayacak olsam da, her turlu oneriye acik oldugumu ve sitenin gelistirilmesi konusunda canla basla calisacagimi temin ederim. Onerilerimden birisi "yeni fikirler" konulu bir baslik acmak ve oraya fikirleri toplamak. Bulundugum hastanede " world class ideas" diye bir bolum var, bu bolumun calisanlari var, hastanenin her yerinde fikir kagitlari ve kutucuklari var, bu fikirler surekli olarak bu departman tarafindan degerlendiriliyor. Bu fikri siteye uygulamayi oneriyorum. Bu bolumun sorumluluguna da talibim. Gelen fikirleri islemek, bunlari diger yoneticilerle paylasmak ve hayata gecirmek konusunda aktif olabilirim.
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2007, 06:48:55 ÖS »

Sitenin çok farklı yerlerinde gerekli bilgilerin olmasının sebebi her yeni kaydolan arkadaşın siteyi okumaya zaman ayıramayıp direkt başlık açması veya özel mesaj atıp kendi zamanından değil de başkalarının zamanında almayı daha uygun görmesi..

Tum yazdiklarina ve ozellikle yukarda alinti yaptigim noktada Bora' ya kesinlikle katildigimi belirtmek isterim.

"Yol Haritasi"icinse benim soyle bir onerim olacak: her gecen gun harika organizasyonlari, planlariyla beni kendilerine hayran birakan yeni jenerasyonumuz(size nasil hitap etsem bilemedim ama takdirlerimi kabul edin lutfen!) Bastan sona USMLE macerasinin her asamasinda sorulabilecek sorulari sistemli bir sekilde toparlayabilirseler, zaten devamli tekrarlanmis ve cevaplanmis olan bu sorulari siteyi gozden gecirip ayni sistemlilikle de cevaplayabilirler ( Sadece "kopyala-yapistir" seklinde, kimsenin kendini "feda etmesine" gerek yok, degil mi Smiley ?). Sonuc ayri bir baslik altinda paylasima sunulur. Duzeltmelere, katkilara acik olarak...Bu sekilde hem hazirlayanlarin kendileri icin oldukca iyi bir baslangic verisi olur ellerinde, hem de  siteye yine harika bir katki yapmis olunur.

Butun bunlara ragmen hic sorulmamis ve cevabi diger sorularin cevaplari icinde bulunamayacak soru mucitlerinin, bu yetenekleri tabii ki karsiliksiz birakilmaz Smiley ve o sorular da cevaplanip, sinav devinmindeki kronolojisi goz onunde bulundurularak  hemen digerlerine eklenir.

Bu sekilde hem zaman kaybindan hem de ilerlemekte oldugumuz sanal corba halinden  kurtulmus oluruz diye dusunuyorum ( Ee 1000 almak icin de once  o 1'i vermek sart tabii)...

Planin her asamasinda yardima hazir oldugumdan supheniz olmasin.

Iyi calismalar...

Gmz

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2007, 08:43:32 ÖS »

Sevgili esim Gamze'nin bu onerisi beni harekete geciriyor sanirim. Cok guzel bir oneri. Boyle bir "FAQ = SIKCA SORULAN SORULAR" listesini ben cok iyib ildigim ve emin oldugum konulari kapsayacak sekilde hazirlamaya soz veriyorum. 15 gun - 1 ay icinde boyle bir listeyi siteye ayri bir baslik altinda koymayi planliyorum. Bu listeye ek yapmak isteyenlerin yazdiklarini da duzenlemeye ve ayni duzenlilikle sitede yer almasini saglamaya talibim. Bizden haber bekleyin.
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2007, 11:58:40 ÖS »

Ulascim,

"Sikca sorulan sorular" gibi bir bolumu USMLE hakkinda kafalarinda henuz net bir sekillenme olusmamis arkadaslarin hazirlamasini isterdim acikcasi. Onlarin seninkilerden cok daha taze sorulari oldugunu dusunuyordum Wink. Kendi sorularina cevap ararken forumu gozden gecirmeleri iyi bir fikir olabilirdi. Bir nevi "forum ozeti" gibi bir seydi kafamdaki.

Ama madem ki sen hazirlamayi uygun gormussun...

Eminim harika is cikaracaksin. Hem benim icin de yardim etmesi daha kolay olur Smiley
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2007, 12:50:10 ÖÖ »

Yeni baslayan arkadaslarin neleri sorabilecegini zaten biliyoruz asagi yukari. Simdiye dek bu forumda kimsenin sormadigi bir soruyu soran kisi sayisi cok azdir tahmin ediyorum. Su anda forumun degisik yerlerinde defalarca ama defalarca cevaplanan ve hala sorulan sorulari en azindan SIKCA SORULAN SORULAR diye bir baslik altinda toplar isek o takdirde en azindan yeni arkadaslari direk oraya yonlendirebiliriz. En azindan simdilik bu sorularla baslayalim sonra yeni sorular oldukca ekleriz. Nasil fikir? Aslinda sitenin forum kisminin disinda boyle bir baslik var zaten. Yanlis gormediysem...

Simdi boyle bir bolumu ben tek basima hazirlayamam  takdir edersiniz ki arkadaslar. Kendi bildigim konularla ilgili sorulari cevaplarim ve bir de bu bolumde editorluk yapabilirim. Dil ve noktalama duzeltmesi, ya da bolumun genel organizasyonunun saglanmasi gibi. Aklimda olusturdugum bolum soyle :

ECFMG macerasinin basindan sonuna dek kisinin karsilasabilecegi sorunlarin kronolojik sirasinagore organize olmus sorular ve kisa cevaplari, soruyu cevaplayan kimse ya da kimlerse ayrintilar icin onlarin kimlikleri ve adresleri. Ben bir soruya birden fazla cevap da verilebilecegini dusunuyorum. Bu proje aslinda bir nevi forumun su anda icerdigi bilgilerin daha organize bir ozet haline getirilmis hali olur herhalde.

Bilmiyorum ben de su anda dusunuyorum. Uzun suredir dusundugum birsey degildi. Bu ise baslanmadan once lutfen herkes katki yapsin. Bakalim becerebilecek miyiz...
Hakan
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2007, 01:39:30 ÖÖ »

Benim fikrim şu şekilde; Bu iş için bir bölüm açarız.. (Usmleturk.com yazıları diye bir bölüm açıp oraya yararlı yazıları gönderiyordum ama tabi oldukça dağınık oluyordu.)Bu bölüme bilirkişilerin yazıları gönderilir ve sabit bir başlıkta dizin oluşturulur.. Böylece hem iş bir kişinin üzerine binmemiş olur, hem herkes istediği gibi katkıda bulunabilir. Hemde ki bence en önemli nokta; daha önceden atılan çok güzel yazılarda forumda kaybolmamış olur. Onlarıda burada dizinleyerek kolay ulaşılabilir bir hale getiririz. Yani şu şekilde örnekleyecek olursak;

Dizin;

1. Usmle nedir?
2. Usmle ye nasıl başvurulur
3. Usmle ye çalışmaya nerden başlanır.
....
Bu başlıklar ilgili mesaja linklenir. Yeni mesajlar geldikçe bu başlık editlenir ve liste uzar gider.

Bende bu konuda olabildiğince elimi taşın altına sokacağım.. Umarım güzel bir şey ortaya çıkar.
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2007, 12:06:23 ÖS »

Sitede kendi "wiki"mizi oluştursak, böylece sık sorulan sorular, terimler vs ile ilgili bir ansiklopedimiz de olmuş olur?
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2007, 05:40:09 ÖS »

Evet evet !!! Kendi "wiki" miz. Cok iyi bir fikir. Yapabilir miyiz ki?
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2007, 05:44:38 ÖS »

Evet evet !!! Kendi "wiki" miz. Cok iyi bir fikir. Yapabilir miyiz ki?
Sanırım evet,
http://en.wikipedia.org/wiki/Wiki_software
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: